25/12/09

Ρήγμα Ελλάδας - ΕΕ


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ψυχολογικό ρήγμα ανάμεσα στην ΕΕ και στον ελληνικό λαό απειλούν να προκαλέσουν πλέον οι επιθέσεις του γερμανικού, γαλλικού και βρετανικού Τύπου εναντίον της χώρας μας, που έχουν υπερβεί κάθε όριο έστω και κακόβουλης κριτικής. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό η συζήτηση περί του ελλείμματος και του χρέους να οδηγεί π.χ. τη σοβαρή εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» των διανοουμένων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας να θέτει, σοβαρά υποτίθεται, το προσβλητικό ερώτημα: «Ανήκει λοιπόν η Ελλάδα στην Ευρώπη;».

Ο αρθρογράφος μάλιστα συμπεραίνει ότι... «δεν έχει ακόμη γεννηθεί μια πραγματικά ομοιογενής ελληνική κοινότητα μέχρι σήμερα»!
«Ανήκουν οι Ελληνες πραγματικά στην Ευρώπη;» συνεχίζει η ίδια εφημερίδα. Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, συντηρητική αυτή τη φορά, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», είναι πάντως βέβαιη για κάτι άλλο: «Αποτελεί αυτονόητη αλήθεια ότι το 2001 δεν θα έπρεπε ποτέ και κατά κανέναν τρόπο να είχε επιτραπεί στην Ελλάδα να μπει στην Ευρωζώνη, γιατί η κυβέρνηση της Αθήνας εξασφάλισε με απάτη την ένταξη στο ευρώ μέσω παραποιημένων στοιχείων του ελλείμματος» ισχυρίζεται.

Μας λένε και... γουρούνια (!!!) από πάνω οι Γερμαναράδες. Οχι μόνο εμάς. Ολες τις χώρες της Μεσογείου που ανήκουν στην Ευρωζώνη! Μαζί με τα «σούπερ λαμόγια» των χρηματιστηριακών αγορών έφτιαξαν τον όρο PIIGS από τα αρχικά των λέξεων στα Αγγλικά Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία - μια λέξη που ακούγεται σαν τη λέξη PIGS που στα Αγγλικά σημαίνει «γουρούνια»! Είναι οι χώρες που έχουν μεγάλα ελλείμματα. Ασχετο βεβαίως αν η Βρετανία ή οι Βαλτικές Χώρες βρίσκονται σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από πλευράς ορισμένων μακροοικονομικών δεικτών.

«Να πετάξει έξω την Ελλάδα από το ευρώ και έτσι να την παρατήσει μόνη της, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η ΕΕ» γράφει απογοητευμένο το επίσης γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», αποκαλύπτοντας ότι αυτό το ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Αξελ Βέμπερ. Προς μεγάλη θλίψη προφανώς της γαλλικής «Λιμπερασιόν», σοσιαλιστικής μεν, αλλά ανήκουσας στον τραπεζίτη Ρότσιλντ, η οποία έγραψε το κατάπτυστο δημοσίευμα - προβοκάτσια με τίτλο «31 Μαρτίου 2010, η Αθήνα βγαίνει από τη ζώνη του ευρώ»!

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της να αξιοποιήσει τα δημοσιονομικά προβλήματα χωρών-μελών της ΕΕ για να θέσει υπό τη γερμανική επικυριαρχία τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια των κρατών αυτών και να τα υποχρεώσει να εφαρμόζουν τη γραμμή του Βερολίνου. Το είπε πεντακάθαρα: «Αν π.χ. υπάρχουν προβλήματα με το Σύμφωνο Σταθερότητας σε μια χώρα και μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της προώθησης κοινωνικών μεταρρυθμίσεων σε αυτή τη χώρα, τότε φυσικά εγείρεται το ερώτημα τι επιρροή έχει η ΕΕ επί των εθνικών Κοινοβουλίων, ώστε να φροντίσει να μη σταματήσει η Ευρώπη» δήλωσε χωρίς περιστροφές. «Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο έργο, γιατί φυσικά τα εθνικά Κοινοβούλια δεν επιθυμούν να τους υπαγορεύεται τι να κάνουν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια προβλήματα τα επόμενα λίγα χρόνια» πρόσθεσε.

Η γερμανική απειλή είναι λοιπόν αυτή που οδήγησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δηλώσει ότι «το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία της χώρας μας». Αυτός έχει την ευθύνη να αποτρέψει τη γερμανική επικυριαρχία. Προφανώς όχι όμως στρεφόμενος προς τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μοιραίο λάθος. Θα απομόνωνε την Ελλάδα στην Ευρώπη από συμμάχους, ενώ ο εναγκαλισμός με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο θα οδηγούσε σε καταβαράθρωση όλα τα εθνικά θέματα και θα έσπρωχνε την Ελλάδα σε σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.

Το εσωτερικό μέτωπο σε αυτήν τη δύσκολη φάση απαιτεί κάτι θεμελιώδες: απόκρουση από τον πρωθυπουργό των νεοφιλελεύθερων υποδείξεων της ΕΕ και των οργάνων της. Οχι σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Οχι τα βάρη της κρίσης στον κοσμάκη, στο σύνηθες υποζύγιο. Τήρηση δηλαδή των προεκλογικών του υποσχέσεων, που έδωσαν σε μεγάλο τμήμα του λαού ελπίδα και στον Γ. Παπανδρέου μια ανέλπιστης έκτασης θριαμβευτική εκλογική επικράτηση.

15 σχόλια:

  1. >>Θα απομόνωνε την Ελλάδα στην Ευρώπη από συμμάχους, ενώ ο εναγκαλισμός με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο θα οδηγούσε σε καταβαράθρωση όλα τα εθνικά θέματα και θα έσπρωχνε την Ελλάδα σε σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.<<

    αυτη ακριβως ειναι και η δικη μου γνωμη ,
    ολες οι επιλογες της των ελληνικων κυβερνησεων τα τελευταια 10-15 χρονια δεν μπορω να θεωρησω οτι ηταν τυχαιες αφου συστηματικα

    μας σπρωχνουν σε πιο αδυναμη θεση και τελικα εξαρτηση μετην τουρκια

    υπαρχουν ομως υπευθυνοι που μπορει καποιος να προσωποποιησει αυτες τις κατηγοριες ;

    οι ευθυνες διαχεονται και τελικα υπευθυνος δεν ειναι κανενας πολιτικος μας



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΛΑΚΕΣ "ΦΙΛΩΝ"

    Αναρωτιούνται: "Ανήκει η Ελλάδα στην Ευρώπη" ; Ποια Ευρώπη ; Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα. Οι αποδεδειγμένα πολλάκις κλέφτες, με περισσό θράσος κατηγορούν εμας. Που είναι οι Γερμανικές αποζημιώσεις της κατοχής ; Που είναι κύριοι Εγγλέζοι ο θησυρός της Ελλάδος ; Και γιατί δεν μιλάτε για τα υπερτοκογλυφικά δάνεια της επαναστατημένης Ελλάδας του 1821 ; Ακόμα εξοφλούμε εκείνες τις ληστείες σας. Κατηγορούν οι κατ΄εξοχήν ληστές αποικιοκράτες, που ο σημερινός τους πλούτος και ισχύς, προέρχονται απο την κλοπή των λαών της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και άλλων. Αιδώς Αργείοι -ΑΧΡΕΙΟΙ. Οι αρχαίοι έλεγαν: Ένοχος, ένοχον ου ποιεί. Επιστρέψτε τα κλοπιμαία και μετά κατηγορείστε εμας ως "ριφιφίδες".

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ’ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:
    Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις.

    1) Κύπρος: Παρά το ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε το Σχέδιο Ανάν με μεγάλη πλειροψηφία (70%), εν τούτοις τόσο μέσα στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που συνωμοτούν, ώστε με την δημιουργία καταλλήλων συνθηκών να το επιβάλουν τελικά, μιας και η επικράτησή του εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής των ΗΠΑ, που θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό στρατηγικό έρεισμα για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδιά τους στην Μέση Ανατολή.



    Είναι ανάγκη λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να ακουστεί η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί στην εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, το οποίο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Κύπρου και ειδικότερα των Ελληνοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2) Σκόπια: Δεν θα πρέπει να έχει για μας καμμιά απολύτως σημασία το γεγονός ότι τα έχουν ήδη αναγνωρίσει με το όνομά τους πολλά κράτη δια διάφορους εμφανείς λόγους. Στην πραγματικότητα όσοι το κάνουν, αγνοούν ή και περιφρονούν την ιστορική αλήθεια. Άγνοια ασυγχώρητη, που οδηγεί στην ουσιαστική γελοιοποίησή τους. Το γεγονός και μόνο ότι έτσι θα νομίζουν ότι με την επιλογή τους αυτή θα συνυπάρχουν με τα τρισέγγονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα αποτελεί γι’ αυτούς αιτία χλευασμού και υποτίμησης της σοβαρότητάς τους. Και υποθέτουμε ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε εδώ τα λόγια του ίδιου του πρώην Προέδρου των Σκοπίων κ. Γκλιγκόρωφ, ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι Σλαύοι , η εθνικότητά τους Σλαυική και η γλώσσα τους ένα μείγμα Σλαυικής και Βουλγαρικής διαλέκτου.



    Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας αφορά ως Έλληνες, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι ηγέτες των Σκοπιανών αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το όνομα «Μακεδονία», ανακηρύσσοντας τον εαυτό τους ως μοναδικούς απογόνους-κληρονόμους της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με το εύρημα της «Μακεδονίας του Αιγαίου» να διεκδικούν χωρίς ντροπή τα εδάφη της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας από δύση σε ανατολή χαράζοντας σαν σύνορα στον νότο τις

    παρυφές του Ολύμπου! Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να διατείνονται ότι η Θεσσαλονίκη, που την προορίζουν ως πρωτεύουσά τους, βρίσκεται σήμερα υπό ελληνική κατοχή!
    Πρόκειται για ένα βλακώδες, αισχρό και προσβλητικό παραλήρημα, απέναντι στο οποίο το μόνο που ταιριάζει σ’ έναν υπεύθυνο λαό και ένα υπεύθυνο κράτος είναι η απόλυτη περιφρόνησή. Που σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε καμμιά σχέση και ακόμα πιο πολύ καμμιά συζήτηση μαζί τους. Είτε μόνοι μας είτε με τη μεσολάβηση του

    ΟΗΕ όπως γίνεται σήμερα. Και το μόνο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να δηλώσουμε καθαρά ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να τους χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία» και ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμμιά σχέση οικονομική και διπλωματική μαζί τους. Κλείνουμε τα σύνορα. Και δεν καταδεχόμαστε ούτε να τους εμποδίσουμε να μπουν στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, που τόσο πολύ επιθυμεί την παρουσία ανάμεσά τους των γνήσιων απογόνων του … Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ας τους χαίρονται λοιπόν, μιας και στην πραγματικότητα απολαμβάνουν την πλήρη εύνοια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχουν ήδη μεταβάλει μαζί με το Κόσοβο και τα μισά Σκόπια σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους βάσεις στον κόσμο. Με άλλα λόγια αποτελούν ήδη ένα στρατηγικής σημασίας προτεκτοράτο των ΗΠΑ και για τον λόγο αυτόν οι απειλές τους με στόχο τα εδάφη μας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.
    Μετά από όλα αυτά η συμμετοχή μας στις διαδικασίες που μας επιβάλλονται άνωθεν για δήθεν σύνθετες ονομασίες για όλες τις χρήσεις και πράσινα άλογα -γιατί αυτό που θα γίνει τελικά είναι να παραμείνει το όνομα «Μακεδονία»- αποτελεί απαράδεκτη υποχώρηση, που θίγει την σοβαρότητα και την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ότι.η στάση αυτή δεν ταιριάζει σε λαούς όπως ο δικός μας, που είχε το θάρρος να αντιταχθεί στους ισχυρούς σε δύσκολες και κρίσιμες περιόδους προστατεύοντας την ιστορία του, την τιμή και την υπερηφάνεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3) Το τρίτο και σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι η αποκάλυψη και καταγγελία στον ελληνικό λαό των κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας. Μεταξύ των διεθνών οργανώσεων πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε το «Ίδρυμα Σόρος», που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που αποφάσισαν την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, τον πόλεμο στην Γεωργία και την αποσύνθεσή της, την υποταγή στη Δύση της Ουκρανίας και που σήμερα αναμοχλεύουν τους εθνικισμούς στην Αλβανία προετοιμάζοντας το όραμα για την Μεγάλη Αλβανία με τη δημιουργία του Κοσόβου και με στόχο την Ήπειρο (Τσαμουριά) αλλά και στα Σκόπια με την ενίσχυση της προβολής της «Μακεδονίας του Αιγαίου».
    Όσον αφορά τη χώρα μας, με στόχο το...

    χτύπημα της ελληνικότητας αποβλέπουν στην αποδιοργάνωση της συνοχής του ελληνικού έθνους ξεκινώντας από την παραμόρφωση ιδιαίτερα της σύγχρονης ιστορίας μας -πριν, κατά και μετά την επανάσταση του 1821- και την εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου.
    Ορισμένοι Έλληνες, ουσιαστικοί πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά. Έχουν διεισδύσει μέσα στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ, καθώς και στους κομματικούς χώρους έχοντας ήδη κατορθώσει να σταθεροποιήσουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα με την οικονομική ενίσχυση των ξένων και στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών και στην αποσιώπηση εκ μέρους των οπορτουνιστών έχουν ήδη προξενήσει μεγάλες βλάβες στην παραδοσιακή συνοχή του λαού μας τουλάχιστον ως προς τις παραδοσιακές του αξίες, που τον έκαναν να είναι αυτός που είναι. Σε πείσμα όλων των δεινών που κατά καιρούς δοκιμάζουν την αντοχή του.
    Επομένως η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα τη μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται.
    Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας.

    Αθήνα, 21.12.2009

    Μίκης Θεοδωράκης

    Υ.Γ: Η επιστολή εστάλη στον γνωστό μας ηθοποιό και άνθρωπο των γραμμάτων Στέφανο Ληναίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Μα ακριβώς γι αυτό μας χτυπάνε Γαλλοι και Γερμανοι. Διότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στραφεί προς ΗΠΑ-Βρετανία-η τελευταία βρήκε ευκαιρία μέσω Ελλάδας να χτυπήσει το ευρω, όποιος θέλει ας δει τη διακύμανση λίρας-ευρώ σε σχέση με τις επιθέσεις. Γίνεται μάχη επιρροής. Στο τέλος-τελος ο κ. Παπανδρέου δεν είπε ποιος απειλεί την εθνική κυριαρχία. Θα ήταν ενδιαφέρον αν το έλεγε προσθέτοντας καιτο ποιος νομίζει ότι θα μας βοηθούσε να τη διασώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι - απόγονοι του Χίτλερ - Γερμαναράδες μας λένε ...γουρούνια!..."

    http://1453-2009.pblogs.gr/2009/12/oi-apogonoi-toy-hitler-germanarades-mas-lene-goyroynia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ψυχολογικό ρήγμα ανάμεσα στην ΕΕ και στον ελληνικό λαό απειλούν να προκαλέσουν πλέον οι επιθέσεις του γερμανικού, γαλλικού και βρετανικού Τύπου εναντίον της χώρας μας, που έχουν υπερβεί κάθε όριο έστω και κακόβουλης κριτικής. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό η συζήτηση περί του ελλείμματος και του χρέους να οδηγεί π.χ. τη σοβαρή εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» των διανοουμένων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας να θέτει, σοβαρά υποτίθεται, το προσβλητικό ερώτημα: «Ανήκει λοιπόν η Ελλάδα στην Ευρώπη;»"

    Τέλεια! Εφόσον η ΕΕ δεν μας θέλει μία, εμείς δεν τους θέλουμε 10! Να σηκωθούμε να φύγουμε από την ΕΕ, η οποία μας κατέστρεψε, και να ενωθούμε με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες.

    Η Δύση δεν μας θέλει πλέον, δεν έχει καμία ανάγκη την Ελλάδα, και ούτε προτίθεται να μας ξαναδώσει ούτε ψίχουλα πλέον. Άλλωστε η ίδια η Δύση είναι υπό κατάρρευση.

    Πολύ σωστά λοιπόν "αγανακτούν" οι "σύμμαχοί" μας της Δύσης! Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση (αφού αυτοί "Ευρώπη" δεν εννούν γεωγραφία αλλά την ΕΕ και την Δύση). Η Ορθόδοξη Ελλάδα πρέπει να ενωθεί με την Ρωσία και τους υπόλοιπους Ορθόδοξους. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι καμαρώνουν (σε αντίθεση με τους Δυτικούς που μας μισούν), η Ρωσία συνεχίζει το Βυζάντιο.

    Άντε με το καλό να αποβάλουν τελείως την Ελλάδα από την ΕΕ, και να μας στείλουν κατευθείαν στον Πούτιν!

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικου κριση ειναι οτι η Ελλαδα οφειλει να δρασει αμεσα.

    Να δωσει χαρτια και ανα αφησεο ΟΛΟΥΣ τους λαθρομεταναστες να προχωρησουν προς την Δυση οπως αλλωστε επιθυμουν οι ιδιοι οπως αλλωστε ειναι συμμορφο με τα 'ανθρωπιστικα' ιδεωδη που οι οψιμοι επικρητες μας υποκριτικα κραυγαζουν!
    Αρκετα γιναμε ο σκουπιδοτοπος τους
    Και αμεσα προσφυγη απο κρατιθκο επιπεδο για τις πολεμικες επανορθωσεις
    παραλληλα βεβαια και δεν πρεπει να εθελοτυφλουμε το παρτυ της αρπαχτης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τερματισθει αμεσα και βεβαια να μυνησουμε την Σημενσς για ανορθοδοξες διαδικασιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάναμε ταμείο και το ταμείον είναι μείον.γιατί φωνάζουμε τώρα που μας λένε οι υπόλοιποι τις ένωσις ότι είμαστε το μαύρο πρόβατο.ευρώπη πολλών ταχυτήτων και οποιος θέλεις ακολουθεί,γαλλία γερμανία έχουν τον ουσιαστικό οικονομικό έλεχο της ένωσις μια χώρα σαν την δικια μας και λοιπές βαλκανικές που ουσιαστικά πατάνε σε δυο βάρκες είναι οι δούρειοι ίπποι τις ενδεχομενης οικονομικής καταστροφής τις ευμερίας των κρατών τους.Ευρώπη με μια με δυο και με τρις ταχύτητες είναι ποια το μακάβριο σενάριο για το μέλλον τις ένωσις.φυσικά η περίοδος του μαρτίου δεν είναι τυχαία μέχρι εκείνη την στιγμή θα δούνε σε τι πραγματική κατάσταση είναι οι οικονομίες και πολύ περισσότερο των ευπαθών σαν την δικια μας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη διαφθορά και στην αναξιοκρατία? Κύριοι πριν εξετάσεται ποιος λέει τι, και με τι κίνητρα, που σοφή είναι και η εξέταση τους, εξετάστε και το ποιό σημαντικό. Έχουν βάση τα λόγια τους? Ε λοιπόν δυστυχώς έχουν.Μας λένε αλήθειες που πονάνε και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε.Τόσα χρόνια ξοδέυουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε στηριζόμενοι σε επιδοτήσεις από τους Γερμανούς και όχι μόνο φορολογούμενους.Όσο αφορά το που πήγαν αυτά τα χρήματα , όλοι εμείς που ζούμε στην Έλλάδα γνωρίζουμε ότι κατέληξαν όχι σε παραγωγικές επενδύσεις όπως έπρεπέ ,άλλα σε κομματικούς στρατούς των 2 μεγάλων κυρίως κομμάτων και σε τσέπες . Έως πότε λοιπόν είναι οι κουτόφραγκοι υποχρεωμένοι να μας επιδοτούν για να καταλήγουν εκεί που όλοι γνωρίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι μπορούμε να κάνουμε κάτι φοβερό!
    Μπορούμε, να βγούμε έξω απο το ΝΑΤΟ, να κλάσουμε την ΕΕ μόνοι μας.
    Να συνεχίσουμε την οικονομική πολιτική βασισμένη στην δημοσιο-κρατία, στην δημοσιογραφο-κρατία και στην δικηγοροκρατία. Να βάλουμε και στο σύνταγμα, μια ζωή θα πληρώνουμε golden boys και golden μίζες.
    Επίσης, να βγάλουμε και νέο μοτό, "για όλα φταίνε οι ξένοι", η να ξαναγράψουμε την Παλαιά Διαθήκη, αντί περιούσιος λαός ο εβραικός να εμφανίζεται ο ελληνικός. Καταπληκτικό;
    Θα απαγγέλουμε κάτι αρχαία, για να τα λέμε μεταξύ μας, να τραβάμε τα βυζιά μας και να λέμε ουαου! είμαστε πολύ uber! (λάθος, υπεράνω!). Εμείς ξέρουμε καλύτερα. Πάντα! Ναι;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Για αυτό όλος ο νέος κόσμος κοιτάει να μεταναστεύσει απο την χώρα έξω. Για αυτό μια ζωή εδώ θα μένουνε οι χειρότεροι, και έξω οι Ελληνες θα διαπρέπουν. Εμείς ξέρουμε όμως καλύτερα, ε;
    Ναι...ξέρουμε. Να χαμε και την δραχμούλα, τι ωραία! Υποτιμήσεις σαν τις εκδόσεις των windows θα κάναμε και θα λέγαμε α! αυξήθηκαν οι εξαγωγές...
    Αντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπητοι φιλοι και συμπτατριωτες εχουν σε καποια πραγματα δικιο οι ευρωπαιοι.Δε μπορει η συμπαθητική ταξη των βιομηχανων των εισαγωγεων των μεγαλοεμπορων να δηλώνει 300 ευρω το μηνα εισοδημα και να εισπρατπυν το επίδομα της φτωχειασ.1.000.000-2.000.000 ΛΑΜΟΓΙΑ ασνθελληνες συμπατριωτες δε δινουν ουτε ενα ευρω στο κρτατοσ ,καταχραζονται τισ υπηρησιες του τσεπωνουν εκατομμυρια απο τα κρατικα λεφτα και αφηνουν τους εργατες -μισθωτους να σηκωσουν ολα τα βαρη λες και οι βιομηχανοεισαγωγεις μεγαλεμποροι δε ζουν σε αυτο το χωρο αλλα εκει που αποθηκευουν το χρυσο τουσ στην ελβετια πχ.Το κρατος με την κυβερνηση αλλα και το εργατικο κινημα 'ήρθε η ωρα να παρουν αυτο το χρυσαφι και να το ριξουν στις παραγωγικες επενδυσεις και στους φτωχους τα άλλα 2000000 συμπατριωτες μας.
    Οι μεταναστες να παρουν ολοι ευρωπαικο διαβατηριο για να προχωρησουν στις πρωην αποικιοκρατικες αυτοκρατοριες της ευρωπησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Αρχικέραυνο. Εχετε απόλυτο δίκιο μ΄αυτά που λέτε, κάθε γνήσιος πατριώτης έτσι θα σκεφτόταν. Ομως δυστυχώς, η σημερινή μας εικόνα σαν χώρα, παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες και αμήχανους κυβερνήτες που δυσκολεύονται πάρα πολύ να τις ξεπεράσουν. Εκεί βρίσκουν πάτημα όσοι θέλουν να μας βλάψουν και βρίζουν. Ομως για το απαράδεκτο υβρεολόγιο που μας έχουν κατακλύσει, οφείλουν οι κυβερνήτες μας να απαντήσουν κατάλληλα! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ & ΔΝΤ.

    Ελλάδα,Ισλανδία,Λετονία μπορούν να δείξουν το δρόμο.
    Τα μικρά και πνιγμένα στα χρέη μικρά κράτη της Ευρώπης θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αργεντινής και απλά να αφήσουν τα χρέη τους. Αυτό θα μετατοπίσει το βάρος προς τις πιστώτριες χώρες, που απλώς θα έλυναν το πρόβλημα με την αλλαγή των λογιστικών κανόνων τους.

    Η οικονομική κατάρρευση, που ήταν κάποτε πρόβλημα μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, πλανάται τώρα στην Ευρώπη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητά την επιβολή "μέτρων λιτότητας" για τον περιφερειακό κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης( Ελλάδα, Ισλανδία και Λετονία) που πλήττεται περισσότερο. Αλλά οι 3 αυτές χώρες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των συνήθως γονυπετών τριτοκοσμικών κρατων-ζητιάνων. Ιστορικά, οι Βίκινγκς της Ισλανδίας απώθησαν επανειλημμένα τους Βρετανούς εισβολείς . Λεττονικές φυλές απώθησαν ακόμη και τους Βίκινγκς και οι Έλληνες κατέλαβαν ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία. Αν κάποιος μπορεί να αντέξει να τα βάλει με το ΔΝΤ, οι είναι αυτοί οι 3 ευρωπαϊκοί πολεμικοί και παλικαρήσιοι λαοί. Περισσότερα εδώ: http://freelakon.pblogs.gr/2009/12/antarsia-sthn-ee-dnt.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.