12/12/09

Βολκάν: ''Ο δολοφόνος των Τούρκων δεν βρήκε ησυχία ούτε στον τάφο του''.

Ο Τάσσος ακόμα φαίνεται να φοβίζει, να ενοχλεί και να εκνευρίζει κάποιους που θα τον ήθελαν και νεκρό στις μνήμες των πολιτών. Και μόνο η συντήρηση της αντίστασης του ΟΧΙ, θα είναι η σκληρή τιμωρία και η ηχηρή αποτυχία τους.


Και νεκρός ο Τάσσος ποιους, ακόμα, ενοχλεί;
ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ


ΑΥΤΟΣ ο τόπος δεν πρόκειται να ησυχάσει. Δεν τον αφήνουν να λειτουργήσει ως συντεταγμένο κράτος και ως ευνομούμενη πολιτεία. Δεν θέλουν, προφανώς, να υπάρχουμε ως κράτος, ως Έλληνες, ως τόπος που δικαιούται να απολαμβάνει όλα εκείνα τα αγαθά, που προσφέρει η δημοκρατία, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ευνομία. Ίσως μας θέλουν ανδράποδα, αχυρανθρώπους, λοβοτομημένα όντα, άνοα και έρμαια σε άλλων εντολές και αξιώσεις. Κακοί δαίμονες, έξωθεν και ίσως έσωθεν, μάχονται για να μας διαλύσουν, να μας μειώσουν, να μας εξουθενώσουν και να μας παραδώσουν ως σφάγιο σε ξένους αυθέντες. Αυτός ο τόπος δεν σταματά να βάλλεται, να υπονομεύεται, να διασύρεται και να προσβάλλεται.

Πώς να χαρακτηρισθεί, διαφορετικά, η χθεσινή πρωτοφανής βαρβαρότητα και ιεροσυλία κατά του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μ. Τάσσου Παπαδόπουλου; Βάνδαλοι, ιερόσυλοι και διεστραμμένοι ολονυχτίς και υπό συνεχή βροχή ανέσκαψαν το μνήμα του, άνοιξαν το φέρετρό του και έκλεψαν τη σορό του!

Γιατί; Με ποιο σκοπό και στόχο; Τι επιδιώκουν; Πού αποβλέπουν; Τι επιζητούν; Πρόκειται για ανήκουστη πράξη βαρβαρότητας, ασέβειας, ύβρεως και προσβολής εναντίον όλων. Η ιεροσυλία δεν αφορά μόνο τον μ. Τάσσο και την οικογένειά του, προς την οποία κάθε εχέφρων πολίτης απευθύνει την ειλικρινή συμπάθεια και συμπαράστασή του. Αφορά το κράτος, την ηγεσία, τους θεσμούς, τις αρχές και τις αξίες μας ως Ελλήνων, που ανέκαθεν, από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα, ξέρουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε δεόντως τους νεκρούς μας. Αφορά την αξιοπρέπειά μας, το συλλογικό ήθος και την τιμή, που καλούμαστε να αποδίδουμε σε όλους εκείνους, που έχουν εκδημήσει. Οι νεκροί μας είναι η προέκταση του εαυτού μας, είναι κομμάτι της ζωής και της μνήμης μας. Η χριστιανική θρησκεία υποβάλλει σε όλους μας να σεβόμαστε και, προπάντων, να μνημονεύουμε εσαεί, δηλ. να συνεχίσουμε να θυμόμαστε, τους αγαπημένους μας νεκρούς.

Η σκύλευση της σορού του Τάσσου στέλνει ένα τρομακτικό και συνάμα τρομοκρατικό μήνυμα προς όλους μας: Να μη θυμόμαστε: Ποιος ήταν ο Τάσσος. Να φοβόμαστε τι ενδεχομένως να συμβεί στον τόπο αν, π.χ. δεν υποκύψουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να προκληθεί ρήξη και διάσπαση στο εσωτερικό μέτωπο. Να οξυνθούν τα πνεύματα και η αντιπαλότητα. Να ανατιναχτεί η ενότητα. Να πληγεί η συνοχή του λαού. Προπάντων, η ανόσια αυτή πράξη συνιστά ευθεία πρόκληση προς όλους με εμφανείς πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις. Ποιοι, λοιπόν, φοβούνται τόσο πολύ τον Τάσσο, ακόμα και νεκρό; Ή, πιο ξεκάθαρα: Τι επιδιώκεται με τη σκύλευση και την κλοπή της σορού του; Και πότε; Μόλις την προτεραία του πρώτου ετήσιου μνημόσυνού του. Κυρίως, σε μια περίοδο που, συντονισμένα και εναρμονισμένα, ξένα κέντρα αποφάσεων και ντόπιοι πρόθυμοι προαγωγοί μεθοδεύουν λύση, που αντίκειται και συγκρούεται ευθέως προς το περί δικαίου αίσθημα και στις δημοκρατικές αρχές και ελευθερίες, που απαιτούμε να ισχύσουν και για μας.

Οι ανόσιοι τυμβωρύχοι έχουν επιτύχει, πρώτον, την καθολική, ομόφωνη καταδίκη της ιεροσυλίας τους. Δεύτερον, να αφυπνίσουν τους πολίτες από το λήθαργο της παραίτησης και της αδιαφορίας και να τους υπενθυμίσουν ότι πρέπει ξανά να γρηγορούν. Τρίτον, να ξαναζωντανέψουν το ηχηρό ΟΧΙ, που εξέφρασε ο Τάσσος εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ως άλλη πράξη αντίστασης σε νέο σχέδιο τύπου Ανάν. Τέταρτον, και νεκρός ο Τάσσος ακόμα φαίνεται να φοβίζει, να ενοχλεί και να εκνευρίζει κάποιους που θα τον ήθελαν και νεκρό στις μνήμες των πολιτών. Και μόνο η συντήρηση της αντίστασης του ΟΧΙ, θα είναι η σκληρή τιμωρία και η ηχηρή αποτυχία τους.

12 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΓΙΟ.ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΟΚΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ.ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καὶ νεκρὸ Τάσσο, σὲ τρέμουν τὰ θηρία. Γιατὶ ἦσουν πιὸ ἀντρεῖος ἀπ΄ὅλους μας καὶ τὰ νίκησες, ἐσὺ μόνος μπροστάρης τῶν Ἑλλήνων. Τὶ κι ἄν καῖνε οἱ βάρβαροι μογγόλοι νεοφράγκοι τὰ σύμβολὰ μας, ἡ πνευματικὴ σου διαθήκη ἔχει ἀνοιχτῇ στὶς καρδιὲς μας… καὶ σ’ἀκολουθοῦμε.
    στὴν μνήμη τοῦ Τάσσου Παπαδόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καὶ νεκρὸ Τάσσο, σὲ τρέμουν τὰ θηρία. Γιατὶ ἦσουν πιὸ ἀντρεῖος ἀπ΄ὅλους μας καὶ τὰ νίκησες, ἐσὺ μόνος μπροστάρης τῶν Ἑλλήνων. Τὶ κι ἄν καῖνε οἱ βάρβαροι μογγόλοι νεοφράγκοι τὰ σύμβολὰ μας, ἡ πνευματικὴ σου διαθήκη ἔχει ἀνοιχτῇ στὶς καρδιὲς μας… καὶ σ’ἀκολουθοῦμε.
    στὴν μνήμη τοῦ Τάσσου Παπαδόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Καυκάσιο

    Τι βάζεις συνδέσμους τούρκικους, ρε φίλε, να τους διαβάσει ποιος; Κι από πάνω δεν τους βάζεις με HTML, παρά υποχρεώνεις τον άλλο να κάνει copy/paste, για να δει ότι είναι τούρκικα και δεν μπορεί να διαβάσει. Είναι σοβαρότητα αυτή και σεβασμός στον συνομιλητή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:48 δεν καταλαβαίνω που σε έθιξα.

    Είναι το δημοσίευμα της volkan με τίτλο ''Ο δολοφόνος των Τούρκων δεν βρήκε ησυχία ούτε στον τάφο του''. Τον αναφέρει σαν "Επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ " και ότι είναι γνωστός στην Τουρκία "ως δολοφόνος στα λεγόμενα ματωμένα Χριστούγεννα 1963".

    Ουτε εγω ξέρω τούρκικα μέσω της μετάφρασης του google κατάλαβα το νόημα του

    Δηλαδή δεν είμαι σοβαρός επειδή ανέτρεξα σε μια εφημερίδα της οποίας ο τίτλος και η ιστορία δεν είναι τυχαία (ΤΜΤ) και ξέρουν πολύ καλα τι εστί volkan για το ρόλο του τουρκικού παρακράτους στην Κύπρο;

    Δηλαδή δεν είμαι σοβαρός επειδή προσπάθησα να δώσω το πως οι Τουρκοι της Κυπρου και όχι Τουρκοκύπριοι αντιμετώπισαν το γεγονός της σύλησης του τάφου του Τάσσος Παπαδόπουλος;

    Δεν νομίζω.Νομίζω ότι η πράξη μου αυτή σε τίμησε, ίσως δεν την κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H απάντηση δόθηκε στις 24 Απριλίου 2004:

    ΝΑΙ - 24%
    ΟΧΙ - 76%

    Μετά το Μεταξά, ο Τάσσος είπε το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνισμού.
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ στά περισσότερα μέ τόν κ. Ίακωβίδη όμως τό μυαλό μου πάει κι άλλού. Μήπως κάτι τρομακτικό γίνει στήν Κύπρο καί κάποιοι πού γνωρίζουν πήραν τό λείψανό του ''γιά νά παραμείνη έλεύθερος''; Λυπάμαι πού τό λέω μπορεί έπίσης κάποιοι νά έτοίμαζαν κάτι γιά τό λείψανο τού ήρωα Τ.Παπαδόπουλου καί νά πρόλαβαν άνθρωποι πού τόν άγαπούσαν νά μεταφέρουν άλλού τό λείψανο μαθαίνοντας έγκαίρως τί έτοίμαζαν. Είδάλως έγινε κλοπή τού λειψάνου από έχθρούς τού Έθνους μας καί δέν πρόλαβε κανείς νά κάνει τίποτε. Σύντομα όμως θά άποκαλυφθούν τά γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν η κοινη γνωμη θα ασχολειται με το θεμα αυτο το καθεστως Χριστιοφια με τον Ταλατ θα ξεπουλα τον Ελληνισμο της Κυπρου.
    Ερχονται και αλλα σαν και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα μου έκανε εντύπωση η σχετική δήλωση του Γ. Παπανδρέου για το γεγονός... Εκεί που οι άλλοι πολιτικοί αναφερόμενοι στον Τάσο το χαρακτήριζαν "αείμνηστο", "αθάνατο", "ηρωικό" κλπ αυτό μίλησε απλά για "τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας"... Φαινεται ότι και νεκρό δεν του συγχώρεσε αυτό που του είπε ότι αν δεν ζητήσει συγγνώμη από τον Κυπριακό λαό για την στάση του στο Δημοψήφισμα, να μην πατήσει το πόδι του εδώ... Διστυχώς όμως ο Τάσος δεν επανεκλέγηκε, ακολούθως πέθανε, μετά εκλέγηκε ο Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργος... ήρθε και στην Κύπρο με τιμές χωρίς να ζητήσει συγγνώμη και μετά συνέβει αυτό με την σύλυση... τί θα ακολουθήσει άραγες?
    Starplace

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας τα βλεπουν αυτα που συμβαινουν οι κατα τα αλλα χιλιαδες αξιολογοι ανδρες και γυναικες του Πατριωτικου χωρου και ας σκεφθουν αν εχουν περιθωριο να συνεχισουν τις βαρετες πλεον εκτονωσεις στο Πολεμικο Μουσειο...η πρεπει να προχωρησουν σε βηματα ουσιας για τη σωτηρια της Πατριδας, οπως επιτελους η δημιουργια ενιαιας πολιτικης δυναμης που θα πιεσει, θα αναγκασει και θα στηριξει οποιο κυβερνητικο κομμα υπερασπισει αποφασιστικα τα Εθνικα μας θεματα.

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.