26/12/09

"Δύο στούς τρείς Υπουργούς άρχισαν τα δωράκια".

"Κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", που -όπως υποστηρίζει- πρόσφερε δώρα laptop σε κυβερνητικά στελέχη. Μήνυση από Ραγκούση, επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά οι Ρέππας, Κατσέλη και Γεννηματά.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι "σε μια περίοδο που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όλους, παραπλανητικές προσπάθειες όπως αυτή του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της Κυβέρνησης και εν τέλει της Κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας".

Ο ίδιος προσθέτει: "Στη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης οι απαντήσεις που δόθηκαν από Γραφεία Υπουργών και όχι βέβαια από τους Υπουργούς, αφορούσαν την αποδοχή αποστολής και όχι την αποδοχή των δήθεν δώρων. Είναι γνωστό δημόσια ότι οι Υπουργοί σε αντίστοιχες πραγματικές αποστολές laptop αντέδρασαν άμεσα, επιστρέφοντας τα". "Καταγγελίες που μπορεί να έχουν πραγματική βάση απο όπου και αν προέρχονται, όποια σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετούν, εξετάζονται άμεσα. Η διαφάνεια και η νομιμότητα ισχύει για όλους και έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένων και των φαρσέρ-τιμητών", καταλήγει ο κ. Πεταλωτής.

Μήνυση από Γ. Ραγκούση

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να υποβάλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας, σημειώνοντας: "Επειδή ποτέ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, έστω και να νομίσει, ότι μπορεί να μου χαρίσει κι εγώ να αποδεχτώ πάσης φύσεως δώρα. Επειδή ποτέ δεν παρέλαβα ούτε άλλωστε επρόκειτο να αποδεχτώ «δώρο» - υπολογιστή. Επειδή ποτέ κανείς δεν μου πρότεινε προσωπικά να μου χαρίσει «δώρο» -υπολογιστή.

Επειδή τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε.»

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη".

Ανακοίνωση Ρέππα

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δημήτρης Ρέππας. "Στο 'Πρώτο Θέμα' και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται η 'είδηση' πως η εφημερίδα μου χάρισε έναν υπολογιστή τον οποίο δέχθηκα. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ουδέποτε συνέβη. Εξηγούνται τώρα τηλεφωνήματα που είχαν προηγηθεί την τελευταία περίοδο στο υπουργικό γραφείο και στα δύο κτίρια του υπουργείου, όπου σε ανάλογη συζήτηση για τέτοιο θέμα οι γραμματείς έδωσαν σαφή αρνητική και αποστομωτική απάντηση. Για να επιτύχουν τελικά το 'στόχο τους' οι εμπνευστές κατέφυγαν στο βουλευτικό γραφείο μου, που ούτε καν επισκέπτομαι.

Σε σχετική τηλεφωνική κλήση απάντησε επισκέπτης του γραφείου, πολιτικός φίλος που βρέθηκε εκεί και όχι γραμματέας μου. Κι αφού η εφημερίδα απέσπασε αυτήν την απάντηση, την οποία αποδοκιμάζω απολύτως, την χρησιμοποιεί για να τιτλοφορήσει το θέμα έτσι ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση πως 'δέχθηκα τον υπολογιστή που μου χάρισαν'. Πράγμα τελείως ανυπόστατο. Απέναντι σε αυτήν τη συστηματική και δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης και εμού, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου".

Δήλωση Κατσέλη

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, δήλωσε: "Αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τον τίτλο «Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα δωράκια» και υπότιτλο «Τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι τον δέχτηκαν και ποιοι όχι», από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ουδέποτε «χάρισαν στην Υπουργό», όπως παραπλανητικά αναφέρεται στον πρωτοσέλιδο τίτλο «έναν υπολογιστή» και ουδέποτε έγινε δεκτό από πλευράς της Υπουργού τέτοιο δώρο ή και οποιοδήποτε άλλο δώρο αξίας από οποιονδήποτε.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο ίδιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας στις εσωτερικές σελίδες, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από συνεργάτη του γραφείου της Υπουργού η διεύθυνση για την αποστολή «ενός χριστουγεννιάτικου δώρου», προφανώς συμβολικού χαρακτήρα, και όχι βεβαίως ενός laptop.

Κατά την πάγια πρακτική που ακολουθείται, εάν τέτοιο δώρο είχε αποσταλεί θα είχε επιστραφεί αμέσως στους αποστολείς.

Με παραπλανητικά δημοσιεύματα και συκοφαντικά υπονοούμενα δεν μπορούν να δημιουργούνται σκιές στο ήθος δημοσίων προσώπων που έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τηρούν τις αρχές της δεοντολογίας και πολιτεύονται με οδηγό τη διαφάνεια. Επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου".

Δήλωση Γερουλάνου

Σχολιάζοντας την ίδια υπόθεση, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε: “Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα και «μάθημα πολιτικής ηθικής» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη δώρου (laptop), επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

1. Ουδέποτε προσφέρθηκε σε μένα και φυσικά ουδέποτε αποδέχθηκα ως δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

2. Η τηλεφωνική επικοινωνία κάποιου με υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία του γνωστοποίησε απλώς τη διεύθυνσή του Υπουργείου δεν συνιστά αποδοχή δώρου, όπως δολίως αναφέρεται στο εισαγωγικό του δημοσιεύματος.

3. Τη μοναδική φορά που μου απεστάλη ως δώρο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, έσπευσα άμεσα να το επιστρέψω.

Ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα και την πολιτική μου αξιοπρέπεια. Θεωρώ ως βάναυση την προσβολή της προσωπικότητας και της πολιτικής και ηθικής μου αξιοπρέπειας από τον τρόπο που η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” με εμφανίζει ως δήθεν παραλήπτη ακριβού δώρου, συνοδεύοντας μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα με μεγάλη (κεντρική στη σελίδα) φωτογραφία μου.

Για αυτόν το λόγο αναμένω την άμεση και με σαφή τρόπο διατύπωση συγγνώμης και ανασκευή του δημοσιεύματος εκ μέρους της εφημερίδας. Δηλώνω επίσης ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Φώφη Γεννηματά

Η υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: "Θα πρέπει να γνωρίζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι δεν δέχομαι 'δωράκια'. Ούτε ήθελα, ούτε έλαβα ποτέ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έχουμε Χριστούγεννα και όχι Πρωταπριλιά. Αδυνατώ να εκλάβω αυτό το 'ρεπορτάζ' ως φάρσα και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου".
Νooz.gr

8 σχόλια:

  1. Μπορεί ο κυρ-Θέμος να ήξερε κάποιο σημαντικό μυστικό και έτσι να την γλύτωσε στην υπόθεση Ζαχόπουλου, αλλά τώρα του την έχουν στημένη γιά να πάει φυλακή απ΄ό,τι φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prokalo opoion thelei na dei to sygkekrimeno binteaki

    http://www.southparkstudios.com/episodes/251891/

    kala e tha kseratite sta

    gelia sto eisagogiko tragoydei

    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να δω μηνύσεις και αγωγές και τέλος καταδικαστικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε αυτού του είδους την δημοσιογραφία. Είναι η τεχνική που συχνά, πυκνά χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και είναι το ίδιο ανόητη με το να πριονίζεις το κλαδί όπου κάθεσαι. Αλλά είναι η μόνη τεχνική που θα σου εξασφαλίσει κυβερνητικές θέσεις σε μια εποχή έλλειψης πολιτικών επιχειρημάτων. Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση το μόνο που είχε να προτάξει ως επιχείρημα ήταν η αποτελεσματικότητά του. Για να κάνει όμως ζητούμενο την αποτελεσματικότητα έπρεπε να γίνει εμφανείς η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητα είτε πραγματική είτε σκηνοθετημένη. Φορείς αυτής της εκστρατείας υπήρξαν άτομα του δημοσιογραφικού χώρου που για δικούς τους λόγους προσπάθησαν με αθέμιτα μέσα να στήσουν σκηνικό διαφθοράς. Το πέτυχαν. Γι’ αυτό βγήκε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια και ενώ πριν ακόμα ένα χρόνο δεν είχε δυναμική. Λοιπόν τώρα γιατί παραπονιέται; Επειδή δεν έχει δυνατότητα να ελέγξει τα αυτονομημένα μέσα που το ανέβασαν στην εξουσία; Η πολιτική του πρακτική έφερε αναξιοπιστία συνολικά στο πολιτικό σύστημα και δεν θα πρέπει να φωνάζει. Εφόσον όπου βρεθούν και όπου σταθούν διαφημίζουν την αποτελεσματικότητά τους, θα έπρεπε πριν από αυτή την αυτονόμηση να διακρίνουν τον κίνδυνο. Είναι βέβαιο ότι όσο περνά ο καιρός θα έρχονται στην επιφάνεια τα μέτρα τα οποία είναι φορομπηχτικά και θα φέρουν φτώχια στην αγορά. Όσο θα εντείνεται η κρίση τόσο θα υπάρχει ηθικό πριόνισμα της κυβέρνησης. Άρα έχει δύο επιλογές ή να έρθει σε σύγκρουση με αυτούς που το ανέδειξαν ή να σαπίσει αργά και σταθερά. Βέβαια η πρώτη επιλογή μάλλον είναι αδύνατη από ένα κόμμα που άσκησε την εξουσία αλλά και την αντιπολίτευση με τον τρόπο που την άσκησε. Ένα κόμμα που κατά κύριο λόγο εξέθρεψε και χρησιμοποίησε την μαφία των ΜΜΕ δεν έχει λόγο να παραπονιέται. Στο κάτω, κάτω όλα αυτά είναι φιλικές υπενθυμίσεις για το ποιος κατέχει πραγματικά την εξουσία.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Αλήθεια κάποιος που πραγματικά θέλει το καλό της πατρίδας μπορεί να έχει τέτοια εμμονή με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και μάλιστα με την ενσυνείδητη ανάπτυξη ψευδών πολιτικών επιχειρημάτων; Κάποιος που έχει αυτή την επιθυμία να αναδειχτεί κυβερνήτης ακόμα και αν οι πράξεις του οδηγήσουν σε δυσκολότερη θέση την πατρίδα, δεν μπορεί παρά να θέλει τα όποια αξιώματα καταλάβει για προσωπικό όφελος. Αλλιώς θα μπορούσε να συναινέσει σε μέτρα σωτηρίας από την στιγμή που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να τα λάβει μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ. Ποιο ΠΑΣΟΚ μαχαιρώνει ποιο ΠΑΣΟΚ; Ποιος από το ΠΑΣΟΚ μαχαιρώνει ποιον από το ΠΑΣΟΚ;(είναι δυο διαφορετικά ερωτήματα). Έτσι όπως πανε θα βγάλουν σωστές τις μαντείες του Καρατζαφέρη για εκλογές τον Μάρτιο για λόγους ανοησίας (και αφανών (τώρα) συμφερόντων)και όχι λόγω εκλογών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο μεταξύ τρέχουν και τα πολιτικά πχ η παρέμβαση Πάγκαλου στην ομιλία Σαμαρά 1)για το κυοφορούμενο σχέδιο Αναν νο 2 και 2)για τη στήριξη στον Πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είπες μιά μεγάλη αλήθεια,ΕΛΕΥΘΕΡΙΕ Β.
    Πώς να διαφωνήσει κάποπιος μαζύ σου;
    Χρόνια σου πολλά.
    Χρήστος, από Θεσ/νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέτε να παρακολουθούμε "στημένο παιχνίδι";
    Κάπως παράξενη μου φαίνεται αυτή η ιστορία με τα...δώρα, μόλις δύο μήνες και κάτι από την ανάληψη της εξουσίας.
    Χρήστος, από τη Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσ. Τσ. κανείς μας δεν το περίμενε, Δωράκια? οι υπουργάρες του Yorgos? Ποιος ξέρει τι τους ζήτησε η εφημερίδα και το άργησαν... Βρε παιδιά είπαμε σβέλτα σε αυτά, δε μπορεί να περιμένει το παρακράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.