23/1/10

Μπεγλίτης:"Η Ελλάδα να προχωρήσει στη δημιουργία ΑΟΖ στο Αιγαίο"


Ευτυχώς, βρέθηκε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που αντιλήφθηκε τη σημαντικότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση εάν πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στη δημιουργία ΑΟΖ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Κύπρο, απάντησε: «Πρόκειται για κρίσιμο θέμα άσκησης εθνικού κυριαρχικού δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και κατά συνέπεια δεν τίθεται ερωτηματικά, αλλά επιβεβαιωτικά.

Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις διεθνείς συνθήκες προς όφελος των εθνικών συμφερόντων, με αίσθημα ευθύνης και την αναγκαία αποφασιστικότητα». Η δήλωσή του έφτασε μεταφρασμένη στην Ουάσιγκτον...
ΕΘΝΟΣ

15 σχόλια:

  1. Χρυσοχοϊδης προς Αστυνομικούς: Ξηλώστε αμέσως τις Ελληνικές σημαίες από τις στολές σας.!

    Ενώ τα "μαθήματα" ...αντιρατσισμού και ...δημοκρατίας πάνε κι έρχονται καθημερινά στην αστυνομία, ο ..."προοδευτικός" πολιτικός προϊστάμενος των ένστολων σωμάτων ασφαλείας και υπουργός Προ. του Πο. κ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.!
    Όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά δεν το πιστέψαμε!
    Και όμως.! Είναι πέρα για πέρα αληθινό.!
    Εκατό (100) ευρώ πρόστιμο.!
    Αυτή θα είναι η ..."ταρίφα" για όποιον αστυνομικό από σήμερα και στο εξής, θα φέρει στη στολή του την ...Ελληνική σημαία.!
    Σύμφωνα με τον ..."προοδευτικό" υπουργό, ο "φέρων αυτήν", θα διαπράττει το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ' άρθ. 176 του Π.Κ. (Καμία σχέση, καθόσον η Ελληνική σημαία, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως διακριτικό στολής).
    Με κατεπείγον σήμα του λοιπόν, διατάσσει να αφαιρεθούν αμέσως από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες, και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.
    "...Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες..." δηλώνει.!
    Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στοχοποιεί ευθέως πλέον τους αστυνομικούς, και τους καθιστά ...έρμαια στις εγκληματικές ορέξεις του κάθε ξυπόλητου ..."φέρματος", αφού αυτά τα προστατευόμενα εκ της πράσινης και κόκκινης ανάπτυξης ρετάλια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να συκοφαντούν, να αναφέρουν ή και να εγκαλούν κατά περίπτωση, όποιον αστυνομικό δεν θα τους κάθεται καλά στο ...μάτι.
    Αίσχος.!!!
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός ήταν, μένει μόνο να δούμε αν είναι μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη θεωρία περνάει, είναι διαβασμένος. Να δούμε αν θα περάσει και στην πρακτική εξάσκηση του μαθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μολις ερθει το "casus belli" απο την Τουρκια, ή καμια μαζικη παραβιαση, θα βγει παλι ο κ. Μπεγλιτης και θα πει "Καλα, ενα αστειο ειπαμε κι εμεις, αμεσως το πιστεψατε, που ειναι το χιουμορ σας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὁ μπεγλίτης ἔχει ἀσφαλῶς τόν δεύτερο σέ σειρά χάρτη τῆς ΑΟΖ ὑπ᾽ὅψιν του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν προσέξετε τους δύο χάρτες θα καταλάβετε γιατί οι Αιγύπτιοι πήγαν μαζί με τους τούρκους.

    Με βάση την τουρκική συνταγή η Αιγιπτιακή ΑΟΖ αυξάνεται σημαντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έαν δεν κάνω λάθος, για τις ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, δεν προβλέπεται η ελληνική σημαία στις στολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός από την ΑΟΖ - όπως την θέλει η Τουρκία - και την Αίγυπτο την συμφέρει (αν επιλέξει να πάει αντίθετα στους διεθνείς κανονισμούς).

    Πιστέυω ότι το Ισραήλ δεν το συμφέρει η απευθείας γειτνίαση των ΑΟΖ Τουρκίας και Αιγύπτου.
    Επίσης η υποστήριξη του Ισραήλ στην ΑΟΖ την νόμιμη ρίχνει και ένα χαστούκι στην Τουρκία όταν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθήστε ρε παιδιά να δούμε τι θα γίνει...
    Παίζονται χοντρά παιχνίδια στο παρασκήνιο και είναι επιπόλαιο να κρίνουμε εξ' αρχής.
    Σαν πρόθεση είναι στην σωστή κατεύθυνση πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ'αρχην...Χριστός Ανέστη! Τέτοια δήλωση έστω και κάπως διστακτική αποτελεί έκπληξη. Απο κει και πέρα, ελπίζω, αν και πολύ το φοβάμαι, να μην γίνει κι αυτό σαν το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων όπου λέμε -χωρίς καν να κοκκινίζουμε- ότι δήθεν όποτε θέλουμε το κάνουμε αφού είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα αλλα...να μωρε, δεν θέλουμε ακόμα, δεν ήρθε ο καιρός κλπ κλπ Μετάφραση : το κάνουμε γαργάρα γιατί δεν εγκρίνει η Τουρκία. Και αυτά με συσχετισμό δυνάμεων που υποτίθεται ότι δεν είναι ακόμα καταδικαστικός για την Ελλάδα. Σε λίγα χρόνια τι θα κάνουμε; θα δούμε....

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Epitelous kai mia kali kinisi! (an ilopoiithei)Alitheia pou einai o thessalos, o antiprodeutikos ktl?
    Christos Vpulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο τώρα;

    Μήπως οι Ευρωπαίοι θέλουν ανταλλάγματα για τυχών υποστήριξη της Ελλάδας στο οικονομικό;

    Μήπως το αντάλλαγμα είναι να προσδιοριστεί η ΑΟΖ και να δοθούν, σ αυτούς, οικόπεδα πετρελαίου προς εκμετάλλευση;

    Ακόμα και να αλλάξουν εθνόσημο τα οικόπεδα, οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι κατοχυρωμένοι.

    Λέω μία άποψη. Γιατί με προβληματίζει που τόσα χρόνια το κάναμε τουμπεκί και τώρα που είμαστε στα κακά μας τα χάλια γίναμε και τσαμπουκάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ma giati ta bazoune me tin simaia mas den katalabaino. O k. Pangalos sta Imia tin afinei na tin eksafanisei o anemos, o k. Xrysoxoidis tin ksilonei tora apo tous astynomikous, giati fainetai oti ton enoxlei.

    Ma giati exoun toso misos me tin simaia mas; Ti soi "Ellines" einai;

    I proti tous kybernitiki apofasi eitan i katargisi tis leksis "etnikos" apo ta Yporgeia Amynis, Paideias klp. Giati pathainoun allergia me tin leksi "Ethnos" kai ta paragoga tou einai aksion aporias.

    Afti tin arrostia me oti ethniko tin eixan kai oi Kommounistes, pou opou mporesan tin allakasan me to "laos", "laikos" klp, eixan omos eidikous logous, giati eitan diethnistes, oi Pasokes omos tous kseperasan ston diethnismo kai tin katargoun teleios.

    Perierga pragmata symbainoun sto Elladistan kai kaneis sxedon den antidra...

    Poso exei allaksei pragmati i Ellada mas...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι εχθροί είναι πάντα εντός των πυλών .Το είπαμε αυτό...Το ζήτημα δεν είναι αν ΄ξηλώσουμε την σημαία από τους αστυνμικούς αλλά από την ψυχή μας και το δεύτερο θα έχει μεγαλύτερο κόστος απ οτι το πρώτο.
    Πάντως οι ξένοι για να μας βοηθήσουν θα ζητήσουν ανταλλάγματα τα οποία προσωπικά πιστεύω θα αφορούν θέματα σε σχέση με τους μετανάστες και τα σύνορα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.