27/12/09

Απαράδεκτη επίθεση τσάμηδων

Βάρβαρη επίθεση πραγματοποίησαν οι τσάμηδες βουλευτές στην χθεσινή συνεδρίαση της αλβανικής Βουλής εναντίον του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. Βαγγέλη Ντούλε.

Αφορμή στάθηκε η ομιλία του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. στο συνέδριο του κόμματος του που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες. Ο κύριος Ντούλες υποστήριξε ότι η πολιτική σκηνή στην Αλβανία είναι σε μαύρο χάλι, υπάρχουν κόμματα τα οποία προσπαθούν να βρουν κομματική πελατεία σε φαντάσματα του παρελθόντος.

Στην δήλωση αυτή του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. αντέδρασαν οι τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι καθώς αναγνώρισαν τους εαυτούς τους. Στην πεντάλεπτη ομιλία του ο κύριος Ταχίρι αναφέρθηκε στον κύριο Ντούλε βρίζοντας τον και χαρακτηρίζοντας τον ανθαλβανό και εχθρό των τσάμηδων κ.α..

Ο κύριος Ντούλες απάντησε λέγοντας ότι δεν έκανε καμιά συγκεκριμένη αναφορά και όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.

Η τακτική αυτή μπορεί να αποφέρει κάποιους ψήφους στους τσάμηδες βουλευτές αλλά δεν βοηθά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Με ακόμη πιο βαριές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον του κυρίου Ντούλε και ο έτερος τσάμης βουλευτής Αυλώνος κύριος Ιντρίζι.

Την στιγμή που ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. απαντούσε στις αιτιάσεις του κυρίου Ιντρίζι, όπως προβλέπει ο κανονισμός της αλβανικής Βουλής, ο κύριος Ταχίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κυρίου Ντούλε και χάρις την ψυχραιμία των περισσοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Οι προκλήσεις προς τον πρόεδρο του Κ.Ε.Α.Δ. συνεχίστηκαν και σήμερα καθώς άτομο κάλεσε από αναγνωρίσιμο τηλέφωνο κάνοντας αναφορά στο τσάμικο θέμα ενώ απείλησε ακόμη και για την ζωή του. Ο κύριος Ντούλες έκανε αναφορά και καταγγελία στην εισαγγελία του κράτους.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Ταχίρι είναι στην Βουλή χάρις στους ψήφους που μάζευαν για την δεξιά συμμαχία οι κύριοι Μπάρκας, Μήτσιος κ.α. συνεπικουρούμενοι από κάποιους ανεύθυνους νομάρχες στον ελληνικό χώρο.

Μέσω των διπλωματικών αρχών ενημερώθηκε η ελληνική πολιτεία για την αναίτια και βάρβαρη πρόκληση ενώ αναμένεται η αντίδραση της.

Ντούλες κατά Τσάμηδων .Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 21:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ .Previous

Σε ευθεία αντιπαράθεση με το κόμμα των Τσάμηδων έχει εισέλθει το ΚΕΑΔ μέσω του προέδρου του κυρίου Βαγγέλη Ντούλε. Σε χθεσινή δήλωση ο κύριος Ντούλες κατηγόρησε το PDU για την στην πράξη αντίθεσή του με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Από την πλευρά του PDU ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Amos Dojaka επέστρεψε τις κατηγορίες και δήλωσε πως η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και οι Τσάμηδες είναι οι πυλώνες της ελληνο-αλβανικής φιλίας.

Κατά τον κύριο Dojaka, πρέπει το ΚΕΑΔ να στηρίξει τις απαιτήσεις των Τσάμηδων έναντι της Ελλάδος.

4 σχόλια:

  1. Μου άρεσε αυτό το "αναμένεται η αντίδραση της ελληνικής πλευράς". Το καλύτερο ανέκδοτο των Χριστουγέννων. Ποιά αντίδραση ; Ποιά πλευρά; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας καταλάβουμε ότι δεν υφίσταται ούτε θα υφίσταται κάτι τέτοιο. Περισσότερες πιθανότητες έχει να μας υποστηρίξει η Τουρκία για αυτό το θέμα παρά η "elliniki pleura".

    Ας ευχηθούμε κάποτε να υπάρξει αυτή η πλευρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε τώρα θα ψηφίζουν και οι Αλβανοί στην Ελλάδα οπότε θα εξαφανιστεί και επίσημα η "ελληνική πλευρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα είναι μεγάλη πρόκληση να δώσουν σε Αλβανούς δικαίωμα ψήφου. Εκτός από πρόκληση, είναι και επικίνδυνο.

    Διαβάστε στον "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" 27/12/09 ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ.

    Έχει αναληφθεί σοβαρή δράση από δεκάδες ιστολόγια και θα γίνουν κι άλλες ενέργειες, ώστε το κατάπτυσρο αυτό ν/σ να μην γίνει ποτέ νόμος του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας προέξουμε και τη γλώσσα. Δεν υπάρχει η λέξη ανθαλβανός. Υπάρχει η λέξη ανθέλληνας, γιατί το Ελλάς, Έλληνας κ.λπ. δασύνονται. Η Αλβανία, ο Αλβανός κ.λπ. δεν δασύνονται. Άρα γράφουμε αντιαλβανός και όχι ανθαλβανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.