27/1/10

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;


Το 2009 το «κλείσαμε» οφείλοντας 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2010 θα χρωστάμε 350, το 2011 400, το 2012 450 και πάει λέγοντας. Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος. Είναι τουλάχιστον αστείο να πανηγυρίζουμε επειδή οι διεθνείς αγορές μας δάνεισαν με 6%. Κι όσο λείπουν από το λόγο μας οι αναπτυξιακές προτάσεις, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται..

Η Οικονομία είναι εθνικό θέμα. Μία χώρα διαλυμένη οικονομικά δεν μπορεί να έχει ελεύθερη φωνή, διακυβεύονται τα εθνικά της συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία θέλει τώρα να λύσει το θέμα των γκρίζων ζωνών. Μία Ελλάδα αδύναμη οικονομικά είναι ταυτόχρονα και αδύναμη να στηρίξει τα δίκαιά της.

Οι ξένοι τραπεζίτες ενδιαφέρονται μόνο για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Η δουλειά τους δεν είναι να μας βγάλουν εμάς από τα αδιέξοδά μας. Τους αρκεί να έχουμε το κεφάλι λίγο έξω από το νερό για να μη πνιγούμε. Το αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε ή όχι στην ακτή είναι αποκλειστικά και μόνο, δικό μας θέμα.

Το να βρούμε άμεσα χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας είναι οπωσδήποτε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν αρκεί για να πούμε ότι λύσαμε τα προβλήματά μας. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα που θα παράγει, μία Ελλάδα που να αναπτύσσεται και θα δημιουργεί πλούτο. Αλήθεια, ακούσατε το τελευταίο χρονικό διάστημα μία, έστω μία, πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση;

Μετά από την είσοδό μας στην ΟΝΕ θεωρήσαμε ότι λύθηκαν αυτόματα όλα μας τα προβλήματα. Ήταν πλάνη. Είναι καιρός να αναθεωρήσουμε όλα όσα πιστεύουμε και να αποφασίσουμε ποια θέλουμε να είναι η Ελλάδα που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μία χώρα δημοσίων υπαλλήλων, τον αριθμό και τις συνολικές αμοιβές των οποίων αδυνατεί να... προσδιορίσει η κεντρική διοίκηση. Δεν μπορεί είναι μία χώρα που η διαφθορά κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Δεν μπορεί να είναι μία χώρα που οι πολίτες της θεωρούν δημοκρατικό τους «δικαίωμα» να κλείνουν τους δρόμους και να απαιτούν «λύτρα» από τους συμπολίτες τους για να τους ανοίξουν και πάλι. Δεν μπορεί να είναι μία χώρα που ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τον διπλανό του. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας...

Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr

9 σχόλια:

  1. Όσο τα δανεικά του Ελληνικού μέλλοντος χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτα όπως Παπάδες και Στρατιωτικοί τόσο θα βυθιζόμαστε στο χάος.

    Τα χρήματα που δανειστήκαμε με 6% θα έπρεπε να επενδυθούν για να έχουν απόδοση μεγαλύτερη από το επιτόκιο για να αρχίσουμε να ξελασπώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΕ κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας, την παραγωγή και τους αγρότες, και το κράτος εκχώρησε κάθε κερδοφόρο τομέα προς εταιρίες Δυτικών συμφερόντων, και γίναμε χώρα που αγοράζει από την Δύση και ζει με δανεικά. Και τώρα που η Δύση καταρρέι, δεν έχει να μας δώσει ούτε αυτά τα δανεικά.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο οι δοσιλογοι και οι προδοτες δεν λογοδοτησουν στο λαο τοσο αυτη η χωρα θα καταστρεφεται.Τιποτε απο οσα γινονται δεν θα ηταν ανεκτα αν οι υπαιτιοι πληρωναν για τις πραξεις τους.Διστυχως παρα τα παχυα λογια το ιδιο μοτιβο διαχειρησης της εξουσιας συνεχιζεται με συνυπευθυνα ολα τα πολιτικα κομματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11:31 π.μ.
    ΝΑΙ, ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ.....
    ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΟ INDIMEDIA ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ....
    ΑΝΤΕ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΟΛΛΣ...

    ΟΥΣΤ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΥΓ:ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ...Ε ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. …………….. να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα που θα παράγει……
    Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο ! Αν δεν αποτινάξουμε από την πλάτη μας τον συρφετό προκοπή δεν βλέπουμε ας δοκιμάσει κάποιος να παράγει στην Ελλάδα οτιδήποτε και θα δει όλα τα θεσμικά κοράκια να του την πέφτουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το πασοκ φταιει που με πλασματικά στοιχεία μας έβαλε στην ΟΝΕ,

    το πασοκ φταίει που διόριζε δημοσίους υπαλλ. από χόμπι

    το πασόκ φταίει που αντί να απολύσει ένα με μισθό 20 υπαλλήλων
    απολύει τώρα τους 20 με αποζημίωση
    που θα ζήλευε και ο μητσοτάκης.

    η ΝΔ φταίει μόνο που απλά υπάρχει
    σαν κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρεπει να πληρωσει το 10 τοισ εκατο των πλουσιων ελληνων που κατεχουν το 75 τοισ εκατο του ελληνικου πλουτου.Δε μπορει 1000000 πατριωτες γιατροι βιομηχανοι εισαγωγεις μεγαλεμποροι μεγαλουδραυλικοι δικηγοροι στην εκκαλη και την κηφισια με πισινες και ελικοπτερα να δη΄λωνουν 800 ευρω εσοδα το μηνα.Το κρατος και η πατριδα καταρρεει και βουλιαζει.Με μπολσεβικικες μεθοδους οι πρασινοφρουροι να παρουν τα λεφτα των πλουσιων να σωθει η πατριδα.Και μετα να πουλησει την ερτ και να λειτουργησει η υενεδ με στρατιωτες τσαμπα να πουλησουμε λιμανια ποταμια βουνα για να ξεχρεωσουμε.Το τελος μας δυστυχως ειναι κοντα και ολοι μαζι κοιμωμαστε με τα τσαρουχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Εάν είμασταν ακόμα μια ομοιογενής κοινωνία και μια ηγεσία ελληνική θα είχαμε ελπίδα να ξεπεράσουμε τη κρίση ακόμα κι αν κάναμε το "σκατό μας παξιμάδι". Αλλά η Ελλάδα πλέον εποικίστηκε από εχθρικούς αλλόφυλους και για ηγεσία έχουμε μια κυβέρνηση κατοχής κρυπτοεβραίων και προδοτών.
    Η μόνη λύση είναι η δημιουργία ενός νέου ελληνικού κράτους. Κάπου στην Ελλάδα, με αποκλειστικά ελληνικό πληθυσμό, ελληνική κυβέρνηση και ανθρώπους γεμάτους όρεξη να εργασθούν και να μη ξανακάνουν τα ίδια λάθη.

    Όσο για το συριζοπρακτοράκι DCH που από τη πλύση εγκεφάλου έχει πειστεί πως οι στρατιωτικοί δε παράγουν έργο θα πρότεινα να πάει να πάει σε κανένα από τα πολλά αναρχοπρακτορίστικα sites και να μη ξαναγράψει ηλιθιότητες εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλά δεν διορθώνονται απ΄όσα έγιναν λάθος. Αλλά και τα λάθη είναι ένα είδος μαθήματος που θα πρέπει πλέον να το αισθανθούμε στο πετσί μας, καθώς περιθώρια πια για εφησυχασμούς δεν υπάρχουν. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να ανακύψουν νέες δυνάμεις από ανθρώπους με αρχές ακράδαντες, πίστη σε κάποια ιδανικά και στο μέλλον. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.