16/12/09

Eurostat: Το 8,1% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αλλοδαποί

Στην Ελλάδα ζουν 906.000 αλλοδαποί, ενώ το ποσοστό είναι το τέταρτο υψηλότερο στην Ε.Ε.

Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ζουν 906.000 αλλοδαποί (8,1% του πληθυσμού), έναντι 30,78 εκατομμυρίων στην ΕΕ των 27 χωρών μελών (6,2% του πληθυσμού), αναφέρει η Eurostat.

Το 63,7% των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα είναι Αλβανοί, το 2,5% Ουκρανοί και το 1,9% Γεωργιανοί. Στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ οι περισσότεροι αλλοδαποί προέρχονται από την Τουρκία (7,9%), το Μαρόκο (5,6%) και τη Ρουμανία (5,4%).

Επιπλέον, στην ΕΕ των 27, η Ελλάδα έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών προερχόμενων από τρίτες χώρες (6,7% του πληθυσμού), μετά τη Λετονία (17,9%), την Εσθονία (16,5%) και την Ισπανία (7%).

Οι αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ αντιστοιχούν στο 1,4% του ελληνικού πληθυσμού.

Στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ οι αλλοδαποί από τρίτες χώρες ανέρχονται σε 19,5 εκατομμύρια (3,9%), ενώ από χώρες της ΕΕ οι αλλοδαποί ανέρχονται σε 11,3 εκατομμύρια (2,3%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών σημειώνεται στο Λουξεμβούργο (42,6%), στη Λετονία (18%), στην Εσθονία (17%), στην Κύπρο (16%), στην Ιρλανδία (13%) και στην Ισπανία (12%).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

28 σχόλια:

  1. Εννοει βεβαια τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ αλλοδαπους, οχι και αυτους που δεν υπαρχουν πουθενα στα χαρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως γινεται οι Ρουμανοι να θεωρουνται αλλοδαποι στην ΕΕ? Θα τρελλαθουμε τελειως. Παντως ετσι οπως παμε συντομα θα κατακτησουμε ακομα ενα αρνητικο ρεκορ, θα μπορουμε να υπερηφανευομαστε οτι εχουμε τους περισσοτερους ξενους στην ΕΕ. Απελαση οσων δεν ανηκουν σε χωρες της ΕΕ εδω και τωρα οπως θα ελεγε κι ο μπαμπας του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην "Κυριακάτικη" 27/10/07, η ΕΥΠ έκανε λόγο για 2.500.000 μεταναστών, νομίμων (λέγε εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντων) ή μη. Λιγόστεψαν μέσα σε δύο χρόνια; Ασφαλώς όχι. Από πού παίρνει τα στοιχεία της η Eurostat; Διότι έχουμε και τους "φωστήρες" του ΙΜΕΠΟ, οι οποίοι πέρυσι σε εκπομπή του Χ"νικολάλου στον ALTER, τους έβγαζαν 200.000 (!!).

    Το πιθανότερο είναι ότι σήμερα ο αριθμός των (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα είναι περίπου 3.000.000, ήτοι το 30% του πληθυσμού της χώρας (παγκόσμιο ρεκόρ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγα χρόνια, στις Άθεες Δυτικές χώρες, η πλειοψηφία θα είναι οι Μουσουλμάνοι.

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο θα λέμε καλημέρα και δεν θα υπάρχει κάποιος να μας την ανταποδώσει στα Ελληνικά. Θα ακούμε αλλόγλωσσους, οι οποίοι θα μας κακτήσουν με την δική τους υπεργεννητικότητα, με τα δικά τους ήθη, τα φαγητά, την κουλτούρα, την ενδυμασία και την γλώσσα. Τώρα αυτή η σύγκριση με τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς που γίνεται, εμάς ποσώς μας ενδιαφέρει. Είναι μεν ένα μέτρο σύγκρισης αλλά εκείνοι ήταν αποικιοκράτες και καλά να πάθουν. Όταν μας αφάνισαν με γενοκτονίες, πολέμους (ακόμα και αδελφοκτόνους), όσοι έμειναν είχε η Ελλαδίτσα μας καθαρό πλυθησμό πλην της μικρής μειονότητας. Όταν διαπίστωσαν την καθαρότητά μας και το "λάθος τους", άρχισαν ξανά τα όργανα και με ύπουλο τρόπο προσπαθούν να αλλοιώσουν ότι δεν πέτυχαν με τους πολέμους. Αφήστε κατά μέρος τις ευαισθησίες για τους καημένους οικ. λαθρομετανάστες και δείτε επιτέλους εμάς τους καημένους, που παλεύουμε για την επιβίωση, για το μεροκάματο, για το αύριο των παιδιών μας και για το ασφαλιστικό δικαίωμα που πλέον δεν είναι σίγουρο. Ας δουν την αβεβαιότητα, το χαμηλό ηθικό, την καθημερινή ταπείνωση και την απαισιοδοξία των Ελλήνων. Γκρίζαραν οι Τούρκοι το Αιγαίο, γκριζάρουν και κάνουν μαύρη την ζωή μας οι έχοντες την εξουσία. Ασφυκτιούμε στην πατρίδα μας και δεν ξυπνάει κανείς.......

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο East μιλησε κι οπως παντα ειπε παλι λαμακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 16 Δεκεμβρίου 2009 6:52 μ.μ.

    Δεν θεωρούνται αλλοδαποί στην ΕΕ, αλλά στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Και ο Γερμανός στην Ελλάδα αλλοδαπός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειλικρινα΄μόνο στον Θεό έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου. Ίσως Αυτός διαφυλάξει μία μαγιά ελληνισμού ώστε το έθνος να αναγεννηθεί ...κάποτε.

    Τι μας περιμένει παό τον Λεωνίδα Μέγαλέξανδρο, τον Περικλή, τον Παλαιολόγο, τον Κολοκοτρώνη τον Βενιζέλο στον άλλο κόσμο δεν θέλω να το σκέφτομαι. Μέσα σε 50 χρόνια κάναμε στάχτη αυτό για το οποίο εκείνοι έδωσαν επί χιλιετίες τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειλικρινα΄μόνο στον Θεό έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου. Ίσως Αυτός διαφυλάξει μία μαγιά ελληνισμού ώστε το έθνος να αναγεννηθεί ...κάποτε.

    Τι μας περιμένει παό τον Λεωνίδα Μέγαλέξανδρο, τον Περικλή, τον Παλαιολόγο, τον Κολοκοτρώνη τον Βενιζέλο στον άλλο κόσμο δεν θέλω να το σκέφτομαι. Μέσα σε 50 χρόνια κάναμε στάχτη αυτό για το οποίο εκείνοι έδωσαν επί χιλιετίες τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ο East μιλησε κι οπως παντα ειπε παλι λαμακια."

    Ωωωωωω Διά!

    Ωωωωωω Αθηνά!

    Ωωωωωω Αφροδίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι ξενοι λαθροεποικιστες εισβολεις ειναι πανω απο 3 εκ. και ισως εχουν φτασει ηδη τα 4.
    σκοπιμως το καθεστως των αθηνων κρυβει τον πραγματικο αριθμο, μην τυχον και ξυπνησει ο παχυσαρκος ελληνας υπερκαταναλωτης...
    δειτε εδω τον χατζαρα με τον ρωμανο τα 6 βιντεο για τον εποικισμο της ελλαδας.
    δεν ξερω αν επιτρεπετε που τα δινω ας το κανονισει ο σαβας

    http://www.youtube.com/watch?v=y809XRTbuoM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τους περισσότερους μας μας τους έστειλε η καλή γειτόνισσα.
    Κλείστε τα ανατολικά σύνορα μέχρι να τους πάρουνε πίσω.
    Κάντο Χρυσοχοίδη επιτέλους να ανασάνουμε.Κλείστα και να δείς μετά αντιδράσεις απο το εσωτερικό της.Τώρα είναι η ευκαιρία.
    Και για να τα ανοίξεις πρέπει να τους πάρει και αυτούς που ήρθαν απο εκεί όλους πίσω.
    Τα έχεις τα αρ@@@@α ή μόνο λόγια;

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. POU TA VRISKOYNE AFTA TA NOYMERA . EDO PROSFATA TO PANEPISTIMIO THS THESSALIAS EKANE EREVNA SE OLH THN ELLADA GIA THN YPOGENITIKOTITA KI VREIKE OTI OI ELLHNIDES ME1,7%DEN FTANOYN TO ORIO TOY2% POY EINAI TO MYNIMOUM GIA NA MHN FTYNI O PLYTHISMOS 2,1% GIA THN AKRIVIA .OMOS EPEIDI YPARXOUN 500.OOO OIKOGENIES ALVANON MONIMOMOIIMENON ME 2,7% GENITIKOTITA ERXOMASTE SE ISOROPIA. 1.000.000 OI MONIMOP. SYN 1.300.000 PEDIA .SYNOLON 2.3000.000 MONO OI MONOP. ALVANOI SE OIKOGENIES XORIA OI ANYPANDROI.VALE TORA KOURDOUS,IRAKINOUS,ARGANOYS,ALGERINOUS,NIGIRIANOYS,KYNEZOUS,POLONEZOUS,ROUMANEZOUS,BOULGAROUS KI ROMA APO OLA TA VALKANIA POSOI NANE??PANO APO 5.000.000 GIAFTO PISO APO KATHE FANARI KI LATHROMETANASTIS KI KATO APO KATHE DENDRO LATHROMETANASTIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αμφισβητώ την έρευνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος είπε...

    "Ο East μιλησε κι οπως παντα ειπε παλι λαμακια."

    Ωωωωωω Διά!

    Ωωωωωω Αθηνά!

    Ωωωωωω Αφροδίτα!

    ΟΚ, θα διορθωσω,

    Ωωωωωωωωωωωωωω Ισαακ!
    Ωωωωωωωωωωωω Σαρα!
    Ωωωωωωωωωωω Αβρααμ!
    Ωωωωωωωωω Ιακωβ!


    Σε λαθος χωρα ζεις, η Μεση Ανατολη ειναι λιγο πιο νοτιοανατολικα, αντε και στο καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Σε λαθος χωρα ζεις, η Μεση Ανατολη ειναι λιγο πιο νοτιοανατολικα, αντε και στο καλο!"

    Σε λάθος αιώνα ζείς και λάθος αφεντικά υπηρετείς. Υπάλληλος της Νέας Τάξης είσαι, που χρηματοδοτεί να αναβιώσει πεθαμένες θρησκείες και οραματίζεται μάταια τον θάνατο της ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 16 Δεκεμβρίου 2009 8:20μ.μ.
    από ποιον ζητάς τι;Από το Αμερικανάκι να σώσει την Ελλάδα...
    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Σε λάθος αιώνα ζείς και λάθος αφεντικά υπηρετείς. Υπάλληλος της Νέας Τάξης είσαι, που χρηματοδοτεί να αναβιώσει πεθαμένες θρησκείες και οραματίζεται μάταια τον θάνατο της ορθοδοξίας.''

    Μαλλον εσυ ζεις σε λαθος αιωνα μιας κι ο χριστιανισμος επρεπε ηδη πριν απο 200 χρονια να ειναι μουσειακο εκθεμα, μονο κατι γεροφαφουτηδες προ της πυλης του θανατου πιστευουν πια, εκτος κι αν χριστιανοι ειναι ολοι αυτοι που δεν εχουν δει ποτε τη βιβλο στη ζωη τους (ποσο μαλλον να εχουν διαβασει εστω και δυο αραδες), πανε εκκλησια μονο στην ανασταση και μετα γρηγορα να μπουκωθουν στο φαι, και φυσικα ο βιος τους καθε αλλο παρα χριστιανικος ειναι (λεφτα, απατεωνιες, εξωσυζυγικες σχεσεις κλπ κλπ). Υπηρξε μονο ενας χριστιανος, κι αυτον τον σταυρωσαν (Νιτσε). Οι υπολοιποι ειναι κατα φαντασιαν 'ασθενεις'.
    Λεφτα δεν παιρνω απο κανεναν, κι αν η Νεα Ταξη ειναι αυτη που εξυπηρετει τα συμφεροντα της γνωστης φυλης της παλιας διαθηκης, τοτε οι χριστιανοι ειναι αυτοι που την υπηρετουν δοξαζοντας τη Σαρα και τη μαρα, και σιγουρα οχι εγω!
    Τελος, ο Θεος του μονοθεισμου ειναι επιστημονικη φαντασια, αλλα οι θεοι (των Ελληνων, των Βικιγκ κλπ) ειναι αρχετυπα (κατα Γιουνγκ) η 'ειδη' (κατα Πλατωνα) τα οποια ειναι αθανατα και προαιωνια, κι ετσι εξηγειται η 'επιστροφη' των πατρωων θεων (αν και ποτε δεν ειχαν φυγει, βλεπε Πληθων Γεμιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @17 Δεκεμβρίου 2009 12:30 μ.μ

    -Αφού δηλώνεις ότι δεν παίρνεις λεφτά από κανέναν, τότε προσφέρεις τις υπηρεσίες σου (και προπάντων την ψυχή σου), αφιλοκερδώς στην Νέα Εποχή, που προωθεί την αναβίωση παλαιών εθνικών θρησκειών. Ε, δεν μπορούν να τους πληρώνουν και όλους. Η Νέα Τάξη πάντως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ορθοδοξίας και του ανθρώπου. Είναι κάθετα ενάντια στον Χριστιανισμό και κυρίως της Ορθοδοξίας (βλ. εποχή του Υδροχόου) και σαυτό ταυτίζεται με εσένα και την γνωστή φυλή που αναφέρεις. Οπότε εδώ ψάξε την συγγένεια που έχεις μαζί τους. Από τον καρπό φαίνεται το δένδρο.

    -Τώρα το πόσο χριστιανός είναι ο καθένας μας, αυτό άσε να το κρίνει ο αρμόδιος και κοίτα τον εαυτό σου.

    -Πραγματικά διαβάζεις πολύ επιστημονική φαντασία.

    -Τα παραμύθια της Νέας Εποχής για θάνατο του χριστιανισμού, δεν σε δικιολογούν να λες ότι είσαι σύγχρονος. Επιμένω ότι βρίσκεσαι πολλούς αιώνες πίσω. Ξεκόλλα! αν και δεν το βλέπω εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενα κράτος είναι πιο εύκολο να το διοικήσεις αν είναι διαιρεμένο έτσι λοιπόν αν η Ελλάδα είχε μόνο Ελληνες θα ήταν δύσκολο να μας βάλουν στο καλούπι γι αυτό λοιπόν πήραν το αναδευτήρι και μας ανακάτεύουν να το πω λαικά με άλλους λαούς ώστε να μην έχουμε κοινή πορεία ακόμα και αν αυτή ήταν καταστροφική.Ας το καταλάβουμε όλοι δεν θέλουν κράτοι αμοιγοί θέλουν πολυεθνικά έτσι ελέγχονται ή αν θέλετε επηρεάζονται πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΑΒΒΑ κανε μια δημοσκοπηση απο το site να δεις ποσοι τους αγαπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην Ελλάδα στο μέλλον θα χυθεί πολύ αίμα...Όποιος νομίζει ότι όλοι αυτοί οι τριτοκοσμικοί θα κάτσουν φρόνιμα όταν η οικονομία καταρρεύσει είναι βαθία γελασμένος.
    Εμείς οι Έλληνες πάντως όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και κυρίως να ξέρουμε τι θα πρέπει να γίνει. Στη λίστα κρατήστε πρώτους όλους αυτούς (δημοσιογράφους κλπ) που από τα κανάλια μας πουλάνε ανθρωπισμό και συμπόνοια ενώ οι ίδιοι ζουν σε πανάκριβα προάστεια, δε παίρνουν ποτέ λεωφορείο και δεν αναγκάζονται να ζουν δίπλα στα κατακάθια του τρίτου κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. συγνώμη για το λάθος *κράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δέν ξέρω άν οί λάθρο κάτσουν φρόνιμα στό μέλλον,ξέρω όμως πολύ καλά ότι οί Ελληνες δέν θά κάτσουν φρόνιμα,καί guess ποίου τό αίμα θά χυθή,καί θά χυθή πολύ καί στήν Ευωπη γιά τόν ίδιο ακριβώς λόγο.
    Σήμερα από κάποια φίλη Αγγλίδα έμαθα ότι μιά ισλαμική οργάνωσι,είπε πώς είναι καιρός ή Ελισσάβετ τής Αγγλίας νά φορέση μπούργκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μα εδω ειναι ολο το παιγνιο ρε παιδια .οι χριστιανοι που μεχρι το 2000 δεν ειχαν κανενα προβλημα με τους μουσουλμανους , με την λαθρομεταναστευση με την δημιουργεια απο την cia της αλ καιντα με τον πολεμο στο αφγανισταν , το ιρακ και προσφατα στο πακισταν (που ανατροφοδοτουν την λαθρομεταναστευση)στρεφονται εναντιον των μουσουλμανων και οι μουσουλμανοι εναντιων των χριστιανων.Και εδω ισχυει το ρητο στους δυο ο τριτος χαιρεται γιατι του κανουν την βρωμοδουλεια οι αλλοι.Ποιος ειναι ο τριτος!?ρωτηστε και τον 8χρονο γιο σας και θα σας το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2009 4:09 μ.μ.

    Αγαπητέ μου φίλε,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Νομίζω ότι έχουμε ήδη μπει σε πολύ σκοτεινή εποχή και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και μέσα στο 2010 θα δούμε φαινόμενα πολύ άγρια. Και για όλα αυτά θα ευθύνονται οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου όψεις τα δύο αμαρτωλά κόμματα και οι παραφυάδες τους (ΚΚΕ - το ληγμένο προϊόν - και ΣΥΡΙΖΑ - οι ροζ επαναστάτες των Βορείων Προαστίων με τα στρινγκ και τις κατσαρόλες που στον ελεύθερο χρόνο τους ονειρεύονται πώς θα τσακίσουν τον κακό "μπάτσο" των €700, μετά βέβαια από τη δροσιστική βουτιά στην πισίνα τους) και νόμισμα το σάπιο και σκουληκιασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Και πολύ φοβάμαι ότι η ρήση της Κασσάνδρας - Τζέφρυ Παπανδρέου - περί πιθανής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μόνο χρησμός δεν είναι, αλλά ειλημμένη απόφαση, της οποίας εκκρεμεί η ανάγνωση και εφαρμογή.

    Όσο για εκείνους που μιλούν περί ενσωμάτωσης και πλήρους αποδοχής των νομιμοποιημένων και "μη νόμιμα εισερχομένων ανθρωπίνων ροών" (βλ. Ιστολόγιο της μεγάλης ποιήτριας και φιλανθρώπου, κρατικοδίαιτης επαναστάτριας Άφρας Αλ Σαλέχ) καλό θα ήταν πρώτα να εξετάσουμε το κατά πόσο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι τελικά χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι πρώτο μέλημα μιας κοινωνίας που νοιάζεται για την επιβίωσή της είναι η λήψη μέτρων για την αναζωογόνηση του γηγενούς πληθυσμού και την άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος. Κανένας δυστυχώς δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Είθε η Θεία πρόνοια να μας βοήθησει για ακόμα μια φορά. Αν και πιστεύω ότι αν δεν πάθουμε, δε θα μάθουμε.
    Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
    Πλούταρχος Λευκαδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.