27/12/09

Ο Ερντογάν αρνείται ότι έχει αυξηθεί η ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης-στρατού.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε σήμερα ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το στρατό, ενώ εισαγγελείς που ερευνούν υπόθεση συνωμοσίας με στόχο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα σε ένα γραφείο του στρατού.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο ημέρες που πραγματοποιείται έρευνα στο ίδιο γραφείο του στρατού μετά τη σύλληψη, χθες, οχτώ στρατιωτών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής αυτής έρευνας.Η έρευνα αυτή άρχισε μετά τις δηλώσεις του Αρίντς ότι ένας φρουρός ασφαλείας στο σπίτι του στην Αγκυρα είδε επανειλημμένα κοντά σ΄αυτό ένα αυτοκίνητο με δυο αξιωματικούς.

Ο Αρίντς είναι μια ισχυρή προσωπικότητα στους κόλπους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και συχνά έχει βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους στρατηγούς.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, κανένας δεν πρόκειται να ευνοηθεί εάν πει ότι υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στους θεσμούς.

"Ενας ολόκληρος θεσμός δεν πρέπει να κατηγορηθεί για τα λάθη ανθρώπων.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει την ειρήνη στη χώρα με φήμες και ισχυρισμούς", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση επιχειρηματιών.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγκ και ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων Ισίκ Κοσανέρ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν χθες μετά τη σύλληψη των στρατιωτών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί η συνωμοσία δολοφονίας, θα συνέλθει αύριο.Σύμφωνα με το στρατό, οι δυο αξιωματικοί που εθεάθησαν κοντά στην κατοικία του Αρίντς πραγματοποιούσαν ελέγχους ασφαλείας σε σχέση με αξιωματικό του στρατού που ζει στην ίδια γειτονιά και ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διαρροή πληροφοριών.ΕΞΠΡΕΣΣ

Ο πρωθυπουργός Erdoğan συναντήθηκε με την στρατιωτική ηγεσία
Στη συνάντηση υπήρξαν δύο απρόσμενές συμμετοχές του Αρχηγού των Τουρκικών Ένοπλών Δυνάμεων Στρατηγού Ιλκέρ Μπάσμπουγκαι του Αρχηγού Στρατού Ξηράς Στρατηγού Işık Koşaner.

Στην ανακοίνωση που έγινε μετά από την τρίωρη συνάντηση έκπληξη σημειώθηκαν τα εξής: " Ο πρωθυπουργός Erdoğan, στη συνάντηση που δέχτηκε τον Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό İlker Başbuğ και τον Αρχηγό Στρατού Ξηράς Στρατηγό Işık Koşaner πληροφορήθηκε σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια".

Επιπλέον στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εν τω μεταξύ ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες πως οκτώ αξιωματικοί του συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για πιθανό σχέδιο δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας. Έρευνες άρχισαν να διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν φρουρός αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τότε είχαν συλληφθεί δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι.

Πηγή:TRT

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΚΔΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟ ΚΟΥΔΙΚΟ ΚΟΜΑ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ...ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΕΙ Η ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ..

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΚΕΝΕΓΚΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΜΕΝΟΙ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΚΟΥΣΑΝ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.