18/12/09

«Χρίσμα» στους Αραβες δίνει η ThyssenKrupp για τα Ναυπηγεία

Στην Abu Dhabi Mar προτίθεται να μεταβιβάσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η γερμανική ThyssenKrupp, σύμφωνα με επιστολή της προς το υπουργείο Εθν. Αμυνας.

Χθες το απόγευμα με επιστολή της προς τον Ευάγ. Βενιζέλο και την υπουργό Οικονομίας Λούκας Κατσέλη η ThyssenKrupp ενημέρωσε πως από το σύνολο των προσφορών που έλαβε θεωρεί ως μόνη αξιόπιστη αυτή της αραβικής εταιρείας. Η ThyssenKrupp, η οποία συνεργάζεται με την αραβική εταιρεία στη Γερμανία, δηλώνει πως στην περίπτωση που ευοδωθεί η συμφωνία θα κρατήσει η ίδια το 25% των Ναυπηγείων. Παράλληλα προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση την επαναδιαπραγμάτευση ως τις 20.1.2010 όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τα Ναυπηγεία, περιλαμβανομένων και των παραγγελιών για νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πρόταση της ThyssenKrupp αξιολογείται από την Lazard, σύμβουλο του ελληνικού Δημοσίου, ενώ για το θέμα πραγματοποιείται διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Προς εξαγορά από την Abu Dhabi

H εταιρία Abu Dhabi Mar, επελέγη ως η μόνη αξιόπιστη και επιλέξιμη λύση για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τη γερμανική μητρική εταιρία Θίσεν Γκρουπ. Παράλληλα προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευση των θεμάτων που αφορούν τόσο τα ναυπηγεία όσο και την ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010 θα υπάρχει οριστική απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί υπουργική σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η πρόταση θα αξιολογηθεί από τον εκτιμητικό οίκο Λαζάρ ,που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις. Σύμφωνα με την πρόταση της Θίσεν Γκρουπ, αυτή θα κρατήσει το 25% των μετοχών, ενώ το 75% θα πωληθεί στην Abu Dhabi Mar, η οποία έχει έδρα στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

11 σχόλια:

  1. 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ!!!ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝΕ ,ΔΕΝ ΓΕΡΝΟΥΝΕ,ΘΑ ΓΕΡΝΟΥΝΕ!!!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ!!!ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ Κ.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ?????Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!!!ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΤ ΗΤΑΝ ΤΡΥΠΙΑ,ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΓΕΡΝΑΝ,ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΑ!!!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ Ο Κ.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ!!!!!!ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ????ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ.ΜΠΕΓΛΙΤΗ!!!!ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δύση θέλει αδύναμα κράτη.

    Το Κράτος πρέπει να ελέγχει την οικονομία. Κανένας πλούσιος δεν πρέπει να είναι τόσο ισχυρός ώστε να καθορίζει το κράτος.

    Το Κράτος πρέπει να έχει στα χέρια του (τουλάχιστον το 51%) τις βασικές τράπεζες, βιομηχανίες, ναυπηγεία, ναυτιλία, μεταφορές, ΔΕΚΟ, διεθνές εμπόριο, χονδρικό εμπόριο, ενέργεια, κτλ.

    Αντίθετα το λιανικό εμπόριο και η καλλιέργεια της γης πρέπει να γίνεται από πολλούς μικρούς ανεξάρτητους μικροεμπόρους και μικρούς αγρότες αντίστοιχα.

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΤΙ Η 17Ν,ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΤΙΚΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ;ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ;ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ[ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ],ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ;ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ..

    Φιλότιμο;;;;;;;
    χαχαχαχαχα....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ??????ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ!!!ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ Ο Κ.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ Η Ν.Δ!!!ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά εντάξει ο μειμαρακης ήταν τα ζώα μου αργά κλπ.
    Τις συμφωνίες για όλα αυτά τα προβληματικά όμως συστήματα δεν τις υπέγραψε αυτός...δεν έθεσε αυτός τους όρους.Αυτός τα παρέλαβε.Μην ξεχνάτε έτσι εύκολα.
    Αυτός θα πρέπει να κατηγορηθεί για την μη προμήθεια πυρομαχικών για τα άρματα,ανταλλακτικών και οποιασδήποτε προμήθειας εντος της πενταετίας(συν κάτι ξεβρακώματα όπως το 2006,όπου κι εκεί μπαίνει η μπακογιαννη και ο πρωθυπουργός).Δεν υπεραμύνομαι τον μειμαρακη(ένας καραγκιόζης που τον ένοιαζε το κώλοκόμμα του ήταν) απλά μην ξεχνάμε και κυριότερα μην ασκούμε συλλογική ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανακάλυψα αυτό το σαιτ είναι καταπληκτικό

    http://www.epicurus2day.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για να μην ξεχνιομαστε ο κυριος υπευθυνος ηταν ο πρωθυπουργος αλλα ηταν τοσο απασχολημενος με το ζαχοπουλο και τον εφραιμ που δεν μπορουσε να δει τι θελει η χωρα καθ'οτι παρεμβληθει η ντορα με τη ΖΙΜΕΝΣ.Οταν κυβερνουν τη χωρα ανθρωποι νομιμοι μα ανηθικοι δεν μπορουν να νοιαστουν για πατριδα, εθνος ,δεν εχουν αρετες δεν ελπιζουν σε τιποτα ειναι ενα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΟΣΤΑΚΟΥΤΑΣ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΙΕΣ!!!!ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΣ!ΜΕ ΡΥΤΡΕΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ!!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΓΝΩΣΤΑ!!!!ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ,ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ,ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!!ΑΥΤΑ!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ?????ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ!!ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΟΚ,ΑΡΗΣ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΠΑΟ!!!ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΥΤΕ Ο Κ.ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ 4ΤΡΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟ!!!ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!!ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΝΑΙ!!!ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΤΑ (ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ)ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΟΣΑΝ ΠΟΛΛΗ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΙΣΗ!!ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 214!!!ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΣΚΟΠΙΑΝΟΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!!ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΧΩΡΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗ Ν.Δ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.