7/12/09

Κατηγορίες Ερντογάν εναντίον του Κουρδικού κόμματος


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το κύριο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας DTP ότι ταυτίζεται με τους Κούρδους αντάρτες, παραμονή της διαδικασίας κατά την οποία η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για μια ενδεχόμενη απαγόρευση του κόμματος αυτού, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Κόμμα για μια Δημοκρατική Kοινωνία (DTP) ότι προσπαθεί να επιβάλει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ως συνομιλητή της τουρκικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης στη σύγκρουση με τους κούρδους αντάρτες, προσθέτει η Σαμπάχ.
«Αυτό ισοδυναμεί με ταύτιση με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση», σημείωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το DTP κατηγορείται ότι έχει δεσμούς με το απαγορευμένο ΡΚΚ, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με την εξουσία εδώ και 25 χρόνια. Το PKK θεωρείται υπεύθυνο για την αιματηρή εξέγερση στην Τουρκία, η οποία οδήγησε στον χαρακτηρισμό του ως τρομοκρατικής οργάνωσης από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Το DTP, το οποίο έχει 21 έδρες στο κοινοβούλιο, δηλώνει ότι δεν έχει «κανέναν οργανικό δεσμό» με το ΡΚΚ.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αναμένεται να αρχίσει αύριο, Τρίτη, συζήτηση για τη νομιμότητα του κόμματος αυτού, το οποίο κατηγορείται για συνεργασία με το ΡΚΚ και απειλείται με διάλυση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.