11/12/09

Κατ' εντολή της KGB καταστράφηκαν τα λείψανα των Χίτλερ, Μπράουν και Γκέμπελς

Με εντολή της KGB καταστράφηκαν το 1970 τα λείψανα του Αδόλφου Χίτλερ, της Εύα Μπράουν, του Γιόζεφ Γκέμπελς και της οικογένειάς του, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα σημερινής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB).

Όπως μεταδίδει το CNN, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax, ο επικεφαλής του Αρχείου της υπηρεσίας, στρατηγός Βασίλι Κριστοφόροφ αποκάλυψε πως πράκτορες της KGB έκαψαν τα λείψανα και ό,τι απέμεινε το πέταξαν σε ποταμό της Γερμανίας.

Την εντολή είχε δώσει ο αρχηγός της KGB Γιούρι Αντρόποφ και η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «The Archives».

Σύμφωνα με τον Κριστοφόροφ, η KGB και το σοβιετικό καθεστώς φοβόντουσαν πως τα μνήματα του Χίτλερ, της συντρόφου Εύα Μπράουν και του Γκέμπελς θα γίνονταν τόπος λατρείας των υποστηρικτών του ναζισμού.
Newsroom ΔΟΛ

10 σχόλια:

  1. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GENIKA, AVTES OI GEMATOS MISOS PRAKSEIS ENANTION TWN PTWMATWN ANTHRWPWN, POU ZWNTANOUS OUTE NA TOUS PIASOUN STO STOMA TOUS DEN MPOROUSAN OI LOGHS-LOGHS GNWSTOI-AGNWSTOI (VLEPE KAI TO SHMERINO SYMVAN SYLHSEWS TAFOU STHN KYPRO), DEIXNEI TO HTHIKO POION KAI TON APERANTO FOVO KAPOIWN ANTHRWPOMORFWN SKOULIKIWN APENANTI SE SYGKEKRIMENA ATOMA THS ISTORIAS, AKOMH KAI NEKRA... DEN THA TOUS PERASEI OMWS, OUTE TOTE, OUTE TWRA, OUTE POTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχε κι' άλλα. Π.χ. ο γυιός του πολέμησε στην πρώτη γραμμή, σε αντίθεση με το γυιό του Τσώρτσιλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ' όταν έμαθα να διαβάζω και άρχισα να καταλαβαίνω, πάει μισός αιώνας τώρα, διαβάζω διάφορες εκδοχές για τα περίφημα λείψανα του Χίτλερ και της Μπράουν. Αυτή είναι ακόμη μία, μέσα στις τόσες πολλές. Μονάχα που είχα καιρό ν' ακούσω για το θέμα, το οποίο μάλλον ελάχιστους έως κανέναν πια δεν ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χίτλερ σήμερα φαίνεται ως το απόλυτο κακό. Και ήταν όντως. Αλλά μπροστά στο Στάλιν ήταν ένας απλός πρόσκοπος. Ο Στάλιν σκότωσε εν καιρώ ειρήνης πιο πολλούς απο ότι ο Χίτλερ σε πόλεμο.
    Ας μην αναφέρουμε και τους άλλους με τις δύο πυρηνικές βόμβες.
    Απλώς η ιστορία γράφεται απο το νικητή. Μακάρι για την Ελλάδα να μην είχε κερδίσει κανείς τους και όλες οι χώρες μετά τη λήξη του πολέμου να ήταν πλήρως αποδυναμωμένες.
    Θα είχαμε γλυτώσει εμφύλιους, Χούντες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σοβιετία έπεσε, αλλά τα σοβιετικά παραμύθια συνεχίζονται. Ρε αμάν χούι και τούτο των (πρώην) "συντρόφων". Μια φορά KGBίτης, μια ζωή KGBίτης!

    Ο Ανρόπωφ δεν ήταν που του είχαν βγάλει τότε που έγινε ΓΓ του κόμματος, ότι όταν του χτύπαγαν την πόρτα, από συνήθεια έλεγε "φέρτε τον μέσα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί ἄλλο νὰ περίμενε κανείς;
    Νὰ τὰ φυλάσσουν αἰωνίως;
    Ἔλεος, καλῶς ἔπραξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Χίτλερ οδήγησε στο θάνατο 60 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 6 χρόνια, χάνοντας τον πόλεμο.

    Φανταστείτε πόσους θα είχε φάει σε 30 χρόνια εξουσίας (Στάλιν) και αν είχε κερδίσει.

    Τώρα πως ο Στάλιν σκότωσε πάνω από 60 εκατομμύρια ανθρώπους, αυτό μάλλον ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά "κουμάσια" ήταν και οι δυό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβόταν τον Χίτλερ και μετά τον θάνατό του...

    Εάν εξαιρέσει κανείς τον Μ. Αλέξανδρο, δεν νομίζω να υπήρξε άλλος άνθρωπος, με τον οποίο να ασχολήθηκε ο κόσμος τόσο πολύ μετά θάνατό του. Είναι απίστευτο το ότι, 64 χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ασχολούνται με το αν και πώς πέθανε ο Χίτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.