7/12/09

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!

Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία!

Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα! Στο απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα! Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί ελληνοπρεπές και ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας! Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία!

Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!

Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας! Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον...εθνικισμό!

Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη,
πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.

«Δεν είμαστε Έλληνες»

Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».

Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.
Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:

= «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».

=Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.

=Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!

=Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!

Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

Επιστολή στον Πρόεδρο

Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία του δρα Nicolas Kaloy, ο οποίος απέστειλε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εξής επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Από τη Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα:

Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι γενική γραμματέας της ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας;

Είστε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε;

Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ». Και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη».

28 σχόλια:

  1. Είναι καιρός οι κύριοι Ακαδημαϊκοί, και όχι μόνο,ν'αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πρωτοφανή προσπάθεια αφελληνισμού της παιδείας και της χώρας γενικότερα. Που άρχισε με την κατεδάφιση της γλώσσας και δεν αντέδρασαν παρά ελάχιστοι ,προς τιμή τους. Αυτοί που γνωρίζουν και σιωπούν είναι ένοχοι ενώπιον της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Εφόσον η κυρία θαυμάζει τον οθωμανικό πολιτισμό ας πάει να ζήσει εκεί. Σίγουρα θα έχει και εκεί κονδύλια 2 δις για να εκπονήσει προγραμματα για τον αφελληνισμό (και)των Πομάκων. Δεν μπορεί να την πληρώνουμε εμείς για να μετατρέπει τα παιδιά μας σε αποβλακωμένους γραικύλους.Επιτέλους, ας ξυπνήσουν οι πνευματικοί μας ταγοί. Ο αφελληνισμός της παιδείας είναι Λερναία Υδρα . Η Δραγώνα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BRAVO YORGO!

    Απο τον ανθρωπο που απο ολους τους διαθεσιμους τεχνοκρατες, διανοητες, καθηγητες πανεπιστημιου, ειχε προσλαβει το ... Βαλλιανατο για συμβουλο του, περιμενε κανεις κατι καλυτερο?

    Απλα ο ΓΑΠ εχει ο ιδιος φαινεται καποιες αποψεις για το ελληνικο εθνος και η χαρα δεν τον αφηνει να κρυφτει, γι αυτο βαζει συνεχως σε ποστα τετοιες προσωπικοτητες.

    Τον ψηφισατε, λουστειτε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η κυρία όπως και τόσοι άλλοι είναι η προσωποποίηση της χορτασμένης από επιδοτήσεις απολιτίκ «αριστεράς». Που απαιτεί συνταγματικές ελευθερίες όταν στους δρόμους και στην πράξη καταλύει φασιστικά όλες τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ελευθερίες. Καλοβολεμένοι ενοχικοί μεσήλικες που περιέφεραν δεξιά και αριστερά το αστεριλίκι τους που περιοριζόταν μόνο στην αισθητική άποψη. Όση αισθητική μπορεί να έχει το ταγάρι και το αμπέχονο. Η μόνιμη λατρεία της δύναμης ξεπηδάει από κάθε ανάλυση των ατόμων αυτού του φυράματος. Κάποτε είναι η λατρεία της «πεφωτισμένης» Δύσης κάποτε είναι η προγονολατρεία της Οθωμανίας. Αλλά πάντα στον πυρήνα βρίσκονται οι σοφιστείες του Μαρξ που δεν μπορούσε να ανεχτεί τις εθνικές επαναστάσεις της Βαλκανικής και τις εθνογενέσεις που ακολούθησαν. Διότι λέει αυτά τα «μικρά» έθνη ήταν ανίκανα να κάνουν βιομηχανική επανάσταση που θα έφερνε την δημιουργία του πολυπόθητου γι’ αυτούς προλεταριάτου. Μέσα στην λογική της νομοτέλειας του λόγου του Μαρξ που αυτοί θεωρούν ευαγγέλιο φυσικά κάθε επανάσταση εναντίων την υψηλής πύλης είναι κάτι καταδικαστέο και πρέπει να ακυρωθεί έστω και ξαναγράφοντας την ιστορία. Κάποτε τα ίδια σκύβαλα προσπαθούσαν να μας πουν ότι η επανάσταση ήταν κοινωνική και όχι εθνική. Όχι λοιπόν κύριοι βολεμένοι που η αριστεροσύνη σας είναι είδος προς εμπορεία. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Πρέπει να ξεριζωθεί και να πεταχτεί στην ιδεολογική φωτιά αυτή η άχρηστη φάρα πριν τα κόπρανα που ξερνά πνίξουν κάθε ικμάδα της νεολαίας μας.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να βρίσκουμε τις διευθύνσεις όλων αυτων των ανιερών στοιχείων που έχουν δηλητηριάσει τον ελληνικό έθνος;

    Οι ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες πατριωτικές οργανώσεις πως και δεν οργανώνοπυν συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τέτοιων προδοτών και οι αναρχικοί μπορούν και φέρνουν πάνω κάτω την Αθήνα για τον θάνατο ενός πιτσιρικά ;
    Εγώ τουλάχιστον εάν ήξερα την διέυθυνσή της το λιγότερο που θα έκανα θα ήταν να της σκάω τα λαστιχα κάθε βράδυ και να πετάω νεράτζια στα παράθυρα του σπιτιού της.

    Ο ΛΑΟΣ, ο ΝΕΟΣ δεν έχουν την στοιχειώδη λογική να οργανώσουν αντισυγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις ενάντια σε τέτοια μιάσματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα...'


    Για ποιά εθνική συνείδηση των Ελληνοπαίδων μιλάτε ότι θα διαμορφώσει το υπουργείο Παιδείας;

    Αφού δεν είναι πλέον Εθνικής Παιδείας. Θα πρέπει να διαμορφώσει στα παιδιά συνείδηση μή εθνική!

    Και όπως φαίνεται από το κάψιμο της σημαίας μας το έχει ήδη καταφέρει και χωρίς την κ. Δραγώνα.

    Εξάλλου έχει και πιό δυνατά 'χαρτιά' το υπουργείο αυτό:

    Έχει υπουργό την κ. Διαμαντοπούλου που σκέφτεται να βάλει επίσημη γλώσσα τα αγγλικά.

    Έχει και υφυπουργό την κ. Χριστοφιλοπούλου που είναι εβραία.

    Για να μην αναφέρουμε τους υπόλοιπους που πέρασαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους σε αυτή την κατεύθυνση (βλ. Σπηλιωτόπουλος, Γιαννάκου, Ευθυμίου κλπ). Ας μην αναφέρουμε για τον καθένα τα κατορθώματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίσσα και πούπουλα και μετά σε τσουρλήθρα με ξυράφια και οινόπνευμα..
    Ρε ούστ αλάργα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To μονο που μενει να κανει ο ΓΑΠ ειναι βαλει εξωκοινοβουλευτικο Υπουργο Εξωτερικων, τον Δημητρά του γνωστου παρατηρητηριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμο, 7 Δεκ, 12:13
    "Έχει και υφυπουργό την κ. Χριστοφιλοπούλου που είναι εβραία".

    Τι εννοείτε δηλαδή; Ότι η Δραγώνα είναι "σιωνίστρια"; Δεν έχετε μάθει ότι η Δραγώνα ήταν στην πρώτη σειρά της ελληνικής αποστολής στη Γάζα; Που φιλοξενήθηκαν από τη Χαμάς;
    Και αφού η λέξη "ντροπή" δεν υπάρχει στο δικό σας λεξιλόγιο, γιατί την απαιτείτε από τους άλλους;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή είναι αυτό που είναι , εδώ και καιρό έχει αποδειχτεί ότι τα μπλογκ έχουν δύναμη γιατί δεν ενώννουν τις δυνάμεις τους μερικά απο τα μεγάλα και σοβαρά και τότε πιστεύω ότι κάτι θα γίνει.
    Αντί να αναλωνόμαστε σε καβγάδες υπάρχει και πιο δημιουργικός τρόπος αντιμετώπισης, νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 'Τι εννοείτε δηλαδή; Ότι η Δραγώνα είναι "σιωνίστρια";

    Δεν εννοώ ότι η Δραγώνα είναι σιωνίστρια. Εννοώ αυτό που γράφω. Ότι δηλαδή το υπουργείο (σκέτο) Παιδείας διαθέτει πολλά γερά χαρτιά εκτός από την Δραγώνα. Τί την θέλουμε δηλαδή την εβραία Χριστοφιλοπούλου για υφυπουργό παιδείας; Όλοι αυτοί, μαζί με την Διαμαντοπούλου, κατευθύνουν προς τον αφελληνισμό της Παιδείας.

    Και όπως φαίνεται δεν εξαιρείται κανένα κόμμα (ξέχασα και τον κ. Ράλλη που έκανε την αρχή με την κατάργηση του πολυτονικού), αλλά ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πατριωτικη δυναμη η χρυση πορδη? απο ποτε οι φασιστες ειναι πατριωτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι πρέπει να μας ενημερώσει,αν γνωρίζει βέβαια,τι όνομα είναι το Θάλεια ;; από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε-η Ανώνυμε-η, 7 Δεκ., 14:22

    Δηλαδή εσάς θα σας φαινόταν λογικό, αν κάποιος έλεγε ότι επειδή η Χριστοφιλοπούλου είναι ξανθιά συντελεί στον αφελληνισμό της Παιδείας;

    Επίσης, επειδή το αν είναι Εβραίος κάποιος δε "φαίνεται", (και αυτή είναι η μεγάλη ήττα του αντι-σημιτισμού) δε γνωρίζω από που αντλείτε την πληροφόρηση ότι η συγκεκριμένη είναι Εβραία.
    Και από μόνο του, μου ακούγεται τρομακτικό: ότι υπάρχουν άνθρωποι που συντάσσουν καταλόγους με το ποιός είναι Εβραίος στην Ελλάδα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 7 Δεκέμβριος 2009 1:03 μμ

    Και σενα τι σε νοιαζει αν ειπαμε την Χριστοφιλοπουλου-Καλερ, εβραια;
    Εβραια εισαι συ που πηρες αποκοπη την υπερασπιση της;
    Κι αν εισαι αντε.
    Αρκετα φιλοξενηθηκες σ' αυτα τα χωματα. Εχεις "πατριδα" τωρα.
    Aliyah.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 7 Δεκέμβριος 2009 9:49 πμ

    >Τον ψηφισατε, λουστειτε τον.<

    Αυτή είναι η καθαρή έκφραση του κομματικού διχασμού, γι αυτό ποτές δεν θα προκόψουμε σαν λαός.

    Πρέπει όλοι οι πατριώτες να ενωθούμε σαν μία γροθιά, χωρίς τις ολέθριες κομματικές αντιπαραθέσεις, που μας εμφύτεψαν εξ Εσπερίας, για να μας κρατούν διχασμένους, αν θέλουμε η Πατρίδα μας να δει άσπρη μέρα. Μην παίζετε το παιχνίδι αυτών που εφυήραν τα κόμματα για να κρατούν τον λαό διχασμένο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ!

    @ Galia 7 Δεκέμβριος 2009 1:03 μμ

    Συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς επεκράτησε στην Ελλάδα ό,τι μισούμε να το βαφτίζουμε καλού-κακού ... "εβραϊκό". Λες και δεν φτάνει το δικό μας χάλι για τα χάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κ.Κάλερ είναι εβραία .Το θέμα δεν είναι αυτό όμως και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με δήθεν αντισημητισμό , αλλά με το αν μια εβραία (ή μουσουλμάνα ή κινέζα ή εσκιμώα ) μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας στην Ελλάδα . Να στείλουμε και εμείς μια ελληνίδα για υπουργό Παιδείας στο Ισραήλ.Λες να την δεχτούν;; Οχι βέβαια και καλά θα κάνουν .Αυτοί δεν είναι μ@΅λ@κ@ς σαν και μας. Εδώ μάλιστα έχουμε και συνδυασμό : Μια υπουργό που θέλει την αγγλική ως επίσημη γλώσσα ,θαμών της Λέσχης κλπ κλπ ,με υφυπουργό εβραία και γενική γραμματέα μια κυρία που λέει ότι δεν είμαστε Ελληνες ! Ελεος πια ! Η αυτες είναι σε λάθος χώρα ή εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μερικές επιστημονικές απαντήσεις για το βιβλίο της κ. Δραγώνα «Τι είναι η Πατρίδα μας»:

    Dr Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης (Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
    http://kkeram.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    Dr Άρης Ν. Πουλιανός (Ανθρωπολόγος)
    http://www.promitheasblog.com/2009/10/blog-post_17.html
    http://www.aee.gr/hellenic/5sarakatsani/sarakatsani.html

    Προτού κάπιοι επαγγελματίες “αριστεριστές” κατηγορήσουν τους παραπάνω επιστήμονες και τις εργασίες τους ως εθνικιστικές η ακροδεξιές, τους παραπέμπω στο βιογραφικό του Dr Πουλιανού:
    http://www.aee.gr/hellenic/2apoulianos_biogr/apoul_biogr.html

    Αποκλείεται να είναι πιο αριστεροί από αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Μην παίζετε το παιχνίδι αυτών που εφυήραν τα κόμματα για να κρατούν τον λαό διχασμένο".
    Μας λεει ο αλλος.
    Και ποιοι ησαν αυτοι που εφηυραν τα κομματα και διχασαν τους λαους; Το ΚΚΕ ας πουμε; Ερωτω εγω.

    Μας το εξηγησε πληρως ο Πρωην Προεδρος της Μαλαισιας, Μοχαμετ Μαχατιρ, σε λογο του που εδωσε το 2003 σε Ισλαμικη Διασκεψη Κορυφης:
    στην Putrajaya, της Mαλαισιας, στις 16 Οκτωβριου, 2003
    Ειπε ο Μαχατιρ:
    "We are actually very strong. 1.3 billion people cannot be simply wiped out. The Europeans killed 6 million Jews out of 12 million. But today the Jews rule this world by proxy. They get others to fight and die for them."
    Putrajaya, Malaysia, October 16, 2003

    Μεταφρασις:
    "Στην κυριολεξια ειμεθα πολυ δυνατοι. Ειμεθα 1.3 δισεκατομυρια Λαος (Σημ. Μετ.εννοει τους Μουσουλμανους) που απλως δεν μπορει να εξαφανιστει. Οι Ευρωπαιοι απο τα 12 εκατ. (Σημ. Μετ. που υποτιθεται υπηρχαν) σκοτωσαν 6 εκατ. Εβραιους. Αλλα σημερα οι Εβραιοι κυβερνουν αυτον τον Κοσμο με πληρεξουσιο.
    Βαζουν αλλους να πολεμησουν και να πεθανουν γι' αυτους"
    Λιγα και με νοημα για ολους μας λογια.

    "Σχολιαστη" @ 7 Δεκέμβριος 2009 6:53 μμ
    Μου φαινεται οτι ο εργο επαναλαμβανεται.
    Ακατονομαστος κερναει, Χαζαρος πινει.
    Και τουμπαλιν. Σε μαθαμε πια.
    Οταν κοιταγεσαι στον καθρεφτη τουκανεις καμμια ερωτηση;
    Οχι του καθρεφτη. Του σαγιαν που απεικονιζεται μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1) Η τεράστια δύναμη, έκταση και κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι τρανή απόδειξη ιμπεριαλιστικής, επεκτατικής δύναμης, εις βάρος αυτών που βρίσκονται στην πορεία επέκτασής της.

    2) Η κυρία Δραγόνο απέφυγε να αναφέρει ότι τα όποια πολιτιστικά και πολιτισμικά χαρίσματα μπορεί να είχε η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν αποτελούν κληροδότημα των Τούρκων (οι οποίοι ή έβοσκαν πρόβατα ή ήταν πολεμιστές) αλλά αν δεν είναι αποκλειστική προσφορά των Βυζαντινών - Ελλήνων ή μη, είναι τουλάχιστον μια συνδιαμόρφωση, ένα κράμα που συνδημιουργήθικε από όλους τους λαούς αυτής της αυτοκρατορίας.

    3) Η "μεγαλοψυχία" ή αν θέλετε έμπρακτη καχυποψία αυτής της Αυτοκρατορίας απέναντι στους χριστιανούς υποτελείς της εκδηλωνόταν με κάθε ευκαιρία από την στιγμή της συστάσεώς της.

    4) Η κυρία δραγόνα πέραν των βιβλίων θα έπρεπε να ερευνά και τις προσωπικές ιστορίες που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά

    5) Δύναμαι να πω την προσωπική μου οικογενειακή ιστορία, ότι κατά
    τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους του 1700, η οικογένειά μου αναγκάστηκε
    να εγκαταλείψει τον πόντο και να μετακινηθεί προς την ηπειρωτική
    Ελλάδα. Όσοι μείνανε ή σφαγιάστηκαν ή να το πω λαϊκά την "κόψαν" και ονομάστηκαν Αλή – είναι αυτοί οι “Τούρκοι” που μιλάνε ακόμη την ποντιακή διάλεκτο στην Τουρκία, οι απόγονοι αυτών που αλλαξοπίστησαν. Θα πρέπει να ήταν δε τόσο δραματικά τα γεγονότα της εποχής εκείνης που η μετέπειτα πορεία των προγόνων της οικογένειας μου περνάει από όλα τα σημεία εκείνα σύγκρουσης του Ελληνισμού ή αν θέλετε της Ρωμιοσύνης με το Οθωμανικό κράτος και με την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτά. Με λίγα λόγια η ιστορία λέει ότι από τον πόντο βρέθηκαν στην αυλή του Αλή πασά όπου έφτιαχναν όπλα όσο αυτός πολεμούσε την πύλη μέχρι που ο τελευταίος τα τράκαρε με τους Έλληνες. Μετά εγκαταστάθηκαν σε κάποιο ελληνικό νησί για να συμμετάσχουν πάλι στις συγκρούσεις που γίνανε κατά την Ελληνική επανάσταση.

    6) Το ρεζουμέ είναι ότι για να ξεκινήσει μια οικογένεια μια τέτοια πορεία τα γεγονότα που την σημάδεψαν πίσω στο 1700 πρέπει να ήταν πράγματι τραγικά. Δεν μισεί κανείς με τόσο πάθος ένα κράτος (το Οθωμανικό) αν δεν έχει υποστεί πραγματικά σφαγές και αγριότητες από αυτό (Η μεγαλόψυχη Οθωμανική Αυτοκρατορία...). Και ο απόηχος αυτών των γεγονότων είναι αυτό που έκανε αργότερα τους απόγονους αυτής της οικογένειας τόσο πατριώτες (πατριώτες και όχι εθνικιστές). Οι ιστορίες φτάνουν μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους αλλά και μετέπειτα.

    Λοιπόν, αν η κυρία Δραγόνα
    πιστεύει ότι δεν είναι Ελληνίδα, τότε να μιλάει για τον εαυτό της
    και μόνο. Ακόμη και αν φυλετικά δεν δεν καταγόμαστε από τους Αρχαίους Έλληνες, Έλληνες γίναμε με το σπαθί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το πρόβλημα δεν είναι οτι η Κάλερ και η Μπιρμπιλή είναι Εβραίες. Το πρόβλημα είναι οτι όλοι οι Εβραίοι επιθυμούν την κατάργηση των εθνικών κρατών αφού έτσι πιστεύουν οτι δεν θα τους ξανασυμβεί Ολοκαύτωμα.Όποιος διαβάσει Εβραίους θεωρητικούς θα το δει. Στο κράτος τους βέβαια έχουν μέχρι και διαφημιστικά σποτ ώστε οι Εβραίοι να μην παντρεύονται μη Εβραίους.
    Έτσι όμως διαλύεται η παιδεία μας.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ Η ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
    Τα παραμύθια περι αντισημιτισμού ας σταματήσουν.Είναι σαν να βάλουμε μια καλόγρια υπουργό εθνικής άμυνας.
    Επίσης μιας και έχουμε Εβραίους στο Υπουργείο Παιδείας να μεσολαβήσουν να αφαιρεθούν τα ανθελληνικά παραληρήματα απο τα βιβλία ιστορίας του Ισραήλ και απο το Ταλμούδ. Πχ Μακκαβαίοι κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Ανώνυμο, 8 Δεκέμβριος 2009 3:54 πμ

    Ενώ το θέμα μας είναι η κ. Δραγώνα και οι άθλιες θέσεις της για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό, ενώ γίνονται προσπάθειες να αναδείξουμε το θέμα και με δημοκρατικές διαδικασίες να πετύχουμε την απομάκρυνση αυτής της κυρίας από τη δημόσια θέση που κατέχει, έρχεσαι και θέτεις ένα θέμα που μπορεί να τορπιλίσει τις προσπάθειες αυτές.
    Να το ξανασκεφτείς και μετά να αξιολογήσεις αυτό που κάνεις.
    Ο τίτλος της ανάρτησης αφορά την Δραγώνα και όχι την υφυπουργό παιδείας και την καταγωγή της.
    Αν έχεις στοιχεία για την καταγωγή της και για τις δημόσιες θέσεις που έχει πάρει για θέματα που αφορύν τον Ελληνισμό, θέσεις που μας οδηγούν στο συμπερασμα ότι υπηρετεί άλλα πράγματα και άλλα συμφέροντα, να γράψεις ένα άρθρο, να το υπογράψεις και θα το δημοσιεύσουμε.
    Αυτό που κάνεις, άσχετα με τους δικούς σου σκοπούς, τους οποίους δεν γνωρίζω, κάνει ζημιά στις εθνικές προσπάθειες που γίνονται για το θέμα της παιδείας και της ιστορίας μας.


    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προφανώς κύριε Καλεντερίδη δεν καταλαβαίνετε τι γράφω.
    Η καταγωγή της κυρίας Δραγώνα δεν έχει καμία σημασία. Ανήκει όμως στην Εθνομηδενιστική σχολή που έχει καλλιεργηθεί από τους Εβραίους που κατέφυγαν στη Δύση. Πχ Πόππερ. Σε αυτή τη σχολή έχουν προσχωρήσει και μη Εβραίοι.
    Η "σχολή" αυτή βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας. (Δραγώνα, Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Διαμαντοπούλου.)
    Και αυτά εφαρμόζουν όχι μόνο στην Παιδεία μας αλλά σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.
    Τα ίδια συμβαίνουν και σε θέματα όπως η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και ή των συμβόλων από κάθε Δημόσιο κτίριο.
    Η σχολή αυτή έχει βρει φυσικά και μεγάλο έδαφος στην "Αριστερή διανόηση" αφού οι Αριστεροί υιοθετούν με μεγάλη ευχαρίστηση ότι για αυτούς πολεμά Έθνος, κακούς "δεξιούς", θρησκεία κτλ.
    Αυτό σημαίνει και βιβλίο έκτης δημοτικού ή Διαπολιτισμικό Λύκειο ή κατάργηση των παρελάσεων.
    Δεν αναφέρομαι σε θέματα Σιωνισμού και "κακών Εβραίων" που μας πολεμούν. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Αυτά πιστεύουν και αυτά θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Αν δεν κατανοηθεί με τι έχουμε να κάνουμε (όχι με τους Εβραίους αλλά με συγκεκριμένη κοσμοθεωρία) δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Επίσης να προσθέσω πως όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @skal

    'Αν έχεις στοιχεία για την καταγωγή της '

    Έχουν βουήξει τα blogs εδώ και τουλάχιστον 1 μήνα και ουδεμία απάντηση ή διάψευση υπάρχει.

    Βάλε στo Google 'Χριστοφιλοπούλου Εβραία'.

    Νομίζω ότι το θέμα του υπουργείου παιδείας καλό είναι να εξετάζεται και συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @skal

    Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδρασή σου και την θέση σου, να είσαι σίγουρος. Δεν ήταν όμως σκοπός μου να σε φέρω σε δύσκολη θέση.
    Μην αφήνεις λοιπόν υπονοούμενα για δικούς μου σκοπούς που δεν γνωρίζεις.

    Ας μην επεκταθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περι Εbραίων και άλλων παρατράγουδων... Εσείς και ο Cartman....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Cartman; Δυστυχώς όμως έχουν μιλήσει για αυτά τα θέματα και τιτάνες της σκέψης όπως ο Μοντεσκιέ και ολόκληρο το κίνημα του Διαφωτισμού. Ακόμα και παραστάσεις του Σαίξπηρ έχουμε...
    Εκτός αν ο Μοντεσκιέ είναι Cartman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Cartman είναι ένας ήρωας στο κόμιξ Southpark, ο χαρακτήρας του είναι το χοντρό, χωρίς τρόπους και φτωχό σε σκέψη παιδάκι, που σε όλα τα επεισόδια βρίσκει ότι οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από όλα όσα άσχημα διαδραματίζονται. Κυρίως θέλει να την λέει στο άλλο παιδάκι - ανταγωνιστή - και ποιο έξυπνο από ότι ο ίδιος - στην παρέα που τυγχάνει να είναι Εβραιόπουλο...

    Αλλιώς, αυτοί οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τις αιτίες της κατάντιας τους σε τρίτους, σε συνομοσιολογικά σενάρια και σε σκοτεινές δυνάμεις είναι οι ανίκανοι φαφλατάδες και εγωϊστές σαν τον Cartman, που αρνούνται να δεχθούν την Βλακεία τους. Λοιπόν, οι Εβραίοι κοιτάνε τα συμφέροντά τους (σαν κάθε λογικό κράτος ή έθνος) με αποτελεσματικότητα. Εμείς, αντί να ξυπνήσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, και να πάρουμε πρωτοβουλίες σαν κράτος και σαν έθνος καθόμαστε και κλαιγόμαστε ότι δήθεν φταίνε οι Εβραίοι, ή οι Αμερικάνοι, ο βασικός μέτοχος ή οι νταβατζήδες ή και γω δεν ξέρω ποιος άλλος. Ε λοιπόν, βρίσκουν και τα κάνουν! Μας βρίσκουν ηλίθιους και τα κάνουν. Ας κοιτάξουμε λοιπόν πως θα γίνουμε ποιο έξυπνοι. Όπως έλεγε η γιαγιά μου όποιος μακρύκατουρεί θα φάει ποιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ότι η Χριστοφιλοπούλου που είναι υφυπουργός Παιδείας είναι εβραία, δεν χρειάζεται απαραίτητα να μας οδηγήσει σε συζήτηση για τα αυτονόητα και αν πρέπει να βρίσκεται εκεί ή όχι. Ο καθένας έχει αρκετό μυαλό για να καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.