1/1/10

Πρώτοι οι Ελληνες εφοπλιστές σε αξία επενδύσεων και το 2009


Αγοραπωλησίες πλοίων: «Μάχη» μέχρι την τελευταία στιγμή με την Κίνα
Την πρώτη θέση αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων σε αγοραπωλησίες πλοίων, κράτησαν και το 2009 οι Ελληνες εφοπλιστές.
Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές η ελληνική ναυτιλία έδωσε «μάχη» μέχρι την τελευταία στιγμή με τις ναυτιλιακές εταιρείας της Κίνας.
Συνολικά οι Ελληνες πλοιοκτήτες «έριξαν» στην αγορά 3,2 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν 167 πλοία. Αντίστοιχα οι κινεζικών συμφερόντων εταιρείες αγόρασαν 211 πλοία, μικρότερης αξίας όμως αφού η επένδυσή τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking ανέρχεται για το 2009 σε 2,85 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι το 2008 σε ελληνικά χέρια είχαν καταλήξει 197 πλοία αξίας 8 δισ. δολαρίων, και το 2007 445 πλοία αξίας 16,9 δισ. δολαρίων.
Από ελληνικής πλευράς στην αγορά μεταχειρισμένων τις εντυπώσεις έκλεψε η Lomar Shipping, που «χτύπησε» στο τέλος του χρόνου.
Ειδικότερα στις αρχές Δεκεμβρίου η εταιρεία συμφερόντων οικογένειας Λογοθέτη αγόρασε ολόκληρο το στόλο της εταιρείας Allocean, αποτελούμενο από 26 πλοία έναντι 325 εκατ. δολαρίων.
Ο στόλος διαθέτει πλοία ξηρού φορτίου, LPG, πλοία μεταφοράς κοντέινερ, product τάνκερ, τάνκερ μεταφοράς χημικών, AHTS και PSV. Με την προσθήκη των πλοίων της Allοcean η Lomar θα έχει πλέον στη διάθεσή της ένα στόλο από 32 πλοία, ενώ κατασκευάζει άλλα τρία.

Οι κατηγορίες
Ανά κατηγορία πλοίων οι Ελληνες πλοιοκτήτες κατάφεραν να διατηρήσουν άνετα την πρωτοπορία στα δεξαμενόπλοια, αλλά έχασαν στο νήμα την πρωτιά από τους Κινέζους στα φορτηγά πλοία.
Ειδικότερα σε ελληνικά χέρια κατέληξαν 32 δεξαμενόπλοια έναντι 768,45 εκατ. δολαρίων, ενώ οι Κινέζοι αγόρασαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied 13 δεξαμενόπλοια αξίας 72,85 εκατ. δολαρίων.
Στον τομέα των φορτηγών πλοίων οι Ελληνες αγόρασαν 120 έναντι 2,334 δισ. δολαρίων, ενώ σε κινέζικες εταιρείες κατέληξαν 186 φορτηγά πλοία αξίας 2,459 δισ. δολαρίων.
Επίσης οι Ελληνες πλοιοκτήτες αγόρασαν 10 containerships έναντι 83,75 εκατ. δολαρίων, ενώ άλλα 10 αγόρασαν και οι Κινέζοι για 72,85 εκατ. δολάρια.
Τέλος στον τομέα των πλοίων ψυγείων οι εφοπλιστές των δύο χωρών απέκτησαν από δύο, αξίας, 22,65 εκατ. δολαρίων για την ελληνική πλευρά και 12,8 εκατ. δολαρίων για την κινεζική.

Πέφτουν οι τιμές
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι η πολύ μεγάλη μείωση των τιμών των πλοίων, κοντά στο 50%, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει και τη ναυτιλία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 αγοράστηκαν στη secondhand market 1.119 πλοία χωρητικότητας 50,8 εκατ. dwt έναντι 30,23 δισ. δολαρίων, ενώ φέτος άλλαξαν ιδιοκτήτες 1.162 πλοία χωρητικότητας 55,73 εκατ. dwt έναντι 15,78 δισ. δολαρίων.
Επίσης στη διάρκεια του 2007 είχαν πουληθεί 1.808 πλοία αξίας 45,9 δισ. δολαρίων.
Μέσα στο 2009 έχουν πουληθεί 731 φορτηγά πλοία χωρητικότητας 34,5 εκατ. dwt αξίας 9,24 δισ. δολαρίων. Το 2008 ήταν 586 τα πλοία χωρητικότητας 24,εκατ. dwt και αξίας 14,29 δισ. δολαρίων.
Επίσης στα δεξαμενόπλοια φέτος έγιναν 248 αγοραπωλησίες 17,944 εκατ. dwt και αξίας 5,19 δισ. δολαρίων. Πέρσι είχαν φτάσει τα 347 χωρητικότητας 23,17 εκατ. dwt και με συνολική αξία συναλλαγών τα 11,34 δισ. δολάρια.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ
Nαυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΝΝΑΖ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ 7-10%

    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ..ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΗΛΗΘΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλαδα ειναι ναυτιλια..Ισως εστω και τωρα η πολιτεια μαζι με τους εφοπλιστες θα πρεπει να δουν και να επεξεργαστουν σχεδιο συνολικου επαναπροσανατολισμου στο θεμα της ναυπηγειας...Με νεα φιλοσοφια σχεσεων εργασιας- κεφαλαιου, όπου τα χαμηλα μεροκαματα και μισθοι (αναλογως των διεθνων δεδομενων και κυριως της Κινας), θα ισοσκελιζονται με την συμμετοχη στα κερδη..Η πολιτεια μπορει να συμβαλλει καθοριστικα στην διαμορφωση κερδων με φορολογικες απαλλαγες και γραφειοκρατικες διευκολυνσεις...Η κατευθυνση πρεπει να ειναι, Ελλαδα = ναυπηγεια.. Ερευνα, Κατασκευη, Επισκευη και συντηρηση...Ενας τετοιος προσανατολισμος θα εκτοξευσει την χωρα στην κορυφη των αναπτυγμενων χωρων..Τα παραπλευρα οφελη δεν χρειαζεται να τα τονισω...Η χωρα μας πρεπει να γινει "το" ονομα στην ναυπηγικη..
    Οσο σκεφτομε τους διθυραμβους για το ονομα στην ελληνικη φετα, τρελλαινομαι...Μας διελυαν καθε προοπτικη αναπτυξης κι'εμεις γιορταζαμε την κατοχυρωση του ονοματος στην ελληνικη φετα!!! Τελος παντων..Η μονη δυσκολια σε ενα τετοιο εγχειρημα θα ειναι η ανθελληνικη και αντεργατικη αριστερα, αλλα νομιζω οτι αν οι οροι εργασιας και συμμετοχης, ειναι ξεκαθαροι, τοτε θα ξεπεραστει και αυτο το προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα ήταν ναυτιλία, αρκεί κανεις να κοιτάξει τις συνθέσεις πληρωμάτων για να καταλάβει ότι υπάρχουν μεν ελληνες; εφοπλιστές και φιλιπινέζοι ναύτες.Δεν ξέρω πως υπολογίζονται τα ποσά που φέρνει η ναυτιλία στην χώρα , αλλά πάντως θέσεις εργασίας δεν φέρνει πιά και όσο για τα ναυπηγεία πόσοι μεγαλόσχημοι ελληνες ; εφοπλιστές τα προτιμούν όλοι στην άπω ανατολή πηγαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ;Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΘΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.17 και ποιος φέρνει θέσεις εργασίας οι γεωργοί με τους αλβανούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου ανώνυνε 10.17, πιθανόν να άκουσες για την τελευταία ναυτική τραγωδία ,και ίσως να παρατήρησες ότι όλο το κατώτερο πλήρωμα ήταν φιλιπινέζοι. Στο ερώτημά σου λοιπόν ποιός φέρνει θέσεις εργασίας , η ναυτιλία ακόμα φέρνει για θέσεις καπεταναίων και μηχανικών, μόλις οι εφοπλιστάδες βρούν έμπιστους και κυρίως καλούς με ναυτοσύνη φιλιπινέζους θα χαθούν και αυτές. Βέβαια εσύ ίσως να μην έχεις δει τον πατέρα σου να γυρνάει τσακισμένος με την βαλίτσα στο χέρι απο τον Πειραιά μετά απο δύο μήνεςπου έψαχνε για μπάρκο, να μην ξέρεις ποσά φράγκα ζητάνε οι ναυτικοί πράκτορες για να σε ναυτολόγήσουν, να μην άκουσες ποτέ για ανασφαλιστα μπαρκα . Τέλος πάντων καλή σου χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.