6/1/10

Οι εξαγωγές της Τουρκίας ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια


Παρά την οικονομική κρίση, οι εξαγωγές της Τουρκίας το 2009 παρέμειναν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δήλωση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Zafer Çağlayan, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ένωση Εξαγωγέων της Κεντρικής Ανατολίας στην Ankara, σημείωσε ότι η Τουρκία παρόλο την χρηματοπιστωτική κρίση πραγματοποίησε εξαγωγές ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και είπε «Το μερίδιο εξαγωγών προς της Αφρικανικές χώρες αυξήθηκε από το 4% στο 11%. Στην περίπτωση που δεν είχαμε ανακαλύψει αυτές τις καινούριες αγορές, οι εξαγωγές μας θα κυμαίνονταν στο επίπεδο των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας το 2010 θα είναι έτος ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας ενώ το 2011 θα είναι η χρονιά των εξαγωγών.

9 σχόλια:

  1. E και; Εμείς για κάθε εργοστάιο που κλείνει θα ανοίγουμε ένα στρατόπεδο των 10 ατόμων για τη διατήρηση της ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΛΙΨΗ...ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ..

    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΟΓΔΩΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΟΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ..ΔΕΞΙΑ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγο φίλε 1:40 σε κανένα τσιγαρόχαρτο θα χωράνε..

    http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι μπραβο!
    Και ο Ελληναρας του φραπε και τσιγαροθ εμαθε μονο δημόσιο, "μικρο-εμποριο", και συνδικαλισμο!
    Εχω φοιτητες τουρκους που οχι μονο ερχονται "κατηρτισμενοι" αλλα ειναι και "Φιλοτιμοι στην δουλεια τουσ"!!!!, και ειχα ελληναρες που κοιτουσαν πως θα την λουφαρουν. Τωρα οι πρωτοι ειναι ανερχομενα στελεχη σε επιχειρησεις και οι δευτεροι ... πισω στην ελλαδαρα του φραπε και με το παραπονο οτι περνοθν 830 ευρο!
    Αυτα ομως συμβαιναν χρονια τωρα, ειδικα απο την δεκατια του 80 και επειτα!
    Εαν δεν διωξουμε
    - το σαρακι του συνδικαλισμου
    - το κομπεξ προς τους "κακομοιρους" αριστερους που υπεφεραν
    - τον λαικισμο του "δωστα ολα"
    μας βλεπω να γινομαστε πραγματι δορυφοροι των τουρκων!
    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ποιος κυβερναει τοσα χρονια ρε παιδια η αριστερα;πατε καλα;
    Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος 5:09 μ.μ.

    Όλοι αυτοί που φωνάζουν από πάνω...Τι να πεις...Μας έχει φάει η προγονολατρεία...Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει τίποτε το Ελληνικό σ'αυτο το κράτος...Μια ζωή οτι μας λέγαν κάναμε,τίποτε πιο πέρα ή πιο πολύ.Αλλά είπαμε...Ας όψονται οι Εβραίοι,μασόνοι,νενεφιλμ,τρωγλοδύτες,αναρχικοί,ο διάολος και το σύμπαν ολόκληρο....
    Μιλάμε για Γραικύλους χαζοραγιάδες ολκής...
    καμια φορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουρκία: Άνω των εκτιμήσεων η αύξηση των τιμών καταναλωτή το Δεκέμβριο

    Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, κατά 0,53%, εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Τουρκίας για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα του Ihlas News Agency ή IHA.

    Η πιο πρόσφατη έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, έδειξε ότι οι προσδοκίες για το δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν να ενισχυθεί κατά 0,34% για τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση.

    Τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας ή TUIK έδειξαν επίσης, ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,66% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή εμφάνισαν αύξηση 6,53%, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 5,93%.

    Η έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διεξήχθη στις 22 Δεκεμβρίου, προέβλεπε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 6,27% το 2009.

    Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα αναμένει ο ετήσιος πληθωρισμός στα τέλη του 2009 να είναι 5% - 6% με 70% πιθανότητα και μέσο όρο 5,5%, ενώ για το 2010 προβλέπει ετήσιο πληθωρισμό στο 3,9% και 6,9%, με μέσο όρο το 5,4%.
    CAPITAL.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά για να μην βαυκαλίζονται κάποιοι ελληναράδες ότι οι απέναντι είναι "μόγγολοι", "μπουνταλάδες", η χώρα τους όπου να 'ναι "καταρρέει", είναι "γίγαντας με πήλινα πόδια" και άλλα τέτοια κλισέ.
    Ας ασχοληθούμε με τον εαυτό μας που είμαστε νάνοι με πήλινα πόδια και κάνουμε μαγκιές αργότερα όταν θα έχουμε ορθοποδήσει.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.