29/12/09

ΗΠΑ-Ρωσία: «Αγκάθι» η αντιπυραυλική ασπίδα στη συμφωνία για τα πυρηνικά


Tα αμερικανικά σχέδια για την κατασκευή αντιπυραυλικής ασπίδας είναι το βασικότερο εμπόδιο στη σύναψη συμφωνίας για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία που θα διαδεχθεί τη START I, η οποία έληξε στις 5 Δεκεμβρίου, πριν προλάβουν να έχουν καταλήξει στη διάδοχό της, όπως ήλπιζαν.
Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις συζητήσεις, ο Πούτιν απάντησε: «Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας κατασκευάζουν μία αντιπυραυλική ασπίδα και εμείς όχι».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα αμερικανικά σχέδια θα διαταράξουν την ισορροπία δυνάμεων και επομένως η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει νέα επιθετικά όπλα.
«Εφόσον δεν αναπτύσσουμε αντιπυραυλική ασπίδα, υπάρχει κίνδυνος οι εταίροι μας, δημιουργώντας μια τέτοιου είδους “ομπρέλα”, να νιώσουν απόλυτη ασφάλεια και να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να κάνουν ό,τι θέλουν, διαταράσσοντας την ισορροπία και η επιθετικότητα θα αυξηθεί αμέσως», όπως είπε.
«Για να διατηρηθεί η ισορροπία (δυνάμεων) χωρίς να αναπτύξουμε ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας όπως κάνουν οι ΗΠΑ, πρέπει να αναπτύξουμε επιθετικά συστήματα», κατέληξε.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για τα αμερικανικά σχέδια, ωστόσο οι συνομιλίες για τη μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου προχωρούν σε θετική κατεύθυνση.
Πηγή: Reuters, Nαυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει ισχυρή εξωτερικη πολιτικη αλλα και να διασφαλισει την εθνική της ακεραιότητα πρέπει να άποκτήσει πυρινικά όπλα,βαλλιστικους πυραύλους και βομβαρδιστικά αεροσκάφη!Μόνο έτσι μπορεί να συγκρατηθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα φίλε ανώνυμε 29 Δεκεμβρίου 2009 3:55 μ.μ.απλά οι Έλληνες δεν πρέπει να είναι σε άγνοια για να μην έχουμε φαινόμενα ραγιαδισμού που επηρεάζουν και τις πολιτικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.