15/12/09

Στρατιωτικές Βάσεις: Ένας θανάσιμος κίνδυνος

Σύμφωνα με την ως άνω δήλωση, μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων Άγγλων στρατιωτικών σε επίσημο συνέδριό τους στο Πανεπιστήμιο Birmingham, το 1991, το οποίο παρακολούθησε ο κ. Χατζημηνάς, διατύπωσαν την πρόβλεψη ότι σε 50 - 100 χρόνια οι περιβάλλουσες τις Βάσεις τους κοινότητές μας και οι γειτονικές πόλεις θα επεκταθούν και θα περικυκλώσουν τις Βάσεις τους και οι κάτοικοι δεν θα τους επιτρέψουν πλέον να εξασκούν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες, όπως δεν τους επιτρέπουν ούτε και στην ίδια την Αγγλία οι γειτονικές κοινότητες.

TOY ΦΩΤΟΥ ΙΑ. ΦΩΤΙΑΔΗ
ΜΕΡΟΣ Β΄

Οι φήμες φέρουν τις εδώ Βρετανικές Βάσεις να διαθέτουν μεγάλα αποθέματα πυρηνικών όπλων. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, που είναι πολύ πιθανόν, ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς; Oι τρομοκράτες, εχθροί των Αγγλο-Αμερικανών, ανάμεσα στα τόσα απίστευτης έκτασης κτυπήματά τους (Δίδυμοι Πύργοι κτλ.) μπορούν να επιτύχουν να διεισδύσουν και στις Βρετανικές Βάσεις και να τους ανατινάξουν τις εδώ αποθήκες πυρηνικών όπλων; Ακόμη και από ένα ατύχημα ή ανθρώπινο λάθος, μπορούν ν’ ανατιναχθούν οι αποθήκες ατομικών όπλων, οπότε θα σβήσει ολόκληρη η Κύπρος.

Στη Χιροσίμα και με τη μικρή και ατελή τότε πρώτη που κατασκευάσθηκε ατομική βόμβα, σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και όσοι επέζησαν υποφέρουν φρικτά μαρτύρια μέχρι σήμερα. Κανείς από μας δεν θα ήθελε ασφαλώς να βρεθούμε μια μέρα στη θέση τους.
Η μικρή Κύπρος, ως εκ της θεόπεμπτης γεωπολιτικής της θέσης, που μπορεί ν’ αξιοποιηθεί επωφελώς για το λαό της από την Ε.Ε. για διείσδυση στην περιοχή, της μακραίωνης ιστορίας και πολιτισμού της, της κουλτούρας της, και λόγω των οικονομικών της συμφερόντων, θέλει και πρέπει να είναι ειρηνική. Να διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της και με όλο τον κόσμο. Φιλόξενη δε, όπως είναι, να προσφέρει φιλοξενία σε όλους. Να είναι ένα ειρηνικό εντευκτήριο των λαών. Δεν έχει ούτε μπορεί να έχει επεκτατικές βλέψεις, ούτε απαιτήσεις από κανένα πλην του σεβασμού της εδαφικής της ακεραιότητας και κυριαρχίας.

Με ποιο δικαίωμα, επομένως, οι ξένοι κι άσχετοι ν’ απαιτούν να χρησιμοποιούν, το λιγοστό μας ιερό έδαφος, χωρίς την έγκρισή μας, αντίθετα από τη βούληση του λαού μας, για πολέμους προς τρίτους με τους οποίους δεν έχουμε καμιά διαφορά εμείς, για εξυπηρέτηση των δικών τους αμφιβόλου κάποτε ηθικής συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, εκθέτοντας σε τρομακτικούς κινδύνους εμάς που τους φιλοξενούμε αμισθί;
Για το λόγο αυτό, δεν έχουμε το δικαίωμα, πιστεύω, να δεχθούμε παράταση της παραμονής των στρατιωτικών Βάσεων στο έδαφός μας και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να δώσουμε την υπογραφή μας για τέτοιο έγκλημα σε βάρος του ίδιου του λαού μας.

Παράλληλα όμως με τις «κυρίαρχες βάσεις» τους των 99 τ.μ. έχουν και τα πρόσθετα 20 τ.μ. επιλεγμένες εκτάσεις που απαίτησαν και εξασφάλισαν ως διευκολύνσεις, επίσης για στρατιωτικούς σκοπούς. Αυτά τα δικαιώματα των Άγγλων στα 20 τ.μ. προκαλούν μεγάλη ζημιά στη χώρα. Επηρεάζουν δυσμενώς την τύχη και επιβίωση μεγάλου αριθμού κοινοτήτων μας και εμποδίζουν την ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας. Γιατί επομένως μιλούν ότι με τα 45 τ.μ. επιστρέφουν τη μισή έκταση αφού είναι σε 119 τ.μ. τα δικαιώματά τους. Με το να έχουν δε δικαιώματα να ασκούνται με πραγματικά πυρά, ανατινάξεις, κατεδαφίσεις, πολυβολισμούς, βομβαρδισμούς κ.λπ. επί 77 ημέρες το χρόνο, οποτεδήποτε επιλέξουν, στην ουσία αχρηστεύουν ολόκληρη την έκταση των 20 τ.μ. για ολόκληρο το χρόνο και εμποδίζουν οποιανδήποτε ανάπτυξη στο διηνεκές.

Προφανώς πρόθεσή τους είναι να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους αυτά για τα οποία μάλιστα έχουν απαιτήσει τον πολλαπλασιασμό της έκτασης των 20 τ.μ. Προς επιβεβαίωση τούτου είναι αρκετό να λάβει κανείς υπόψη την ένορκη δήλωση ενώπιον δικαστηρίου του συμπατριώτη μας δικηγόρου κ. Σάββα Χατζημηνά, η οποία έχει δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη χωρίς να διαψευσθεί από τους Άγγλους.

Σύμφωνα με την ως άνω δήλωση, μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων Άγγλων στρατιωτικών σε επίσημο συνέδριό τους στο Πανεπιστήμιο Birmingham, το 1991, το οποίο παρακολούθησε ο κ. Χατζημηνάς, διατύπωσαν την πρόβλεψη ότι σε 50 - 100 χρόνια οι περιβάλλουσες τις Βάσεις τους κοινότητές μας και οι γειτονικές πόλεις θα επεκταθούν και θα περικυκλώσουν τις Βάσεις τους και οι κάτοικοι δεν θα τους επιτρέψουν πλέον να εξασκούν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες, όπως δεν τους επιτρέπουν ούτε και στην ίδια την Αγγλία οι γειτονικές κοινότητες.

Ως εναλλακτική λύση επέλεξαν τον Ακάμα όπου θα μεταφέρουν όλες τους τις στρατιωτικές
δραστηριότητες, είπαν. Ο Ακάμας είναι, όπως αναφέρουν, ιδανικός διότι είναι απομακρυσμένος, απομονωμένος και αγριότοπος (wilderness) με ελάχιστα μικροχωριά που φθίνουν. Όμως, είναι ανεπαρκής η έκτασή του (58.5 τ.χλμ.) και δεν επαρκεί για όλες τις στρατιωτικές τους ανάγκες (Σήμερα τα δικαιώματά τους στον Ακάμα είναι μόνο 15 τ.χλμ.). Για να επαρκέσει ο Ακάμας θα πρέπει να επεκταθεί, είπαν, στα 230 τ.χλμ.
Φαίνεται έχει εισακουσθεί απόλυτα η απαίτηση των Άγγλων στο θέμα αυτό και γι’ αυτό το σχέδιο Ακάμα, που προωθεί το κράτος από το 1991 μέχρι και σήμερα, επεκτείνει τον Ακάμα πράγματι στα 230 τ.χλμ., όπως ζήτησαν οι Άγγλοι στρατιωτικοί στο Συνέδριό τους. Επεκτείνοντας όμως το κράτος τον Ακάμα στα 230 τ.χλμ., πρώτα καταστρέφει όλες τις εκεί κοινότητες και καταπατεί και αχρηστεύει 120.000 σκάλες πολύτιμη γη των εκεί κοινοτήτων και άλλων ιδιοκτητών, τα οποία θα κληθεί το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι, ν’ αποζημιώσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό με άστοργη στέρηση Κυπρίων του ιερού δικαιώματός τους της ιδιοκτησίας, για να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα. Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Μήπως οι Άγγλοι προβαίνουν, με το αζημίωτό τους στη χειρονομία αυτή για να ενισχύσουν την κυβέρνηση στην επέκταση του Ακάμα, επιτυγχάνοντας έτσι τους δικούς τους στόχους, που προτείνουν σήμερα να ελευθερώσουν 45 τ.μ. από τις Βάσεις τους; Διερωτόμαστε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Ὁ Θουκυδίδης στὸ ἔργο του «Πελοποννησιακὸς Πόλεμος» ἔγραψε
    «Ὅσοι διατηροῦν τὴν ἐλευθερία τους, τὸ χρωστοῦν στὴν δύναμή τους».

    «Τὸ δίκαιο λογαριάζεται ὅταν ὑπάρχη ἴση δύναμη γιὰ τὴν ἐπιβολή του, ἐνῶ ὅταν αὐτὸ δὲν συμβαίνη, ὁ δυνατὸς κάνει ὅ,τι τοῦ ἐπιτρέπει ἡ δύναμή του καὶ ὁ ἀδύναμος ὑποχωρεί καὶ ἀποδέχεται». (V89)

    Συμπέρασμα: Σιγά, σιγά καὶ σὲ βάθος 20ετίας, ἡ Κύπρος καὶ ἡ Ἑλλὰς θὰ πρέπη
    1) Νὰ θέσουν τὴν παιδεία τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ σὲ σωστὲς βάσεις ἀπὸ τὸ δημοτικὸ μέχρι καὶ τὸ πανεπιστήμιο, ὥστε νὰ ξυπνήσουμε καὶ νὰ μὴν πιστεύουμε σὲ οὐτοπίες
    2) Νὰ ἐξοπλισθοῦν ὅσο καλύτερα μποροῦν ὥστε νὰ ἀποτραποῦν διάφοροι πόλεμοι. Δυστυχῶς δὲν ὑπάρχει εἰρήνη, ὑπάρχει μόνο εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια, ζευγαράκι πᾶνε τὰ ἄτιμα.

    Ἡ Κύπρος καλὰ θὰ κάνη νὰ ξεχάση τὴν φαντασίωση τῆς ἀνεξαρτησίας μὲ τὴν ἔννοια νὰ εἶναι ἀδέσμευτη. Σὰν μικρὴ χώρα τὸ καλὸ ποὺ ἔχει νὰ κάνη εἶναι μὲ τὴν λεπταισθησία τῆς κρίσεως τῶν ἡγετῶν της νὰ διαλέξη ἔστω καὶ τώρα τὸ σωστὸ στρατόπεδο.
    Ἐνσωμάτωση μὲ τὴν Ἑλλάδα δὲν θέλανε, ἀδεύσμευτοι νὰ εἶναι θέλανε καὶ τελικὰ ὡφελημένοι εἶναι οἱ ἄγγλοι καὶ ζημιωμένο τὸ ἔθνος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.