20/1/10

«Αιμορραγία» 3,4 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις


«Αιμορραγία» καταθέσεων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική αγορά αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2009
εγκατέλειψαν τη χώρα κεφάλαια 3,4 δισ. ευρώ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 31 Δεκεμβρίου τα διαφυγόντα κεφάλαια ανήλθαν σε 5,5 δισ. ευρώ.

Η φυγή των καταθέσεων οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, αφενός στο ασαφές φορολογικό πεδίο για τις καταθέσεις, το οποίο η κυβέρνηση αποσαφήνισε μόλις στης αρχές Ιανουαρίου, αφετέρου στην ανησυχία των μεγαλοκαταθέτων της χώρας ως προς το υψηλό ρίσκο της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ στα τέλη του Νοεμβρίου του 2009 οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 234,25 δισ. ευρώ, από 237,58 δισ. στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στα νοικοκυριά η μείωση διαμορφώθηκε στο 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των εταιριών μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προθεσμιακές καταθέσεις η υποχώρηση αντιστοιχεί στο 1,5 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τις χορηγήσεις (νέες εκταμιεύσεις) παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση καθώς μόλις το Νοέμβριο τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαμορφώθηκαν στα 703 εκατ. ευρώ.

Στα νοικοκυριά η επιβράδυνση διαμορφώθηκε στο 3,1% και στις επιχειρήσεις μειώθηκε στο 5,2%. Ο συνολικός ρυθμός επιβράδνυσης της πιστωτικής επέκτασης ανήλθε στο 4,2%.

10 σχόλια:

  1. γκάφα του παπακωνσταντινου που μίλησε για φορολόγηση των καταθέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε είχαμε κεφάλαια να σηκώνονται και να βγαίνουν εκτός Ελλάδος ;
    1920 – 1922.
    Ευκαιριακά ψηφοθηρικά το μεταναστευτικό πρώτη προτεραιότητα . πυρπόληση ενός καυτού ζητήματος .
    Δημιουργία προβοκάτσιας , σε Χανιά , τσαμουριες.
    Ακροαριστερές κόρωνες δημιουργώντας αναγκάστηκα ακροδεξιό ρεύμα στιγματίζοντας .
    Νέο φιλελεύθερη τάση δημιουργείτε έντονα .
    Άτομο-κεντρική πολίτικη , μαζί θα προχωρήσουμε .
    Πάλι ο λαός θα την πληρώσει.
    Μόνο με φιλικοί εταιρεία σώζεται ότι σώζεται και αυτό απλά για να μπορέσει να ασφαλίσει ιστορικά ντοκουμέντα ιστορικής συνειδήσεις κάτι σαν κιβωτός , λόγο της σοβινιστικής για την ιστορία της Ελλάδος προπαγάνδας που γίνεται .
    Ελπίζοντας ότι θα ανατραπεί το πολίτικο σκηνικό , για την κυβερνήσει θα βόλευε μια πτωχεύσει η μια οριακή πτωχεύσει για να ξεφορτωθεί κατεστημένα (που δεν βολεύουν την ίδια την κυβέρνηση) αν καταφέρει να πάει ως την εξαετία . Ένα νέο γερμανικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοικήσεις , με αυξανόμενο το αρχηγό-κέντρισμο , αυτό τυπικά βολεύει τον εκάστοτε αρχηγό με την προϋποθέσει ότι ελέγχει το 51% τον μικρών πρωθυπουργών, αν αύτη η μικρή ομάδα ενωθεί σε μια περιφέρεια Βόρεια Ελλάδα μπορεί να ελέγχει ολόκληρη μισή Ελλάδα είτε νότια είτε βόρεια είτε διασκορπισμένα ακόμα και αν , αν δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα που κυβερνά νοείτε πάντα μια απλή συμμαχία , ας το κάνει Βασιλάκη Δημοκρατία να τελειώνουμε τι το παιδεύει με το NBA? .

    Βλακείες ένα σύστημα ουτοπικό , ένα σύστημα , πλασματικής πραγματικότητας , πλασματικού χρεωμένου πλούτου εν δυνάμει όλοι είναι κυβερνητικοί αφού και οι δουλειές οι υπόλοιπες έστω και έμμεσα πριμοδοτούνε , αγρότης επιδοτούμενος και αναγκάστηκα από το κράτος άρα και ημικρατικός υπάλληλος .
    Πόλεμοι για χαρτιά (χαρτονομίσματα ) που δεν ανταποκρίνονται καν σε πραγματικό πλούτο (χρυσό) όλα εικονικά.
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *που δεν βολεύει την κυβερνήσει μέσα σε παρένθεση η το ευρωπαϊκό κεφαλαίο, όπου θα δυναμώνει η εξουσία εντος της Ευρώπης , αν τα ισοζυγήσουν η χώρες η μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία χωρίς να τα τσουγκρίσουν.
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XAXAXA!!!! EIMASTE gia ta panigiria, o Georgiadis tous fonaze min kanete teties diloseis "on air" fevgoun ta ekatomyria sto eksoteriko kai ta PASOKIA to xava tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΓΑ ΓΚΑΦΑ ΠΑΣΟΚ....
    ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΥΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ...
    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑς ΛΟΙΠΟΝ....
    ΑΠΟΡΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ 10 ΜΟΝΑΔΕς ΜΠΡΟΣΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα χρήματα φορολογούνται μία φορά. Δεύτερη ή τρίτη ή τέλος πάντων οποιαδήποτε αναδρομική φορολόγηση χρημάτων που έχουν ήδη φορολογηθεί είναι αντισυνταγματική και o όποιος τέτοιος νόμος θα καταπέσει στην πρώτη προσφυγή του οποιουδήποτε πολίτη. Άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί οποιουδήποτε είδους φορολόγηση καταθέσεων διότι οι καταθέσεις εξ’ ορισμού προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες που έχουν ήδη φορολογηθεί. Αν δεν προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες τότε αυτός που ζητάει στοιχεία (δηλ. το κράτος) θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι τα χρήματα αυτά πιθανόν να είναι προϊόν εγκλήματος για να έχει την απαίτηση να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Η μόνη φορολόγηση που μπορεί να υπάρξει είναι η φορολόγηση των τόκων διότι ο τόκος είναι απόδοση νέων χρημάτων επί του κεφαλαίου άρα μπορεί να υπόκειται σε απόδοση του νόμιμου φόρου που αυτή την στιγμή είναι 10%. Φυσικά μέσα στις πολλές χονδροειδέστατες «πατάτες» αυτής της κυβέρνησης ήταν η εξαγγελία της εφαρμογής γενικευμένου πόθεν έσχες που προέβλεπε την δήλωση των καταθέσεων… Αλλά το εύλογο ερώτημα είναι εάν ζητούν την δήλωση των καταθέσεων γιατί απλά δεν αίρουν το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών όλων ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις μας; Και έφερναν εντελώς ανόητα στη συζήτηση το θέμα της δήλωσης των καταθέσεων. Εγώ φυσικά και δεν θα δήλωνα τις καταθέσεις μου αν μου το ζητούσαν. Απαντώντας ότι αν θέλουν να μάθουν τις καταθέσεις μου ας πάνε να τις πάρουν από τις τράπεζες. Αλλά φυσικά αυτό ήταν ένα ακριβό πυροτέχνημα όπως πυροτέχνημα είναι και η γενικευμένη εφαρμογή πόθεν έσχες… Είναι τελείως για τα πανηγύρια οι άνθρωποι. Ζουν στο ’80 ακόμα. Αυτό που δεν μπορεί φυσικά κανείς να απαντήσει είναι τις ζημιές από αυτούς τους χονδροειδείς χειρισμούς ποιος θα τις πληρώσει;-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνικά δεδομένα

    http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και από εμένα...δηλαδή ο μόνος λογος που φεύγουν οι καταθέσεις και τα κεφάλαια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από την χώρα μας είναι μόνο το φορολογικό;;;;;;´.....
    Ποιοί άλλοι λόγοι υπάρχουν αραγε;;;;.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε την απόλυτη παραλογία:

    -Η Ελλάδα παρακαλάει την ΕΕ, και η ΕΕ μας διώχνει

    -Η Ρωσία δίνει λεφτά, αλλά η Ελλάδα δεν τα παίρνει γιατί βρίσκεται στην Δύση, η οποία όμως δεν δίνει λεφτά!

    -Η ΕΕ κατέστρεψε την Ελληνική παραγωγή και έκανε την Ελλάδα χώρα καταναλωτή, και τώρα μας πετάει σαν στιμένη λεμονόκουπα!

    -Η Ρωσία προσφέρει τσάμπα φυσικό αέριο για 100 χρόνια, αλλά η Ελλάδα βάζει ανεμογεννήτριες (υπηρετώντας τα σχέδια της Δύσης που προσπαθεί να απεξαρτηθεί από την Ρωσία) με 10πλάσιο κόστος και καταστρέφωντας το τοπίο σε μια χώρα που ζει μόνο από τον τουρισμό...

    -Η Ρωσία προτίθεται να αγοράζει Ελληνικά αγροτικά προιόντα, αλλά η Ελλάδα προτιμά να αφανίσει και τους εναπομείναντες αγρότες...

    -Η Ελλάδα δεν έχει χρήματα, και εξαγγέλει φορολόγηση καταθέσεων για να φύγουν και τα ελάχιστα χρήματα που απέμειναν!

    -Η Ελλάδα καταστρέφει την οικοδομή, και απαγορεύει κάθε οικονομική δρασηριότητα, εξαγγέλωντας κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης και ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στις "δασικές" εκτάσεις που αποτελούνται από...φρύγανα!

    Περαστικά σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Ελευθέριο Β., Ευάγγελο, Ανώνυμο 9.04. Ετσι είναι τα πράγματα. Οσο διαχέεται τόση ανασφάλεια στον κόσμο, τόσο τα κεφάλαια θα φεύγουν έξω από τη χώρα, ώσπου να την απογυμνώσουν εντελώς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.