26/12/09

Αποκαλύπτονται τεκμήρια για τη βεβήλωση

Οι Αρχές θεωρούν ότι πίσω από την ιερόσυλη πράξη κρύβεται ο υπόκοσμος και δεν αποκλείουν να υποκινήθηκε από πρόσωπα που βρίσκονται εδώ στην Κύπρο, στα κατεχόμενα ή και στο εξωτερικό.

Φως στο τούνελ των ερευνών από τους Αμερικανούς
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ


ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Δευτέρα ενδέχεται να δοθούν στοιχεία από ξένες υπηρεσίες, σε σχέση με την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Τα στοιχεία θ’ αφορούν τα όσα κατέγραψαν δορυφόροι που είναι στραμμένοι στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ήδη, έχει δοθεί το στίγμα της περιοχής απ’ όπου έγινε η βέβηλη πράξη και τώρα αναμένονται τα στοιχεία από τους δορυφόρους ώστε να αξιολογηθούν. Όπως έγραψε χθες ο «Φ», στην Κύπρο βρίσκονται ειδικοί του FΒΙ που ενημερώθηκαν για την υπόθεση, επισκέφθηκαν το χώρο από τον οποίο έγινε η κλοπή της σορού και ήδη επικοινώνησαν με την Ουάσιγκτον. Όπως πληροφορούμαστε, οι Αμερικανοί φαίνεται να συγκατάνευσαν, ώστε να βοηθήσουν στην ανεύρεση της σορού και πιθανότατα αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να υπάρξουν αποτελέσματα.

Όπως εκτιμάται, λαμβάνοντας υπόψη το χειρισμό παλαιότερης υπόθεσης που αφορούσε τους Αμερικανούς σε σχέση με την Κύπρο, θα δοθούν στις κυπριακές Αρχές στοιχεία για την ώρα, τον τύπο του οχήματος και πιθανόν τα άτομα που συμμετείχαν στο πρωτοφανές έγκλημα. Επίσης, στην περίπτωση που δεν δοθούν αεροφωτογραφίες, αναμένεται ότι θα διαβιβαστούν παρεμφερή στοιχεία.

Εν αναμονή των εξελίξεων αυτών, οι ανακριτές συνεχίζουν την αξιολόγηση των πληροφοριών που τους διαβιβάζονται σε σύγκριση με αυτές που ήδη έχουν καταχωρηθεί σε υπολογιστές και τυγχάνουν επεξεργασίας ηλεκτρονικά. Το σύστημα αυτό το οποίο προμήθευσαν στην Αστυνομία οι Βρετανικές Βάσεις, έχει αποδειχθεί πολύ σημαντικό εργαλείο για την πορεία των ερευνών. Πέραν της σύγκρισης των πληροφοριών, δείχνει στους αστυνομικούς τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν ώστε να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ ενός εκάστου σεναρίου.

Πάντως, από το σύνολο των εκατοντάδων πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί από την ημέρα της κλοπής μέχρι και χθες, μόνο δύο φαίνεται να αξιολογούνται ως βάσιμες, γι’ αυτό και έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις προς διερεύνησή τους. Οι Αρχές θεωρούν ότι πίσω από την ιερόσυλη πράξη κρύβεται ο υπόκοσμος και δεν αποκλείουν να υποκινήθηκε από πρόσωπα που βρίσκονται εδώ στην Κύπρο, στα κατεχόμενα ή και στο εξωτερικό.

Κομβικό σημείο στις έρευνες αποτελεί ο χρόνος που έγινε η ενέργεια (μια ημέρα πριν το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου) αλλά και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι δράστες δεν έχουν κάνει κίνηση.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Αν το είχε κάνει ο υπόκοσμος δεν θα είχε ως τώρα κάνει κίνηση για λίτρα; Ή αν πράγματι το έκανε ο υπόκοσμος, δεν μπορεί να το έκανε αφού τα πήρε χοντρά από άλλον ενδιαφερόμενο; Μου φαίνεται ότι πάνε να το κουκουλώσουνε κι αυτό και να το ρίξουν στον υπόκοσμο ενώ ούτε καν μιλάνε για την "άλλη πλευρά"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοντευουν να μας πουν οτι ειναι και

    ξεκαθαρισμα λογαριασμων...

    ενταξει παιδια θαψτε την υποθεση

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καί τί θά ζητήσουν γιά ἀντάλαγμα οἱ ἀμερικανοβρετανοί γιά ἀντάλαγμα τῶν πληροφοριῶν πού θά δώσουν; Χώρια βέβαια τό πρόβλημα τῆς ἐγκυρότητας τῶν πληροφοριῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως εννοούν τον υπόκοσμο της διεθνούς κοινότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. anarotieme ti idous aerofotografies mpori na iparxoun se ena vradi pou evrexe kataraktodos se olokliri ti kipro apo noris to apogevma mexri ta ksimeromata...

    pantos an ontos to ekane o ipokosmos sta sigoura tha enplekete kai o Anastasiadis...

    distixos... gia koukoulloma to vlepo kai ego...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.