29/12/09

Ο Γκρούεφσκι ξαναχτύπησε…

Ο ανιστόρητος και προκλητικός κ. Γκρούεφσκι ξαναχτύπησε με απίστευτα, αλλά κατ’ αυτόν αληθινά επιχειρήματα. Παρακολουθήστε τον αδιανόητο συνειρμό της σκέψης του: «Ζούμε μία εποχή παράξενων και αστείων συζητήσεων, σχετικά με αρχαίους και Σλάβους Μακεδόνες», είπε χθες σε εκδήλωση στα Σκόπια για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν φέτος στην ΠΓΔΜ.

Κατά Γκρούεφσκι λοιπόν, στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ έζησαν και αναπτύχθηκαν αρκετοί πολιτισμοί και η χώρα δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από κάποιον και να ταυτιστεί με έναν μόνο συγκεκριμένο πολιτισμό!

«Νομίζω ότι μετά από 50-100 χρόνια, οι επόμενες γενιές θα απορούν τι συνέβη στην περίοδο που ζούμε εμείς σήμερα. Είναι αστείο να προσπαθεί να διαχωρίσει κάποιος σήμερα τους ανθρώπους, ότι προέρχονται δηλαδή από τους αρχαίους Μακεδόνες ή ότι είναι Σλάβοι», συμπλήρωσε. «Εχουμε να κάνουμε με πολιτισμούς που προϋπήρχαν και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κάτι που υπήρχε από την αρχαία περίοδο ή από την εποχή του Λίθου και του Σιδήρου. Δεν μπορούμε να προβάλλουμε μόνον κάποιους πολιτισμούς και να αφήνουμε στην άκρη κάποιους άλλους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα διανοούμενων στη χώρα κατηγορεί τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι στα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία επιδίδεται σε συστηματική προσπάθεια ταυτοποίησης των κατοίκων της χώρας με την αρχαία περίοδο, εις βάρος των σλαβικών χαρακτηριστικών στοιχείων και αναφορών. Ως επιχειρήματα αναφέρουν τις μετονομασίες αεροδρομίων, δρόμων και εγκαταστάσεων, καθώς και τα σχέδια της κυβέρνησης για ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

3 σχόλια:

  1. TI ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ??

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ...
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ?? ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ?? ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ//

    ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΡΗΣΗΣ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ..

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ..

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟ ΠΟΛΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ..

    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΤΕ 500.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ..

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΟΥ ΑΠΟΨΙΛΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να μου φαίνεται ότι αρχίζει να βάζει λίγο (ελάχιστο είναι η αλήθεια) νερό στο κρασί του. Πρώτη φορά μιλάει για σλάβους Μακεδόνες.
    Η πονηριά βέβαια πονηριά. Και διάχυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ δεν ασχολούμαστε με τον ''γύφτοσκοπιανό'';Σε λίγο καιρό θα ζητάει στήριξη γιατί οι αλβανοί θα του διαλύσουν το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.