2/1/10

Διεθνώς απομονωμένο θεωρεί η Άγκυρα το ΡΚΚ

Άγημα Κούρδων ανταρτών φέρεται να αποδίδει τιμές στον (αποθανόντα το περασμένο Αύγουστο) Στρατηγό Δημήτρη Ματαφιά στη κοιλάδα Μπεκαά της Συρίας, φωτογραφία που έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς η τουρκική προπαγάνδα.


Δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman, επικαλούμενο αναφορές των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζει ότι η λήψη μέτρων κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τη τουρκική κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην απομόνωση και τη διακοπή παροχής ξένης βοήθειας προς τους Κούρδους αντάρτες. Σύμφωνα με το εκτενές δημοσίευμα, η πλειοψηφία των παλαιών υποστηρικτών του ΡΚΚ αντιμετωπίζει πλέον εχθρικά τη κουρδική οργάνωση, προεξοφλώντας παράλληλα την ήττα του καθώς "καμία τρομοκρατική οργάνωση δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς ξένη βοήθεια".
Ως κύριος υποστηρικτής του ΡΚΚ μετά τη Συρία, αναφέρεται η Ελλάδα, αξιωματούχοι της οποίας φέρεται να έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της οργάνωσης στη κοιλάδα Μπεκαά ενώ επισημαίνεται η παραμονή του Ocalan στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας. Ανάλογη υποστήριξη φέρεται να παράσχει η Κύπρος, για την οποία αναφέρεται ότι αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του ΡΚΚ επισκέπτονται τακτικά το νησί για τις διακοπές τους ενώ χρησιμοποιούν τις κυπριακές τράπεζες για τις οικονομικές συναλλαγές της οργάνωσης.
Άλλοι υποστηρικτές του ΡΚΚ ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Αρμενία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Για τη Σερβία αναφέρεται ότι προμήθευσε τους Κούρδους αντάρτες με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα Strela (SA-7), τα οποία είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνα για τη κατάρριψη αρκετών μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων του Τουρκικού Στρατού. Η Γερμανία αναφέρεται ως κύριος οικονομικός υποστηρικτής του ΡΚΚ, η Ολλανδία ως κέντρο στρατολόγησης, στο Βέλγιο στήθηκαν τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο για τη μετάδοση κουρδικών εκπομπών, η Ελβετία και η Ιταλία ως χώρες που φιλοξένησαν τον Οcalan. Η τουρκική εφημερίδα θεωρεί ως υποστήριξη στο ΡΚΚ ακόμα και τη λειτουργία διαφόρων κουρδικών ενώσεων ή τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε Κούρδους πρόσφυγες όπως συμβαίνει στη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία. Για τη Ρωσία, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρέχει λογιστική υποστήριξη καθώς και το 75% του φορητού οπλισμού των Κούρδων ανταρτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο Ισραήλ όταν σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ακόμα και οι ΗΠΑ ή το Ιράν υπήρξαν υποστηρικτές της κουρδικής οργάνωσης για σύντομο χρονικό διάστημα.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/01/blog-post_02.html

7 σχόλια:

  1. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=edging-nearer-but-equidistant-in-greek-ties-2009-12-31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1:05 Η Χουρριέτ είναι γνωστή και δεν είναι τυχαία ουτε η θέση της ούτε ο ρόλος της ούτε και οι απόψεις της.Μπορούμε με δικά μας κριτήρια να κρίνουμε τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η γνωστη τουρκικη δημοσιογραφια! οταν στους υποστηρικτες του ΡΚΚ δεν βαζεις του ισραηλινους μαλλων γραφεις σεναρια για εσωτερικη καταναλωση. εδω κανονικα θα επρεπε να βαλεις και το τουρκικο παρακρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ.
    ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΡΚΚ;
    ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΡΚΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΟ;
    ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟST.
    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΑΛΙ ΔΕ, ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΚΚ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΑΤΣΙΣΟΥΝ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φταίει το ΡΚΚ που δεν υπάρχουν και άλλες -μη μαρξιστικές- δυνάμεις που να θέλουν την ανεξαρτησία των Κούρδων;
    Αλλά και σε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν, θα πρέπει να υπάρξουν ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις ελεύθερα. Και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι ή ό,τι άλλο υπάρχει και στις δικές μας χώρες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΑΝΙ.
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΚΚ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΠΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ '45 - '50 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΔΟΡΥ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε μακάρι οι Κούρδοι να ήταν όλοι ενωμένοι σε μία απελευθερωτική οργάνωση και οχι σε τρείς όπως λές βάσει κομματικών και ιδεολογικών κριτηρίων.
    Το ίδιο λάθος κάναμε εμείς το 21 με τις τάσεις στους οπλαρχηγούς που φυλάκισαν τους λαλλους μισούς αστο Μπόυρτζι (Κολοκοτρώνη κλπ) Το κατάλαβε τελευταια στιγμή ο Παπαφλέσσας, που από τις εσωτερικές διαμαχες είχε γίνει υπουργός, το μετάνοιωσε και από τύψεις πήγε και θυσιάστηκε στο Μανιάκι όταν ήξερε οτι Ο Μαυρομιχάλης δεν θα τον βοηθούσε από αντιπάλότητα. Σωθήκαμε τυχαία από ένα πυροβολισμό στο Ναυαρίνο.
    Το ίδιο λάθος κάναμε τη δεκαετία του 40. Χωριστήκαμε σε κομμάτα και ιδεολογίες.
    Ένα έθνος πρώτα ελευθερώνεται και μετά αποφασίζει μόνο του τι πολιτικό σύστημα θα χρησιμοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.