29/12/09

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Γεώργιου Καραμαλίκη στο Ισραήλ


Η Ισραηλινή πηγή πληροφοριών debkafile σε δημοσίευμα της αναφέρει σχετικά με την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Γεώργιου Καραμαλίκη οτι οι στρατηγικοί και στρατιωτικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ εμβαθύνονται αντιστρόφως ανάλογα με tην αποξένωση της Τουρκίας από το Ισραήλ και την αυξανόμενη εγγύτητά της προς το Ιράν και τη Συρία.

Τονίζει ότι ο Αντιναύαρχος Γ.Καραμαλίκης επισκέφτηκε κρυφά το Ισραήλ, έγινε δε δεκτός με μεγαλη επισημότητα σπάνια για ξένο στρατιωτικό επισκέπτη. Ξεναγήθηκε απο τον Ισραηλινό ομόλογο του ναύαρχο Eli Marum σε μια ασυνήθιστη περιήγηση γύρω απο το ναυτικό στρατηγείο στο λιμάνι Χάιφα σε σημαντικά πλοία του Ισραηλινού ναυτικού, το υποβρύχιο INS Dolphin Τύπος 800 και την κορβέτα INS Eilat κλάσης Saar 5 ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ισραηλινού Ναυτικού.

H είδηση αυτή αναδημοσιεύτηκε και στον Τουρκικό τύπο σε άρθρο της Χουρριέτ

Το υποβρύχιο INS Dolphin Τύπος 800 κατατάσσεται ως το σημαντικότερο όπλο αποτροπής του Ισραήλ και πιστεύεται από δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες ότι μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους.

Η Κορβέτα Eilat ήταν μέρος της συνοδείας του ισραηλινού υποβρύχιου όταν αυτή πέρασε από τη διώρυγα του Σουέζ τον περασμένο Ιούνιο, ξεκινώντας από τη Μεσόγειο και με κατεύθυνση προς την Ερυθρά Θάλασσα και πίσω.

Αυτή η επίδειξη επικεντρώθηκε στα σκάφη που το Ισραήλ διαθέτει και τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δείξει την ισχύ τους και την δυνατότητα τους να καλύψουν περιοχές που φτάνουν μέχρι τις ακτές του Ιράν, τον Περσικό Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και η Ελλάδα δεν είναι νέα. Τον Ιούνιο του 2008, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό των δύο χωρών διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις στη διάρκεια των οποίων 100 ισραηλινά μαχητικά-βομβαρδιστικά πέταξαν πρός τον ελληνικό εναέριο χώρο και επέστρεψαν σε μια απόσταση περίπου ίση με εκείνη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Η άσκηση είχε σκοπό να δείξει στην Τεχεράνη την ικανότητα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας η οποία μπορεί να καλύψει την απόσταση έως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πίσω. Σύμφωνα με τις δυτικές στρατιωτικές πηγές, τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ ασκήθηκαν στην πράξη κατά των ρωσικής κατασκευής S-300 αντιπυραυλικών συστοιχιών που διαθέτει ο ελληνικός στρατός.

Παλαιότερο δημοσίευμα του Infognmonpolitics:
Kοινή άσκηση Τουρκίας-Ισραήλ, με στόχο τους S-300 σε Κρήτη και Ιράν Όταν είχε διεξαχθεί η άσκηση "'Ενδοξος Σπαρτιάτης" είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για την πολιτική σκοπιμότητα της κίνησης εκείνης.Τώρα η Τουρκία και το Ισραήλ, προετοιμάζονται να κάνουν από κοινού ασκήσεις για την εξουδετέρωση των S-300. Το πιο πιθανόν είναι οι Ισραηλινοί να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που απέκτησαν πετώντας πάνω από την Κρήτη και από τη συνεκπαίδευση με την ελληνική πολεμική αεροπορία.

3 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    http://tinyurl.com/ycvluya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που η χώρα μας παρ'όλη την
    ιστορία χρονικά αναγκάζεται σε παραχωρήσεις προκειμένου να συνάπτει φιλίες (συμμαχίες).
    Είναι πολύ επικύνδινο ανώριμο και
    όχι ηθικό εκτός απο τα όπλα να αγοράζεις και την φιλία


    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα κατά πόσο είναι φρόνιμο το Ισραήλ να εκπαιδεύεται κάνοντας αποστολές βομβαρδισμού των ελληνικών S-300 με την δικαιολογία του Ιράν... Ένα Ισραήλ που άσχετα με την υποτιθέμενη(;) κόντρα με την Τουρκία συνεχίζει να έχει εντονότατη συνεργασία μαζί της σε επίπεδο στρατιωτικής βιομηχανίας. Αν έχουν κανένα καλό όπλο (που έχουν) να μας πουλήσουν έχει καλώς αλλά για συμμαχίες δεν είναι.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.