21/12/09

Τι παθαίνει κανείς όταν φορολογεί το πτητικό επίδομα

Η Ανανία είναι μια μικρή χώρα στις Θάλασσες του Νότου. Η οποία βρίσκεται επί ποδός πολέμου για δεκαετίες τώρα με το γειτονικό Μπακλαβαδιστάν, με το οποίο την χωρίζει ένα αρχιπέλαγος γεμάτο πετρέλαιο. Καθημερινά το Μπακλαβαδιστάν, στέλνει τα F-16 με τα οποία το εξοπλίζουν οι κακοί Αμερικανοί για να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ανανίας για να την αναγκάσει να μοιράσει στα δύο το αρχιπέλαγος και το πετρέλαιο του.

Επειδή όμως οι πολιτικοί ηγέτες της βουτούσαν συνέχεια το χέρι στο μέλι, η Ανανία κάποια στιγμή χρεοκόπησε, με την βοήθεια βεβαίως της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Έτσι μεταξύ των άλλων μέτρων που ελήφθησαν ήταν να φορολογήσουν το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας , που μέχρι τότε ήταν αφορολόγητο.

Τι έγινε λοιπόν την περασμένη Τρίτη, 15 του μηνός; Όπως κάθε ημέρα σηκώθηκαν από την βάση τους τα F16 του Μπακλαβαδιστάν και μπήκαν στο αρχιπέλαγος. Και ως συνήθως περίμεναν να τους αναχαιτίσουν τα F16 της Ανανίας. Αλλά τίποτα όσο ήταν στον διεθνή εναέριο χώρο. Μπαίνουν στον εθνικό εναέριο χώρο της Ανανίας, πάλι τίποτα. Πετούσαν ανενόχλητα. Οπότε επικοινωνούν με την βάση. «Τι κάνουμε ρε παιδιά»; «Προχωράτε να δούμε τι θα γίνει» ήταν η απάντηση.

Συνεχίζουν λοιπόν να πετάνε και ξαφνικά βλέπουν κάτι πολεμικά να ρίχνουν σε στόχους. «Ωχ μπήκαμε σε πεδίο βολής της Ανανίας» είπαν οι πιλότοι μεταξύ τους και άρχισαν να κόβουν βόλτες από πάνω για να πάρουν μάτι.

Τι είχε συμβεί; Το ανακάλυψε ο δαιμόνιος απεσταλμένος μας. Μόλις οι πιλότοι της βάσης αναχαίτισης της Ανανίας έμαθαν ότι θα τους φορολογήσουν το επίδομα, με αποτέλεσμα να μειωθούν στο μισό όσα παίρνουν κάθε μήνα, «αρρώστησαν» μαζικά. «Με πονάει η κοιλιά μου» ο ένας, «ωχ το μάτι μου» ο άλλος, «ζαλίζομαι» ένας τρίτος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πιλότοι να πετάξουν.

Μόλις το έμαθε ο υφυπουργός Άμυνας, θέλοντας και μη βγήκε αμέσως στην τηλεόραση και είπε ότι δεν φορολογείται το πτητικό επίπεδο. Έτσι οι πιλότοι που έβλεπαν όλοι τηλεόραση στο αναρρωτήριο έγιναν αμέσως καλά και μέσα σε πέντε λεπτά είχαν ανέβει στα αεροπλάνα και αναχαιτίσει τα αντίπαλα αεροσκάφη.

-Αιδως Αργειοι-Με τη φράση αυτή επέπληξε ο Αίαντας τους Αργείους όταν φοβισμένοι είχαν καταπτοηθεί και ανέχονταν τους Τρώες να απειλούν με κάψιμο τα πλοία τους.

31 σχόλια:

  1. ΑΑ ρε αληταράδες , θέλετε να διαλύσετε την μόνη δημόσια υπηρεσία που προσφέρει ορθά το έργος της στην Πατρίδα. Να καταρακόσετε το ηθικό των αεροπόρων μας, αν και το έχετε κάνει ήδη αφήνοντας αναπάντητες τις θυσίες όσων έπεσαν στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...

    Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε...να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο

    Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην λατρεία μας...στην δουλειά μας.

    Ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακα για να συντηρήσω την οικογένειά μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας?? Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι...

    Θα έκανα ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνω όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους.

    Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος?? Η εξάρτηση της πτήσης, η περηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου, το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, το γαμώτο για μια ακόμα "διακριτική" αναγνώριση στην εξάδα που αλωνίζει αμέριμνη όπου γουστάρει...

    Μην φοβάστε κύριοι δεν θα κάνουμε...λευκή απεργία. Τα scrable θα είναι στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά και τα ελικόπτερα θα συνεχίζουν να σέρνονται πα΄νω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε...

    Μόνο μια χάρη από όλους εμάς...το πρωί που θα σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε το επίμαχο νομοσχέδιο, σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας για να κοιταχτήτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα, χαλάλι σας!! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...



    11¨31 σε επιφυλακή κάπου στο Ανατ.Αιγαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 21 Δεκεμβρίου 2009 11:31 π.μ.

    Φίλε,
    RESPECT.
    ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ.

    ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ.
    ME BΑΘΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
    ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ.
    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιλοτε,με διαπερασε ηλεκτρικο ρευμα μολις διαβασα το σχολιο σου.Οταν πετατε εχετε την ευλογια του ελληνικου λαου,αυτους να σκεφτεστε.Ευχομαι καποιος απο σας να πατησει καποτε ενα κοκκινο κουμπακι και τοτε το πιθανοτερο ειναι να μην ξαναδεις καμια ανεπιθυμητη εξαδα στο Αιγαιο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ Δηημτρης, για να μην ξεχνιομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στον ανώνυμο συνάδελφο......Η αλητεία έχει όρια ...η ΒΛΑΚΕΙΑ τους όμως είναι ΑΠΕΙΡΗ...Η διαφορά των 2 είναι ότι η μία είναι ΜΠΛΕ ΒΛΑΚΕΙΑ και η άλλη ΠΡΑΣΙΝΗ!!! εκεί φτάσαμε...να φορολογούν το πτητικό,των αλεξιπτωτιστών,των Υποβρυχιάδων και άλλων.....
    Εγώ προσωπικά αν μου ζητηθεί προσφέρω και το μισό μισθό μου...ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ; Αυτοί που μας οδήγησαν στο σημείο να μας λοιδωρούν ποιές......οι Αγγλικές εφημερίδες...Αυτοί λοιπόν τι δίνουν; ΤΙΠΟΤΑ....ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Ευτυχώς) που δεν παίρνουν πολλά λεφτά οι πιλότοι, και έτσι υπάρχει αξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συμφωνώ πολύ με την ανάρτηση, καθώς πλέον σε αυτή τη χώρα, χρειάζονται χαστούκια στον κόσμο και τους πολιτικούς για να ξυπνήσουν....!!!και ΝΑΙ, μια τετράδα "μπακλαβά-αεροπλαν" πάνω απο την ακρόπολη, όσο προσβλητικό και να ήταν, πλεόν είναι αναγκαίο μπάαααααααας και ξυπνήσουμε...!!!και δεν νοώ, να μην κόβεται το επίδομα χαραμοφάηδων του δημοσίου ή golden boys επειδή έχουν δύναμη, ή απλά φωνάζουν δυνατά οι άχρηστοι εργατοπατέρες τους, και να ψαλιδίζεται το επίδομα των πιλότων μάς...ή να διαρρέει οτι θα ψαλιδιστεί...!!!!Αιδώς χρειάζεται σε αυτούς που προσπαθούν να εξοικονομήσουν λεφτά απο τα επιδόματα αυτών που πετάνε με 1000km/h πάνω απο νησιά και θάλασσες για να αναγνωρίσουν τα ιπτάμενα μπακλαβαδάκια.....που το παίζουν και νταηλίκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @21 Dekemvriou 2009 11:31 a.m.

    egw, file, tha pethaina kai gia sena kai gia tin oikogeneia sou file. Oxi gia ta xamena foititika sou xronia (kapoioi oute afta den eixan), oute gia tis oikonomikes sou dyskolies (oloi exoun). Gia to ithos, ta idanika sou kai gia ta idanika olwn aftwn pou tous exoun emfysisei oi petres kai afto to pani.

    To kseroume oti tha eiste ekei! Ta idanika den apergoun! Timi se esas pou sti zwi sas orisate kai fylate thermopyles...

    13:58 kapou sti makedonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το θεμα ειναι τα επιδοματα.τι θα πει επιδομα΄.. ο καθενα πρεπει να εχει μισθο αναλογα με την δουλεια που κανει και που την κανει (πχ παραμεθορια περιοχη, εξωτερικο) τερμα. στο ρωμαιϊκο κρατιδιο εχουμε πτητικο επιδομα για..πιλοτους, μεταφραστικο επιδομα για..μεταφραστες, επιδομα διδασκαλιας για.. δασκαλους ορεινων περιοχων, ιδιο επιδομα για.. δασκαλους πεδινων περιοχων περιοχων!!, και σε αυτους που δεν παιρνουν κανενα επιδομα (ελαχιστοι) επιδομα για..μη καταβολη αλλου επιδοματος!!!! ααααα
    κουρλααα.

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΕΡΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ,ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ,ΑΛΛΑ ΕΝΔΟΞΗ ΧΩΡΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΩΡΕ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ{ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι να σου μοιάσει και ο γιος μου παρά το μικρό της ηλικίας του.ΜΑκάρι να μπορέσει να μάθει ότι υπερ πάντων η πατρίς. Από μένα θα το μάθει όμως απο σένα και απ'όλους εσάς που πετάτε κινδυνεύοντας για να μη κινδινεύουμαι εμείς.
    Μακάρι να φυλάει και αυτός Θερμοπύλες αντί να φιλάει κατουρημένες ποδιές όπως οι πολιτικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΄΄ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ΄΄ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΑΨΕΙ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΕΝΣΤΟΛΟ, ΤΑΓΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΠΑΝΙ΄΄. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΓΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΝΑ ΣΕ ΜΙΜΗΘΟΥΝ(ΣΥΝΗΘΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

    Πριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
    Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.

    ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κριμα που σας φερονται ετσι και κριμα που σας εχουνε κανει να σιχαινσεστε την πτηση, σας φερανε σε σημειο με τη πρωτη ευκαιρια να καθισετε στο εδαφος, και πιστεψε με φιλε μολις σου δοθει η ευκαιρια θα πατησεις στη γη και δε θα ξαναπεταξεις γιατι σου κανανε τη ζωη πατινι...Ελπιζω μονο αυτα που λες να τα πιστευεις γιατι η αληθεια ειναι πως σας καταντισανε ολους σας να περιμενετε τη συνταξη...στα 35...μαχεστε για ενα κρατος που σας εχει γραμμενους και που σας προδιδει καθε μερα, σκοτωνεστε για να βγαινει ο καθε αλητης παγκαλος και να λεει την σημαια πανι που τη παιρνει ο αερας...Μπραβο στους πολιτικους που σας καταντισαν ετσι.Παλια οταν ημουνα κι εγω 18αρης θελησα να μπω στην ικαρων.Εδωσα 3 φορες, τωρα ευχαριστω τον θεο που δεν με πηρανε.Δεν αξιζει να πολεματε για τετοιο κρατος.Αξιζει μονο να βγαζετε ασπροπροσωπο το εθνος που πιστευει σε εσας, κι αν σας πατανε κατω και σας φτυνουν, μη μασατε, ειστε απογονοι του Αλεξανδρου και του Λεωνιδα, συνεχιστες σε μια χωρα που σας φτυνει, φτου σας λοιπον ρε κι απο μενα που πολεματε ακομα, ακομα πολεματε ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. filoi pilotoi tis polemikis aeroporias. sas eyxaristoume, kai sas aksizei ta plironosaste ta megista. eithe oi theoi twn ellinwn na einai mazi sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ανώνυμε 21 Δεκεμβρίου 2009 11:05 μ.μ.
    Μια μάνα θα κάνει τον γιο άντρα και μια μάνα θα τον ευνουχίσει.
    Δεν αγαπας τον γιο σου όταν τον μαθαίνεις να κρέμεται στο φουστάνι σου τον λατρεύεις σε αντίθεση όταν τον αφήσεις να πέσει για να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι , όταν του δείξεις πως όποιος πέφτει δεν είναι χαμένος, χαμένος είναι εκείνος που δεν έχει το σθένος να ξανασηκωθεί. Οτι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς αυτό είναι μάθημα ζωής που δεν το μαθαίνεις στα 30 και στα 40 αλλά πολύ νωρίτερα .Αν δεν γίνει αυτό τότε θα βρεθεί αργότερα κάποιο άλλος γιος άλλης μάνας να του πάρει το κεφάλι και έτσι θα λέμε ένας Ελληνας λιγότερο και αυτό δεν θα το συγχωρήσω σε μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΩ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΩΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ "ΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ". ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ. ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΚΑΛΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ".
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ;ΒΓΑΑΑΖΖΕΕΕΙΙΙ Η ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΕΝΟΠΛΑ ΣΩΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΕ ΠΟΙΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ.
    ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕ;
    ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σχόλιο του ιπτάμενου παληκαριού ήταν αυτό που έπρεπε για να μας ανεβάσει το πεσμένο ηθικό, Νάναι καλά και αυτός και η οικογένειά του και όλοι οι συνάδελφοί του.
    Για του "άλλους" που βγάζουν τις αποφάσεις τους βο(υ)λευτές ας μή συζητάμε. Αυτοί με τις 8.000 ευρώ το μήνα μόλις που τα βγάζουν πέρα, και παραπονούνται. Λές και δεν παρακαλούσαν την ψήφο μας για να "προσφέρουν" την ανικανότητά τους στην υπηρεσία του Λαού.
    Αν ήταν άμισθη η θητεία στο κοινοβούλιο πόσοι από τους εθνοπατέρες της κακιάς ώρας θα επιδίωκαν την έδρα τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή, ένας πιλότος δεν έχει οικογένεια που περιμένει από αυτόν; Αυτοί δεν είναι προτεραιότητα αλλά μόνο η πατρίδα; Δεν ξέρω τα οικονομικά μεγέθη, αλλά ποτέ δεν θα εμπιστευόμουνα ένα εργαλείο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε έναν ο οποίος δεν θα έβλεπε και το πρακτικό μέρος κάποιον πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ολα καλα αλλα δεν νομιζω οτι με 3500 χιλιαρικα το μηνα στο χερι δεν βγαινει και ο φιλος ιπταμενος..Που τα χαλαει αφου εξι ηνες το χρόνο ειναι υπηρεσια?Δυστυχως ταπραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο!!υπάρχουν ιπταμενοι που τους σεβομαι απεριοριστα και αξιζουν και τα τριπλασια και υπαρχουν και ιπταμενοι με μουφα ωρες στα C-130 κτλ κτλ που εχουν να δουν αεροπλανο κανα χρονο.Δυστυχως με την ισοπεδωση που ζουμε παιρνουν ολοι τα ιδια ειτε καθονται σε καμμια γραφειαρα ολη μερα ειτε πραγματικα κινδυνευουν. Η λύση είναι μια..αξιοκρατια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ καλά όλα αυτά και βεβαίως δεν πρέπει να φορολογηθεί το πτητικό από τους ήρωες πιλότους μας και μάλιστα πρέπει να αυξηθεί ΑΛΛΑ πρέπει να το λαμβάνουν όσοι πετάνε πραγματικά και όχι εικονικά από την καρέκλα τους στο εξωτερικό ή σε κάποιο επιτελείο. Το ποσοστό αυτών που πετάει εικονικά και λαμβάνει πτητικό είναι τρελλά δυσανάλογο σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται στο Αιγαίο. Μόλις κοπεί το τελείως αυτό το εικονικό πτητικό τότε και λεφτά θα βρεθούν για να αυξηθούν τα γνήσια πτητικά και πολλά λεφτά θα μείνουν για να ενισχύσουν το κράτος σε μια εποχή ναι μεν κρίσης οικονομικής αλλά ελπίδας ότι θα μειωθεί η κρίση της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είπαμε,δεν πρέπει να είμαστε της λογικής "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", αλλά όχι και ο γείτονας να τρώει "παντεσπάνι" και εμένα να μου στερούν και τη "κουραμάνα".; Ένστολος είναι και ο ΕΠΟΠ και όλοι ξέρουμε τι μισθό παίρνει. Πιστεύω ότι δεν είναι το ίδιο να κόβεις το εκτός έδρας του ΕΠΟΠ, με το να κόβεις το (πτητικό!!!! γραφείου).Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πτητικό "γραφείου";
    Ποιός άραγε θα τολμούσε να παίζει τη ζωή του κάθε μέρα κορόνα-γράμματα στο βωμό ιδανικών που δεν πληρώνονται μέχρι να τον στείλουν ξεζουμισμένο στα 40 του στο γραφείο που λες φίλε μου; Δοξάστε τους ήρωες που πετούν τσάμπα για πάρτη τους αλλά και για πάρτη σας και όταν καταφέρουν να προσγειωθούν σώοι και να δουν τα παιδιά τους που θα έχουν πιά μεγαλώσει με τη φωτογραφία του πατέρα τους πάνω από το Αιγαίο, τότε κάντε τους τα 3,5 χιλιάρικα 1,5 για να μάθουν καλά για τι ιδανικά στριφογυρίζανε στη ρουλέτα του θανάτου τα χρόνια που οι άλλοι βολευόντουσαν στη καρέκλα της καφετέριας.
    Εύγε Νεοέλληνες Από αυτούς τους 300 θα βρείτε αυτά που μας λείπουν.
    Και όταν θα έρθει η ώρα για τους επόμενους που θα συνεχίσουν το έργο τους, τότε να στείλετε όλοι σας τα δικά σας τα παιδιά να γίνουν πιλότοι ήρωες μέχρι τα 40 τους και μετά ζητιάνοι ιπτάμενοι γραφείων.
    Όσο για τα extra επιδόματα - αν θέλετε να τα ονομάζουμε έτσι ναι λοιπόν να τα κόψουν ΟΛΑ !!!! Όλα ένα παρά ένα!!! Αλλά αν υπήρχε αιδώς και τιμή σ' αυτή τη ρημάδα τη χώρα , το τελευταίο θα ήταν το επίδομα αυτού του γραφείου που αναφέρεται ο συμπαθής συνανώνυμος έλληνας. Και μέχρι τότε να θαυμάζετε όλοι σας τις αναχαιτίσεις και τις αερομαχίες μεταξύ μας πια, για το ποιός πιλότος μας θα παραμείνει και δεν θα πάει πρώτος σε αυτό το ρημάδι το γραφείο που λέτε. Και όπως χρόνια σ'αυτή τη χώρα οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ...τς τς τς ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενα post που βρηκα.
    Ανώνυμος είπε...

    Με σκοπό την ενημέρωσή σας:
    α.Προυπόθεση για να λάβει κάποιος εκ των Ιπταμένων Πτητικό επίδομα είναι να είναι Ιπτάμενος και να συμπλήρωνει 30 ωρες το εξάμηνο.
    β.Με βάση την νομοθεσία δεν δύναται να γίνει αλλαγή ειδικότητας σε έναν Ιπτάμενο, εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως υγείας.
    γ.Το Κράτος είναι υποχρεωμένο να διατηρεί την Πτητική Ικανότητα των Ιπταμένων μέχρι και την αποστρατία τους.
    δ.Το Κράτος αποφασίζει για τον αριθμό των Πτητικών μέσων που απαιτείται να έχει στον στόλο του και πρέπει οπωσδήποτε να διατηρεί σε Πτητική ενέργεια διπλάσιο αριθμό Ιπταμένων.
    ε.Η Πολεμική Αεροπορία δεν κάνει μόνο αναχαιτίσεις κάθε μέρα αλλά πρέπει να μπορεί να κάνει και πολεμο, που σημαίνει παρτεταμένες επιχειρήσεις.
    στ.Τα επιτελεία είναι απαραίτητα και πρέπει να είναι επανδρωμένα με ικανοποιητικό αριθμό Ιπταμένων.
    ζ.Το κόστος ώρας πτήσης ενός μαχητικού κυμαίνεται από 10-20000€.
    η.Το κόστος που απαιτείται για τη διατήρηση ενός Ιπταμένου που υπηρετεί σε επιτελείο κυμαίνεται από 10000Χ30=300000 έως 20000Χ30=600000€ το εξάμηνο.
    θ.Το Πτητικό των Ιπταμένων κυμαίνεται από 4000-9600€ το εξάμηνο.
    ι.Ο Ιπτάμενος που υπηρετεί επιθυμεί να πετάει.
    ια.Στον Ιπτάμενο δεν αρέσει η δουλειά του επιτελείου.
    ιβ.Ο Ιπτάμενος θέλει να πετάει όλη την ώρα.
    ιγ.Ο Ιπτάμενος μαραζώνει όταν δεν πετάει.
    ιδ.Ο Ιπτάμενος που υπηρετεί σε θέσεις Εξωτερικού, πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης στην Ελλάδα για να έρθει για Πτήσεις.
    ιε.Ο Ιπτάμενος, όσο μεγαλώνει, αποκτά παιδιά, πρέπει να τα ζήσει, να τα σπουδάσει και να τα βοηθήσει στα πρώτα βήματα της ζωής του.
    ιστ. Ένας Ιπτάμενος ως επί το πλείστον μένει περίπου 15-20 χρόνια σε μια Μοίρα.
    ιζ.Φεύγοντας από τη Μοίρα και πηγαίνοντας στο Επιτελείο μετά από τόσα χρόνια έχει συνολικές μηνιαίες αποδοχές 3200€ (μαζί με Πτητικά δια 12).
    ιη.Αν του κόψεις το Πτητικό (περίπου 1350€ τον μήνα) θα παραιτηθεί, να βρεί άλλη δουλειά για να συμπληρώνει τα έσοδά του.
    ιθ.Αν παραιτηθούν όσοι μετατίθενται σε Επιτελεία, το Επιτελείο δεν θα δουλεύει. Η Αεροπορία δεν θα δουλεύει. Αν κοπεί το Πτητικό ο Αρχηγός της Αεροπορίας μας θα έχει μηνιαίες αποδοχές 3000€. Θα παραιτηθεί και αυτός. Γιατί να κάθεται από το πρωί, ως το βράδυ, και να έχει και την ευθύνη της Αεράμυνας, όταν κλητήρες Υπουργείων παίρνουν παραπάνω χρήματα? Γιατί να χαλάει τη ζαχαρένια του?
    κ. Το Πτητικό που παίρνει ο Ιπτάμενος είναι μικρότερο από το κόστος μιας ώαρς Πτήσης με F-4. Μη το συγκρίνουμε με το κόστος των καινούργιων αεροσκαφών.

    ΤΕΛΟΣ: Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
    Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος είπε...

    Με σκοπό την ενημέρωσή σας:
    α.Προυπόθεση για να λάβει κάποιος εκ των Ιπταμένων Πτητικό επίδομα είναι να είναι Ιπτάμενος και να συμπλήρωνει 30 ωρες το εξάμηνο.
    β.Με βάση την νομοθεσία δεν δύναται να γίνει αλλαγή ειδικότητας σε έναν Ιπτάμενο, εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως υγείας.
    γ.Το Κράτος είναι υποχρεωμένο να διατηρεί την Πτητική Ικανότητα των Ιπταμένων μέχρι και την αποστρατία τους.
    δ.Το Κράτος αποφασίζει για τον αριθμό των Πτητικών μέσων που απαιτείται να έχει στον στόλο του και πρέπει οπωσδήποτε να διατηρεί σε Πτητική ενέργεια διπλάσιο αριθμό Ιπταμένων.
    ε.Η Πολεμική Αεροπορία δεν κάνει μόνο αναχαιτίσεις κάθε μέρα αλλά πρέπει να μπορεί να κάνει και πολεμο, που σημαίνει παρτεταμένες επιχειρήσεις.
    στ.Τα επιτελεία είναι απαραίτητα και πρέπει να είναι επανδρωμένα με ικανοποιητικό αριθμό Ιπταμένων.
    ζ.Το κόστος ώρας πτήσης ενός μαχητικού κυμαίνεται από 10-20000€.
    η.Το κόστος που απαιτείται για τη διατήρηση ενός Ιπταμένου που υπηρετεί σε επιτελείο κυμαίνεται από 10000Χ30=300000 έως 20000Χ30=600000€ το εξάμηνο.
    θ.Το Πτητικό των Ιπταμένων κυμαίνεται από 4000-9600€ το εξάμηνο.
    ι.Ο Ιπτάμενος που υπηρετεί επιθυμεί να πετάει.
    ια.Στον Ιπτάμενο δεν αρέσει η δουλειά του επιτελείου.
    ιβ.Ο Ιπτάμενος θέλει να πετάει όλη την ώρα.
    ιγ.Ο Ιπτάμενος μαραζώνει όταν δεν πετάει.
    ιδ.Ο Ιπτάμενος που υπηρετεί σε θέσεις Εξωτερικού, πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης στην Ελλάδα για να έρθει για Πτήσεις.
    ιε.Ο Ιπτάμενος, όσο μεγαλώνει, αποκτά παιδιά, πρέπει να τα ζήσει, να τα σπουδάσει και να τα βοηθήσει στα πρώτα βήματα της ζωής του.
    ιστ. Ένας Ιπτάμενος ως επί το πλείστον μένει περίπου 15-20 χρόνια σε μια Μοίρα.
    ιζ.Φεύγοντας από τη Μοίρα και πηγαίνοντας στο Επιτελείο μετά από τόσα χρόνια έχει συνολικές μηνιαίες αποδοχές 3200€ (μαζί με Πτητικά δια 12).
    ιη.Αν του κόψεις το Πτητικό (περίπου 1350€ τον μήνα) θα παραιτηθεί, να βρεί άλλη δουλειά για να συμπληρώνει τα έσοδά του.
    ιθ.Αν παραιτηθούν όσοι μετατίθενται σε Επιτελεία, το Επιτελείο δεν θα δουλεύει. Η Αεροπορία δεν θα δουλεύει. Αν κοπεί το Πτητικό ο Αρχηγός της Αεροπορίας μας θα έχει μηνιαίες αποδοχές 3000€. Θα παραιτηθεί και αυτός. Γιατί να κάθεται από το πρωί, ως το βράδυ, και να έχει και την ευθύνη της Αεράμυνας, όταν κλητήρες Υπουργείων παίρνουν παραπάνω χρήματα? Γιατί να χαλάει τη ζαχαρένια του?
    κ. Το Πτητικό που παίρνει ο Ιπτάμενος είναι μικρότερο από το κόστος μιας ώαρς Πτήσης με F-4. Μη το συγκρίνουμε με το κόστος των καινούργιων αεροσκαφών.

    ΤΕΛΟΣ: Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
    Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για αυτον για τα "πασοκακια"...

    πολυ καλή έρευνα για τα χρέη και τους τόκους αν και αναλληθή.
    Ψάξε όμως λίγο και το τί βραχονησίδα ξεπουλήθηκε την περίοδο που ο "καντέμης" έπερνε το F-16 και πέταγε από πάνω για να κάνει απολογισμό.
    Εάν εκλεινε τετραετία, μέχρι και την Αράχωβα θα ξεπουλούσε.
    Τα ξεπουλήσανε όλα, γιαυτό φτάσαμε εδώ. Το ίδιο έκανε και κάποιος υπουργός, ποιο πρόσφατα.

    Εφαγε λίγο ψωμάκι ο κόσμος απ' το 81 και ήρθαν και μας το βγάλανε ξυνό.
    Πρέπει να αλλαξουμε όλοι μέσα μας.
    Να κατανοήσουμε ότι πρέπει να συμβιώσουμε και όχι ο καθένας για την "πάρτυ του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς τον kaykasio.
    Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρο το ότι δεν σηκώθηκαν μαχητικά για αναχαίτηση με πρόφαση λόγους υγείας; Αν αυτό έχει συμβεί ισοδυναμή με μια μικρή προδοσία. Είναι σίγουρη η πηγή που σου έδωσε αυτά τα στοιχεία; Μου φαίνετε απίστευτο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο! Όσο για το επίδομα σαφώς να ΜΗΝ μειωθεί και ΟΥΤΕ να φορολογηθεί. Περιμένω απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν μου έδωσε αγαπητέ συνέλληνα 1:57 καμιά πηγή κανένα στοιχείο.

    Πάτησε επάνω στο ..Η Ανανία είναι μια μικρή χώρα στις Θάλασσες του Νότου..... που ειναι με κόκκινο υπογραμμισμένο και σε παραπέμπει στην πηγή του άρθρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μιλας φιλε μου για ενα φανταστικο σεναριο που καποιος εγραψε αν δεν το καταλαβες.Εγω και οι συναδελφοι μοου δεν θα προδιδαμε ποτε τη Χωρα μας την οποια εχουμε ορκιστει να φυλαμε και οχι να φιλαμε κατουρημενες ποδιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. kai egw thelw na paw stin ikarwn de 3erw omws...a3izei?
    mipws xasw ta kalytera xronia tis zwis mou gia na vrethw se mia katastasi diafthoras opou egw tha diakindyneuw ti zwi mou gia na vlepw gyrw mou tosa kai tosa??
    To exw oneiro na peta3w alla sigoura mia parotrynsi tha me voithouse poly...eidika an einai apo enan iptameno!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.