19/12/09

Συνεργασία CIA και Παλαιστινιακών Οργανώσεων Ασφαλείας σε Βασανιστήρια


Οι άνδρες των ειδικών υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, δηλαδή της Υπηρεσίας Προληπτικής Ασφάλειας και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Δ. Οχθη, που χρησιμοποιούνται ως βασανιστές κρατουμένων, συνεργάζονται στενά με τη CIA. Αυτό υποστηρίζει σε εκτενές άρθρο της, χθες, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» τονίζοντας ότι τουλάχιστον τρεις συλληφθέντες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων αυτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μέλη της «Χαμάς».

Τις πληροφορίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα επιβεβαίωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της «Χαμάς» χθες, αναφέροντας, μάλιστα, το όνομα του Αμερικανού στρατιωτικού Κιθ Ντέιτον ως κύριου υπευθύνου για τα βασανιστήρια, καθώς είναι αυτός που επιβλέπει, εκ μέρους των ΗΠΑ, τις δύο αυτές υπηρεσίες στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα ασφαλείας των ΗΠΑ με την Π. Αρχή. Η «Χαμάς» κατηγόρησε και τον Πρόεδρο Αμπάς ως «ηθικό υπεύθυνο» και κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο ν' αντικαταστήσει τον Ντέιτον. Βέβαια, αρνήθηκε ν' απαντήσει σε ερωτήσεις για τις αντίστοιχες καταγγελίες περί βασανιστηρίων και εξαφανίσεων συλληφθέντων (της «Φατάχ» και άλλων οργανώσεων) που γίνονται σε βάρος των δικών της δυνάμεων ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σχέση μεταξύ της CIA και των δύο παλαιστινιακών οργανώσεων που συμμετέχουν - Προληπτική οργανισμός ασφαλείας (PSO) και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GI) - λέγεται από ορισμένους δυτικούς διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους της περιοχής να είναι τόσο κοντά που η αμερικανική υπηρεσία φαίνεται να εποπτεύει έργο των Παλαιστινίων. Ένας ανώτερος υπάλληλος δήλωσε πρέπει να τις θεωρήσουμε ως ιδιοκτησία της,τις δύο παλαιστινιακές υπηρεσίες. Μια διπλωματική πηγή επίσης πρόσθεσε ότι αμερικανική επιρροή στις υπηρεσίες ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να θεωρηθεί «προχωρημένο σκέλος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

Εμμεση επιβεβαίωση
Η μεγαλύτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Αιγύπτου, η «al Gumhuria», επιβεβαίωσε, χθες, σε άρθρο της, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή υπόγειου τείχους κατά μήκους της μεθοριακής γραμμής της Ράφα. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας το κείμενο ως άποψη της εφημερίδας, «είναι κυρίαρχο δικαίωμα της Αιγύπτου να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια της χώρας και δεν έχει καμία σχέση η συγκεκριμένη κίνηση με τον αποκλεισμό της Γάζας». Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, μέχρι στιγμής, η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν έχει καν επιβεβαιώσει ότι ανεγείρεται το συγκεκριμένο τείχος.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,Gardian.co.uk

7 σχόλια:

  1. Εβραϊκές διαδόσεις...
    Οι Παλαιστίνιοι δεν κάνουν τέτοια πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπιτι τους ειναι οτι θελουν κανουν οι Παλαιστινιοι. Οι Οβριοι τι θελουν εκει να διαδιδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 20 Δεκεμβρίου 2009 1:29 π.μ.

    Διάβασες το άρθρο; Αν ναι, προφανώς δεν κατάλαβες τι λέει.

    Καλά "μπουμπούκια" είναι κι αυτοί της "Χαμάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οξω απ την Παλαιστινη αχρειοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχολιαστην @ 20 Δεκεμβρίου 2009 12:33 μ.μ.

    Για πες αλευρι;
    Ο PONTIOS EK GERMANIKWN KATAGWGIWN DIAVAZWN PARAISTORIA
    σε γυρευει. (Να του απαντησης τις ερωτησεις του)
    Παγια η τακτικη σας να κανετε τα σταφυλλια κρεμασταρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tous eidame kai tous palaistinious. deka fores xeiroteroi apo tous evreous opws oloi oi araves.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 21 Δεκεμβρίου 2009 4:18 π.μ.

    Hi,Hi,Hi,Hi με Λατινικους χαρακτηρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.