10/12/09

Υπάρχουν και Ελληνοκύπριοι που ευγνωμονούν την Τουρκία

Δεν έφταναν οι προσβολές και οι ύβρεις προς τους Τουρκοκύπριους από ορισμένους κύκλους στην Τουρκία, τώρα άρχισαν και οι Ελληνοκύπριοι. Οι εκ Τουρκίας μας κατηγορούν για αγνωμοσύνη. Το ίδιο και οι Ελληνοκύπριοι! Δεν θα μπορούσατε ποτέ να το διανοηθείτε αυτό, έτσι δεν είναι; Ποιος θα το έλεγε ότι θα έβγαινε ένας Ελληνοκύπριος μετά το 1974 και θα αποκαλούσε αγνώμονες τους Τουρκοκύπριους, επειδή δεν γνωρίζουν την αξία της Τουρκίας;


Και τι δεν θα δούμε ακόμη ενόσω ζούμε σε αυτό το νησί. Επιδεικνύουν, λέει, αγνωμοσύνη οι συντεχνίες μας που διοργανώνουν διαμαρτυρία μπροστά από το κοινοβούλιο κατά του νόμου περί μισθών και επιδομάτων και ανοίγουν πανό κατά της 'Αγκυρας! Καταλάβατε; Αγνώμονες είναι! Αυτό το γράφει μια εφημερίδα όπως η Cyprus Mail, η οποία θεωρούσαμε ότι είχε πολύ κύρος. Αυτό το άρθρο έγινε σημαία στα χέρια των ρατσιστών και των εθνικιστών ανάμεσά μας.

Δεν έμεινε αρθρογράφος εδώ σε εμάς που δεν το συμπεριέλαβε στην στήλη του και δεν το παρουσίασε στην κοινότητα. «Κοιτάξτε, ακόμη και οι Ελληνοκύπριοι σας αποκαλούν αγνώμονες», λένε στις συντεχνίες. Α ρε, τι μέρες έμελλε να ζήσουμε. Τώρα οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί επιχειρούν να δείρουν και εκείνους που αντιτίθενται στον κατακτητή. Θα το δείτε. Σύντομα θα φάνε ξύλο στη νότια Κύπρο και όσοι από εμάς επιθυμούν ενωμένη Κύπρο! 'Αλλωστε, δεν τυγχάνουν εκτίμησης όσοι λένε «να επιστρέψουμε στο συνεταιρισμό μας στην Κυπριακή Δημοκρατία». Ούτε εκείνοι που επιμένουν στην ενωμένη Κύπρο θα τυγχάνουν εκτίμησης!

Θα διώχνουν από παντού όσους λένε κάτι για την Τουρκία, όσους επιδεικνύουν αγνωμοσύνη. Δεν έμεινε πλέον δουλειά να κάνουν στο βορρά οι οπαδοί του Ντενκτάς. Τώρα θα τα βγάζουν πέρα οι Ελληνοκύπριοι με τους αγνώμονες και τους προδότες μας. Όποιος και αν είναι ο αρθρογράφος στην Cyprus Mail σήκωσε το μπαϊράκι. Πηγαίνει μπροστά! Κοιτάξτε τι γράφει:

«Έστω και είναι πολιτικού περιεχομένου οι αντιδράσεις των τουρκικών συντεχνιών, φτάνουν στα όρια της αγνωμοσύνης κατά τρόπον εκπληκτικό και απίστευτο. Όταν τα δημόσια οικονομικά στο βορρά αδυνατίσουν τόσο όσο να μην μπορούν να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητείται από την 'Αγκυρα να πληρώσει τα προνόμια των υπαλλήλων. Καλά, μετά από μια πιθανή λύση, τι θα γίνει όταν δεν θα έχει δεσμούς το τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο με την 'Αγκυρα; Μήπως οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να πληρώνουν το οικονομικό βάρος των κρατικών υπαλλήλων που έχουν γίνει παράσιτα και στις δύο πλευρές;».

Είδατε τι έγνοια; Θα υπάρξει, λέει, λύση. Και θα κοπεί ο δεσμός των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία. Και δεν θα έρχονται πλέον χρήματα για τους υπαλλήλους μας από την 'Αγκυρα. Τότε ποιος θα μας δίνει τα χρήματα; Ποιος θα πληρώνει τους υπαλλήλους μας, αν εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε; Μήπως θα φορτωθεί και αυτό στην πλάτη των Ελληνοκύπριων φορολογούμενων; Αυτή είναι έγνοια. Πλήρης εβραϊκός λογαριασμός είναι αυτός!

Τότε να παρακαλείς, Ελληνοκύπριε αδελφέ, να μην υπάρξει λύση. Να μη φύγει ποτέ από εδώ η Τουρκία. Να μην κοπεί καθόλου ο δεσμός μας με την 'Αγκυρα, έτσι ώστε να μην στερηθούμε τα χρήματα που μας δίνει. Να μην γίνουμε μπελάς στο κεφάλι σας. Να παρακαλείς, αδελφέ. Να μην δυσκολέψουμε τους Ελληνοκύπριους φορολογούμενους. Αν θα υπάρξει λύση, να σταματήσουμε να ζητάμε ενωμένη Κύπρο. Να συναινέσουμε και εμείς με τη μισή Κύπρο όπως εσείς. Να πάρουμε απόφαση το χωριστό κράτος. Να βάλουμε σε τάξη όσους ανόητους από εμάς ζητούν ενωμένη ή μικτή Κύπρο, να τους συνετίσουμε. Μην ανησυχείς καθόλου, αδελφέ. Αρκεί να το ζητήσεις. Να σε απαλλάξουμε από τώρα από αυτή την έγνοια. Να μην επιδείξουμε ποτέ αγνωμοσύνη προς την Τουρκία μας. Να διοργανώνουμε περισσότερα συλλαλητήρια ευγνωμοσύνης. Έλα και εσύ. Δείξε και εσύ ευγνωμοσύνη μαζί μας.

Αν δεν σου είπε κανείς τι συμβαίνει εδώ, τι να κάνω εγώ; Δεν ξέρεις πως η Τουρκία παίρνει πίσω τα διπλάσια από αυτά που μας δίνει; Δεν ξέρεις ότι τα τέσσερα από τα έξι δισεκατομμύρια των καταθέσεών μας στις τράπεζες βρίσκονται στην Τουρκία; Δεν ξέρεις ότι τα χρήματα που μας δίνει δεν αρκούν ακόμη και για τον δικό της πληθυσμό που βρίσκεται εδώ; Δεν ξέρεις άλλα πολλά πράγματα, αδελφέ. Λες παραμύθια και μας αποκαλείς και αγνώμονες. Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσά μας; Εγώ είμαι Τουρκοκύπριος και ποτέ δεν έγινα υπηρέτης της 'Αγκυρας. Εσύ είσαι Ελληνοκύπριος και προσφέρεις ευχαρίστως αυτή την υπηρεσία.

Κωδικός άρθρου: 915912
ΠΟΛΙΤΗΣ - 10/12/2009, Σελίδα: 13

1 σχόλιο:

  1. ΑΠ΄ΟΛΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ ΜΑΣ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.