
Δικαιολογημένα προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο και αναπαράχθηκε από πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» για τις θέσεις που εξέφρασε η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2008 με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι.
Η καταγραφή του περιεχομένου της συνάντησης σε απόρρητο έγγραφο «ειδικού χειρισμού» από το πλέον αρμόδιο άτομο στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον τότε πρέσβη στο Παρίσι Δ. Παρασκευόπουλο, καταδεικνύει απογύμνωση του βέτο κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ που είχε προβάλει προ πενταμήνου στο Βουκουρέστι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο εξαιτίας των θέσεων που κατά το απόρρητο έγγραφο πρόβαλε η Ντόρα.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η τέως υπουργός Εξωτερικών δεν επιχειρεί ούτε καν να σώσει τα προσχήματα για τη στάση που τήρησε. Οχι, βεβαίως, αμφισβητώντας την εγκυρότητα του εγγράφου, αφού αυτό είναι αδύνατον. Γνωρίζει ότι το έγγραφο είναι γνήσιο και η γνησιότητά του αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν αποπειράται όμως ούτε καν να προβάλει την έωλη δικαιολογία ότι η συντομία του εγγράφου δεν απέδωσε όλο το εύρος της επιχειρηματολογίας της κατά τη συνάντηση εκείνη. Κανείς δεν θα την πίστευε, αλλά τουλάχιστον θα είχαν κάτι να λένε οι υπερασπιστές της.
Οι «παραλείψεις» της Ντ. Μπακογιάννη είναι πάρα πολλές και εξαιρετικά κρίσιμες πολιτικά για να αποδοθούν σε ανεπαρκή εκ μέρους της παρουσίαση του θέματος. Δεν αναφέρει τον θεμελιώδη όρο χρήσης του όποιου συμφωνημένου ονόματος «έναντι όλων», το περιβόητο πλέον erga omnes. Επιδεικνύει μια ανεξήγητη «μεγαλοψυχία» δηλώνοντας ότι η Αθήνα «δεν ασχολείται με το Σύνταγμα» της γειτονικής χώρας, τη στιγμή που το «έναντι όλων» είναι αδύνατον να κατοχυρωθεί χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος «Μακεδονία» με το όποιο αμοιβαίο αποδεκτό όνομα. Προτείνει, όπως αναφέρει το έγγραφο, «τον όρο «Μακεντόνσκι» στην κυριλλική ως προσδιοριστικό στοιχείο γλώσσας και εθνότητας του λαού των Σκοπίων», αναγνωρίζοντας έτσι στην πραγματικότητα μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.
Εν πρώτοις η Ελλάδα πρέπει να αναπέμψει ευχαριστίες προς τον... πολιτικό κρετινισμό της ηγεσίας της ΠΓΔΜ! Ευτυχώς που τα «Σλαβοαμερικανάκια» των Σκοπίων πάσχουν από τέτοιο σύνδρομο αιθεροβάμονος αλαζονείας, που αντί να αδράξουν την ευκαιρία που τους πρόσφερε στο πιάτο η Ντόρα, νόμισαν ότι θα ήταν εύκολο να αποσπάσουν περισσότερα στη συνέχεια, έχοντας απέναντί τους τέτοιον... «σκληρό» διαπραγματευτή. Τώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει και τις συνομιλίες μαζί τους ίσως έχουν σχηματίσει την άποψη ότι ενδεχομένως θα πετύχουν να απαγορεύσουν στη... Θεσσαλονίκη να ονομάζεται πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας!
Πέρα όμως από τη στάση και τις αυταπάτες των Σκοπίων, το μείζον ερώτημα που εγείρεται είναι άλλο: Ολα αυτά τα έκανε η Ντόρα εν αγνοία του Κ. Καραμανλή ή μήπως σε συνεννόηση μαζί του; Τον ενημέρωνε έστω και εκ των υστέρων; Και πώς αντιδρούσε αυτός; Της τίναζε στον αέρα το κλίμα «αλληλοκατανόησης» με τον Μιλοσόσκι ή την άφηνε, ίσως και την ενθάρρυνε να συνεχίσει;
Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν την άλλαξε από υπουργό Εξωτερικών. Επομένως ή είχε άγνοια της στάσης της ή πειθαναγκαζόταν να ανέχεται τη γραμμή της, αν δεν συμφωνούσε κιόλας. Στην πρώτη περίπτωση της άγνοιας σε τόσο κρίσιμο για τη χώρα θέμα ήταν ανεπαρκής για πρωθυπουργός και ευτυχώς που τον έδιωξαν οι ψηφοφόροι. Στη δεύτερη περίπτωση, της ανοχής ή συμφωνίας, οι ευθύνες του είναι βαρύτατες, γιατί συνεπάγονται συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Θα έπρεπε να έχει την ευθιξία να πληροφορήσει τους πολίτες τι πραγματικά συνέβαινε, αν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του.
ΠΛΗΡΕΣ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ»-Σήμερα η ΝΔ δεν συμφωνεί
Το παρελθόν, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατο και επηρεάζει τόσο πολύ το παρόν και το άμεσο μέλλον, έχει πάντα τη σημασία του. Η ουσία όμως είναι ότι τόσο η Ντ. Μπακογιάννη όσο και ο Κ. Καραμανλής δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας. Ευτυχώς. Ακόμη ευτυχέστερο είναι το γεγονός ότι η νέα ηγεσία υπό τον Αντώνη Σαμαρά βρήκε ευκαιρία να διατυπώσει τη θέση πως «είναι προφανές ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε -και δεν μπορεί- να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικού» έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας. Οπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι επιμένουμε σε μια ονομασία για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις». Αυτό για την ώρα αρκεί.Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΕΘΝΟΣ
ΟΧΙ» ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΝΗ * Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Διπλωματική ωτίτιδα
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται στις σχέσεις Σαμαρά-Ντόρας μόλις 10 ημέρες από την προεδρική εκλογή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε «ωτίτιδα» και δεν θα συνοδεύσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. αύριο στη Βόνη, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αντίθετα, η πολιτική συμμαχία Σαμαρά-Αβραμόπουλου, που έδωσε δυναμική στην υποψηφιότητα του Μεσσήνιου πολιτικού σε μια κρίσιμη στιγμή της προεδρικής κούρσας, ενδυναμώνεται. Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. ο πρώην υπουργός ορίστηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ., που θα γίνει την άνοιξη, θέση που έπαιρναν τιμής ένεκεν ιστορικά πρόσωπα της παράταξης, όπως ο Γεώργιος Ράλλης και άλλοι. Ο Δ. Αβραμόπουλος αναμένεται να αναλάβει και επικεφαλής του τομέα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της Ν.Δ., εντός και εκτός Βουλής. Θα είναι δηλαδή «σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών απέναντι στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που έχει κρατήσει το συγκεκριμένο υπουργείο.
Οι πόρτες της Ρηγίλλης φαίνεται ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν για τον Πέτρο Τατούλη. «Πολύ σύντομα θα φανεί, αν το σύνολο των πολιτικών απόψεων και προτάσεων που διατύπωσα μπορεί να έχει θέση στη νέα προσπάθεια της Ν.Δ.», δήλωσε ο πρώην βουλευτής.
Πάντως, με τους ρόλους στους «ημέτερους» και με επιθέσεις φιλίας αλλά χωρίς ουσία στους άλλους οδεύει προς το παρόν ο Α. Σαμαράς. Το μέλλον θα δείξει αν θα περάσει τις εξετάσεις της ενότητας στο τραυματισμένο κόμμα του από τη βεντέτα των «σαμαρικών» και των «μητσοτακικών» στον προεκλογικό αγώνα και όντως έβαλε «σφουγγάρι».
Η (νέα) ψυχρότητα στις σχέσεις Ντόρας-Σαμαρά δημιουργήθηκε μετά τις σαφείς αποστάσεις που πήρε η Ρηγίλλης από τη συνομιλία που φέρεται να έχει κάνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών με τον Σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοσκι, τον Σεπτέμβριο του 2008, στο Παρίσι, λίγο καιρό πριν από την πρόταση Νίμιτς, που άφηνε εκτός διαπραγμάτευσης το θέμα της γλώσσας και της ταυτότητας των Σκοπίων όπως εκείνοι ζητούσαν. Σύμφωνα με το απόρρητο τηλεγράφημα του τότε πρέσβη στη Γαλλία (δημοσιεύθηκε στο «Εθνος»), η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνομιλία αυτή έριξε το βάρος της στο θέμα της ονομασίας και το εύρος χρήσης της, χωρίς όμως να επιμείνει στη γραμμή για «μία χρήση έναντι όλων» (erga omnes). Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί την ύπαρξη δήθεν μακεδονικού έθνους, γλώσσας και ταυτότητας και ότι η μοναδική ελληνική θέση είναι η μια ονομασία έναντι όλων».
Η Ντόρα Μπακογιάννη διεμήνυσε στο γραφείο του νέου προέδρου της Ν.Δ. ότι δεν θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία του κόμματος που μεταβαίνει αύριο στη Βόνη για το εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπαρόζο και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες της Κεντροδεξιάς. Ο επίσημος λόγος που επικαλέστηκαν οι συνεργάτες της είναι ότι στο εξωτερικό, όπου βρίσκεται για ξεκούραση, έπαθε «ωτίτιδα». Πρόκειται όμως μάλλον για διπλωματική ασθένεια, όπως εκτιμούσαν πολλά στελέχη της Ν.Δ.
Σημαντικές είναι οι διαφορές που έχουν στα εθνικά θέματα ο Α. Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από το σχέδιο Ανάν (η Ντόρα ήταν υπέρ, ο Σαμαράς κατά) μέχρι το Σκοπιανό. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μάλιστα σε καμία συνέντευξή του δεν έχει δηλώσει ότι αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή τη χρήση του όρου Μακεδονία. Στις σχετικές ερωτήσεις έριχνε το μπαλάκι στους Σκοπιανούς, λέγοντας ότι αυτοί κατ' αρχήν δεν συζητούν τη σύνθετη ονομασία. Η καχυποψία υπάρχει ανάμεσα στους δύο. Το ερώτημα «αν η Ντόρα θα αντέξει να λειτουργεί υπό τον Σαμαρά» άρχισε αρκετούς να απασχολεί στο γαλάζιο στρατόπεδο.
Εχουν διαφορές και στην οικονομική πολιτική. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι υπέρ μιας πιο σκληρής γραμμής, ενώ ο Σαμαράς προτάσσει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με στήριξη στους αδύναμους και τους μικρομεσαίους. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
9 σχόλια:
Αγαπημένη μου Ντόρα,
Με τις δηλώσεις σου, αμέσως μετά την εκλογική σου αποτυχία, υπονόησες ότι είσαι η αρχηγός του 40% της παραταξής σου και, επομένως εμμέσως είπες στον Αντώνη : "Μη χαίρεσαι. Η ζωή σου θα γίνει πατίνι".
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσεις, να αγοράσεις ένα καλαματιανό μαντήλι και να το κουνήσεις αποχαιρετώντας;
Λέω..
Φίλοι μου, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να τα βρουν Σαμαράς και Ντόρα. Ξέρουμε ποιος φταίει και ποιος έβαζε μονίμως τρικλοποδιές στον Καραμανλή.
Ο ένας προσπαθούσε να χτίσει σχέσεις και θέσεις στην εξωτερική πολιτική και η άλλη από πίσω κατέστρεφε. ΙΔΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ.
Για μένα μία είναι πρέπει να είναι η θέση Σαμαρά έστω και αν στοιχίσει στο κόμμα. ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ "ΚΥΡΙΑΣ" ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΝΔ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ. ΜΥΑΛΑ ΙΚΑΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΣΥΘΕΜΜΕΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΦΑΡΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΩΜΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ..... ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑ.
Φίλοι μου όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε στηρίζοντας τον Αντώνη (ως τη μόνη επιλογή) και καταστρεφοντας εν ... δυναμει τη Ντορα, τη σαπιλα, την οικογενοιοκρατία, την αποικιοκρατία και την διαφθορα. Ειδικά για τη Ντόρα νομίζω ότι πρέπει να ... την εξαφανίσουμε από το πολιτικό σκηνικό με τα σχόλια μας. Είναι η μόνη λύση για να κοπούν τα δεσμά με το παρελθόν αλλά και να απελευθερωθεί ο γνήσιος πατριωτισμός, η ηθική, η ελπίδα..........
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλημέρα και από εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Θεσσαλό!!
ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
ρε παιδιά εγώ είμαι θεσσαλονικιός και βέρος μακεδονίτης. Να ρωτήσω κάτι? Γιατί να μην ονομαστούν τα σκόπια μακεδονία? Για σκευτείτε εάν μας συμφέρει? Ή καλύτερα σκευτείτε εάν η σημερινή κατάσταση μας συμφέρει? Να είμαστε μονήμος στα μαχαίρια με τον γείτονα για το πως θα ονομάσει την χώρα του? Ας τους δώσουμε το όνομα μακεδονία και ας μπούνε στην ΕΕ με αυτό το όνομα. Και μετά σιγά σιγά και αφού έχουν ανοίξει τα σύνορα, θα γίνουν επενδύσεις και θα βρούν οι άνθρωποι δουλειά, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όπως έγινε και με την Αλβανία. Δεν μπορώ να καταλάβω!!! Δηλαδή θέλουμε μια ζωή να κάνουμε εχθρούς?
@8 Δεκέμβριος 2009 1:52 μμ
Αλήθεια, το "βέρος μακεδονίτης" γιατί το έβαλες; Για να μας πείσεις πως οι Μακεδόνες γουστάρουν να δώσουν ιστορία και ταυτότητα στους ανάμεικτους βουλγαροσερβους γείτονες; Και εγώ Μακεδόνας είμαι, όχι βέβαια από την Θεσσαλονίκη και δεν γουστάρω να πάρουν το όνομα Μακεδονία οι βούλγαροι που δολοφόνησαν τον γνήσιο Μακεδόνα προπάππου μου. Επίσης οι ερωτήσεις-απαντήσεις σου είναι τελείως ρηχές και ηλίθιες. Αυτή η χώρα κέρδισε την ελευθερία της δημιουργώντας εχθρούς και όχι γλύφωντας κώλους τούρκων,αλβανών και βούλγαρων. Οι σερβοβούλγαροι των Σκοπίων είναι ήδη εχθροί μας, οπότε δεν υπάρχει νόημα να τους υποβοηθήσουμε να μπουν στην ΕΕ και να μας γ..ουν κιόλας!!!
δεν το δέχομαι αυτό, γιατί και εγώ έχω χάσει προπάππου στο ελληνο-αλβανικό μέτωπο. Αλλά άλλο η ιστορική αλήθεια, και άλλο η σημερινή κατάσταση. Με το ίδιο σκευτικό (και συγνώμη που πάω τόσο πίσω) θα έπρεπε οι Αθηναίοι να πολεμάνε ακόμα με τους Σπαρτιάτες και με τους Μακεδόνες. Ούτος ή άλλος έχουμε κοινά συμφέροντα και αυτό θεωρώ ότι είναι ποιό ουσιόδες απο οποιαδήποτε άλλο επιχείρημα. Θεωρώ ακόμα ότι μόνοι τους οι σκοπιανοί αργά ή γρήγορα θα διαλύσουν, γιατί οικονομικά δεν μπορούν να σταθούν σαν κράτος. Εάν διαλύσουν θα είναι καλύτερο να τους πάρουμε στην αγκαλιά μας, γιατί και σε εμάς θα μας βγεί σε μεγαλύτερο καλό.
@ 1:52 μμ
Μάλλον προβοκάτορας μου μοιάζεις, εκτός κι αν είσαι τόσο άσχετος. Ο κ. Καλεντερίδης έχει νομίζω τον τρόπο του να σε "ανιχνεύσει".
Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης κι εσύ παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Αρνούμεθα στο μόρφωμα των Σκοπίων το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του (δυστυχώς οι κυβερνώντες είναι σε διάσταση απόψεως από την συντριπτική πλεινότητα του ελληνικού λαού), διότι θα το χρησιμοποιήσουν ως όχημα επεκτατισμού. Οι Σκοπιανοί έχουν επεκτατικές βλέψεις κατά της χώρας μας, η οποία θα έπρεπε να τους είχε κόψει τον βήχα ευθύς εξ αρχής με άλλα μέσα. Ας όψονται οι πολιτικάντηδές μας και ειδικά ο Μητσοτάκης.
Αν λοιπόν ανώνυμε 3:31 με το ίδιο σκεπτικό που δίνεις το όνομα σου ζητήσουν και το έδαφος διότι και εκεί έχουν βλέψεις και θεωρούν ότι έχουν δικαιώματα απλά ακόμα δεν τα απαιτούν τι θα κάνεις θα βγεις εδώ μπροστά να μας πεις να μοιραστούμε και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;Η θα τους χαρίσουμε μέρος της Μακεδονίας μας γ ια να κάνουν το ανεξάρτητο κράτος της ΜΑκεδονίας ;
Αυτά όλα που λέει ο 1:52 μμ, μπορούν να γίνουν αποδεκτά ταυτόχρονα με την παραδοχή τους ότι εξ ορισμού Μακεδονία = Γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας.
Δημοσίευση σχολίου