28/1/10

Ρωσικό σχέδιο για δορυφόρο πολλαπλών στρατιωτικών χρήσεων

Το σχέδιο ενός νέου διαστημικού συστήματος - δορυφόρου πολλαπλών στρατιωτικών χρήσεων, ικανού να παρακολουθεί κινήσεις τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα και να συνεργάζεται με πυραυλικά συστήματα για την προσβολή στόχων, παρουσίασε ο γενικός σχεδιαστής του ρωσικού διαστημικού-πυραυλικού ομίλου «Ενέργκια», Βιτάλι Λόποτα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, ο νέος δορυφόρος θα κινείται με αυτόνομο πυρηνικό αντιδραστήρα και «θα εξασφαλίζει πληροφοριακό πλεονέκτημα, τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων, ειδικά ως προς την υπόδειξη στόχων και τον συντονισμό των βολών και των αναγκαίων επιθέσεων», είπε ο κ. Λόποτα, αποφεύγοντας να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, το δορυφορικό αυτό σύστημα αναμένεται να ζυγίζει περί τους 20 τόνους και να έχει διάρκεια ζωής 15-20 χρόνια, δεν διευκρινίζεται πάντως πότε ακριβώς θα μπορούσαν να αρχίσουν η παραγωγή και η χρήση του. Το νέο σύστημα εκτιμάται ότι αποτελεί την απάντηση της Μόσχας τόσο στα επίμονα αμερικανικά σχέδια για μονομερή εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη όσο και στην όλο και πιο επιθετική τακτική της Τεχεράνης, η οποία θεωρείται και η αιτία για τη ματαίωση της προγραμματισμένης για χθες επίσκεψης του γραμματέα ασφαλείας του Ιράν, Σαΐντ Τζαλίλι, στη Ρωσία.

Ο επικεφαλής του ομίλου «Ενέργκια» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι το νέο ρωσικό διαστημόπλοιο πολλαπλών πτήσεων θα δοκιμαστεί περί το 2015, την ίδια χρονιά που και οι ΗΠΑ θα έχουν έτοιμο το δικό τους Orion. Από εφέτος η NASA διακόπτει τη χρήση των διαστημικών λεωφορείων της και η μοναδική σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η εκμετάλλευση του οποίου έχει συμφωνηθεί έως το 2020 και συζητείται να παραταθεί ώς το 2028, θα είναι τα παραδοσιακά ρωσικά διαστημόπλοια «Σογιούς». Η ρωσική διαστημική βιομηχανία προγραμματίζει το 2020-25 να δημιουργήσει διαστημική βάση σε τροχιά, όπου θα συναρμολογούνται τα διαπλανητικά σκάφη του μέλλοντος.

avgerino@online.ru
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. βρακι δεν εχει ο κω... μας λουλουδια θέλει ο που.. μας!ενας στρατος σε αποσύνθεση όπως φάνηκε στον "περίπατο" με την Γεωργία,θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ορθόδοξη Ρωσία, η οποία είναι συνεχιστής του Βυζαντίου και "πνευματικό παιδί" της Ελλάδας (όπως οι ΗΠΑ είναι πνευματικό παιδί της Αγγλίας), τίναξε τα σχέδια της Νέας Τάξης στον αέρα, και είναι η μόνη χώρα του κόσμου, που μπορεί να αφανίσει την Αμερική από τον χάρτη.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 2:42 μ.μ.
    Η Ορθόδοξη Ρωσία είναι η μόνη χώρα του κόσμου που τρώει τα παιδιά της... Η Γεωργία είναι Ορθόδοξο κράτος, η κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γεωργία (όπως και η Ελλάδα) είναι Ορθόδοξο κράτος που αποκήρυξε την Ορθοδοξία και συμμετέχει στην Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ορθόδοξη Ρωσία, η οποία είναι συνεχιστής του Βυζαντίου και "πνευματικό παιδί" της Ελλάδας (όπως οι ΗΠΑ είναι πνευματικό παιδί της Αγγλίας), τίναξε τα σχέδια της Νέας Τάξης στον αέρα, και είναι η μόνη χώρα του κόσμου, που μπορεί να αφανίσει την Αμερική από τον χάρτη.S' OPOION EPITHIMEI ENAN TRITO PAGKOSMIO POLEMO AKSIZEI NA PETHANEI PROTOS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.