27/1/10

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Στα άδυτα της ΕΥΠ ψάχνουν τον μίτο της Αριάδνης

Στα... άδυτα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιμένουν να «εισβάλλουν» τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, φιλοδοξώντας να ανοίξουν τον φάκελο των υποκλοπών της περιόδου 2004-2005 που η κυβέρνηση της ΝΔ χαρακτήρισε «απόρρητο».
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε χθες να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά πρόσφατη νομοθεσία που επιτρέπει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί της ΕΥΠ, προκειμένου να ζητηθεί το πόρισμα για τις υποκλοπές που αρχειοθετήθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά και να κληθούν για εξέταση οι τρεις τελευταίοι επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών κκ. Δ. Παπαγγελόπουλος , Ι. Κοραντής και Π. Αποστολίδης. Σε εκκρεμότητα ωστόσο παρέμεινε το αίτημα ορισμένων κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠαΣοΚ για μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε Εξεταστική, αφού, κατά πληροφορίες, δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβερνητική ηγεσία, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. «Εκτίθεται η πλειοψηφία που δεν πρότεινε Εξεταστική γι΄ αυτή την υπόθεση, η οποία αξίζει περισσότερο από λεφτά που ίσως έφαγε ο Εφραίμ» τόνισε.
«Στον οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη από την εποχή της σύστασής του από τον στρατηγό Γωγούση ως και σήμερα» συνέχισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, επιμένοντας ότι «μαζί με το πόρισμα πρέπει να μας σταλεί και το υλικό της έρευνας που συγκεντρώθηκε».
«Αν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, πρέπει να κληθεί και ο δικαστικός που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αφού την έβαλε στο αρχείο, διορίστηκε στη συνέχεια διοικητής της ΕΥΠ» πρότεινε επίσης ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο.
Τον τελευταίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι «δεν ήταν ο μόνος δικαστικός που είχε την ευθύνη, αφού την υπόθεση χειρίστηκαν και άλλοι, όπως ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινός, αλλά και ο κ. Ι. Διώτης που είχε αναλάβει τη δικογραφία για τον θάνατο Τσαλικίδη».
ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. Οσο και να ψαχνουν δεν προκειται να βρουν τιποτα, καθοτι αυτο το "μυστικο"(η αλλως πως "ο κοσμος το'χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι")"το πηρε στον ταφο του" ο Κωνσταντίνος Καραμανλάκας ο junior!Ισως μετα απο 300 χρονια κατι να διαρευσει!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον οργανισμο που λεγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.......Καλα τι χουντικα απωθημενα ειναι αυτα του Κακλαμανη???Κυριοι σοβαρευτειτε η μεταπολιτευση ηταν το 1974 μη βλεπετε παντου φαντασματα.......Δε λεω πως δεν υπαρχουν ευθυνες αλλα φτανει πια με τα αρρωστημενα απωθημενα σας απεναντι σε αρχες και υπηρεσιες(Στρατος,Αστυνομια κ.τ.λ.)Τελος θα παρακαλουσα το κυριο Σαββα να σχολιασει τη δηλωση Κακλαμανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τότε είχε αποκαλύψει και το πρώτο θέμα, στην Ελλάδα είχαν παρεισφρύσει πράκτορες ξένων κέντρων εξουσίας όπως της cia και της mosad. Οι διάφοροι πράκτορες σε συνεγασία με την εβραιομασωνική vodafone κατάφεραν να παρακολουθούν τα 7 κινητά του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τα σχέδιά του σε καίρια ζητήματα (κυρίως εθνικά). Αυτό έγινε γνωστό σε Πράκτορες της ΕΥΠ με αποτέλεσμα να εντοπιστεί βανάκι έξω απο διάφορα κυβερνητικά κτήρια και να διαταχθεί η σύλληφθούν οι ξένοι πράκτορες. Οι αμερικανοί ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των πρακτόρων και ως αντάλλαγμα μας έδωσαν το μέχρι τότε φυλακισμένο steve lalas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα είναι επίσημε δηλώσεις πολιτικού άντρα που διετέλεσε και πρόεδρος της Βουλής?Καραγκιοζιλίκια και θεατρινισμοί...κοντεύουμε να γεράσουμε όσοι γενηθηκαμε μετά το 74 και κάποιο ακόμα βλέπουν αραγε τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Κακλαμάνης έχει απόλυτο δίκιο ως προς την ουσία του αιτήματός του.
    Η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως.
    Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης και εθνικής αξιοπρέπειας.
    Όσον αφορά, όμως, την ισοπέδωτική αναφορά του κ. Κακλαμάνη στην ΕΥΠ, είναι τουλάχιστον ατυχής και λαϊκίστικη.
    Είναι σαν να λέει κάποιος, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοσκωτά, τα Ίμια, τη Μαδρίτη, το Χρηματιστήριο, τον Οτζαλάν, τα Ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη SIEMENS, τις μίζες και τη διαπλοκή, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που στεγάζει κλέφτες, λοποδύτες και απατεώνες που απομυζούν το αίμα του ελληνικού λαού και έχουν εξευτελίσει διεθνώς τη χώρα.
    Εαν εν πάση περιπτώσει, έχουν γίνει λάθει και εγκληματικές παραλείψεις από πλευράς στελεχών ή και της διοίκησης της ΕΥΠ τα χρόνια της λειτουργίας της, πάντα υπήρχαν πολιτικοί προϊστάμενοι, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της υπηρεσίας αυτής και θα μπορούσαν να πράξουν τα δέοντα για να προλάβουν τέτοιες ενέργειες και δράσεις.
    Η αναφορά του κ. Κακλαμάνη αποτελεί ύβρι σε όσους διακινδύνευσαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στην πατρίδα πολίτιμες πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύει το έργο αυτής της υπηρεσίας, που καλείται να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.
    Επίσης, η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη είναι ενδεικτική του επιπέδου, της ποιότητας και της υπευθυνότητας του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και το έθνος περίοδο, κατάσταση για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχουν -από το 1974 και εντεύθεν- οι πολιτικοί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρετεί και ο κ. Κακλαμάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα πρότεινα εφόσον δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΥΠ να την καταργηση έτσι θα είμαστε ένα πλήρως δημοκρατικό ΄κράτος σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει στο μυαλό του. Να πάνε οι άνθρωποι στο σπίτι τους και να ησυχάσει το σύμπαν.
    ΘΑ συμφωνούσα απόλυτα με αυτή τη λογική αν είχε την ίδια αντιμετώπιση προς όλες της κατευθύνσεις ακόμα και όταν στρεφονται εναντίων του όποιου κόμματος είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης.
    Δεν σας είδα κ. Κακλαμάνη στην υπόθεση Νιώτη να λάβετε κάνετε κάποιες αντίστοιχες ισοπεδωτικές δηλώσεις .
    ΚΑνείς δεν είναι τέλειος αλλά η ισοπέδωση των πάντων μόνο αντικειμενικότητα και ορθή κρίση δεν δείχνει.
    Κρίμα και πίστευα ότι απο όλους τους αχ...ς αυτός είναι ο λιγότερο αλλά φαίνεται έκανα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Siga min vrethei pote! An kai oi Mistikes yperesies den mporoun na leitourgisoun se sunthikes diafaneias
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μωραινει κύριος όν βουλεται απωλέσαι. Δεν ξέρω αν το γράφω σωστά, αλλά ο κ. Κακλαμάνης - που τον θεωρούσα σοβαρό πολιτικό και τον σεβόμουν - στη δύση της πολιτικής καριέρας του βγάζει χολή για μια υπηρεσία που στο παρελθόν εξυπηρέτησε καλά το κόμμα του. Ας την αφήσουν να κάνει σωστά τη δουλειά της και απ' ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό την κάνει.Πάμε τωρα στο κ. Κακλαμάνη. Δεν θα αναφερθώ στα υπονοούμενα που αφηνε κάποτε σε κάποια κόντρα τους ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος... Η ελληνική ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα και παραλογισμό. Μπορεί να κρατά στην αφάνεια ανθρώπους με αληθινή αξία, πηγαίνει και ανακαλύπτει και φέρνει στην επιφάνεια ανθρωπους με ανύπαρκτο έργο και που το περασμά τους κανέναν δεν έχει συγκινήσει και γίνονται τιμητές των άλλων και μας αναγκάζουν θέλοντας και μη να ασχοληθούμε μαζί τους... Κρίμα λοιπόν που ο Απόστολος στα δυσμάς της καριέρας του μετατρέπεται - φαντάζομαι ακόύσια- σ' εναν κομματάρχη της παλιάς ρομαντικής εποχής, αντι να αποσυρθεί στο σπιτάκι του και να καθήσει να γράψει τα απομνημονεύματά του... Κι εκεί ας γράψει για τον ταξίαρχο Γωγούση, τον Χρηστέα, τον Δόβα κ ά. Η δημοκρατία Απόστολε δεν κινδυνεύει απο τις μυστικές υπηρεσίες που είναι υπηρέτες της πολιτικής και των κυβερνήσεων για την ασφάλεια του κράτους, αλλά απο τους ίδιους τους πολιτικούς και τα καμώματά τους. Αν πράγματι θέλεις να διαλυθεί η ΕΥΠ τότε θα μείνεις στην ιστορία σαν εκείνους - χαρακτήρισέ τους εσύ- που λένε κάτι απλώς και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.