28/1/10

Σκάνδαλο με τη διαγραφή προστίμου 5,5 δισ. για τα δομημένα ομόλογα

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινδίης κατήγγειλε ότι διέγραψαν χρέος 5,5 δισεκατομμυρίων από πρόστιμο της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή". Ήταν κατηγορούμενος και γιος πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας επί Κ. Μητσοτάκη, ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκάλυψε ότι το 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή".

Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την διαγραφή του υπέρογκου αυτού χρηματικού ποσού, για να ερευνηθεί ποιοι και με ποιου εντολή προχώρησαν σε αυτή τη διαγραφή.

Το πρόστιμο αυτό είχε επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για την υπόθεση της πώλησης των δομημένων ομολόγων στο ΤΕΑΔΥ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί τότε στη σκιά του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει τριγμούς στο τότε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και απομακρύνσεις γαλάζιων στελεχών.

Το σκάνδαλο αφορούσε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007 από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με ανάδοχο την JP Morgan και εν συνεχεία πουλήθηκε στην ΝΑΜ, την HVB, την "Ακρόπολις" και κατέληξε στο επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο λέει ο Α. Μπέζας.
Σύμφωνα ωστόσο με τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση διαγραφής.Η διαγραφή του προστίμου-μαμούθ ήταν αποτέλεσμα νόμιμης προσφυγής της χρηματιστηριακής για ακύρωση του προστίμου.Το ποσό των 5,5 δισ. προέκυψε καθώς η εφορία Καλλιθέας είχε θεωρήσει αρχικά εκπρόθεσμη της προσφυγή της εταιρίας. Όταν θεωρήθηκε εμπρόθεσμη το ποσό μειώθηκε στο 10%, δηλαδή λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ.
Στη συνέχεια η εταιρία προσέφυγε εκ νέου για να μην πληρώσει ούτε το 10%. Το υπουργείο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, προχώρησε και σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξει διαγραφή των αδικημάτων.

Οι κατηγορίες κατά Σημαιοφορίδη.
Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων εις βάρος ασφαλιστικών Ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ. Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων North Asset Management, κ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης.

Ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο στην υπόθεση εκτός από πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ. Ο πατέρας του είναι όμως ο πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σημαιοφορίδης. Ο πατέρας του Αγάπιου Σημαιοφορίδη είχε αναλάβει το ρόλο του εξ απορρήτων του κ. Μητσοτάκη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη και τωρα κανεις δεν θα τιμωρηθει ως να μην ειναι υπευθυνοι οι εκπροσωπουντες θεσμους του κρατους,προτεινω στις εκλογες να ψηφισουμε Αρχιεπισκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι γίνετε ρε παιδιά για αυτό πάμε κατά διάολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα βλέπουν αυτά οι δεξιοί και οι ΝΔούλες. Αυτή είναι κύριοι η δεξιά παράταξη. Ανεφθηνότητα, μίζες, φαγοπότι, λοβετούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι τα κράτη που θέλει η Δύση. Κράτη στα οποία κάνουν κουμάντο λίγοι παράγοντες, και τα κράτη είναι υπηρέτες τους.

    Το κράτος πρέπει να ελέγχει την οικονομία!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλη μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ΝΔ. Πρόκειται για τεράστια "ΓΚΑΦΑ" του ενλόγω βουλευτή. Δεν ήξερε τι έλεγε, ή εν γνώση του συκοφάντησε και παραπλάνησε το ελληνικό κοινοβούλιο; Απορώ πως αναπαράχθηκε χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη από αυτόν τον Ιστοτόπο.

    ορίστε τα πραγματικά γεγονότα.
    http://www.politis-gr.com/?p=576

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά για να σοβαρευτούμε λίγο. Το πρόστιμο που καταλογίστηκε στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ είχε ως βάση τον έλεγχο εφοριακών οι οποίοι θεώρησαν ΕΙΚΟΝΙΚΗ την συναλλαγή των 5 δισ ΕΥΡΩ που αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΕΠΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (και όχι μόνο των δομημένων!!) και επέβαλαν πρόστιμο που αντιστοιχούσε στο ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ!!! Χωρίς να μπαίνω στην ουσία του ζητήματος των δομημένων, γιατί το πρόστιμο αφορά συνολικά την εταιρεία (Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ) έχω να επισημάνω τα εξής:

    1)ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΙΝΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΎΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΔΗΛ. 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ? (Να μην τρέχουμε δηλ να ψάχνουμε για δανεικά, ρε παιδιά).
    Είναι δυνατόν μία εταιρεία της οποίας τα έσοδα επι του τζίρου (για τα ομόλογα) είναι 0.05% εως 0.15% να χρεώνεται προστιμό 5,5 δισ? ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ 2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ!!!!!

    2)ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΑ για το 2009(Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) είναι ΚΑΤΩ ΑΠΟ 11 (ΕΝΤΕΚΑ) ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!!!
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΧΟΝΤΡΑΔΑ" ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!

    ΝΑ επαναλάβω ότι δεν θ'αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος των δομημένων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολλά τα λεφτά......και ή η ποινή ηταν παράνομη ή η διαγραφή .... βέβαια ο υιός σημαιοφορίδης παραιτήθηκε ως λοχαγός και τωρα εισπράττει σύνταξη ταξιάρχου(ή κάνω λάθος και ε΄φθασε αντιστράτηγος;;;)και ήταν ειδικός σύμβουλος σε πόσα ταμεία;;;; και εισέπρατε διχίλιαρα (και τριχίλιαρα) ως ειδικός πληροφορικός.Που δεν ήταν.Και οφείλει να επιστρέψει αυτά που έλαβε -αέρα πατερα- για μια ελάχιστη ικανοποίηση,τουλάχιστον προς τον πατέρα του που θεωρείτο ο "εντιμος" της παράταξης....τρομάρα μας...από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορίστε μία απάντηση στο «Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας: Το Βυζαντινό Μάθημα»:

    http://www.vimeo.com/8150226

    Προσέξτε αυτό το ντοκυμαντέρ. Είναι μία σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας μας που επιχειρεί να επανεισαγάγει την Ρωσία στην διεθνή σκηνή, μέσω μίας ορισμένης ανάγνωσης της ιστορίας μας. Το Βυζάντιο κατέρευσε κατά τον Τύχωνα διότι ελληνοποιήθηκε και γι’ αυτό έχασε την οικουμενικότητά του. Φυσικά δεν έχει η ερμηνευτική αυτή καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ελληνισμός και οικουμενικότητα πάνε μαζί, και σ’ αυτήν την οικουμενικότητα μετακενώθηκε ο ελληνισμός στον χριστιανισμό. Αυτή είναι η έννοια της ελληνικής εκδοχής του χριστιανισμού. Πέραν τούτου, το ζήτημα του Βυζαντίου είναι άλλης τάξεως και δεν έχει σχέση με τις χρήσεις του απο τους Ρώσους.

    ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.