3/12/09

«Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε η Ευρωβουλή, με τη στήριξη "Ελλήνων" ευρωβουλευτών!

Καταψηφίστηκαν οι τροπολογίες των Κυπρίων ευρωβουλευτών
Στρασβούργο: «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Διεύρυνσης, χωρίς υποδείξεις για κυρώσεις αλλά και χωρίς αναφορά στο ορόσημο του Δεκεμβρίου και στην πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση. Η παράγραφος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Σώματος «εκφράζει λύπη για τη συνεχιζόμενη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας και καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε πλήρη και χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εφαρμογή (σ.σ. χωρίς να τίθενται χρονικά πλαίσια)».
Σε ότι αφορά στο Κυπριακό, η διατύπωση του ψηφίσματος προσλαμβάνει αρνητική κατεύθυνση μετά την υιοθέτηση τροπολογίας των Ευρωπαίων Πρασίνων, διά της οποίας δεν καλείται μόνο η Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού αλλά και «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», φωτογραφίζοντας τόσο την κυπριακή κυβέρνηση όσο και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και βάζοντας και τους «3» στο ίδιο καλάθι, μοιράζοντας ισόποσα την ευθύνη.
Η αρνητική αυτή τροπολογία υιοθετήθηκε με μια ψήφο διαφορά (286 έναντι 285) και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική εάν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Τρεμόπουλος (Πράσινοι), Σκυλακάκης (Νέα Δημοκρατία) και Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν την υπερψήφιζαν και άλλοι έξι επίσης του ΠΑΣΟΚ δεν τηρούσαν αποχή (Κοππά, Παλιαδέλη, Λαμπρινίδης, Ποδηματά, Ράπτη, Σταυρακάκης).
Επί του προκειμένου το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ευρωβουλή «καλεί την τουρκική κυβέρνηση, όπως επίσης και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να συμβάλουν ενεργώς στο γρήγορο σχεδιασμό μιας συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, βασισμένης στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δίνεται έμφαση στη σημασία που έχει η γρήγορη εφαρμογή της δικαστικής μεταρρύθμισης για να βελτιωθεί η λειτουργία του τουρκικού κράτους και της κοινωνίας του.
Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη λύπη τους για την περιορισμένη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας (μη μουσουλμανικές κοινότητες και Αλεβίτες) και της ελευθερίας της έκφρασης ύστερα από το άνευ προηγουμένου πρόστιμο που επιβλήθηκε σε όμιλο μέσων ενημέρωσης.

Κεφάλαιο «Ενέργεια» για την Τουρκία
Στα αρνητικά του ψηφίσματος και η υπόδειξη για άνοιγμα του κεφαλαίου «Ενέργεια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, την οποία εισπράττει η Λευκωσία, ως η μόνη εκ των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ που μπλοκάρει ατύπως το εν λόγω κεφάλαιο.
Στο ψήφισμα της Ευρωβουλής ζητείται να ανοίξει το σχετικό με την Ενέργεια κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, χαιρετίζεται η υπογραφή από την Τουρκία των συμφωνιών για τον αγωγό αερίου Ναμπούκο. Υπογραμμίζονται ακόμη οι διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αρμενία και προτρέπονται η τουρκική Εθνοσυνέλευση και το Κοινοβούλιο της Αρμενίας να επικυρώσουν τα σχετικά πρωτόκολλα.
Θετικό στοιχείο του ψηφίσματος αποτελεί η επίκριση της Ευρωβουλής προς την Άγκυρα για το μπλοκάρισμα της ευρωνατοϊκής συνεργασίας, η οποία ως γνωστό στοχεύει στον αποκλεισμό της Κύπρου από το τραπέζι του διαλόγου ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι τόσο ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Κασουλίδης διά της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, όσο και ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, διά της Ενωμένης Αριστεράς, επεχείρησαν να ενισχύσουν το κείμενο προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποβάλλοντας τροπολογίες, οι οποίες ωστόσο, καταψηφίστηκαν.
Την ίδια μοίρα είχε και η προσπάθεια του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, Κούλη Μαυρονικόλα, η τροπολογία του οποίου δεν κατατέθηκε αφού απορρίφθηκε στη συζήτηση της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, news.in.gr, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

24 σχόλια:

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah βγήκα από τα ρούχα μου. Πως μπορούνε Ελληνες να μην υποστηρίζουν Ελληνες ιδίως όταν έχουμε πλήρως δίκιο? Τα νεύρα μου, από των κ. Τρεμοπουλο, δεν περίμενα τίποτε καλύτερο (εθνοπροδοτης) μέχρι αηδίας, άλλα η υποληποι γιατί?

    Θρακιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας θυμόμαστε τα ονόματα των εθνοπροδοτών. Ίσως κάποτε τα χρειαστούμε....

    Για ποιους λόγους δεν πρέπει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Καλά, του ΠΑΣΟΚ τέτοια εντολή πήραν από την Αθήνα με τη γνωστή πολιτική της. Καλά, της ΝΔ, ας πούμε ότι ο Σαμαράς δεν πρόκανε να το σκεφθεί. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ευρωβουλευτές που οι χώρες τους κόπτονται υποτίθεται εναντίον της τουρκικής ένταξης τι κάνουν σε τόσες παρόμοιες περιπτώσεις; Μήπως κρατάνε την πόρτα ανοιχτή και οι δηλώσεις περί ειδικής σχέσης ε΄ναι λεονταρισμοί της κακιάς ώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεφτιλισμένοι όλοι τους...Ούστ άχρηστοι να κοπούν τα χέρια των ζώων που σας έστειλαν εκεί με την ψήφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό .Δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο .Είχε κάνει μια ανάλυση ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής στο Ηigh ,να φρίξεις να την ακούς . Είχαν ψηφίσει ως και εναντίον της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο(π.χ περίπτωση Μπατζελή και άλλων ).Αυτοί μας εκπροσωπούν .Για να είμαστε ακριβείς ,εκπροσωπούν τα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ . ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΣ . ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ . ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ . Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΨΟΦΗΣΕ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΩΝΗΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ @ΡΧΙ%ΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΛΟΙΠΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ και Έλληνα Πατριώτη διαβαζώ συχνά τους σχολιασμούς σου και αναρωτιέμαι αν βρίσκεσαι μέσα στο μυαλό μου όπως τώρα που αναφέρεις το Γουδί γιατί την ίδια σκέψη έκανα και εγώ για έναν Θαυμαστή του Εφιάλτη η του Πήλιου Γούση τον ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ και τους ομοίους του 'οπου και άν ανήκουν αλλά δεν φταίνε αυτοί οι σύγχρονοι Εφιάλτες του Έθνους αλλά οι όποιοι πανηλίθιοι συμπατριώτες μας που τους ψηφίζουν και τους στέλνουν σε τιμητικές θέσεις για να προδίδουν την Πατρίδα επίσημα και όχι εν κρυπτώ και σε τελευταία ανάλυση όλοι αυτοί οι τιποτένιοι την δουλειά τους κάνουν αλλά ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε και δεν αντιδρούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ξεφτιλισμένοι όλοι τους...Ούστ άχρηστοι να κοπούν τα χέρια των ζώων που σας έστειλαν εκεί με την ψήφο τους."


    Μα αυτοι οι κοπριτες δεν βγαινουν με σταυρο προτιμησης.Βγαινουν με λιστα την οποια συντασσει ο εκαστοτε αρχηγος του κομματος.Μια εκλογιμη θεση στο ευρωψηφοδελτιο ενος κομματος, θεωρειται προσωπικο ρουσφετι του αρχηγού, εφόσον ο εκλεγμενος ευρωβουλευτης "παντελονιαζει" κατα την διαρκεια της θητειας του,περιπου 2 εκατομμυρια euros!Δηλαδή ΚΑΙ τα παιρνουν χοντρα ΚΑΙ γαμ... την Ελλάδα!Αν καποτε προκύψει ενα νεο "Γουδί", μ'αυτούς θα πρεπει να ασχοληθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ψηφίστηκαν για να κάνουν αυτά που κάνουν ,αλλά για να φροντίζουν για το καλό της χώρας.Το τι πραγματικά κάνουν το ξέρουμε ,βέβαια, καλά .Εχουν διαλύσει τα πάντα και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας για 50 γενεές .Γι'αυτό θέλουν να μας αποβλακώσουν ,να μην παίρνουμε χαμπάρι τίποτα. Το θέμα είναι ποιος θα τους μαζέψει. Μιά ιδέα μπορεί να είναι τα δημοψηφίσματα για κάθε θέμα που θα συγκεντρώνει 10.000 υπογραφές.Για να γίνει η δημοκρατία πραγματική και όχι αφορμή για κάθε είδους λεηλασία. Αλλά και το Γουδί καλό ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α! Αν προκύψει Γουδί (μακάρι) θα΄χει πολύ δουλειά ,δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες ,εύχομαι όλοι να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι, για να καταλάβω, όταν λέμε Αρσένη, εννοούμε τον Γεράσιμο; Τον εκπρόσωπο του "πατριωτικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.", που έκανε ομιλίες ενάντια στο σχέδιο Ανάν κ.λπ. κ.λπ. κλπ.;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαφώς όχι τον Γεράσιμο . Οταν λέμε Αρσένη ,εννοούμε τον νεαρό (30) Κρίτωνα,με την ωραία κόμη , (έχει και αρχαίο όνομα τρομάρα του) και την ωραία μαμά Μαρία ,αν δεν απατώμαι , στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βόλεψε το παιδί στο Ευρωκοινοβούλιο,με δαπανες δικές μας φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αποδεικνύουμε στην πράξη την φιλία. Έτσι είναι οι πραγματικοί φίλοι. Δεν προηγείται το προσωπικό συμφέρον και όφελος, αλλά του "φίλου". Είμαστε σκυψοκόληδες, οσφυοκάμπτες, γλείφτες και το αποδεικνύουμε κάθε φορά. Σε λίγο, αν γίνει διαγωνισμός για προσκυνημένους, θα τσακωθούμε αναμεταξύ μας ποιος θα είναι ο πρώτος γονυπετής στον Τούρκο πασά.
    Ο σχολιαστής που γράφει ότι το ίδιο κάνουν και οι Εταίροι μας, αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αν πάνε αυτοί να πνιγούν θα πνιγούμε και εμείς ; Το πρόβλημα με την γείτονα, κατά κύριο λόγο εμείς θα το υποστούμε. Άξιοι της μοίρας μας, γι αυτούς που μας κυβερνάνε όλων των αποχρώσεων, γιατί προεκλογικά κανείς δεν είπε ποια στάση θα τηρεί στα εθνικά θέματα.
    Και τώρα δεν ρωτάνε το τι θα κάνουν.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἐντάξει ἕνα ψήφισμα εἶναι. Τὸ πιὸ φοβερὸ εἶναι τὸ ἀλαλοὺμ ποὺ ἐπικρατεῖ ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα γενικῶς.
    Τὰ λάθη, γενικῶς πάλι, εἶναι πολλὰ καὶ διαδοχικὰ καὶ αὐτὸ κάνει τῆν διαφορά.
    Ἐὰν προσθέσουμε καὶ τὴν πολιτικὴ κατευνασμοῦ ἔναντι τῆς Τουρκίας τότε τὰ πράγματα εἶναι ἀκόμη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι συγγενής του Γερασίμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ενώ τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας.

    Το 2004 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

    Για τον απίθανο Κρίτωνα αποσπώ τα ανωτέρω από την προσωπική του ιστοσελίδα.
    Είδησις: Ο τύπος έχει ολοκληρώσει και την στρατιωτική του θητεία. Δεν μας λέει, όμως, πότε την ξεκίνησε. Ούτε και πού υπηρέτησε.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλες και φίλοι καλό θα είναι ο νεοκλεγείς κος Σαμαράς να δείξει έγκαιρα ότι κάτι άλλαξε στην εκπροσώπηση της Ν.Δ στο ευρωκοινοβουλιο και να μην ανεχθει στο μελλον παρόμοια φαινόμενα της μορφής Σκυλακάκη.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γι αυτούς που λένε ότι υπάρχει το ΓΟΥΔΙ, μάλλον διαβάζουν πολύ γεωγραφία ή οικολογία.
    ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ.

    ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΥΠΝΩΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ;

    Ο ΦΟΥΦΟΥΤΑΣ;

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ;

    ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχία σου Ελλάς
    με τα τέκνα που γεννάς...
    (Κάτι ήξερε ο μακαρίτης που το είπε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φτύνουν στους τάφους των Ελλήνων της ΕΛΔΥΚ τα ψοφίμια που εχουμε ευρωβο(υ)λευτές!
    Βέβαια δεν θα ακούσετε τίποτα στα ΜΜΕ να είστε σίγουροι...
    Οι"αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι το έχουν ...ραμμένο! (τα αφεντικά τους σε λίγο θα πάρουν νέα Δημόσια Εργα!!!)
    Και βέβαια μην απορείτε με τον Σκυλακάκη.... Ένα UFO είναι - τον θυμάμαι πως υπερασπιζόταν την Ντορούλα στα πάνελ! ;Ομως ένα UFO που κάνει την ζημιά του!
    Γιαούρτι όπου τον συναντήσετε! Ή μάλλον όχι γιαούρτι... Λουκυ-Λούκια τιμωρία: πίσσα και πούπουλα ...στην κότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Αρχικέραυνο. "αν οι εταίροι μας πάνε να πνιγούνε θα πάμε και εμείς; " Καλά τα λέτε! Στο κάτω-κάτω το μεγαλύτερο ζόρι από την Τουρκία εμείς το τραβούσαμε πάντα. Ομως όταν στείλαμε αυτούς για ευρωβουλευτές με τόση χαλαρότητα, τώρα τι να λέμε; Θα θυμάστε ασφαλώς με πόση αδιαφορία αντιμετωπίστηκαν οι ευρωεκλογές, λές και δεν μας αφορούσαν. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η είδηση αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν σε εκλογικούς νόμους χωρίς σταυροδοσία (προφανώς για να βάζει ο αρχηγός όποιον εγκάθετο θέλει) και σε όσους πιστεύουν ότι λιγότερη δημοκρατία θα μας έκανε καλό (προφανώς για να αλωνίζουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτα τα λόμπι των τραπεζιτών, που έχουν απλώσει δουλειά μέχρι Άγκυρα)...

    ΥΓ:Κι άλλο Γουδί...Τόσο αίμα στα πληκτρολόγια,ρουθούνι δεν έμεινε σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.