30/12/09

«Αφαιρέστε αυτά που μας χρωστάτε από αυτά που σας χρωστάμε»

Τουλάχιστον 10,6 δισ. δολάρια οι οφειλόμενες προς την Ελλάδα αποζημιώσεις.Ζήτημα επανορθώσεων από τη Γερμανία εγείρουν οι Έλληνες αντιστασιακοί.Να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ζητούν από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος.

Απαράδεκτες και αλαζονικές χαρακτήρισαν σήμερα 66 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι “εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων”, με αφορμή την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Οι αντιστασιακοί δέχονται ότι οι απόψεις του Γερμανού υπουργού μπορεί να πηγάζουν από την αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, υπενθυμίζουν, ωστόσο ότι “ εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η Γερμανία αρνείται να καταβάλλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).

“Συνιστούμε στον κ. Σόιμπλε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία”, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αντιστασιακοί. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Να πληρώσει η Γερμανία τις κατοχικές επανορθώσεις


Να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ζητούν από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος.

Με τον τρόπο αυτόν απαντούν στην πρόσφατη δήλωση του Γερμανού υπουργού για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας ότι «εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων». «Αν ο Σόιμπλε θέλει να είναι στοιχειωδώς πολιτικά και ηθικά συνεπής, τότε θα συμφωνήσει πως ούτε εμείς οι Ελληνες μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε - και μάλιστα ως μικρή και σχετικά φτωχή χώρα - τα πολύ μεγάλα λάθη - εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και να αρνείται η Γερμανία να καταβάλει τις επανορθώσεις», τονίζουν οι αντιστασιακοί στην ανακοίνωσή τους.

agelioforos.gr

22 σχόλια:

  1. μακάρι οι ηγεσίες μας επί τέλους να ζητήσουν αυτά που μας χρωστούν!
    έγιναν "ανεπτυγμένες" χώρες με τα χρήματά μας και μας ζητούν και τα ρέστα.
    κι έπνιξαν και την παραγωγή των προϊόντων μας κι όλη μας την παραγωγική δυναμική κι ανταγωνιστικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι όπως έχουμε μάθει να δουλευουμε όσα και να μας δώσουν
    θα καταφέρουμε να χρωστάμε πάλι!!!
    Το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολένου βρήκε την Γερμανία ισοπεδωμένη και τώρα είναι το δυνατότερο κράτος στην ΕΟΚ.
    Ολοι μας όμως καταφέραμε να κάνουμε την πατρίδα ζητιάνο της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε και αυτό:http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/12/70.html

    70 δις χρωστάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλός Θεός δίνει ευκαιρίες ακόμα και σε πολύ δύσκολες συγκυρίες...θα τις εκμεταλλευτούμε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστε για την κατάντια μας φταίνε οι Γερμανοί...
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    Ηθελα να 'ξερα αν κανένα μικρό κράτος στο μέλλον χρειαστεί οικονομική βοήθεια απο εμάς με τί όρους θα τη δώσουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αυτό με τον Τοτό, ξέρω το άλλο με τους γερμανοτσολιάδες, την προδοσία της Μ. Ασίας, την προδοσία της Κύπρου κτλπ. κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς αυτα που μας χρωστούν οι Γερμαναραδες, "ισοφαριστηκαν" το 55 με την "απορροφηση" απο την Γερμανικη αγορα εργασιας περιπου 750000 Ελληνων, τους οποιους εστειλε "πεσκεσι" ο Καραμανλακας senior για να στησουν το Γερμανικό "θαύμα".Η συμφωνία ήταν απλή."Προτιμήστε μας και εμεις θα σβησουμε τα χρωστούμενα".Βλεπετε την εποχη εκεινη η Γερμανια δεχοταν εργατες απο πολλες Ευρωπαϊκες χωρες και επρεπε να υπαρχει ενας ισχυρος λογος για να προτιμησουν τους Ελληνες.Πολύ φοβαμαι οτι εγινε κατι παρόμοιο και με αυτα που μας χρωστούν οι Αγγλοι(π.χ. τα αποθεματα του χρυσου της Ελλαδος, η εν πασει περιπτωσει ενα μερος απο αυτον, τον οποιο "φυγαδευσαν" με Αγγλικο αντιτορπιλικο λιγο πριν οι Γερμαναραδες πατησουν το ποδι τους στην Αθηνα το 41,καθως και το ποσον της αγορας των 24 βομβαρδιστικων Bristol Blenheim τα οποια η κυβερνηση του Μεταξα ειχε παραγγειλει και ειχε προπληρωσει καθ'ολοκληρίαν, ενω αυτα τα αεροσκαφη ουδεποτε μας παρεδοθησαν).Υποψιαζομαι οτι και αυτα τα ουκ ευκαταφρόνητα ποσα, "επεσαν ηρωϊκώς μαχόμενα", στον "βωμό" της ευγνωμοσυνης που χρωστουσαν στην Αγγλια οι πρωτες μετακατοχικες Ελληνικες κυβερνησεις, για την ενεργο συμμετοχη αυτης της χωρας στα πρωτα χρονια του εμφυλιου πολεμου.Διοτι διαφορετικα θα γινομασταν "σοβιετ"!!!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμον 30 Δεκεμβρίου 2009 2:34 μ.μ.

    Όχι δεν φταιν' οι Γερμανοί.
    Αλλά "αυτοί" που κυβερνούν την Γερμανία.
    Ή μήπως θες να μας πεις ότι οι Αμερικανοί είχαν τόοοοσο μίσος για τον Σαντάμ (12 χιλ χιλιόμετρα μακριά) και μπήκαν μέσα για τα περαιτέρω;

    ΥΓ.
    Και το Ισραήλ θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για την κατάντια τους, (στην πραγματικότητα θεωρούν όλο τον Κόσμο υπεύθυνο) αλλά αυτοί συνεχίζουν να τους τα παίρνουν. Και οι "Γερμανοί" τους τα ακουμπάνε χωρίς να βγάζουν κιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ γελάμε... Οσο υπάρχει ΟΣΕ, ΕΡΤ, Νοσοκομεία που είναι καταβόθρες του Δημόσιου Χρήματος όσα και να μας δώσουν απλώς καθυστερούν την πτώχευση.


    Με τους φόρους μας τι υπηρεσίες αγοράζουμε;
    Τι "δημόσια" παιδεία, τι υγεία, τι άμυνα;

    Το "οι ξένοι φταίνε" για τα κακά μας έχει καταντήσει γραφικό. Μήπως το Ιραν δεν δικαιούται να μας ζητήσει αποζημίωση για τις καταστοφές του Μεγάλου Αλέξανδρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...Οσο υπάρχει ΟΣΕ, ΕΡΤ, Νοσοκομεία ..."


    Δηλαδη προτεινεις να καταργησουμε τα δημόσια νοσοκομεια και μονον οσοι εχουν το χρημα να σωζουν τις ζωες τους, οι δε υπολοιποι( η "πλεμπα", η "χλεμπαγια")να πανε να ψοφησουν!!!Για δες ρε κατι οψιμοι θιασωτες του ακραιου καπιταλισμού που αρχισαν να "κοβουν βολτες" στο διαδικτυο!Που ησασταν κρυμενοι ωρε κοπελια την περιοδο(πριν απο 60 "τσε βαλε" χρονια)που στηνοταν το δημοσιο συστημα υγειας στην χωρα μας, να "προταξετε τα στηθη σας" σ'αυτο το "ανοσιούργημα";Εδω βλεπετε τι γινεται στις ΗΠΑ(την πατριδα του καπιταλισμου)με την προσπαθεια που καταβαλλει ο Ομπαμα, για να πεισει κατι κουφιοκεφαλακηδες σαν και εσας οτι ειναι καλο πραγμα να εχει μια χωρα δημοσιο συστημα υγειας!
    Και αν ειναι να καταβαλλουμε πολεμικες αποζημιώσεις στο Ιραν για τις καταστροφες που υπεστη απο την εισβολή του Μ.Αλεξανδρου, θα πρεπει πρωτα να ζητησουμε τις ιδιες(η και περισσοτερες)αποζημιωσεις απο τους Περσες για τις εισβολές που υποστηκαμε απο αυτους πολυ πριν απο την εποχη του Μ.Αλεξανδρου.Η μηπως ξεχασες τους "300 του Λεωνίδα";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙδικά γι αυτούς τους μισθούς τις ΕΡΤ δείτε και εδώ για να δείτε που πάνε τα λεφτά του κόσμου.Και μετά θα έρθει ο ΓΑΠ να μας πει για φόρους δεν τους απολύει όλους να δείτε πως κλείνει η τρύπα τους Δημόσιου χρέους.
    Είμαστε να γελάνε και οι κότες με μας

    http://www.afipnisis.gr/agora/viewtopic.php?f=21&t=1055&sid=42c30e2976360c6b7745c1ad40b74dda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 30 Δεκεμβρίου 2009 3:21 μ.μ.

    Τετραγωνη και "τσιφουτικη" λογικη!
    Μπραβο, μας επεισες με το "επιχειρημα σου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Μίνως

    Τίποτε δεν "ισοφαρίστηκε". Γράφεις ό,τι σου κατέβει. Έχεις κανένα στοιχείο γι αυτά που λες;

    Η Γερμανία, μετά τον πόλεμο, πήρε εργάτες από την Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Γιουγκοσλαβία και όχι από "πολλές ευρωπαϊκές χώρες", όπως αορίστως και εντελώς ατεκμηρίωτα γράφεις. Καμμία συμφωνία προτίμησης της Ελλάδας, άλλη ανοησία κι αυτή. Ο Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας την 5/10/1955 και παρέλαβε μία χώρα κυριολεκτικώς υπό κατασκευή. Κατάφερε να την ανορθώσει και το πρόγραμμά του ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις, μέχρι τον Οκτώβριο του 1981, οπότε ενέσκηψε η πασοκική λαίλαπα και τα ρήμαξε όλα. Τι ήθελες δηλαδή να κάνει το '55 ο Καραμανλής, να μην επιτρέψει να πάνε να εργαστούνε στην Γερμανία, αφού η Ελλάδα ήταν ακόμη ερείπιο;

    Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα και για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει χυθεί πολλή μελάνη. Πώς και κανείς δεν βρέθηκε να σκεφτεί την ... "ειδική συμφωνία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 30 Δεκεμβρίου 2009 7:14 μ.μ. ,εδω "ο κοσμος το'χει τουμπανο και εσεις κρυφο καμάρι"για το τι συνεβη πραγματικά και εσυ προσπαθεις να ανακαλύψεις "τις πταιει" που οι Γερμαναραδες μας εχουν στο χεσιμο, ενω εχουν αποζημιώσει όοοοοοοολες τις Ευρωπαϊκες-και οχι μονον-χωρες τις οποιες ειχαν καταλαβει κατα την διαρκεια του Β'ΠΠ(για παραδειγμα το Ισραήλ, που την εποχη εκεινη δεν υφιστατο ως χωρα,καθε χρονο λαμβανει πακτωλους χρηματων απο την Γερμανία);Και ως συνήθως η "πασοκική λαιλαπα" φταιει για όλα τα δεινα του τοπου, απο ιδρυσεως του νεου Ελληνικού εθνικού κρατους και εντευθεν, ενω ειναι γνωστό οτι επι "πασοκικής λαιλαπας"(δικηγορος και μελος του ΠΑΣΟΚ Σταμούλης, μακαρίτης πλέον) αρχισαν δειλα-δειλα να ακουγονται οι πρωτες φωνες διαμαρτυρίας για αυτο το αισχος!(μήπως θελεις να "σκαλίσω" και την υπόθεση Μαξ Μέρτεν;Και σ'αυτην "ψυθιρίζεται" οτι εβαλε το δαχτυλάκι του ο Καραμανλάκας senior.).Και δεν μου λες αγαπητε, γιατι οι Γερμανοι(οι οποίοι ήθελαν να επανδρώσουν την κατεστραμενη ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ τους)να προτιμήσουν τους Ελληνες, οι οποίοι,ως προερχόμενοι απο μια καθαρα αγροτοκτηνοτροφική χωρα, δεν γνωριζαν να βιδώνουν ουτε μια βιδα και δεν προτίμησαν τους Ιταλους και Ισπανούς που οι χωρες τους ειχαν βαρια βιομηχανια πολλα χρονια πριν απο τον πολεμο;Θα μπορουσαν καλιστα αντι για τους 750000 Ελληνες να απορροφησουν τον ιδιο αριθμό Ιταλών και Ισπανών.Παρ'όλα αυτα δεν το έπραξαν.Και στο σημειο αυτο υπεισερχεται ο παραγων "ειδική συμφωνία".Και εσυ κατσε να γυρευεις γιατι οι Γερμανοι δεν εχουν αποζημιώσει ακόμα την χώρα μας, την στιγμή που "ο κοσμος το'χει τούμπανο και εσεις κρυφό καμάρι"(για να επαναλαβω ακομα μια φορα την αρχική μου φραση)!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καινουργια τακτικη:
    Μην του απαντατε! Γιατι με τα επιχειρηματα του μας "ξεβρακωνει" και μπορει να φανουν οι "μπομπες" στα βρακια μας! (Detroit style)
    Τωρα ενας ειναι ο εχθρος!!! Το ΙΡΑΝ, χτες ηταν το Ιρακ.
    Αυριο ποιος ξερει; Πιθανον η Αιγυπτος, Σαουδαραπια ισως; Ο χρονος θα δειξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @30 Δεκεμβρίου 2009 7:14 μ.μ.
    Ωραίες οι απόψεις σου μόνο που χρειάζονται παρεταίρω τεκμηρίωση.
    Δώσε στοιχεία ότι συμφωνήθηκε η διαγραφή των χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα το 1955 η όποια άλλη χρονιά. Ψάχνοντας, στο παρελθόν, αυτό το θέμα το μόνο που είχα βρει να επικαλούνται οι Δυτικο-Γερμανοί (πριν την ένωση Δυτικής-Ανατολικής Γερμανίας) είναι η ομοσπονδιακή μορφή του πολιτεύματος τους τότε.
    Με λίγα λόγια αρνιόταν η τότε Δυτική Γερμανία να πληρώσει μόνη της (δίχως την Ανατολική Γερμανία) επικαλούμενη την μη ένωση των Γερμανιών, κάτι το οποίο δεν ισχύει σήμερα μετά την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου και επερχόμενης Ένωσης. Αυτό ψάξτε το και τα ξαναλέμε με το καλό. Ταυτόχρονα για το θέμα αποζημιώσεων του Δίστομου κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι του. Περισσότερο το αντιλαμβάνομαι ως εσωτερικό πρόβλημα της Γερμανίας στην κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος (αποζημίωση Ελλάδας) λόγω πολλών ομόσπονδων κρατιδίων με αυτοδύναμη κυβέρνηση και κοινοβούλιο:

    "Η Γερμανία διαιρείται σε δεκαέξι ομόσπονδα κρατίδια, τα λεγόμενα Bundesländer (στον ενικό Bundesland). Το κάθε ομόσπονδο κρατίδιο έχει τη δική του κυβέρνηση και το δικό του κοινοβούλιο καθώς και τα δικά του σύμβολα (σημαία, εθνόσημο). Ορισμένα μάλιστα έχουν το δικό τους εθνικό ύμνο, όπως π.χ. η Βαυαρία. Ο αρχηγός του κάθε κράτους κατέχει τον τίτλο του πρωθυπουργού (γερμαν. Ministerpräsident).

    Από τα δεκαέξι κρατίδια, τα τρία αποτελούν κρατίδια-πόλεις. Αυτά είναι: η πρωτεύουσα Βερολίνο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και κύριο λιμάνι της χώρας το Αμβούργο καθώς και η Βρέμη. Οι δύο τελευταίες πόλεις έχουν μακρά παράδοση αυτονομίας που χρονολογείται από τα ύστερα μεσαιωνικά έτη, όταν αμφότερες αποτελούσαν μέλη της Χανσεατικής Ένωσης.

    Τα υπόλοιπα δεκατρία κρατίδια αποτελούν είτε την ιστορική συνέχεια ανεξαρτήτων γερμανικών κρατών πριν από την ένωση του 1871 (όπως π.χ. η Βαυαρία, η Έσση), άλλα δημιουργήθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Κάτω Σαξωνία). Μετά την επανένωση του 1990 δημιουργήθηκαν πέντε νέα κρατίδια από τα εδάφη της Ανατολικής Γερμανίας, των οποίων οι ονομασίες αντιστοιχούν είτε σε ιστορικά κράτη προ του 1871 (π.χ. η Σαξωνία) είτε σε ιστορικές περιοχές (π.χ. το Βρανδεμβούργο). Τα μεγάλα σε πληθυσμό ομόσπονδα κρατίδια υποδιαιρούνται σε μικρότερες διοικητικές ενότητες, αντιστοίχων των ελληνικών νομών."
    πηγή wikipedia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα αγαπητέ, την Γαλλία,την Πολωνία όπως και την Τσεχοσλοβακία ως ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ τις αποζημίωσε και μαλιστα ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(μεχρι και την συμμαχο της Ιταλία αποζημίωσε).Για να μην ξεχασω και το Ισραήλ που ειτε ως δυτική ειτε ως σκετο Γερμανια, τα "πακετα" τα στελνει τακτικως και ανελλειπώς, ασχετως αν αυτη η χωρα δεν υφίστατο καν κατα την διαρκεια του Β'ΠΠ.ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΕΙ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.Διότι αρκετοι Ελληνες ιδιώτες απο διαφορες περιοχες της Ελλαδας που ετυχε να χασουν τις περιουσιες τους απο την δραση του Γερμανικού στρατου κατοχής, αποζημιώθηκαν μεν με καποια ποσα, αλλα μετα απο προσφυγή που κατέθεσαν πρωτα στα Ελληνικά και κατόπιν στα Γερμανικά δικαστήρια.Αυτες τις υποθέσεις Ελλήνων ιδιώτών χειριζοταν ο συχωρεμενος ο Σταμούλης μαζι με τον Γλέζο.Γιατι δεν επικοινωνεις με τον ιδιο τον Γλέζο(ευτυχως αυτος ζει)για να σου πει λεπτομέρειες;
    ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΜΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ.Και ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορά.Και αυτο ειναι που αποτελει "το μεγα και αλυτον μυστήριον"!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Einai pantos megalo kardinalio lathos na fortonoume ta lathi mas synexos stous ksenous, eno ftaime en pollois oi idioi.

    Yparxoun apeiroi ksenoi, pou theloun na mas voithisoun. Filellines, pou einai kalliteroi apo pollous Ellines, kai tous opoious apogoitevoume i dioxnoume me to tropo mas kai brizoume synexos xoris idiaitero logo tous pantes, eno tous xreiazomaste, oso pote allote.

    Perimenoume ta panta apo tous ksenous, eno emeis kanoume poly liga gia mas. Afti einai i arxi tis kakodaimonias mas.

    Kai i alli einai i fagomara metaxy mas. Anti na vroume synistamenes, pou na mas enonoun, vriskoume monon diafores, giafto exoume kai toso pollous Efialtes kai prodotes metaksy mas...

    As prospathisoume na allaksoume kapos me tin nea xronia, gia na doume kai kalliteres imeres. Ean den symmorfothoume, den prokeitai na epizisoume os Ethnos, monon os ragiades...

    Kai pali KALI XRONIA se olous

    Xenokrates apo tin Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Και αυτο ειναι που αποτελει "το μεγα και αλυτον μυστήριον"!

    Ουδεν κρυπτον υπο τον Ηλιον κε Μινω.
    Ουτε μυστηρια ουτε τιποτα!
    Λεφτα για την Ελλαδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Τα 'χουν παρει και συνεχιζουν να τα παιρνουν οι "αλλοι"!

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1136383.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 31 Δεκεμβρίου 2009 4:10 μ.μ, εννοεις την γνωστή αχόρταγη Hutzpah!Ε καλα αυτα ειναι γνωστα σε όλους τους εχέφρονες πατριώτες!Οι μόνοι που δεν τα γνωρίζουν ειναι οι οπαδοί των δυο μεγαλων κομματων(καλη ωρα σαν και αυτον που ενοχλήθηκε επειδη επιασα στο στομα μου τον "ασπιλο" και "αμόλυντο" "εθναρχη" Κωνσταντινο Καραμανλακα τον senior.Που "όποια πετρα και αν σηκώσεις", σε κρίσιμες για την Ελλάδα περιοδους, "θα τον βρεις απο κατω".Για παραδειγμα το πογκρομ εναντιον των Ελληνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 που ειναι γνωστό ως τα "Σεπτεμβριανα".Με το που ανέλαβε την εξουσία, το πρωτο που εκανε-την επόμενη κιολας χρονια και ενω ακομα δεν ειχαν σβησει τα αποκαίδια απο τις περιουσιες των Ελληνων της Πόλης-ηταν να επισκεφτει την Τουρκία και να καταθεσει στεφανι στο μνημειο του "Σαμπεταϊτζή" Μουσταφα Κεμάλ.Υπαρχει και η σχετική φωτογραφία.).Αλλα αυτοι δικαιολογούνται!Ποιος εχασε το μυαλό του για να το βρουν αυτοί;Για αυτους πανω απο όλα το κομμα!Καθαρη "ποδοσφαιροποίηση" της πολιτικής ζωής.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ολοι γράφουν ιστορία στα χρηματιστήρια και στις τράπεζες μόνο ένας λαός έγραψε ιστορία πολιτισμού και μάλιστα πραγματικά ανεκτίμητο έως τώρα

    Αυτό ενοχλεί υπερβολικά...

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακούω σιχνά ότι δεν πρέπει να φορτώνουμε τα λάθη μας στους ξένους, αλλά το σημερινό έλλειμμα της Ελλάδας θα ήταν ανύπαρκτο αν τακτοποιούταν το θέμα των αποζημιώσεων.

    Άρα οι Γερμανοί στην ουσία κάνουν αυτό που κατηγορούμε εμείς τους εαυτούς μας.

    Δηλαδή κατηγορούν την Ελλάδα για την οικονομική της θέση, για την οποία έχουν συμβάλλει σημαντικά οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.