8/1/10

Μειώνουν καύσιμα (;), κόβουν επιδόματα στο ΥΠΕΘΑ - Προς "ακίνητες" Ε.Δ.;

«Δεν γνωρίζει τίποτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μειώσεις στα διατειθέμενα καύσιμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό τόνιζαν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο defencenet.gr σχετικά με τα όσα διαρρέονταν από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε σχέση με τις λοιπές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου, φαίνεται ότι αγγίζουν και τα επιδόματα που λαμβάνει το προσωπικό, μόνιμοι ή ΕΠΟΠ, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Οπωσδήποτε θα υπάρξουν αλλαγές στο τρόπο των μεταθέσεων έτσι ώστε να περικοπούν δαπάνες και από εκεί, όπως και από την μείωση των στρατοπέδων και «των πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών».

Το θέμα των καυσίμων φυσικά αγγίζει τον «σκληρό πυρήνα» του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αφορά άμεσα το κεφάλαιο «εκπαίδευση». Και ίσως όχι μόνο το κεφάλαιο «εκπαίδευση»: Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «κοστίζουν 20 εκατ. ευρώ το χρόνο οι αναχαιτίσεις (!) των τουρκικών αεροσκαφών».

Μείωση στις ήδη μειωμένες δαπάνες για καύσιμα (οι πιλότοι της Π.Α. με το ζόρι ξεπερνούν τις 12 ώρες πτήσης τον μήνα, αντί για 20 που είναι ο αποδεκτός ΝΑΤΟϊκός χρόνος για την διατήρηση του αξιόμαχου, λόγω μη ύπαρξης διαθέσιμων καυσίμων για εκπαίδευση), σημαίνει ακινησία. Και ακινησία στις Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνει εκπαιδευτική ανεπάρκεια και συνεπώς μειωμένη επιχειρησιακή ικανότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

  1. Since the generals let that happen to our forces...and do not knock their hands to demand fuels for the army...we are what we deserve to be!!!and i let them find the word
    because i do not want to tell it ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας απο εμάς που έχει υπηρετήσει ξέρει πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν από σωστότερη διαχείριση του υλικού και πόρων .
    Είναι καιρός η Ιεραρχία να ακούσει τις προτάσεις των στελεχών των ΕΔ ( και γιατί όχι και των οπλιτών ) ως προς την εξοικονόμηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω για εσάς,πάντως εμένα αυτή η αναφορά στα κόστη των αναχαιτίσεων με ψιλό άγχωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12 ωρες πτησης το μηνα, κατω απο τα ΝΑΤΟικα μινιμουμ?

    Ελπιζω πως και οσοι λιγοι ετρεφαν ακομη ψευδαισθησεις για δυνατοτητα αμυνας απεναντι στην Τουρκια, να τις ξεχασουν.

    Σε λιγο η ΠΑ θα ειναι σε επιπεδο εκπαιδευσης του Στρατου Ξηρας.

    Βεβαια καποιοι μπορει να ελπιζουν οτι τα ελληνικα σουπερ γονιδια θα κανουν τους Ελληνες πιλοτους να κερδιζουν παρ ολα αυτα...

    Αυτα που κοροιδευαμε σε κατι Βουλγαρους, Ρουμανους και λοιπους ανατολικους οταν επεσε το τειχος και πετουσαν 10 ωρες το μηνα, τωρα το εχουμε στην Ελλαδα.

    Τελευταια φορα που ειχα δει στοιχεια, η Τουρκια πετουσε πανω απο την Π.Α οταν η ΠΑ ηταν στα καλα της. Ποσο μαλλον τωρα.

    Γι αυτο προκαλουν οι Τουρκοι. Ξερουν σε τι αθλια κατασταση ειναι οι ελληνικες ενοπλες δυναμεις.

    Η Π.Α. ειχε απομεινει, τωρα αρχισε και γι αυτην ο κατηφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπότε 11¨31 σε επιφυλακή κάπου στο Ανατ.Αιγαίο...
    τί θες να κόψουμε το μισθό σου ή την εκπαίδευσή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.