19/12/09

Αλλαγή του καθεστώτος παραμονή μη νομίμων μεταναστών


Συνεδρίαση διυπουργικής ομάδας για μετανάστες
Να αλλάξει εντελώς το καθεστώς παραμονής μη νομίμων μεταναστών στη χώρα μέσα στο 2010 είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού άρχισε σήμερα τις εργασίες της η διυπουργική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει τη λειτουργία των «κέντρων καταγραφής και διαχείρισης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών».
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας κατά την πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής ομάδας επεσήμανε ότι το σύστημα που λειτουργεί σήμερα έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον διεθνή διασυρμό, έχει δημιουργήσει γκέτο στο κέντρο της Αθήνας και επίσης οδήγησε στην αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς οι αλλοδαποί αυτοί δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης, δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής και οδηγούνται στην παραβατική συμπεριφορά.
Ο κ. Βούγιας είπε προς την επιτροπή ότι η εικόνα που είχαν ως σήμερα τα κέντρα κράτησης μη νομίμων μεταναστών έθιγαν το βασικό πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και γι αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε συγνώμη από τους ανθρώπους που κρατούνται εκεί.
Η διυπουργική ομάδα θα επεξεργαστεί τη δημιουργία Κέντρων Καταγραφής και Διαχείρισης στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυξημένης μεταναστευτικής ζωής.
Στα κέντρα αυτά που θα λειτουργήσουν σταδιακά μέσα στο 2010 οι μετανάστες που περούν τα σύνορα θα καταγράφονται, θα διαπιστώνονται τα στοιχεία ταυτότητάς τους, θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και ανάλογα θα προωθούνται στην ενδοχώρα οι αιτούντες άσυλο και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι υπόλοιποι θα απελαύνονται.
Τα καθήκοντα των υπηρεσιών διαχείρισης των μη νομίμων μεταναστών αποτελούνται από τρία στάδια. Το πρώτο είναι η υποδοχή που θα περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις καταγραφή, δακτυλοσκόπηση, ταυτοποίηση. Το δεύτερο θα είναι ο εντοπισμός και η διαχείριση ευάλωτων ομάδων, όπως τα θύματα βασανισμών και τα ανήλικα και το τρίτο είναι η οργάνωση των κέντρων καταγραφής και διαχείρισης.
Η διυπουργική ομάδα θα επεξεργαστεί προβλήματα, όπως ο στόχος να είναι ενιαίος ο φορέας ο οποίος θα διαχειρίζεται τα Κέντρα Καταγραφής και Διαχείρισης. Να αποφασιστεί σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν τα Κέντρα, από ποια κονδύλια θα χρηματοδοτηθούν και αν θα είναι ανοικτού ή κλειστού τύπου. Επίσης και επί μέρους θέματα που θα προκύπτουν. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί μέσα σε διάστημα ενός μηνός.
Στη διυπουργική επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Υγείας. Επίσης μετέχουν εκπρόσωποι από δεκατέσσερις άλλους φορείς στους οποίους περιλαμβάνοντο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου κλπ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Ας μείνουν όλοι. Ο Χριστός ήταν ο πρώτος λαθρομετανάστης. Μάς τις στέλνει ο Θεός όλες αυτές τις ψυχούλες, για να σώσουμε την δική μας ψυχή. Είναι αμαρτία να απελαύνουμε όσους μετανάστες δεν πληρούν τα κριτήρια. Θα ξεράνουμε το σκατό μας και θα τους ταΐσουμε. Πολύς μισθός μάς αναμένει στην Βασιλεία των Ουρανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εξέλειπε ακόμη η ανάγκη φθηνών εργατικών χεριών. Ούτε ανακλήθηκε η εντολή διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και η μετατροπή της σε πολυπολιτισμικό τσίρκο.

    Οι Έλληνες έχουμε ιερή υποχρέωση να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου περί απελάσεως, για την διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και της ασφάλειας της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἔτσι ὅπως ἔχουμε γίνει σὲ λίγο δὲν θὰ ἔρχονται μετανάστες.
    Ἀλήθεια τί γίνεται μὲ τὰ στατιστικά, ποὺ τοὺς ἀφοροῦν;
    Ἡ ταυτοποίησι στοιχείων εἶναι θετικότατο μέτρο, ἐὰν τὸ ὑλοποιήσουν βεβαίως.
    Πάντως κάτι πρέπει νὰ γίνη, διότι ἡ Τουρκία θὰ μᾶς πνίξη μὲ λαθρομετανάστες, προφανῶς γιὰ νὰ διαλύση τὸν κοινωνικό μας ἱστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε Ορθόδοξο κράτος. Με κατάλληλες πολιτικές, και με ενθάρρυνση του να ξαναγίνουν Ορθόδοξοι οι Αλβανοί, μπορεί εύκολα να ενσωματώσει Αλβανία και Σκόπια. Να απελάσει τους Μουσουλμάνους μετανάστες και να βάζει εμπόδια στους Δυτικούς, αντίθετα να είναι ανοικτή σε οικογένειες από Ορθόδοξες χώρες που θέλουν να γίνουν Έλληνες (θα μπορούσε να τους δίνει γη σε ακριτικές περιοχές) ή σε επιχειρηματίες από Ορθόδοξες χώρες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα κτλ.

    Σήμερα η Ελλάδα κάνει το ακριβώς αντίθετο: Έχει ανοικτά σύνορα για Μουσουλμάνους και Δυτικούς (οι οποίοι μισούν την Ελλάδα και υποστηρίζουν την Τουρκία), ενώ έχει τελείως κλειστά σύνορα για Ορθόδοξους (οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και μισούν την Τουρκία)! Ακόμα και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας Ορθόδοξης χώρας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρεθει στην Ελλάδα, ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές!

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι Γιατροί του Κόσμου!!!!χμμμμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...Ας μείνουν όλοι. Ο Χριστός ήταν ο πρώτος λαθρομετανάστης. Μάς τις στέλνει ο Θεός όλες αυτές τις ψυχούλες, για να σώσουμε την δική μας ψυχή. Είναι αμαρτία να απελαύνουμε όσους μετανάστες δεν πληρούν τα κριτήρια. Θα ξεράνουμε το σκατό μας και θα τους ταΐσουμε. Πολύς μισθός μάς αναμένει στην Βασιλεία των Ουρανών..."

    Καλά όλα αυτά και πολύ ανθρωπιστικά, αλλά μου φαίνεται ότι στο τέλος θα στείλουν το ελληνικό έθνος στη Βασιλεία των Ουρανών μιά ώρα αρχίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τα καθήκοντα των υπηρεσιών διαχείρισης των μη νομίμων μεταναστών αποτελούνται από τρία στάδια. Το πρώτο είναι η υποδοχή που θα περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις καταγραφή, δακτυλοσκόπηση, ταυτοποίηση"

    Θα τους κάνουν και "δακτυλοσκόπηση";;;;;!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα όσα λέει ο Βούγιας γίνονται ήδη. Και η καταγραφή και η ταυτοποίηση και οι ιατρικές εξετάσεις. Αυτό που δεν μας λέει ο Βούγιας (και είναι και το ζητούμενο) είναι πως θα απευλαύνει όσους δεν δικαιούνται παραμονής Εδώ τον θέλω. Τα άλλα είναι φθηνή προπαγάνδα για να δείχνει ότι κάνει κάτι ουσιαστικό, ενώ δεν κάνει τίποτα. Και στο μεταξύ συνεχίζεται αθρόα η παράνομη μετανάστευση στη χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Θα τους κάνουν και "δακτυλοσκόπηση";;;;;!!!!!"

    Ε, προφανώς! Το Ελλάδα-Κεμαλιστάν, αφού υιοθετεί το Νεο-Οθωμανισμό, θα υιοθετήσει και την Οθωμανική κουλτούρα!

    Ότι πιο ξεφτίλα για την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.............

    τσελέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά έχει μεγάλο δίκιο η αοιδός Βέρα Λάμπρου που λέει ότι το "νινί σέρνει καράβι"... Α ρε Αφροδίτη, τον έχεις τρελάνει το Σπυράκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9.27 αυτό ξαναπέστο φίλε!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:
    "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΛΙΑΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ;
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ. ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.
    ΕΘΝΙΚΑ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΒΡΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΙΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
    ΠΡΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΡΝΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΒΙΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ματά την παραποίηση του Ισοκράτη και αφού δεν τους βγήκε τώρα πιάσαμε το Σωκράτη που είπε κάτι για εντελώς διαφορετική περίπτωση και μια φράση του ορισμένοι τη χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Ας μάθουν που πολέμησε ο "πολίτης του κόσμου" πρώτα.
    Αν λοιπόν κάποιοι επιθυμούν ελληνική παιδεία και κοσμοθεωρία ας αναλογιστουν πως θα είναι η χώρα μας σε 50 χρόνια με τους πλέον χαμηλού πνευματικού επιπέδου των πλέων χαμηλού επιπέδου χωρών.
    Ήδη μετατραπήκαμε σε Αφγανιστάν.
    Τέλος αν κάποιος είναι ανθρωπιστής ας κοιτάξει να διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες και να κρατήσουμε ένα μικρό ποσοστό. Διαφορετικά είναι κακό και για τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες (νόμιμους) και για τους λαθρομετανάστες και φυσικά για τους Έλληνες πολίτες.
    Μοναδικοί κερδισμένοι οι επιδοτούμενες ΜΚΟ που θησαυρίζουν, διάφοροι που ενδεχομένως να εχουν οικονομικές σχέσεις με πρεσβείες και να παίρνουν διάφορα ποσά για να υποστηρίξουν την ανέγερση τζαμιών, άλλες χώρες εκτός Ελλάδος που θέλουν να θέσουν ζητήματα μειονοτήτων όπως και αυτοί που έχουν εταιρείες δημοσίων έργων και θέλουν φθηνούς εργάτες. Το παραμύθι τέλειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΡΑ.

    Η αριστερά στηρίζει την πολυμετανάστευση στην Ελλάδα, ως μη όφειλε. Οι Έλληνες "προλετάριοι" τα βλέπουν αυτά, βλέπουν ότι για ψηφοθηρικούς λόγους Περισσός και Κουμουνδούρου τους ξεπουλάνε, αντί να μεριμνούν για το συμφέρον τους και σας γράφουν καταλλήλως.

    Η πλάκα είναι ότι οι μετανάστες σας γυρίζουν την πλάτη και προτιμούν το ΠΑΣΟΚ. Είδαμε τον έξαλλο πανηγυρισμό τους το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου. Ακούσαμε και την απογοήτευση της Αλέκας, που έχει τσιράκι της στο κόμμα τον μεταναστοπατέρα Ταχίρ Μίτσι! Μια ζωή προδότες των Ελλήνων εργαζομένων, μια ζωή κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.