29/12/09

Τουρκικό ελικόπτερο κατά σκάφους του ΛΣ στα Ίμια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet, περί τις 12:30 το μεσημέρι τουρκικό "στρατιωτικό ελικόπτερο", όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ κινήθηκε απειλητικά κατά περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ), το οποίο έπλεε περί τα 300 μ. από τα Ίμια.

Πιο συγκεκριμένα το στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά πέταξε αρχικά περιμετρικά των νήσων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στο σημείο που βρισκόταν το περιπολικό σκάφος του ΛΣ.

Παρά τις προσπάθειες μέσω ασυρμάτου στη διεθνή συχνότητα από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος για επικοινωνία με το ελικόπτερο καθώς παραβίαζε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αυτό συνέχισε την πορεία του φτάνοντας στο σημείο που βρισκόταν το σκάφος του ΛΣ άρχισε να πραγματοποιεί αιώρηση περί τα 30 μέτρα από αυτό. Το πλήρωμα του σκάφους ασφαλίστηκε μέσα σε αυτό προκειμένου να προφυλαχθεί από το κατώρευμα που δημιουργούσε η αιώρηση του τουρκικού ελικοπτέρου σε τόσο μικρό ύψος.

Μετά από κάποιο διάστημα το ελικόπτερο απομακρύνθηκε προς την τουρκική ενδοχώρα. Σχετικά με το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα το ΕΘΚΕΠΙΧ.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

16 σχόλια:

  1. Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν.Να κρυβόμαστε μέσα στις βάρκες μας όσο πετάνε πάνω απο τις κεφάλες μας τα μογγόλια.
    Ξεφτίλα πια...Πόσο μέρισμα ειρήνης μπορεί να αντέξει ο Ελληνας πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβήματα διαμαρτυρίας γίνονται για παραβιάσεις εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων στα Ίμια?

    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ,ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ???ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.......ΚΙΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑΥΤΟΔΙΚΙΟ,ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.ΦΤΑΝΕΙ ,ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγικη ψυχραιμια (..σκυψιμο..)εως ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδια ειμαστε πολυ αδελφες τελικα!!!
    ντροπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ούτε προειδοποιητική ;
    Τι ρωτάω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ,ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ???ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.......ΚΙΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑΥΤΟΔΙΚΙΟ,ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.ΦΤΑΝΕΙ ,ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ........"

    Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...
    Από κάποιον που χορεύει 22 χρόνια και θα χορεύει για αρκετά ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είμαστε έτοιμοι για πόλεμο?
    πόσες μέρες χωρίς ρεύμα μπορούμε να ζήσουμε?
    η θα περιμένουμε τους φίλους μας απο την Ευρώπη να μας σώσουν?
    Θα διεκδικήσουμε την Μ Ασία
    για να ησυχάσουμε επιτέλους?

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    χρόνια πολλα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MARIOS 09:23
    ΞΕΡΕΙΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ 96 ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΠΕΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΗΓΜΑ ΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΚΤΛ......
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΜΟΓΓΟΛΟ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ...ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ,ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΩΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΘ.Κ.ΕΠΙΧ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ...
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ Χ....Ε ΚΙ Η ΒΑΡΚΑ ΓΕΡΝΕΙ...
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΤΟΥ Λ.Σ. ΓΕΡΝΕΙ
    ΑΝΤΕ ΡΕ ...ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το οποίο έπλεε περί τα 300 μ. από τα Ίμια......

    300m . ANATOLIKA H DYTIKA ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:35 Ναι ειναι πολύ δύσκολο για τα περίπολά μας να ρίξουν έστω και προειδοποιητική βολή.... οι έστορες των πολυβόλων είναι "ορφανοί" και τα 50άρια είναι στο αμπάρι..... Κάτι γνωρίζουν οι φίλοι μας..δλδ τζάμπα μάγκες είναι.Βέβαια οι ειδικές ομάδες του λιμενικού που συνήθως βρίσκονται στο περιπολικό (2-3 ατομα)έχουν τα υπηρεσιακά τους πιστολια,τουλάχιστον όταν πάνε για καφέ στις καφετέριες των λιμανιών που δένουν.....αυτά!!!.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9:34μμ
    Είμαστε πάντα έτοιμοι
    Δεν μας ενδιαφέρει το ρεύμα από την ΔΕΗ γιατί υπάρχουν και άλλες πηγές ενέργειας. Η τουρκία πόσο αντέχει;
    Δεν περιμένουμε κανένα να μας σώσει. Την Τουρκία ποιος θα σώσει;
    Ας κρατήσουμε αυτά που έχουμε για αρχή και μετά διεκδικούμε.
    Εσύ νοιώθεις έτοιμος;

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να κάνουμε τον ανήξερο αυτη τη η στιγμή,αφού τρώγονται απο μονοι τους,τι δουλειά έχουμε εμείς να τους κάνουμε το χατήρι; Οταν ξεκαθαρίσει το,εκεί πολιτικό σκηνικό βλέπουμε,έως τότε ομως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε γιατι αν κάνουμε και κλιμακώσουμε τα πράγματα αυτή τη στιγμή,θα είναι σα να πηγαίνουμε ταξίδι στην αγγουριland ξεβράκωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2009 11:56 μ.μ.

    Φίλε αφού το '96 ήσουν τόσο κοντά στους μογγόλους και είσαι και τόσο μάγκας γιατί δεν πετάχτηκες απέναντι να σφάξεις κανα δυο τάγματα πεζοναυτών για ζέσταμα???
    Για να κόψουμε την πλάκα, μπορείς να φανταστείς τι πρόκειται να συμβεί στο οποιοδήποτε πλήρωμα, οποιουδήποτε μέσου, είτε αυτό είναι μαχητικό, είτε σκάφος του λιμενικού είτε ακόμα και προσωπικό φυλακίου, που θα λειτουργήσει εκτός των κανόνων εμπλοκής που ισχύουν στην ειρήνη και αλλάζουν μόνο με απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο ή τις περιόδους κρίσης???
    Σκέψου μόνο τι τους περιμένει από επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής άποψης... Η λέξη ΚΟΛΑΣΗ είναι λίγο!!!! Και τότε όλοι οι υπόλοιποι απλά θα κοιτάμε από τον μαλακό καναπέ μας.
    Μάλλον πολλές ταινίες βλέπεις φιλαράκι.
    Δες άμα έχεις όρεξη και χρόνο το ιστορικό της μοναδικής (επιβεβαιωμένης)κατάρριψης στην μεταπολεμική ιστορία της Ελληνικής Π.Α. η οποία έγινε με F-5, στις 21 Ιουλίου 1974 στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ευστρατίου στο Βόρειο Αιγαίο, με την συμμετοχή δύο ελληνικών F-5 με χειριστές τον Σμηναγό (Ι) Γ. Δινόπουλο και τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Θ. Σκαμπαρδώνη.
    Δες και που κατέληξαν οι δύο πιλότοι και πως αποστρατεύτηκαν.
    Χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια φορά υποτελής πάντα υποτελής. Και μετλα θα γεμίζεις Ρεπούσηδες και καλοζωισμένους στημένους τύπους που αναρωτιούνται πόσο μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ... ρεύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.