25/1/10

Με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια καταπατούνται οι περιουσίες των ελλήνων στη Β.Ήπειρο. Αγανάκτηση Βορειοηπειρωτών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 21/1/2010- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο των καταπατητών χωραφιών και λιβαδιών. Τεράστιες εκτάσεις δίνονται σε «πρώην ιδιοκτήτες», με τεκμήρια πλαστά οθωμανικά φιρμάνια και σύμμαχο το Αλβανικό παρακράτος.

Δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, επιτροπές επιστροφής των περιουσιών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, γίνονται πρόθυμοι σύμμαχοι των καταπατητών όταν οι εκτάσεις που διεκδικούνται είναι στην περιοχή της Ελληνικής Μειονότητας.

Με συνοπτικές διαδικασίες, στην οικογένεια Xhelo Xhelili, παραχωρήθηκαν 260 στρέμματα λιβαδιών και αγροτικών εκτάσεων στο χωριό Φανάρι της Επαρχίας Αλύκου. Ο συγκεκριμένος κύριος, διεκδικούσε πριν από κάποιους μήνες, εκτάσεις σε άλλο χωριό της Επαρχίας. Μετά την αρνητική απάντηση του Έπαρχου Αλύκου στις διεκδικήσεις του, εμφανίστηκε στην Επαρχία, έχοντας τίτλους ιδιοκτησίας σε μια άλλη περιοχή. Για την παραχώρηση τους, όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος νομιμότητας, αλλά δεν τηρήθηκαν ούτε οι τυπικές διαδικασίες. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 1) Παραχωρήθηκαν χωράφια που ανήκουν στο χωριό Φανάρι με τον νόμο 7501, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο. 2) Στο δικαστήριο - που αμφιβάλουμε αν έγινε ή υπογράφηκε από κάποιο δικαστή – δεν καλέστηκαν ως ενδιαφερόμενα μέρη η κοινότητα του Φαναριού και η Επαρχία Αλύκου.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για αυτά τα φαινόμενα και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία αδικία. Όλες οι υποθέσεις επέστρεψαν στα δικαστήρια, ενημερώνοντας παράλληλα και των διεθνή παράγοντα τον οποίο καλούμε να μην περιορίζεται σε δηλώσεις κατανόησης. Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές επιτέλους να ασχοληθούν με θέματα ουσίας, οδηγώντας τους εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς στη δικαιοσύνη και όχι με θέματα φτηνής επικαιρότητας και εντυπώσεων.

Η ισονομία και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού φαίνεται δεν είναι ικανές να μας προστατεύσουν από το παρακράτος που θέλει να απογυμνώσει την Ελληνική Μειονότητα από τις περιουσίες της. Γι’ αυτό καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας, εφόσον είναι ειλικρινής στις δηλώσεις του, να προχωρήσει σε κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργώντας ειδικό καθεστώς στα περιουσιακά της μειονότητας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

HELLENIC AFFAIRS FORUM
http://hellenic-affairs-forum.blogspot.com
http://groups.google.gr/group/hellenic-affairs-forum
hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com

7 σχόλια:

  1. Οι Αλβανοί ήταν Ορθόδοξος λαός που εξισλαμίστηκε βίαια λόγω των Οθωμανών. Η Αλβανία πρέπει να ξαναγίνει Ορθόδοξη! Ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχουν γίνει Ορθόδοξοι.

    Η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος, και να παρέχει υπηκοότητα στους Ορθόδοξους και Ελληνόφωνους Αλβανούς, και να στηρίξει τους Ορθόδοξους και Ελληνόφωνους Αλβανούς, και να δημιουργήσει σχολεία στην Αλβανία για την Ορθοδοξία και την Ελληνική γλώσσα (και τα Αρχαία Ελληνικά).

    Όταν η πλειοψηφία των Αλβανών γίνουν Ορθόδοξοι και Ελληνόφωνοι, θα αποκτήσουν και φιλελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα μπορεί σταδιακά να αναλάβει τις υποδομές και την άμυνα της Αλβανίας, και σταδιακά να ενσωατωθεί η Αλβανία στην Ελλάδα.

    Όμοια πολιτική πρέπει να κάνει η Ελλάδα απέναντι στα Σκόπια.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σσσσσσσσσσσς! εδώ είναι ρωμαίικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 4:01 μ.μ.

    σσσσσσσσσσσσσσς! εδώ είναι οβρέικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ελλαδα πρεπει να κανει μερικα μαγικα και να κανει ορθοδοξους τους αλβανους τουρκους σκοπιανους (α αυτοι ειναι ηδη τι λες;)ιταλους γαλλους ρωσσους (να ξαναγινουν). Οταν γινει αυτο να κανουν μια ενωση με ενα αυτοκρατορα (τον east)..μετα η ελλαδα να αλλαξει θρησκεια να φυγει απο την ορθοδοξη ενωση να παει πισω στο 12θεο και τοτε ισως δουμε προκοπή. (οι εβραίοι εκαναν ολο το κοσμο χριστιανους αλλα παρεμειναν εβραιοι και αλωνιζουν απο την κρήτη μεχρι το αμερικα)

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε!!!! καλά .....ξυπνήσατε για τα "κιτάπια".... εδώ όλο το Σεϊχ-Σού βγήκε ιδιοκτησία με κιτάπια των 2 εκτμρ. δραχμών έκαστο και εμείς ξυπνήσαμε τώρα...Καληνλυχτα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ ΥΓ Ναι μετανειώνω, που ενω μπορούσα δεν πήρα και εγώ κανα δυό στρεματάκια στο Σέϊχ-Σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί όλη η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν στηρίζεται σε Τουρκικά κιτάπια ? Για τόλμα να μιλήσεις για κατάργηση ισχύος τέτοιων ντοκουμέντων ! Ποιός είδε το Εφραίμ και δεν τον φοβήθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 2:46 για ποιους ελληνόφωνους Αλβανούς μιλάς;;;;
    είσαι με τα καλά σου;

    Το δελτίο τύπου είναι από την "Ομόνοια", οργάνωση των ΕΛΛΗΝΩΝ της Βορείου Ηπείρου, που πολιτικά ορθώς αποκαλούνται "Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας".

    Για πρόσεξε τι γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.