28/12/09

Υεμένη: Εκδίκηση υπόσχεται η Αλ-Κάϊντα για τις εναντίον της επιθέσεις

Η πτέρυγα της αλ Κάιντα στην Υεμένη δήλωσε ότι θα εκδικηθεί για τις επιδρομές που έγιναν αυτό το μήνα κατά της οργάνωσης, που, όπως λέει, εκτλέστηκαν από αμερικανικά αεροσκάφη και προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 50 ανδρών, γυναικών και παιδιών, αναφέρει διαδικτυακή ανακοίνωση της οργάνωσης.
Η ανακοίνωση, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε σε ισλαμικές ιστοσελίδες λίγο αφού η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζανέτ Ναπολιτάνο δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ερευνά αν η αλ Κάιντα συνδέεται με την απόπειρα επίθεσης κατά του αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ από έναν Νιγηριανό.
"Δεν θα αφήσουμε το αίμα μουσουλμάνων γυναικών και παιδιών να χύνεται χωρίς να πάρουμε εκδίκηση", λέει η αλ Κάιντα στην ανακοίνωσή της.
Η οργάνωση αναφέρει ότι 5 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη ήταν υπεύθυνα για την επιδρομή της 17 Δεκεμβρίου, που η κυβέρνηση της Υεμένης δήλωσε ότι έκαναν χερσαίες δυνάμεις της. Περίπου 30 αντάρτες της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και 17 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αυτών των επιδρομών, σύμφωνα με αξιωματούχους της Υεμένης.
Η διαδικτυακή ανακοίνωση εκδόθηκε πριν τις νέες επιδρομές κατά της αλ Κάιντα στις 24 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια των οποίων λέγεται ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των ανταρτών Ζαϊντ καθώς και ο αμερικανός μουσουλμάνος ιερέας που συνδέεται με τον άνδρα που σκότωσε 13 ανθρώπους σε αμερικανική στρατιωτική βάση.
Nαυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Και το παραμύθι με την Αλ Κάιντα συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η πραγματικη Αλ-Καϊντα
    http://avragioz.blogspot.com/2009/12/adam-perlman.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.