26/12/09

Ζει ο Φαλμεράιερ;

Η Ελληνική φυλή έχει τελείως εξολοθρευθή από την Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά, το μεγαλείο του πνεύματος, η απλότητα των συνηθειών, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι αθλητικοί αγώνες, οι πόλεις, τα χωριά, το μεγαλείο των μνημείων και των αρχαίων ναών, ακόμα και το όνομα του λαού, έχουν εξαφανισθή από την Ελλάδα…

Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μιά τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε έως την πιό απόμακρη γωνιά της Πελοπονήσου μιά νεά φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες-Σλάβοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Ελληνες. Ενας λαός με σλαβικά χαρακτηριστικά , τοξοειδείς βλεφαρίδες και σκληρά χαρακτηριστικά Αλβανών βοσκών του βουνού, που φυσικά δεν προέρχεται από το αίμα του Νάρκισου, του Αλκιβιάδη και του Αντίνοου. Μόνο μία δυνατή ρομαντική φαντασία μπορεί να ονειρεύεται ακόμα μιά αναγέννηση των αρχαίων Ελλήνων... Ενα διπλό στρώμα από ερείπια και ο βόρβορος δύο νέων και διαφορετικών λαών σκεπάζει τους τάφους των αρχαίων Ελλήνων. Τα αθάνατα έργα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μερικά ερείπια, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποτελούν τώρα την μόνη απόδειξη πως πριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένας λαός σαν τους Ελληνες.

Ο Φαλμεράιερ θεωρεί Έλληνες -με τη σημασία που δίνουν οι δυτικοί του 19ου αιώνα- τους μεσαιωνικούς Ρωμιούς .
Γράφει στον Πρόλογο του “Geschichte des Kaiserthums von Trapezunt“ :

“Η ιστορία της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας… οδηγεί τον αναγνώστη στο χρόνο, μέχρι το παρηκμασμένο ανάκτορο του αρχαίου ελληνικού μεγαλείου… Ο χαρακτήρας τους είναι τραγικός, όπως και η όλη ιστορία της ελληνικής φυλής….”

Και παρακάτω:

“…Εδώ βρίσκεται το μυστικό της νίκης της ημισελήνου πάνω στο χριστιανισμό της Ανατολής. Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη. Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών, βρήκε μπροστά του ‘εναν τρέμοντα, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία φοβισμένο αντίπαλο. Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ’ αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους…”

Επίσης περιγράφει την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας (1204-1461) ως “ελληνικό κράτος” και θεωρεί ότι με την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς:

“….έχει προσδιορίσει την αληθινή χρονική στιγμή, κατά την οποία το ένδοξο έθνος των Ελλήνων εξαφανίστηκε από τις τάξεις των λαών και βούλιαξε στο σκοτάδι μιας τετρακοσιοπενηντάχρονης νύχτας”.
pontosandaristera.wordpress.com

ΝΤΙΝΟΣ ΣΙΩΤΗΣ Κυριακή 20 Ιουνίου 1999 - ΒΗΜΑ
Δεν είναι μόνο ο Τύπος και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Αμερικής που τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποδυθεί σε έναν ανθελληνικό παροξυσμό. Τώρα σε αυτά προστίθενται συγγραφείς, βιβλία, σοβαρά και έγκυρα έντυπα και ακόμη και ένα άγαλμα. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση που προσπαθεί να επιβάλει την άποψη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε ελληνικές ρίζες, η Νίκη της Σαμοθράκης ήταν μαύρη, η εθνικότητα του βασιλιά Πύρρου ήταν αλβανική και ότι σήμερα οι Ελληνες είναι Τούρκοι ­ όχι από το κακό τους, αλλά σύμφωνα με την καταγωγή τους. Οπως θα διαπιστώσει παρακάτω ο αναγνώστης, δεν πρόκειται ούτε για επιστημονική φαντασία ούτε για εθνικιστική παράνοια.

Με αφορμή τα εγκαίνια των Ελληνικών Αιθουσών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, που έγιναν στις 19 Απριλίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της υπουργού Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη και πολλών επισήμων, Ελλήνων και Αμερικανών, το με έδρα την Νέα Υόρκη εβδομαδιαίο περιοδικό «National Review» της 17ης Μαΐου επαναφέρει στην επικαιρότητα τις απόψεις του Φαλμεράιερ περί της καταγωγής των Ελλήνων. Εκεί ο Μ. Klinghoffer, ένας εκ των αρχισυντακτών του περιοδικού, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ελληνική τραγωδία», το οποίο ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «Οι Ελληνες βασικά είναι Τούρκοι χωρίς μουστάκι» και ότι «Εκείνο που έχει απομείνει από την αρχαία ελληνική τραγωδία είναι η αυταρέσκεια, αφού οι Ελληνες είναι τόσο ρηχοί όσο ήταν και το θέατρό τους». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «κάθε φορά που οι Ελληνες ζητούν από τους Αγγλους να τους επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα, εκείνοι τους λένε ότι οι σύγχρονοι Ελληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Ελληνες της εποχής του Πλάτωνα. Από τον 7ο αιώνα μ.Χ. και μετά, οι Ελληνες διευρύνθηκαν από τους ξένους και έκτοτε ή εκδιώχθηκαν από τη χώρα τους ή, το πιθανότερο, απορροφήθηκαν από βάρβαρες ορδές: Ούνοι, Αβαροι, Σλάβοι και Βούλγαροι. Από τον 15ο αιώνα και μετά, η Ελλάδα ανήκε στην οθωμανική Τουρκία. Σήμερα οι Ελληνες είναι Τούρκοι». Και κλείνει το άρθρο με τα εξής: «Παρά την αυτοπεποίθησή τους και τη λογική τους, οι αρχαίοι Ελληνες ήταν σημαδεμένοι με την εξαφάνιση. Οταν άνοιξαν οι Ελληνικές Αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου υπό την αιθάλη της Νέας Υόρκης, το γεγονός πέρασε απαρατήρητο. Εκτεθειμένο στον ήλιο, είναι πιο λυπηρό από οποιοδήποτε έργο του Αισχύλου».

Φυσικά το άρθρο είναι τόσο γελοίο και διαποτίζεται από τόση κακότητα και μίσος κατά των Ελλήνων που κανένας αναγνώστης δεν θα το πάρει στα σοβαρά. Οπωσδήποτε δεν πέρασε απαρατήρητη η μέγιστη αυτή ανανέωση των Ελληνικών Αιθουσών του Μετροπόλιταν ­ μεταξύ άλλων, φθάνει να διαβάσει κανείς το τι έγραψαν δύο από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα περιοδικά, το «The New Yorker» («Out of the Attic» του Calvin Tomkins, 19 Απριλίου) και το «The New York Review of Books» («Athens of Fifth Avenue» του Garry Wills, 10 Ιουνίου). Οσον αφορά το αν είναι Τούρκοι οι Ελληνες επειδή έζησαν υπό τον οθωμανικό ζυγό, τότε άλλο τόσο Τούρκοι είναι όλοι οι κάτοικοι της Κεντρικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Μια άλλη αμαύρωση της καταγωγής των Ελλήνων επιχειρείται από τη συγγραφέα Jane Pofahl στο βιβλίο της «Ancient Civilizations: Greece» ­ που είναι σχολικό βιβλίο και κυκλοφορεί παντού στην Αμερική ­, όπου γράφει ότι «Ο Μέγας Αλέξανδρος, το πιο γνωστό πρόσωπο από την αρχαία Ελλάδα, δεν ήταν καθόλου από την Ελλάδα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τη Μακεδονία, μια χώρα βορειοανατολικά της Ελλάδας, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως Βουλγαρία». Προφανώς η συγγραφέας δεν θα έχει ακούσει τίποτε για τον Φίλιππο, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και τι σημαίνει το όνομά του.

Στον ανθελληνικό παροξυσμό παρασύρθηκε και ο βρετανός συγγραφέας Τζούλιαν Μπαρνς (βραβείο Μπούκερ). Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στον ραδιοφωνικό σταθμό WBUR της Βοστώνης για το βιβλίο του «England, England» είπε ότι «Τα Μάρμαρα του Ελγιν τα έχουμε ακριβοπληρώσει (!) και σήμερα η τεχνολογία έχει κάνει τεράστιες προόδους. Μπορούμε να κατασκευάσουμε τέλεια αντίγραφα των αετωμάτων και του διαζώματος, αλλά οι Ελληνες δεν τα θέλουν». Αφού είναι τόσο τέλεια τα αντίγραφα, γιατί δεν τα κρατούν οι Βρετανοί για να δώσουν στους Ελληνες τα αυθεντικά μάρμαρα;

Ενα άλλο δείγμα παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας είναι ένα άγαλμα που στήθηκε πριν από λίγα χρόνια σε κυβερνητικό κτίριο του Μανχάταν. Πρόκειται για την ομοσπονδιακή υπηρεσία Enviromental Protection Agency, στον αριθμό 290 της οδού Broadway. Το άγαλμα είναι ομοίωμα της Νίκης της Σαμοθράκης, φέρει τον τίτλο «Η Αφρική Αναδυόμενη», έχει μαύρα χαρακτηριστικά και αναπαρίσταται ως Αφρικανός. Προφανώς η γλύπτρια Μπάρμπαρα Τζέις Ριμπούτ, όπως και ο Μάρτιν Μπερνάλ με τη «Μαύρη Αφροδίτη», θέλει να μας πείσει ότι η Νίκη της Σαμοθράκης ήρθε από την Αφρική, απ' όπου την αντέγραψαν οι αρχαίοι Ελληνες.

Τέλος, μόλις πριν από μία εβδομάδα, η εφημερίδα «Washington Times» δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ο βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος φέρεται ότι ήταν αλβανικής καταγωγής.

Πού οφείλεται αυτή η απροσχημάτιστη παραπληροφόρηση; Είναι μεθοδευμένη; Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας ή είναι απλώς συμπτώσεις αδιάβαστων συγγραφέων, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών; Σε ό,τι και αν οφείλεται, γεγονός παραμένει ότι σήμερα στην Αμερική ο ανθελληνισμός, μέσω της αντι-ιστορικότητας, της κακοπροαίρετης πληροφόρησης και του αφροκεντρισμού, κάνει θραύση και η ελληνική ιστορία, αρχαία και σύγχρονη, δέχεται μια πολύ σκληρή επίθεση.

Ο κ. Ντίνος Σιώτης είναι συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «MondoGreco».

18 σχόλια:

  1. OΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ..
    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΜΕΝΟ!!!!!!!!

    ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ..

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά ας δούμε πρώτα το εντός των πυλών ανθελληνικό μένος του χριστιανισμού... και μετά βλέπουμε και το εκτός των τυχών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες αυτες οι παρεπιστημονικές πομφόλυγες στις οποιες αναφερεται ο κος Σιώτης(και οι οποιες ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ"), πηγαζουν απο την διαβόητη θεωρία περι "πολιτικής ορθότητος", κοιτίδα της οποιας(μαζι με πολλες ακομα παρομοιου τυπου θεωριες)ειναι η "μαμα" μας η Αμερική.Δεν γνωρίζω-ουτε και με ενδιαφέρει-τι κοινονιολογικές ανακατατάξεις συμβαίνουν στο εσωτερικό αυτης της πολυεθνικής χωρας(πιθανον καποιες καταπιεσμενες εθνοτητες, οπως π.χ.οι μαυροι, να απέκτησαν δική τους διανόηση η οποια προσπαθει να αποδειξει οτι οι Αφρικανοι σκλαβοι τους οποιους οι Ευρωπαιοι αποικιοκρατες κουβαλουσαν σωρηδον σ'αυτην την ηπειρο -με "πρωτοπορους" τους Ολλανδους οι οποιοι σημερα εχουν μεταμορφωθει σε διαπρυσιους κηρυκες υπερ των καταπιεσμενων ανθρωπινων δικαιωματων-ειχαν "αξιους προγόνους"),αυτο ομως που γνωρίζω ειναι οτι η Αμερική "εξάγει" τα εσωτερικά της προβλήματα και το κανει με τον καλύτερο δυνατο τροπο.Οσον αφορα τις επισης ρηξικελευθες θεωριες του Φαλμεραϊερ, αυτες εκπορευονται απο τα τεραστια οικονομικα συμφεροντα που προκύπτουν απο το "Copyright" της εκδοσης των αρχαιων Ελληνικών κειμένων, την αποκλειστική διάθεση των οποιων κατεχει η περιφημη βιβλιοθηκη της Λειψιας και κατ'επέκτασιν το ομώνυμο πανεπιστήμιο.Βλεπετε οταν δημιουργηθηκε το νεο Ελληνικο εθνικο κρατος, καποιοι εχασαν τον υπνο τους διοτι φοβήθηκαν οτι θα τους ζητησουμε πισω την "προίκα".Ετσι λοιπον "εβγαλαν στην φορα" τον Φαλμεραϊερ(εναν κατα τα αλλα φανατικο Ελληνιστή)για να γραψει αυτα που τους συνεφερε.ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. THA ITHELA NA PSAXETE KE NA EREUNISETE GIATI TA PROGRAMATA TON ILECTRONIKON IPOLOGISTON EHOUNE TIS GLOSES ANGKLIKA GERMANIKA ... KE SE KAMIA PERIPROSI DEN TA KANOUNE ELLINIKA KE MIN MOU PITE OTI IMASTE MIA MIKRI HORA GIATI ETSI DEN THA EPREPE NA ITANE KE TA FILANDIKA SWEDIKA OK "ADOBE" EPISIS GIATI STIN ELLEDA OTAN PIGENIS STO DIMOSIO EPIBALETE IPOHREOTIKA NA MILAS OPOS KE DIPOTE AGKLIKA KE LES ENTAXI DIMOSIO INE MPORI NA MAS ERTHI KANENAS LORDOS KE NA MIN MPORI NA SINENOITHI O ANTHROPOS ALLA AFTO SIMBENI KE STON IDIOTIKO TOMEA GIATI I EUROPAIKI ENOSI LEI ISOTITA OLON TON MELON KRATON KE STIN GLOSIKI POLIMORFIA OTAN PAME EXO DEN MAS MILANE ELLINIKA ALLA MILANE FILANDIKA MILANE TURKIKA KE MIN MOU PITE POS IMASTE MIKRI HORA GIATI MIKRI INE KE I FILANDIA KE I TURKIA DEN INE KRATOS "EU" GIATI EHIS TOSES EFKERIES EXO OTAN MILAS MIA LATINIKI GLOSA KE DEN SIMBENI TOULAHISTON STIN HORASOU NA SEBONTE TIN GLOSIKI SOU KLIRONOMIA KE MIN ME PITE ETHNIKISTI GIATI TO ISRAEL MI HORA PIO MIKRI APO EMAS TIN GLOSA TOU TIN KRATISE ETSI OPOS ITANE KE DEN TIN METETREPSE SE NEOISRAELINA OPOS EHOUME EMIS NEOELLINIKA NE BGOUNE DIO MAGKES KE NA MAS POUNE GIATI GIATI TETIOS POLEMOS.


    DISTIHOS EMFANIZOME ANONIMOS KE DEN INE ALOS O LOGOS APO TO OTI PERIFERONTE ROUFIANI STO DIADIKTIO
    KE DEN GOUSTARO NA AKOUO OTI IME ETHNIKISTIS KE ANOISIES POU AMOLANE KATA KEROUS STO DIADIKTIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλες και φίλοι, ο Φαλμεράιερ βιολογικώς μεν μπορεί να εξέλιπε πλην όμως οι θεωρίες του και σήμερα συγκινούν ορισμένους βρετανοσπουδαγμένους γεννίτσαρους κοινωνιολόγους όπως οι Μουζέλης-Δραγώνα και ... CIA/M15/M16.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς μεγάλο μέρος των Ελλήνων που κυκλοφορεί γύρω μας δεν το πειράζει όλο αυτό το σκηνικό.Δεν τους νοιάζει τί θα απογίνει με όλα τα εθνικά θέματα,δεν ενδιαφέρονται να μάθουν αρχαία Ελληνικά ούτε να γνωρίζουν ιστορία,δεν τους νοιάζει αν θα φορούν φερετζέ ή καπέλο απλά να διατηρήσουν το επίπεδο διαβίωσης τους και τίποτε άλλο.Μπορεί σε αυτό το blog να είμαστε άνθρωποι που συμπλέουμε στις απόψεις μας,στις αρχές μας και τις αξίες μας δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας γύρω μας και εκεί είναι το τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἡ νύχτα πού ἔχει καλύψει τήν δύση εἶναι θεοσκότεινη καί πηχτή. Βρισκόμαστε στό ποιό σκοτεινό σημεῖο καί ὁ ἀνθελληνισμός βρίσκεται στό ζενίθ του. Βέβαια πολλά ἄλλα φαινόμενα, πού συντελοῦν σ᾽ αύτό τό σκότος δουλεύουν παράλληλα καί πολλές φορές ἀναφερόμαστε σέ αύτά.
    Ἡ δύση κάποια στιγμή θά συνειδητοποιήσει τί κάνει - αὐτό πού ὁ DALI παρουσιάζει σέ ἕνα ἔργο του πού τό ὁνομάζει Virgin Autosodomized-Jeune vierge autosodomisée Αύτοσοδομιζόμενη παρθένα.
    Στήν ἱστορία θά μείνει σάν πολύ ἱδιαίτερη περίοδος στήν ὁποῖα ἡ Γαλλία -ἀνάμεσα σέ ἄλλες χῶρες θά ἔχει προεξάρχουσα θέση. Ἡ δύση -κάποιοι ἀποφάσισαν γι᾽αὐτήν να γίνει judeo-chretienne καί ὄχι χριστιανική συνέχεια τοῦ Πλάτωνα καί τῶν νεο-πλατωνικῶν. Τά λάθη πληρώνονται καί οἱ Εὐρωαμερικάνοι θά τό πληρώσουν ἄσχετα ἄν ἡ ὁλοκληρωτική μας έξαφάνιση συντελεσθεῖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος ειναι αυτος μωρε?Αυτονε δε τον ξερει ουτε η μανα του...Το Σπυριδωνα Τρικουπη και την Ιστορια της Ελληνικης Επαναστασεως (απο τις εκδοσεις Γιοβανη)τον ξερουν τοις πασι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν έγκυροι επιστήμονες που γνωρίζουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ιδίως το πνεύμα του (από 'κει ξεκινούν όλα τα υπόλοιπα). Και έχουν γράψει μνημειώδη έργα για το θέμα αυτό.

    Υπάρχουν επίσης και κάποιοι λίγοι που δεν λειτουργούν με καθαρά 'ακαδημαϊκά' κριτήρια και ορισμένοι μάλιστα προσπαθούν να υπεξαιρέσουν λίγη από την αρχαία δόξα για τους εαυτούς τους (άλλωστε τα μουσεία τους είναι γεμάτα από κλοπιμαία άλλων πολιτισμών).

    Τα έργα των πρώτων θεωρούνται κλασσικά. Για τους δεύτερους ισχύει η παροιμία: "Ο βλάχος και να δοξαστεί σκατένια δόξα θά' χει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα είναι φως-φανάρι πως η θεωρία του Φαλμεράιερ είχε πολιτική σκοπιμότητα.Και μόνο από τη χρονική στιγμή που εμφανίστηκε,την εποχή της ελληνικής επανάστασης,την εποχή του ρεύματος του φιλελληνισμού αλλά και των αντιπάλων σ'αυτά απόψεων, καταλαβαίνουμε πού το πήγαινε ο Αυστριακός Jakob Philipp Fallmerayer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασικά ο ίδιος ο Φαλμεράυερ, ισχυρίστηκε οτι οι μελέτες του περί της καταγωγής των Ελλήνων, υποκινήθηκαν από εντελώς προσωπική επιστημονική περιέργεια. Ομως οι συγκυρίες εκείνης της εποχής, δείχνουν διαφορετικά πράγματα. Κάποιοι υποστήριζαν ότι το νέο ελληνικό κράτος που μόλις είχε ιδρυθεί τότε, θα έπρεπε να παραμείνει υπό την επιρροή της Ευρώπης για να προστατευτεί έτσι από τις επεκτατικές τάσεις των άλλων Σλαβικών κρατών της Βαλκανικής. Αρα δεν είναι τυχαίο που ο Φαλμεράυερ αναζητούσε στοιχεία για να αποδείξει ότι η καταγωγή των Ελλήνων κρατούσε από τους Σλάβους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρ΄όλα αυτά, πρέπει να πούμε ότι ακόμα και ο "περιβόητος" Φαλμεράυερ, δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό του για το αθάνατο ελληνικό πνεύμα. Και η θεωρία του σήμερα, έχει αμφισβητηθεί λόγω αβασιμότητας των συμπερασμάτων του περί καταγωγής μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οποιος θελει να μαθει την γνωμη των σλαβων για τον falmerayer δεν εχει παρα να διαβασει τον μεγαλυτερο σλαβο βυζαντινολογο,τον ρωσο Vasilief στην ιστορια του για το βυζαντιο,εκει παραδεχεται ο Vasilief οτι παροτι αυτη η θεωρια του falmerayer ακουγεται ομορφα στα αυτια πολλων σλαβων ιστορικων καθως τους αναγνωριζει το δικαιωμα να θεωρουν εαυτους διαδοχη κατασταση των ελληνων,αυτη λοιπον η θεωρια στο συνολο του επιστημονικου κοσμου και ασφαλως στους μεγαλυτερους και εγκυροτερους ιστορικους χαρακτηριζεται πολυ συντηρητικα σαν μια ανυποστατη και φανταστικη θεωρια.Τωρα απο εκει και περα εμεις τι να πουμε?? οι μεγαλυτεροι σλαβοι ιστορικοι τα λενε μονοι τους ο falmerayer λεει βλακειες!!!!υστερα να θυμησω στους φιλους οτι ο καθε ενας μπορει να λεει οτι θελει,ετσι και εγω βγαζω την θεωρια οτι οι πραγματικοι ινδιανοι ηταν μαυροι και οχι κιτρινοι και αυτο γιατι σημερα δεν βλεπουμε πουθενα κιτρινους αλλο μονο μαυρους!!!να μια ωραια θεωρια και σιγουρα θα βρει καποιους υποστηρικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο "περί καταγωγής των σημερινών Ελλήνων" του Φαλμεράυερ, φαίνεται καθαρά ότι η ανάλυση των στοιχείων από τα οποία προσπαθεί να αντλήσει συμπεράσματα "περί σλαβοποίησης" των Ελλήνων από 6ο-7ο αι.μ.Χ, ειναι εντελώς υποθετική. Ένας ερευνητής της σημερινής εποχής, ίσως τη θεωρήσει και ανυπόστατη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "
    Στο "περί καταγωγής των σημερινών Ελλήνων" του Φαλμεράυερ, φαίνεται καθαρά ότι η ανάλυση των στοιχείων από τα οποία προσπαθεί να αντλήσει συμπεράσματα "περί σλαβοποίησης" των Ελλήνων από 6ο-7ο αι.μ.Χ, ειναι εντελώς υποθετική. Ένας ερευνητής της σημερινής εποχής, ίσως τη θεωρήσει και ανυπόστατη."

    My dear Ελίνα, δεν σου κανει εντυπωση το γεγονος οτι ουδεις απο αυτους τους κοπροσκυλους που παραθετουν όλες αυτες τις ρηξικέλυθες θεωρίες περι καταγωγης των Ελλήνων(και αναφερομαι στους συγχρονους και οχι στους "δεινοσαυρους" τυπου Φαλμεραϊερ)δεν κανει την παραμικρη αναφορα στον έλεγχο του DNA;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικα οι Τουρκοι ειναι τα αποπαιδα των Ελληνων,τα μουλικα τους ναι ή οχι.Τοσα χρονια Βυζαντιο,τοσα χρονια εμεις εκει,αυτοι στις σκηνες τους γυρω απο τη Κωνσταντινουπολη,πριν απο το Μωαμεθ ακομα...Ωραια που ητανε η Σμυρνη..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περί τοῦ μισέλληνος ἰουδαίου λεκτέα
    καί τά ἑξῆς : Ἀφιχθείς εἰς Ἀθήνας
    τό 1830, ἀνεζήτει χειρογράφους Ἑλληνικούς κώδικας. Ὀ ἀρχαιολόγος
    Πιτάκης πληροφορηθείς τόν μισελληνικόν χαρακτῆρα τῆς ἐργασί-
    ας του, τοῦ ἐπώλησε ἀντίγραφα τεσ-
    σάρων φύλλων κώδικος ἠλλοιωμένων ,
    ἰδίως ὡς πρός τίς χρονολογίες.ὁ ἰ-
    ουδαῖος ἔκανε χρῆσιν αὐτῶν καί τήν
    ''πάτησε΄΄.Ἡ ἐργασία του ἀπερρίφ-
    θηἀπό τήν Ἀκαδημία ἘπιστημῶνΜονάχου
    καί ὁ ἴδιος ἔχασε τήν ἕδρα του γιά
    τό ἀπαράδεκτο λιβελλογράφημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εύγε σου ΙΕΡΑΞ που μας θύμισες κάποιες λεπτομέρειες για τα ¨΄εργα και τις ημέρες" αυτού του μισέλληνα.
    Είθε η φωνή σου να φτάσει και στα αυτιά εκείνων που χρησιμοποιούν τις θεωρίες του σαν επιχειρήματα εναντίον της "Εληνικότητος" των Ελλήνων.
    Χρήστος, από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.