2/1/10

ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ «Ας διαβάσουν πρώτα το βιβλίο μου...»

Έναν «άλλο πατριωτισμό» που σέβεται τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας και της ανεκτικότητας οραματίζεται η ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάλεια Δραγώνα.«Στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία» δηλώνει η κ. Δραγώνα, που τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο και βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι- όπως παλαιότερα είχαν κάνει με την καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση για το περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού- την κατηγόρησαν για αντεθνική στάση και ζήτησαν την αποπομπή της. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν το βιβλίο «Τι είν΄ η πατρίδα μας;», που παρότι κυκλοφορεί πάνω από 10 χρόνια, το θυμήθηκαν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας.

Η πανεπιστημιακός μιλώντας στα «ΝΕΑ» αντεπιτίθεται σε όσους τη στοχοποίησαν και εκτιμά ότι ένας από τους στόχους της άκρας Δεξιάς είναι η καθήλωση της χώρας σε ένα μοντέλο εθνικιστικής παιδείας χωρίς την πολυπολιτισμική διάσταση που είναι αναγκαία στις μέρες μας. Στο ζήτημα αυτό η κ. Δραγώνα ήδη έχει περγαμηνές. Εργάστηκε με τη μειονότητα στη Θράκη πάνω από 10 χρόνια, σε ένα δύσκολο πρόγραμμα για την ελληνομάθεια των παιδιών και την ένταξή τους στην κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, καθώς σε διάστημα 6 χρόνων κατάφερε να περιορίσει την τεράστια σχολική διαρροή στο μισό- από 65% (όταν ο εθνικός μέσος όρος ήταν 6%) σε 30%- και να πολλαπλασιάσει την προσβασιμότητα των παιδιών στο γυμνάσιο.

Τελικά «Τι είν΄ η πατρίδα μας»;
Το βιβλίο, «Τι είν΄ η πατρίδα μας;» δεν είναι ιστορικό, δεν είναι σχολικό εγχειρίδιο. Βασίζεται σε δύο μεγάλες έρευνες που αναλύουν τις απόψεις των εκπαιδευτικών και τα σχολικά βιβλία. Γράφτηκε από 8 ερευνητές, εκδόθηκε το 1997 και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. Οι αναλύσεις των ερωτηματολογίων και του λόγου των εκπαιδευτικών καταλήγουν στο ότι το ελληνικό σχολείο καλλιεργεί μια εθνική ταυτότητα εύθραυστη και όχι ικανή να διαχειριστεί τα φαινόμενα της εποχής, τόσο τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. όσο και την αντιμετώπιση των μεταναστών.

Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέο «κυνήγι μαγισσών»;
Αυτό διαπιστώνει το κείμενο συμπαράστασης πανεπιστημιακών από όλη τη χώρα που κυκλοφόρησε. Γιατί τώρα,γιατί εσείς,γιατί αυτή η στοχοποίηση;

Το θέμα είναι σαφώς πολιτικό. Συναρτάται με το εκλογικό αποτέλεσμα και την ύπαρξη μιας νέας, τολμηρής και προοδευτικής κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως με τα εσωτερικά προβλήματα της δεξιάς παράταξης (ΛΑΟΣ και Ν.Δ.).

Διαβλέπετε προσπάθεια του ΛΑΟΣ να σας χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιτεθεί στη Ν.Δ. από τα δεξιά;Μήπως η επίθεση σχετίζεται και με τα νέα μεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης;

Η στάση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. επιβεβαιώνει την άποψη. Οπωσδήποτε σχετίζεται. Άλλωστε, το ανέδειξαν ήδη δημοσιεύματα στον Τύπο και το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» στη διαδήλωση του ΛΑΟΣ με αντικείμενο το πρόσωπό μου.

Εκατοντάδες συνάδελφοί σας υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης. Σχόλιο;

Νομίζω ότι οι συνάδελφοί μου στην αρχή θεώρησαν πως όλη αυτή η συκοφαντική εκστρατεία δεν ήταν άξια απάντησης. Ωστόσο η κοινωνία των πολιτών, οι διανοούμενοι αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την άμεση αντίδρασή του στο Κοινοβούλιο και οι τέσσερις τεκμηριωμένες απαντήσεις της υπουργού Παιδείας στη Βουλή, έκριναν ότι «αρκετά μέχρι εδώ» και ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν αφορούν στ΄ αλήθεια το πρόσωπό μου, αλλά την κοινωνία και τη δημοκρατία που πλήττεται.

Τι απαντάτε σε όσους αξιώνουν παραίτηση ή απομάκρυνσή σας από το υπουργείο Παιδείας;

Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να παραιτηθώ. Δεν παραιτείται κανείς διότι οι απόψεις του δεν αρέσουν σε κάποιους. Αλίμονο αν στην πολιτική είχαμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Καλύτερο για τη δημοκρατία θα ήταν να τις αντιπαραθέταμε με επιχειρήματα και ωριμότητα. Έχω πολύ και σημαντική δουλειά μπροστά μου. Επενδύω πάντα με πάθος σε αυτό που έχω να κάνω.

Ποιο είναι το αντικείμενο της αρμοδιότητάς σας στο υπουργείο, που σχετίζεται με το θέμα; Σχεδιάζετε κάποια παρέμβαση που ενδεχομένως θα δυσαρεστήσει τους κύκλους που σας επιτίθενται;
Προΐσταμαι μιας ειδικής γραμματείας, στον πυρήνα της οποίας είναι τα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για τα οποία είχαμε καταθέσει προτάσεις και δεσμεύσεις και προεκλογικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας χωρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σκεφτείτε ότι το σύνθημα των οπαδών του ΛΑΟΣ στη διαδήλωση ήταν: «Θέλουμε παιδεία ελληνική και όχι πολυπολιτισμική».


Τι θα λέγατε στον κ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που ζητούν την κεφαλήν σας επί πίνακι, κατά πρόσωπο;
Αφενός να διαβάσει το βιβλίο που καταγγέλλει παραπέμποντας σε «φράσεις» άλλων και να κάνει σύσταση στους βουλευτές του κόμματος να το διαβάσουν κι εκείνοι, αντί να αντιγράφουν ανώνυμους κατηγόρους που εφευρίσκουν φράσεις του και τις διακινούν στο Διαδίκτυο, αφετέρου να βρουν έναν πειστικότερο στόχο. Βρήκα ιδιαίτερα θλιβερό ότι τις πρακτικές του κ. Καρατζαφέρη ακολουθούν και κάποιοι από τη Ν.Δ.

Τι απαντά σε όσα χρεώνουν στο βιβλίο της
Η Θάλεια Δραγώνα απαντά λέξη προς λέξη σε όσα γράφτηκαν σε διάφορα μπλογκ- και χρησιμοποιήθηκαν από τους επικριτές της- για δήθεν αντεθνικές φράσεις και αναφορές στο βιβλίο της

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Της χρεώνουν: Εθνικιστικές τάσεις κρύβει η επιθυμία να διδάσκεται στη Μέση Εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδας και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

Ρατσιστικό είναι και να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στη χώρα μας, να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μη διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).

Εξίσου ρατσιστικό είναι να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»!(σελ. 9).

Απαντά: Να σας ομολογήσω ότι κουράστηκα να απαντώ στην ερώτηση, μήπως είμαι ελέφαντας.

Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο, θα διαπιστώσει ότι δεν περιέχει καμία από αυτές τις φράσεις. Είναι κατασκευασμένες. Άλλωστε, αν τις περιείχε, δεν θα ήταν επιστημονικό βιβλίο ούτε θα είχε βιβλιοκριθεί το 1997 όταν δημοσιεύθηκε με τόσο θετικές κρίσεις από πανεπιστημιακούς για την επιστημονική αξία του («Το Βήμα», Ν. Μπαλτά 7/9/1997, «Η Καθημερινή», Γ. Μεταξάς, 12/10/1997, «Η Αυγή», Γ. Λαμπάτος, 12/2/1998).

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Της χρεώνουν: Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).

Απαντά: Αυτή η φράση δεν υπάρχει ούτε στην υποτιθέμενη σελίδα 16 ούτε σε καμία άλλη από τις 539 σελίδες του βιβλίου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Της χρεώνουν: Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

Απαντά: Οι φράσεις αυτές δεν υπάρχουν σε καμία σελίδα του βιβλίου. Βεβαίως, ολόκληρο το βιβλίο έμμεσα και άμεσα θεωρεί την αξιολόγηση των πολιτισμών ως «ανωτέρων» και «κατωτέρων» αυθαίρετη προκατάληψη και ιδεολογία της εποχής της αποικιοκρατίας.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ
Της χρεώνουν: Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

Απαντά: Αυτές οι φράσεις δεν υπάρχουν πουθενά στο βιβλίο.
Πρόκειται για διαστρεβλώσεις και μεγάλες παραφθορές.

ΟΙ «ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ»
Της χρεώνουν:
Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και το γνωστό: «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85).
Επίσης, ρατσισμός είναι να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Απαντά: Η φράση για τα βελανίδια και τους παρθενώνες είναι απάντηση εκπαιδευτικού σε ερωτηματολόγιο έρευνας. Για το θέμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού το βιβλίο περιέχει εκτενή ανάλυση, που δεν μπορεί να παρατεθεί εδώ. Επισημαίνω ότι αυτή η ανάλυση, σωστή ή λανθασμένη, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για να τη διαβάσουν ιδίως όσοι δηλώνουν ότι νοιάζονται για την ελληνικότητα. Η ανάλυση τεκμηριώνει ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν στηρίζει ικανοποιητικά την εθνική ταυτότητα, γιατί προβάλλεται ως το μοναδικό πολιτισμικό επίτευγμα του «έθνους» υποτιμώντας το κοινωνικό και πολιτισμικό κεφάλαιο μετέπειτα σημαντικών εποχών. Αυτό οφείλεται στην αναπαραγωγή από πολλά σχολικά βιβλία του κεντροευρωπαϊκού υποτιμητικού για την Ελλάδα στερεοτύπου, σύμφωνα με το οποίο η μοναδική αξία που αποδίδεται στην ελληνική ταυτότητα είναι η κλασική αρχαιότητα, ενώ υποτιμάται το κοινωνικό και πολιτισμικό παρόν των Ελλήνων.

Η «ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ»
Της χρεώνουν: Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) και ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε φταίνε πάντα οι μεγάλες δυνάμεις.

Απαντά: Ιδού ένα δείγμα διαστρέβλωσης και παραφθοράς. Παράθεμα του βιβλίου, που είναι πιθανό να είναι αυτό που διαστρεβλώθηκε. «Η αίσθηση απειλής της εθνικής ταυτότητας συναρτάται με αισθήματα αποστέρησης, αδικίας και διάκρισης. [...] Στα σχολικά εγχειρίδια είναι συχνή η έμμεση ή άμεση αναφορά της καλύτερης τύχης για την οποία είναι προορισμένος ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες, σύμφωνα με τα βιβλία, συστηματικά εμφανίζονται αδικημένοι σε σημαντικές γι΄ αυτούς ιστορικές στιγμές. Οι "μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις" φέρονται να έχουν πάντα λειτουργήσει με βάση ίδια πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά συμφέροντα» (σελ. 84).
«Οι πατριωτικές κορόνες είναι κούφια λόγια»

Ποια είναι η αλήθεια για το πτυχίο σας; Γράφτηκε ότι δεν έχετε.
Το 1984, όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου για αναγνώριση στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, προβλεπόταν η αναγνώριση του διδακτορικού τίτλου ανεξάρτητα από το πρώτο πτυχίο. Το διδακτορικό μου που αναγνωρίστηκε είναι από το Αston Universiity in Βirmingham. Άλλωστε, εκτός από το ΔΙΚΑΤΣΑ, οι σπουδές μου αναγνωρίστηκαν τέσσερις φορές σε δύο πανεπιστήμια (Ιωαννίνων και Αθηνών), στα οποία εκλέχτηκα παμψηφεί από τέσσερα ανεξάρτητα εκλεκτορικά σώματα, ενώ οι τέσσερις πράξεις διορισμού έχουν υπογραφεί από τέσσερις πρυτάνεις και τέσσερις υπουργούς Παιδείας. Όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στη Βουλή και όποιος θέλει μπορεί να τα αναζητήσει.

Γράφτηκε ότι εναντίον σας τοποθετήθηκε και ο ακαδημαϊκός κ. Δεσποτόπουλος. Τι συνέβη;
Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε ότι ο κ. Δεσποτόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την καταλληλότητά μου «να μετέχω στην Παιδεία». Επικοινώνησα μαζί του και του έστειλα το δημοσιευμένο έργο μου και προς τιμήν του, την επομένη έστειλε επιστολή στην εφημερίδα, όπου αναφέρει: «Ο συντάκτης σας δεν σεβάσθηκε τη δήλωσή μου ότι αρνούμαι να εκφρασθώ προσωπικά για την κυρία Δραγώνα, εφόσον αγνοώ και την προσωπικότητα και το έργο της... Μου έστειλε τα έργα της, ογκωδέστατα συγγράμματα που δείχνουν τον πνευματικό μόχθο της και την ειδική επιστημοσύνη της, και αποτελούν τίτλους στερεούς και για την καθηγεσία της και για τη θέση της ως ειδικού γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Τη συγχαίρω για την πνευματική συγκρότησή της και της εύχομαι άκρα επιτυχία στο έργο της ως διακόνου της κοινωνικής ψυχολογίας με παρέκταση προς την παιδεία».

Σας αποδίδουν ανθελληνική στάση...
Δεν ξέρω πώς ορίζουν την «ανθελληνική στάση». Η αγάπη για την πατρίδα μέσα στην ιστορία αλλάζει περιεχόμενο. Στον χώρο των ιδεών ο Χάμπερμας μιλάει για «συνταγματικό πατριωτισμό» και στο πολιτικό πεδίο ο Πρωθυπουργός μιλάει από καιρό για «έναν άλλο πατριωτισμό» που σέβεται τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας και της ανεκτικότητας. Το πρόβλημα είναι ότι οι πατριωτικές κορόνες που ακούγονται είναι κούφια λόγια. Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα για την Ιστορία, τον πολιτισμό, την ταυτότητα, τους αγώνες, αλλά παράλληλα παλεύω για μια δημοκρατική Ελλάδα που χωράει και σέβεται τους διαφορετικούς άλλους.

NEA

47 σχόλια:

  1. Κάποιες πρώτες παρατηρήσεις από αυτή την συνέντευξη:
    Το θέμα δεν είναι οι προσωπικές απόψεις ενός τυχαίου πολίτη οι οποίες είναι τελείως αποδεκτές όποιες και αν είναι διότι στην χώρα μας μπορεί να έχει ο καθένας ελεύθερα την άποψή του.
    Το θέμα είναι ότι έχουμε μία δημόσια λειτουργό που έφτασε στο αξίωμά της εκφράζοντας ιστορικές απόψεις ενώ δεν είναι ιστορικός. Της αναγνωρίστηκε διδακτορικός τίτλος σπουδών με δεδομένο ότι δεν παρακολούθησε προπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Ότι διαχειρίσθηκε κονδύλια για πολλά θέματα ενώ δεν είχε βασικά προαπαιτούμενα προσόντα για να αναλάβει ένα τέτοιο έργο. Δεν είναι πρόβλημα κανενός αν η κυρία αυτή είχε τις όποιες απόψεις της και τις είχε στον ιδιωτικό της χώρο ή δεν τις χρησιμοποιούσε για να αναρριχηθεί σε αξιώματα. Φυσικά αυτό το τελευταίο δεν είναι προσωπικό πρόβλημα της κυρίας αυτής αλλά αυτών που την ανέδειξαν. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους ο κυρίως υπεύθυνος για τέτοιας ποιότητας άτομα που σιτίζονται από το πρυτανείο χωρίς να έχουν τίτλους σπουδών αλλά προσωπικές γνωριμίες μαζί του είναι ο κύριος Παπανδρέου. Ο οποίος διακήρυξε ότι θα «προσλάβει» στην κυβέρνηση τους ικανούς έκανε όλο το θέατρο με τα βιογραφικά και στο τέλος χρησιμοποίησε κυρίως άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Φυσικά κανείς δεν περιμένει από άτομα αυτής της ποιότητας αυτοκριτική ή πολύ περισσότερο παραίτηση. Γι’ αυτό το λόγο τις ανομίες τους και τις ανοησίες τους θα τις χρεωθεί σαν προσωπικές απόψεις ο μέντοράς τους κύριος Παπανδρέου στην κάλπη. Όσο για το ΠΑΣΟΚ ας προσέξει γιατί ακόμα είναι νωπό το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αν δεν θέλει συνολικά να χρεωθεί τις ιδεολογικές αγκυλώσεις καλομαθημένων πλουσιόπαιδων που το μόνο που έκαναν μέχρι τώρα ήταν να κουβαλούν το όνομά τους πρέπει να πάρει κάποιες συλλογικές αποφάσεις. Πρέπει κάποια στιγμή να αναφωνήσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός από επιχειρήματα και το οικογενειακό όνομα δεν εξασφαλίζει και την ορθότητα της πολιτικής πρακτικής. Άλλωστε αυτή η επίφαση «ασφάλειας» που έχουν όλοι αυτοί στην κεντρική ιδέα της ανάλυσής τους και μας κατηγορούν για την «ανασφάλεια» της εθνικής ταυτότητας όλους εμάς τους «εθνικιστές» μόνο σαν το άκρων άωτον της ανοησίας μπορεί να νοηθεί από καθημερινούς ανθρώπους που κόπιασαν γι’ αυτά που έχουν.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άϊντε ρε μάγκες, καμιά απάντηση; Μόλις το διαβάσω θα πω κι εγώ. Αλλά πόσοι από σας το είχατε διαβάσει; Τζάμπα μάγκες και αδιάβαστοι Έλληνες... "Εθνικό είναι το αληθές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε
    αυτό που βγάζω εγώ από τη συνέντευξη της κ. Δραγώνα στα ΝΕΑ, τη ναυρχίδα του ΔΟΛ, που είναι βουτηγμένος στη λογική και πρακτική Δραγώνα, είναι το περίφημο "το νόμιμο είναι και ηθικό".
    Η κ. Δραγώνα θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και από τη θέση της Γ.Γ. και από το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν έχει αποφοιτήσει από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο.
    Επίσης, κάνει η ίδια και γίνεται λόγος από τον κύκλο των υποστηρικτών της (που είναι ο ίδιος που στήριζε με πάθος το σχέδιο Αννάν, μαζί με τις ομάδες της СIA που σκορπούσαν δεκάδες εκατομμύρια για να περάσει εκείνο το κατάπτυστο σχέδιο), για το έργο που επιτέλεσε στον τομέα της εκπάιδευσης των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη.
    Αν είχε κάνει το όποιο έργο ξοδεύοντας λεφτά του πατέρα της ή του αξιότιμου ανδρός της, τότε θα την παραδεχόμουν, άσχετα με το αν συμφωνούσα ή όχι με την ουσία του έργου και της προσπάθειάς της.
    Θα πρέπει να πει δημόσια όλα αυτά τα χρόνια σε ποιά προγράμματα συμμετείχε και πόσα λεφτά διαχριρίστηκε.
    Αυτό κάνουν οι έντιμοι δημοκράτες, που έχουν τη δύναμη να δουν κατά πρόσωπο τον δύσμοιρο Έλληνα πολίτη που είναι καταδικασμένος να ανέχεται όλα αυτά τα ανθρωπάρια, που διασσυνδέονται με φασιστικούς κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού, τύπου "Ανοικτή Κοινωνία" του αξιότιμου κ. Σόρος.
    Το νομιμο είναι και ηθικό κυρία Δραγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι έτοιμος να συμφωνήσω για όλα όσα λέτε κύριε Σ.Κ. Αλλά για την ταμπακέρα; Για το βιβλίο; Το έχουμε διαβάσει; Ισχύουν αυτά που τόσο καιρό μας μετέφεραν ή οι διαψεύσεις της; Και εν τέλει οι απόψεις της είναι το θέμα γιατί αφορούν την ταυτότητά μας, το πώς βλέπουμε το έθνος μας και το τί είναι το έθνος μας και το κάθε έθνος. Όπως επίσης και η συνάφειά μας με τους "προαιώνιους" εχθρούς. Ακόμα, τίθεται θέμα ιεράρχησης: πρώτα μελετάμε και μετά κρίνουμε ή παραλείπουμε το πρώτο όμορφα κι ωραία κι εφευρίσκουμε εχθρούς; Πολλοί συμπατριώτες μας είναι έτοιμοι να φρίξουν από ιερή εθνική αγανάκτηση αλλά καθόλου έτοιμοι ή και ανίκανοι να διαβάσουν... Ξαναμεταφέρω, "εθνικό είναι το αληθές". Γιώργος Σπανός, Φιλόλογος, ο ανώνυμος 11:29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο
    είμαι έτοιμος να κάνω αυτοκριτική και ως άτομο και ως διαχειριστής του ιστολογίου, όμως, όταν αναρτήσαμε κείμενο άλλου ιστολογίου, κρατήσαμε επιφυλάξεις για τα όσα της αποδίδονται, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν διαβάσαμε το βιβλίο.
    Πάντως, υπερβολές και λάθη στο χειριμσό του θέματος έγιναν, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία.
    Κατά τη γνώμη μου ένα και μοναδικό δρόμο έχει η κ. Δραγώνα.
    Αυτόν της παραίτησης.'
    Όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο το καλύτερο για την ίδια και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προΐσταμαι μιας ειδικής γραμματείας, στον πυρήνα της οποίας είναι τα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για τα οποία είχαμε καταθέσει προτάσεις και δεσμεύσεις και προεκλογικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας χωρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σκεφτείτε ότι το σύνθημα των οπαδών του ΛΑΟΣ στη διαδήλωση ήταν: «Θέλουμε παιδεία ελληνική και όχι πολυπολιτισμική».


    Η κυρία Δραγώνα λησμονεί, ίσως, ότι το ελληνικό κράτος παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά των μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα και δεν υποχρεούται από πουθενά και από κανέναν να παρέχει διαπολιτισμική εκπαίδευση.
    Η Ελλάδα, το ελληνικό υπουργείο (πρώην εθνικής) παιδείας, οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει εθνική παιδεία στους μαθητές που φοιτούν στα ελληνικά δημόσια σχολεία.
    Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα που τρέφει και αναζωπυρώνει τις ενστάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι στην επιχειρούμενη αλλοίωση του παραδοσιακού χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας.
    Εκεί είναι το πρόβλημα.
    Από τη μια πλευρά η κατάργηση του τίτλου Εθνικής Παιδείας, από την άλλη η τοποθέτηση της κ. Δραγώνα των προγραμμάτων και των σχέσεων με ξένα κέντρα παρέμβασης στην Ελλάδα και το κερασάκι στην τούρτα το περίφημο νομοσχέδιο για τη χορήγηση υπηκοότητας σε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ξένων.
    Τότε, πώς να μην πάει ο νους του απλού ανθρώπου σε σχέδιο αλλοίωσης της ελληνικής κοινωνίας, που λέει και ακροδεξιός και εθνικιστής Μίκης, κατά τους δημοκράτες των προγραμμάτων και της "Ανοικτής Κοινωνίας" του κ. Σόρος!

    Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά, δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.
    Φύλακες γρηγορείτε!

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο GAP προχωρα με συστημα.
    Τι θα ειναι αυτο που θα μας βγαλει στους δρομους?
    Μεχρι τωρα δεν ειδαμε αρκετα?
    Η στρατηγικη...ψυχραιμια ειναι και για τους πολιτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για τον ενικό φίλε Σάββα,

    αλλά... για ποιόν λόγο να παραιτηθεί; Αν εννοείς για παρανομίες ως προς την υπηρεσιακή και ακαδημαϊκή της ανέλιξη, ενδεχομένως να πρέπει. Αλλά επίτρεψέ μου να πιστεύω πως δεν ενοχλεί αυτό, αλλά οι "απόψεις" της. Ποιές όμως είναι αυτές αφού δεν τις έχουμε διαβάσει;(ούτε εγώ, αλλά θα επιστρέψω στη Μυτιλήνη με τα βιβλία της σε λίγες μέρες). Η ταμπακέρα με καίει, που είναι οι απόψεις. Με καίνε τα ερωτήματα που ανακύπτουν όταν διδάσκω Ιστορία, για την Ελλάδα, για την Επανάσταση, για το Βυζάντιο, για τους Τούρκους, για την εθνική ταυτότητα και συνείδηση, για τη σημαία που καίγεται, για, για, για... Με φοβίζουν η αμἀθεια, η άρνηση μελέτης, η ευκολία της προκατειλημμένης απόρριψης, τα στερεότυπα, η εξιδανίκευση, η φοβία... "τί είν΄ η πατρίδα μας;" Για μένα είναι κάτι στο οποίο ανήκω, είμαι ευτυχής που είμαι κομμάτι του αλλά εν πολλοίς είναι ανεξερεύνητο και δυσερμήνευτο. Και κάτι τελευταίο: Δύο φορές παρέλασα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη κατά τη διάρκεια της θητείας μου και μάλιστα την ημέρα γενεθλίων μου (25 Μάρτη) και ήταν τα καλύτερά μου γενέθλια-και άλλοι Ελληναράδες δίπλα μου με το ζόρι έσερναν τα πόδια τους...αλλά μερικές φορές θα ήθελα να είμαι κι εγώ μαζί με αυτά τα παιδιά που καίνε τη σημαία κι όχι με κάποιους άλλους που δήθεν την "τιμούν", γ...ώντας την ίδια στιγμή την πατρίδα και τους ανθρώπους της. "Εθνικό είναι το αληθές".

    Φιλικά

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νεοκλης Σαρρης.

    http://www.youtube.com/watch?v=NsmUhvqfs1Q

    http://www.youtube.com/watch?v=vioX1Ms8bjQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Βεβαίως, ολόκληρο το βιβλίο έμμεσα και άμεσα θεωρεί την αξιολόγηση των πολιτισμών ως «ανωτέρων» και «κατωτέρων» αυθαίρετη προκατάληψη και ιδεολογία της εποχής της αποικιοκρατίας."

    Η ανωτερότητα σε έναν ή περισσότερους τομείς, ενός πολιτισμού έναντι ενός άλλου δεν είναι αυθαίρετη προκατάληψη ή ιδεολογία, αλλά ένα αντικειμενικό γεγονός...
    Παραδείγματα:
    -Το ενωμένο Ισπανικό Βασίλειο των Καθολικών Βασιλέων (Φερδινάνδου και Ισαβέλλας) κατέκτησε και σχεδόν κατέστρεψε τους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Αμερικής. Το ότι ήταν ανώτερος τεχνολογικά και το γεγονός ότι επιβλήθηκε πολιτισμικά -οι λαοί αυτοί μιλάνε Ισπανικά και είναι καθολικοί και μόνο ως δεύτερη γλώσσα μιλάνε την μητρική τους (π.χ. Κέτσουα)- ο Ισπανικός Καθολικός πολιτισμός δεν σημαίνει ότι ήταν καλύτερος, απλώς ήταν ισχυρότερος και επιβλήθηκε...
    -Το ίδιο ισχύει και για την Βρετανική Αυτοκρατορία και τις άλλες αποικιακές δυνάμεις. Στην εποχή μας η Βρετανική Κοινοπολιτεία είναι ένα γεγονός και όχι αυθαίρετη προκατάληψη ή ιδεολογία...
    -Ο Κινεζικός Πολιτισμός αποδείχθηκε ανώτερος πολιτισμικά (και πολλές φορές ήταν και τεχνολογικά) έναντι κάθε άλλου που ήρθε σε σύγκρουση μέχρι τον 19 αιώνα -κάθε εισβολέας απορροφήθηκε και ενσωματώθηκε απόλυτα- , αλλά ήταν κατώτερος πολιτικά και οικονομικά, με αποτέλεσμα την μεγάλη κρίση που βίωσε για περισσότερους από δυο αιώνες...

    Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτές τις περιόδους (ας πούμε για παράδειγμα της αποικιοκρατίας) κ.Δραγώνα, είναι προφανώς γεμάτος προκαταλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαντάς ο ίδιος στον εαυτό σου, δηλ. αποδεικνύεις αυτά που θες να αντιπαλέψεις ανώνυμε 1:15. Οι πολιτισμοί δεν είναι διαχρονικά και αμετάβλητα μορφώματα, ακμάζουν και φθίνουν όπως κάθε φυσικός οργανισμός, πόσο μάλλον πολιτιμικά οικοδομήματα. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 1:15 μ.μ.

    Εσύ μπορεί να μην έχεις διαβάσει το βιβλίο της Δραγώνα, όμως το έχει διαβάσει η Ακαδημία Αθηνών. Επίσης, η "κ". Δραγώνα δεν έχει απαντήσει για την ανεπάρκεια των προσόντων της, ώστε να είναι διορισμένη καθηγήτρια ΑΕΙ.

    Μόνον ένα παχύδερμο δεν παραιτείται μετά απ' όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009
    «Βράζει» η Ακαδημία Αθηνών για τη Δραγώνα
    Το ανιστόρητο βιβλίο της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, που χαρακτηρίζει «επεκτατική εθνική πολιτική» την Επανάσταση του 1821, απασχόλησε την ολομέλεια.
    Tην αντίδραση ακόμη και της Ακαδημίας Αθηνών προκαλεί η τοποθέτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα στη θέση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για τις απόψεις της στα εθνικά θέματα, αλλά και τη θέση της ότι η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν τίποτε άλλο από «επεκτατική εθνική πολιτική» ενάντια στο μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι ακαδημαϊκοί περνούν τώρα στην αντεπίθεση.
    Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών κάνουν λόγο για «παραχάραξη της Ιστορίας» από ένα άτομο που δεν θα έπρεπε να έχει θέση στο υπουργείο Παιδείας και καυτηριάζουν τα γραφόμενά της. «Εφεραν ένα απόσπασμα από βιβλίο της κυρίας Δραγώνα στην ολομέλεια της Ακαδημίας.
    Αν λοιπόν όσα διάβασα είναι ακριβή, τότε δεν θα την εμπιστευόμουν για να μετέχει στην Παιδεία. Καταλαβαίνω τη διάθεσή της να εκσυγχρονιστεί, αλλά εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει παραχάραξη της Ιστορίας», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος,πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, για τη νέα γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
    Ο διατελέσας και υπουργός Παιδείας (1989-90) παραπέμπει την κυρία Δραγώνα στην ελληνική βιβλιογραφία, προτείνοντας μάλιστα για αρχή το βιβλίο.......
    ....... «Περί Ελληνικής Επαναστάσεως» ώστε «να πάψει να επηρεάζεται από ξένη βιβλιογραφία, που ίσως έχει και κακές προθέσεις».
    Να σημειωθεί ότι βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κυρίας Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους Ελληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας, της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!

    «Απαιτείται ευλάβεια»
    Στις συγκεκριμένες αντιλήψεις της νέας γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, η οποία είναι υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, ο κ. Δεσποτόπουλος απαντά ότι «η Επανάσταση του 1821 και οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν, άλλο αν απέτυχαν, στη συνείδηση του λαού ήταν ελληνικές και εθνικές. Ανθρωποι θυσιάστηκαν όπως στο Μεσολόγγι και στη Χίο και απαιτείται ευλάβεια προς αυτούς. Εάν η κυρία Δραγώνα λέει πως η εθνική ιδέα κατασκευάστηκε από το ελληνικό κράτος, αυτό είναι και ανευλάβεια προς τους μάρτυρες της ελληνικής ιστορίας. Δεν μπορώ να την επιδοκιμάσω».
    Ο κ. Δεσποτόπουλος επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα «χτυπήματα» των λεγόμενων και ως νεο-ιστορικών, όπως είναι και οι συγγραφείς του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και καταλήγει λέγοντας: «Ας αφήσουν λοιπόν την ελληνική παράδοση που συνεχίζει από την Αλωση και έπειτα να ελπίζει στην αναγέννηση της ελευθερίας του έθνους».

    Ανακοίνωση
    Το θέμα της κυρίας Δραγώνα συζητήθηκε στην ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών στις 19 Νοεμβρίου 2009, κάτι που, εκτός του κ. Δεσποτόπουλου, επιβεβαιώνουν και ο κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος,καθηγητής της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνιδρυτής του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά και ο κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου, δραστήριο επίσης μέλος της Ακαδημίας.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, μέλος της Ακαδημίας παρουσίασε τις απόψεις της κυρίας Δραγώνα όπως αυτές καταγράφονται στα βιβλία της, παρακινώντας την ολομέλεια να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα εκφράζει την αντίθεσή της με την τοποθέτησή της στην Eιδική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας.

    του Χρήστου Μπόκα
    "Πρώτο Θέμα", 13-12-2009, σελ 20
    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σχολικά βιβλία της τουρκίας ελέγχονται από το τουρκικό υπουργείο εθνικής άμυνας. Την λέξη δημοκρατία ας μην την πιάνει στο στόμα της η κυρία Δραγώνα γατί οι ίδιες οι απόψεις της είναι αντιδημοκρατικές κατά της βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Στο όνομα της δημοκρατίας και της ισότητας προσπερνιούνται και παραβιάζονται τα ίδια δικαίωματα των Ελλήνων πολιτών. Ζούμε γεωπολιτικά σε μία χώρα που το καζάνι βράζει και πιπιλίζουμε τον κόσμο με δημοκρατικές ιδέες που θα ταίριαζαν σε μια αγγελική κοινωνία. Ο λαός θα μιλήσει λίαν συντόμως αφού πέσουν οι μάσκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ως συνήθως είναι τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες και τόσο εξίσου (φαινομενικά) πειστικές οι δύο απόψεις για την κα Δραγώνα που είναι αδύνατον να βγάλει κάποιος συμπέρασμα αν δεν ερευνήσει ενδελεχώς ο ίδιος το θέμα.
    Όποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο (όπως ούτε και εγώ έχω κάνει) καλό είναι να μην κρίνει τις απόψεις της κυρίας στηριζόμενος σε λόγια τρίτων.
    Στην εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων δεν ξέρω τι έχει κάνει η κυρία αλλά και πάλι καλό θα ήταν να ενημερωθούμε επίσημα για να σχηματίσουμε άποψη.
    Το αν το πτυχίο της έχει κάποιο τυπικό(;) πρόβλημα λίγο με ενδιαφέρει εαν αποδειχθεί ότι κάνει όντως κάποιο έργο και όχι προπαγάνδα.
    Το ότι διαχειρίστηκε "εκατομμύρια" επίσης δεν μου λέει τίποτα απο τη στιγμή που δεν τα έβαλε στην τσέπη της (όπως τόσοι άλλοι) ή δεν τα διάθεσε σε παράνομους ή ύποπτους σκοπούς.
    Αν κάποιοι δεν θέλουμε πολυπολιτισμική εκπαίδευση (δεν καταλαβαίνω καν τι υποτίθεται ότι σημαίνει), μάλλον με τις κυβερνήσεις πρέπει να τα βάλουμε. Δεν νομίζω ότι είναι οι Δραγώνες αυτού του κόσμου που αποφασίζουν σε τέτοιο επίπεδο. Προφανώς στην πηγή πρέπει να στραφούμε.
    Εν κατακλείδι, το να χειραγωγούμαστε απο τους "σκοτεινούς κύκλους εβραιοσιωνιστών" είναι το ίδιο με το να χειραγωγούμαστε απο τους "φωτεινούς κύκλους ακροδεξιών" και άλλων φωστήρων. Πρώτα να ρωτάμε, λοιπόν, και μετά να "βαράμε", όχι το ανάποδο.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΠ
    -Εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων και προγράμματα: Ούτως ή άλλως θα πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λάος τί λεφτά διαχειρίστηκε η κυρία. Άς μας το πει και μετά θα δούμε αν τα διαχειρίστηκε σωστά.
    -Πτυχίο: Το τί σχολειό τελειώσαμε και πώς τρυπώσαμε στο ελληνικό δημόσιο, αφορά τον ελληνικό λαό, ειδικά στην περίπτωση που διαχειριζόμαστε ένα θέμα, όπως είναι αυτό της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, στο οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητος ο απλός Έλληνας πολίτης και όχι ο ακροδεξιός. Είναι μείζον θέμα το πτυχίο και το πώς "πείσαμε" το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ. Έχω προσωπική άποψη για το θέμα ΔΙΚΑΤΣΑ και τον πακτωλό εκατομμυρίων που πλήρωναν οι ενδιαφερόμενοι, για να νομιμοποιήσουν πτυχία και "πτυχία".
    -Χειραγώγηση: Δεν είναι εύκολη η δουλειά τους, έστω και αν υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι και συγκροτήματα πυο παίρνουν συνεντεύξεις του τύπου πυο έδωσε η κυρία Δραγώνα στα ΝΕΑ. Τα ιστολόγια, όσο κι αν κάνουν πολλές φορές λάθη και ίσως αδικούν κάποιες φορές ανθρώπους και πρόσωπα, κάνουν πιο δύσκολη τη δουλειά τους.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=ZbZN0n-l5og&feature=related

    Follow the money.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γ.Π. 1:59 προσυπογράφω την ψυχραιμία σου. ο φιλόλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα ανήρτησες το δημοσίευμα του Θέματος της Κυριακής όπου καταγράφονται οι απόψεις του Δεσποτόπυλου. Όμως η Θ.Δ. λέει πως αμέσως μετά από αυτό το δημοσίευμα επικοινώνησε με τον Δεσποτόπουλο, κλπ κλπ. Τα υπόλοιπα αναφέρονται στη συνέντευξή της. Φιλικά, Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το διαδίκτυο είναι μεγάλη υπόθεση ! Γράφονται υπερβολές αλλά και μέσα από τις υπερβολές μαθαίνεις πράγματα ! Πείσθηκα να αγοράσω και να διαβάσω το βιβλίο της κας Δραγώνα! Μακάρι να προκύπτουν συνεχώς θέματα που προκαλλούν τέτοιου είδους συζητήσεις . Η αλήθεια θα επικρατήσει. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος , ένταση , θυμός , γκρέμισμα , ξαναχτίσιμο ,τίποτα δεν είναι επικίνδυνο όσο η άγνοια του "πίστευε και μη ερεύνα" ! Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου να διαγνώσω το απλοϊκό από το σύνθετο, το ποσοστό του αληθούς από το ποσοστό του μή αληθούς ,το επιθυμητό από το δυνατό , το δικαίωμά μου από το δικαίωμα του άλλου !! Σας ευχαριστώ όλους γιατί με την ένταση της απόρριψής της κας Δραγώνα με οδηγήσατε να αγοράσω το βιβλίο και να το διαβάσω!!Από το διάβασμα δεν κινδυνεύει η κα Δραγώνα αλλά και οι επικριτές της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το θέμα με τα πτυχία δεν είναι καινούριο. Το ξαναείδαμε με την Ρεπούση, που όντας γαλλοδασκάλα, βρέθηκε καθηγήτρια πανεπιστημίου (διδακτική της Ιστορίας) και συγγραφέας βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Τι τι εξεπόνησε, το γνωρίζουν φαντάζομαι οι περισσότεροι.
    Αυτά είναι τα "καλά" της άλωσης της παιδείας από την εθνομηδενιστική αριστερά, εδώ και 35 χρόνια.

    Από την μία υπάρχει προσπάθεια αφελληνισμού των ελληνοπαίδων, από την άλλη, όμως, η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια καλλιεργούν όχι απλώς τον πατριωτισμό, αλλά τον σωβινισμό. Αυτό το τελευταίο δεν ενοχλεί καθόλου τις Δραγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΠ
    Ο Χιτλερ, ερχεται απο την γωνια. Κρυψου. Αγκαζε με τον Μουσολινι.
    Παρε τους "δικους σου" και κρυφτητε σε σκοτεινοφωτεινους κυκλους.

    Xristos Rouletas apo Loutraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος είπε...

    Ειπε ο φιλολογος!

    "Άϊντε ρε μάγκες, καμιά απάντηση; Μόλις το διαβάσω θα πω κι εγώ. Αλλά πόσοι από σας το είχατε διαβάσει; Τζάμπα μάγκες και αδιάβαστοι Έλληνες..."

    Γεια σου ρε φιλολογε. Μας πλημμυρισες "φιλολογια", ++++.
    Ετσι εξηγειται το σκοταδι που 'χουν τα Γυμνασιοπαιδα. Απο κατι "φιλολογους" γιοματους "ευγενεια" σαν και σενα.

    ΥΓ.
    Αντε, με το γλυψιμο η Δραγωνα θα σε προβιβαση σε Λυκειαρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανακοίνωση
    Το θέμα της κυρίας Δραγώνα συζητήθηκε στην ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών στις 19 Νοεμβρίου 2009, κάτι που, εκτός του κ. Δεσποτόπουλου, επιβεβαιώνουν και ο κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος,καθηγητής της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνιδρυτής του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά και ο κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου, δραστήριο επίσης μέλος της Ακαδημίας.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, μέλος της Ακαδημίας παρουσίασε τις απόψεις της κυρίας Δραγώνα όπως αυτές καταγράφονται στα βιβλία της, παρακινώντας την ολομέλεια να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα εκφράζει την αντίθεσή της με την τοποθέτησή της στην Eιδική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας.

    Γιώργο
    στη συνέντευξή της η κ. Δραγώνα αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον κ. Δεσποτόπουλο κλπ.
    Επίσημη δήλωση του Δεσποτόπουλου δεν είδαμε.
    Επίσης, το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει ότι υπήρξε εισήγησε μέλους της Ακαδημίας Αθηνών που διάβασε τα βιβλία και μετά από αυτή την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ανακοίνωση της Ακαδημίας.
    Δηλαδή, όπως φαίνεται, η κ. Δραγώνα έδωσε μια "συνέντευξη" κατά πώς την βόλευε και ο κ. δημοσιογράφος του ΔΟΛ δεν της έκανε ερωτήσεις που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στη συνέντευξη η Δραγώνα επιχειρεί αναδίπλωση, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα και να ηρεμήσει τα πράγματα μπροστά στη διογκούμενη αντίδραση της κοινωνίας.

    Επί της ουσίας τώρα, το αν τα έγραψε και προσυπέγραψε η ίδια τα διάφορα 'αποφθέγματα' ή αν τα έγραψαν άλλοι, όπως ισχυρίζεται, λίγη σημασία έχει από τη στιγμή που η ίδια τα αναδεικνύει. Θέλω να πω ότι μπορεί κάλλιστα να βρέθηκαν 8 ερευνητές (ή 'ερευνητές') οι οποίοι να μάζεψαν διάφορες γνώμες εκπαιδευτικών (ή και 'εκπαιδευτικών'), αλλά το θέμα είναι η τελική διατύπωση και πώς παρουσιάζονται αυτά. Και εφ' όσον παρουσιάζονται σαν 'αξιολογικές προτάσεις' που θα πρέπει να τις λαμβάνουμε εξ ίσου υπ' όψιν (παρ' ότι κάνουν το άσπρο μαύρο), όλα τα υπόλοιπα είναι απλά γαρνιτούρα.

    Η θέση αυτών των 'αποφθεγμάτων' θα μπορούσε να βρίσκεται μόνο σε έναν κατάλογο με 'μαργαριτάρια', όπως αυτοί που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς με 'κουφά' αποσπάσματα από εκθέσεις ανεπίδεκτων μαθητών με τη μορφή παραδειγμάτων προς αποφυγή. Στην 'ουσία' τους δεν πρόκειται να μπω γιατί βαριέμαι να ξανααποδεικνύω τα (χιλιο)αποδεδειγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είπε η Κα Δραγώνα....

    Προΐσταμαι μιας ειδικής γραμματείας, στον πυρήνα της οποίας είναι τα θέματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για τα οποία είχαμε καταθέσει προτάσεις και δεσμεύσεις και προεκλογικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας χωρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σκεφτείτε ότι το σύνθημα των οπαδών του ΛΑΟΣ στη διαδήλωση ήταν: «Θέλουμε παιδεία ελληνική και όχι πολυπολιτισμική».

    Η Κα Δραγώνα προΐσταται στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων

    Πριν από την τοποθέτηση της Η Θάλεια Δραγώνα είναι μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη(κορυφαίο εθνομηδενιστικό φρούτο) επιστημονικές υπεύθυνες του προγράμματος “Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων”. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε το 1997 και εξελίχθηκε σε φάσεις: Στην πρώτη (1997-2000) και δεύτερη φάση (2002-2004) στοίχισε 9.640.000 ευρώ.

    Τα ερωτήματα που τίθενται όμως προς την υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό (που σίγουρα ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια) είναι τα ακόλουθα:

    Θεωρούν ηθικά όσα έγιναν με τις ακυρώσεις και επαναπροκηρύξεις των προγραμμάτων το 2009;
    Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα να έχει σήμερα την εποπτεία του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο έχει προκηρυχθεί για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012;
    Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα (τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οποίας διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων) να είναι και κρίνουσα (ως γενική γραμματέας) και κρινόμενη (ως περιεχόμενο του προγράμματος);
    Υπάρχει περίπτωση η κυρία Δραγώνα να κρίνει ότι το πρόγραμμα που θα διευθύνει η φίλη της Φραγκουδάκη και οι παλιοί της συνεργάτες της δεν είναι καλό;
    Για ποιό λόγο η κυρία Δραγώνα ανακάλεσε την άλλη πρόσκληση του ΕΠΕΑΕΚ για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς (υποτίθεται για να επανεκτιμηθεί το πρόγραμμα) και δεν ανακάλεσε και την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. απόφαση Διαμαντοπούλου 17529/13-11-2009 - την ημέρα δηλαδή που τελείωνε η κατάθεση των προτάσεων);
    Στη δεύτερη περίπτωση δεν χρειάζεται επανεκτίμηση;
    Μήπως η κυρία Δραγώνα θα προσπαθήσει να επιβάλει από τη νέα θέση της τα βιβλία που εξέδωσε στοπρόγραμμα μουσουλμανοπαίδων ως βιβλία για όλη τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα;

    Πηγή:http://ethnologic.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εάν το ΔΙΚΑΤΣΑ προκειμένου να επικυρώσει τον μεταπτυχιακό τίτλο της, ζητούσε να δει και το πρώτο της πτυχίο (από ιδιωτικό κολλέγιο ελευθέρων σπουδών), είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε η κυρία αυτή να διοριστεί ούτε σε νηπιαγωγείο...
    Αλλά είπαμε... Τα παραθυράκια τα αφήνουν μερικά λαμόγια ανοιχτά γιά τους εαυτούς τους και γιά τα άλλα λαμόγια που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΦΑΪΝΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΝΙΖΑ. ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟΔΟΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΤΑΝ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΩΣ ΕΚΤΟΝΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο "ΔΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ" ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ "ΡΕΠΟΥΣΙΣΜΟΥ"

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 'Εδωσε η Δραγώνα συνέντευξη. Που; Στα ΝΕΑ. Εντάξει σοβαρή συνέντευξη.
    Πείσθηκα Τώρα. Μου είπε-του-είπε-τους είπα.

    Φιλόλογε θα είσαι εδώ όταν θα ξετιναχτεί το βιβλίο σελιδά-σελίδα...απο πολλούς και θα δούμε τα συμπεράσματά του. Όχι αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα τσιτάτα έτσι ακριβώς ή όχι - που πολύ πιθανόν να έιναι έτσι όπως τα λέει επ'αυτού αλλά μπορεί και ΟΧΙ.

    Απ΄ότι φαίνεται οι συνεντεύξεις στα ΝΕΑ μετράνε περισσότερο με το τι λέει η Ακαδημία Αθηνών (όπως και στην περίπτωση Ρεπούση).

    Είναι απίστευτη όμως: αναφέρει βιβλιοκριτικές στο («Το Βήμα», Ν. Μπαλτά 7/9/1997, «Η Καθημερινή», Γ. Μεταξάς, 12/10/1997, «Η Αυγή», Γ. Λαμπάτος, 12/2/1998) ως κάτι θετικό.
    Είναι σαν να λέμε : Την εκθείασαν
    διεθνούς κύρους συνάδελφοι ή την έκαναν review σε κανένα σοβαρό περιοδικό της εν λόγω 'επιστήμης'. Για πολλά γέλια το Λαμπρακιστάν και οι περίοικοί του.


    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι να πει ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ...αφού έχουν γράψει τα ΝΕΑ, Η ΑΥΓΗ, και ή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το βιβλίο.

    Θ. Δραγώνα: Επικίνδυνοι ισχυρισμοί

    Θ. Δραγώνα: Οικονομικά Συμφέροντα

    Ερώτηση θα ασχολούνταν κανείς με το εν λόγω βιβλίο εάν η κ.Δραγώνα δεν εισερχόταν στο υπουργείο ως γραμματεύς;

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. { Από την μία υπάρχει προσπάθεια αφελληνισμού των ελληνοπαίδων, από την άλλη, όμως, η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια καλλιεργούν όχι απλώς τον πατριωτισμό, αλλά τον σωβινισμό. Αυτό το τελευταίο δεν ενοχλεί καθόλου τις Δραγώνες.
    02 Ιανουαρίου 2010 4:00 μ.μ. }


    ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ !Και συμπληρώνω ως ερώτημα στους σύγχρονους "προοδευτικούς αριστερούς", σ' αυτήν την ομάδα γειτονικών κρατών (που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε προβληματική περιοχή), πόσοι και ποιοι τελικά θα επιβιώσουν ως έθνος ; ως "διαφορετικότητα" τέλος πάντων, (για να μιλήσω και με την αγαπημένη τους λέξη-υποτίθεται το καλό για το οποίο εργάζονται);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. { Η «ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ»
    Της χρεώνουν: Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) και ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε φταίνε πάντα οι μεγάλες δυνάμεις. }


    α Δραγώνα , δεν γνωρίζεις ούτε τους φίλους σου τους Τούρκους! Αυτοί πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι "οι πιο καλοί άνθρωποι και συνάμα όμως, ο πιο αδικημένος λαός του κόσμου, που οι μεγάλες χώρες δεν τους συμπαθούν και δεν τους βοηθούν μόνο και μόνο επειδή είναι...μουσουλμάνοι! Γι'αυτό στηρίζουν και βοηθούν πάντα την Ελλάδα ...αφού όλοι αυτοί είναι Χριστιανοί!"
    Οπότε Δραγώνα, αλλού να ψάξεις αυτά που ψάχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΕΤΣΙ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ "ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ" ΜΕ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΕ Η ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΥΛΗΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ, ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ (ΡΕΠΟΥΣΗ,ΔΡΑΓΩΝΑ,ΛΙΑΚΟΣ,ΓΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ)
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΝΟΟΥΝ.ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλε ΝΗΜΑ κατσε να δεις τωρα.Θα πλακωσει οοοολη η φαμπρικα,οι συριζοευραιοι,οι στημενοι που λεμε!Να δεις τι πολεμος γινεται στα blogs,να τα σπασουν.Το ασπρο να μας το κανουν μαυρο,εκει που τα σχολια πανε να αποκτησουν μια συμπαγη και ενιαια συνοχη πλακωνουν ολοι οι "απο το πουθενα" (...grsail,exarhiotis13 και αλλοι απιθανοι) να πουν δηθεν γνωμη,ενω αυτα τα κανουν για να αποσυντονισουν τη κοινη γνωμη(παντα σε διατεταγμενη τροχια και αποστολη απο τα αφεντικα τους).Κι ολα αυτα για μια μαγαρα που δε τη ξερει ουτε η μανα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το αξιοπεριεργο και ταυτοχρονα τραγελαφικο της ολης υποθεσης, ειναι πως εχουν βγει στα μετεριζια και καθε λογης "επαναστατες", που τον αλλο καιρο ειναι "κατα του συστηματος" και στηριζουν ανθρωπους που... πασιφανως στηριζονται απο το συστημα! (Ολα τα γνωστα ΜΜΕ, σχεδον ολα τα πολιτικα κομματα).

    Η Ελλαδα ειναι μια χωρα για κομιξ. Πλαι στο τρελο γαλατικο χωριο του Γκοσινυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να κρώζετε μειράκια !

    Να κρώζετε αφού δεν χρησιμοποιείτε την λογική και δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε επιχειρήματα !

    Βάλατε το κείμενο με της απαντήσεις της Ειδικού Γραμματέως όχι για να τις διαβάσετε αλλά ως αφορμή για να συνεχίσετε να κρώζετε !

    Βάλατε το κείμενο με της απαντήσεις της Ειδικού Γραμματέως αλλά δεν παραλείψατε να εντάξετε στην ανάρτησή σας και το πρικρόχολο (όσο και ηλίθιο ) σκίτσο με αναφορά στον χρηματοδότη σας ! ...

    Είναι γνωστό ότι τα αυγά του φιδιού, η ύπαρξη των οποίων συδαβλίζεται _έντονα_ από το αμερικανοεβραϊκό λόμπι, δεν παράγουν σκέψη και απεχθάνονται την δίκαιοσύνη !

    Και βέβαια δεν θα σας περάσει αφού βαδίζετε πλέον αμετάκλητα προς την απαξίωση και την ανυπαρξία ... με τις υγείες σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ἀξιότιμη κυρία Δραγώνα,
    ...”Βεβαίως, ολόκληρο το βιβλίο έμμεσα και άμεσα θεωρεί την αξιολόγηση των πολιτισμών ως «ανωτέρων» και «κατωτέρων» αυθαίρετη προκατάληψη και ιδεολογία της εποχής της αποικιοκρατίας…”


    Σεβαστὴ καθ’ ὅλα ἡ ἄποψή Σας γιὰ τὴν ἐξίσωση/ἐξομοίωση τῶν πολιτιστικῶν χαρακτήρων τῶν λαῶν, ποὺ ἔδρασαν ἱστορικά, πλὴν ὅμως ἔχει ἰσχὺ δόγματος ἤ ἀναπόδεικτης πρότασης (ἀξιώματος). Πρᾶγμα ποὺ σημαίνει μὲ τὴν ἀριστοτελικὴ λογικὴ, ὅτι ἡ ἐποχὴ τῆς ὕστερης χαλκοκρατίας (Κρητομυκηναϊκὸς πολιτισμός) εἶναι ἐφάμιλλη τῆς μέσης παλαιολιθικῆς (ἄνθρωπος τοῦ Νεάντερταλ) ἤ αὐτὴ μὲ τὴν κλασσικὴ ἑλληνικὴ περίοδο. Ἄν δὲ, πᾶμε στὰ νεώτερα χρόνια ἡ ἐποχὴ τοῦ ἐθνικοσοσιαλισμοῦ στὴν σύγχρονη Γερμανία (κρεματόρια κλπ.) εἶναι ἰσάξια σὲ πολιτισμικὰ ἐπιτεύγματα μὲ τὴν δημοκρατικὴ Γερμανία. Ἡ ὀθωμανικὴ-κεμαλικὴ Τουρκία τῶν ἐθνοκαθάρσεων ἐξισώνεται ἀντί-στοιχα μὲ χῶρες τῆς κεντρικῆς Εὐρώπης, ὅπως μὲ τὴν Ἐλβετία !
    Ἄν παρόμοιες ἀπόψεις ἐκτίθενται στὰ ὀγκώδη συγγράμματά Σας καὶ στὸ πολύμοχθο ἔργο Σας, ἀδυνατῶ νὰ τὶς κατανοήσω καὶ νὰ τὶς ἐνστερνισθῶ, πολὺ δὲ περισσότερο νὰ τὶς διδάξω ἤ νὰ ἀφιερώσω πολύτιμο χρόνο γιὰ τὴν μελέτη τους.
    Μὲ κάθε ἐκτίμηση Χρῆστος Ἠλ. Μηλίγγος
    γεωλόγος καθ. ΠΕ04
    2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας
    Ἀσύρματος Ποταμοῦ,
    Ποταμὸς Κέρκυρας, 49 100
    τηλ. 26610 48418

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το παιδι μιλησε...Ψαξατε πολυ για να τη βρειτε αυτη τη μαγαρα αγορι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και κρατα και κατι αλλο.Το μπουρδελοπροξενειο τους στη Θρακη θα εχει φυγει μεχρι το 2020.capici!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φίλε grsail, μιά παρατήρηση: τα γραφόμενά σου βγάζουν πολύ πανικό (και δικαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα είδατε, ασφαλώς, και την διακήρυξι υπεράσπισης της κας Δραγώνα από κάποιους Πανεπιστημιακούς καθηγητές. Δεν πιστεύω να …τρομάξατε!
    Λίγες είναι οι 342 φίρμες αυτής της ΛιακοΦραγκ(ολεβαντιν)ουδάκιας παρέας ελλαδιτών πανεπιστημιακών που βάζουν πλάτη στην επιχείρησι αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας του λαού μας.
    Τα βιβλιαράκια της Ρεπούssη και της Δραgώνα είναι επιστολές αποστόλων της άπιστης προς το Ελληνικό Αξιακό Ιδεώδες (επι-κρατούσας) ιδεολογίας.
    Η διδασκαλία του εθνομηδενισμού προπαγανδίζεται συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες καί στις τρείς βαθμίδες της ελλαδικής εκπαίδευσης, (δεν μιλάμε για «Ελληνική Παιδεία» -όρος ουσιαστικά υπο διωγμόν) του ετερόφωτου (πολιτικά-πολιτισμικά) νεοελληνικού κρατιδίου, αλλά η θλιβερή διαπίστωσι είναι ότι αυτή η αίρεσι έχει ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ανάμεσα στους ελλαδίτες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

    Οδεύουμε προς μια νέα (νεοεποχήτικη) Τουρκοκρατία;
    Καιρός να ανοίξουμε νέα Κρυφά Σχολειά και να κάνουμε υπομονή για μια νέα Φιλική Εταιρεία.
    Μέχρι τότε μπορεί, φυσικά, να έχουμε βίαιους ή μή εξισλαμισμούς, (ίσως και Νεομάρτυρες), αλλά και σώματα νέο-Αρματολών/Κλεφτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. .
    @Κρύο αίμα


    Οπωσδήποτε 'δικαίως' αφού το δικό μου 'αίμα' δεν είναι 'κρύο' ...

    Οτιδήποτε πρωτογενώς θερμό προσομοιάζει - για τους αδαείς - με πανικό ...

    Λοιπόν, ευχαριστώ 'θερμά' για την επισήμανση :-)
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. grsail είπε...

    Να κρώζετε μειράκια !

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΗΛΙΚΑΣ ΠΡΟΣ ΧΟΥΦΤΑΛΟ. ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΘΑΝΑΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ κρώζετε ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ . ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΡΑΚΑΣ "ΚΡΑΧΤΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕ ΔΟΥΛΕ, ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Ανώνυμος 9:25

    Θα καταλαβαίνετε φυσικά ότι είναι τόσο ασυνάρτητο αυτό που γράψατε ώστε δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί ... συνιστώ ψυχραιμία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Συμφωνώ με τις απόψεις του Σαββα Καλεντερίδη 100%.

    Δεν μου αρκει που τα είπε με άλλα λόγια. Διάβασα την συνέντευξή της στα ΝΕΑ. Τα πιστεύει 100%. Πιστεύει πως εμείς έχουμε υποχρέωση να προσαρμοστούμε στους λαθρομετανάστες, άρα πρέπει να αλλάξουμε.

    ΟΧΙ και ΠΟΤΕ. Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Έλληνες, όχι πολιπολιτισμικος χυλός. Θέλω τα παιδιά μου να μιλάνε Αρχαία, να μισούν τους Τούρκους , και όλους τους ιστορικούς εχθρούς του έθνους.

    Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πολυπολιτισμός και μετανάστες. Από το χωριό μου στην Μάνη οι μισοί έφυγαν για Αμερική και οι αλλοι μισοι για Καναδά. Αντίστοιχα αυτές οι χώρες δέχτηκαν εκατομμύρια μεταναστών από όλα τα μέρη του κόσμου. Με κανόνες. Με νόμους. Με οργάνωση. Παρολα αυτά δεν είδα το Αμερικανικό το Καναδικό το Γερμανικό Κράτος να διαφοροποιουν την καθεστυκυια πράκτικη τους σχετικά με την γλώσσα τους ή το κοινωνικό τους σύστημα.Έτσι λοιπόν τα ξαδέρφια μου μου και τα ανήψια μου δεν μιλούν γρί ελληνικά και έχουν πλήρως απορροφηθεί από την νέα τους πατριδα. Θα μου πείς αυτές οι χωρες έίναι έτσι και αλλιώς πολυπολιτισμικές και θα έπρεπε να εχουν μια σταθερά.
    Εμείς που δεν είμσαταν πολυπολιτισμικοί και μας αναγκάζουν να γίμουμε γιατί πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα.Να προσαρμοστούν οι μετανάστες στην νέα πραγματικότητα.
    Ας αποφασίουμε λοιπόν ποιά είναι τα όρια μας, ασ βάλουμε κανόνες, γιατί΄καλώς ή κακώς εμείς είμασταν εδώ και οι άλλοι μας επισκέφθηκαν.
    Όταν πας σε ένα σπίτι σέβεσαι τον σπιτονοικοκύρη δεν του γίνεσαι βάρος. Ας συνειδητοποιησουκε οτι ήρθε η ώρα να σοβαρευτουμε και να θεσπίσουμε κανόνες που θα τους σέβονται οι επισκέπτες του σπιτιου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.