2/1/10

Ερώτηση βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για την δίωξη Μπολάνου

Ο Αλβανός εισαγγελέας της Αυλώνας άσκησε δίωξη για «κατάχρηση εξουσίας» κατά του Έλληνα Δημάρχου της Χιμάρας Βασιλείου Μπολάνου. Οι προβλεπόμενες ποινές με βάση το αλβανικό δίκαιο προβλέπουν πολυετή φυλάκιση και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Το αλβανικό κράτος εναντίον του Δημάρχου Χειμάρρας

Ο Αλβανός εισαγγελέας της Αυλώνας άσκησε δίωξη για «κατάχρηση εξουσίας» κατά του Έλληνα Δημάρχου της Χιμάρας Βασιλείου Μπολάνου. Οι προβλεπόμενες ποινές με βάση το αλβανικό δίκαιο προβλέπουν πολυετή φυλάκιση και υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Ο Δήμαρχος της Χιμάρας αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις για την προστασία της γης και της περιουσίας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά και για την γενικότερη εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική προστασία των Βορειοηπειρωτών.
Είναι σαφές πως πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη με κατασκευασμένες κατηγορίες, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες διώξεις εναντίον των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών τόσο από το αλβανικό κράτος όσο και από αλβανικούς παρακρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι από κοινού τρομοκρατούν την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

Α)Πως προτίθεστε να συμπαρασταθείτε στον Δήμαρχο Χιμάρας, και να τον προστατέψετε από τις διώξεις και την τρομοκρατία που δέχεται από τους Αλβανούς;
Β) Σκοπεύετε να ασκήσετε πιέσεις στην αλβανική κυβέρνηση έτσι ώστε ο χώρος όπου κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο να αποκτήσει θεσμικά ένα σημαντικό βαθμό αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να θωρακιστεί απέναντι στις αλβανικές μεθοδεύσεις;

Αθήνα 14.12.09
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Έκθεση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία .
70 μη κυβερνητικές οργανώσεις της Αλβανίας εξέδωσαν από κοινού μια έκθεση για το σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων. Τα προβλήματα που σημειώνονται στην έκθεση αφορούν την διαφθορά στην πολιτική και την δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των κρατουμένων, των ασθενών, των ΑΜΕΑ κτλ. Στην έκθεση σημειώνεται επίσης - χωρίς ωστόσο να δίνεται μεγάλη έμφαση - η ανάγκη επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Περιφερειακών ή Μειονοτικών Γλωσσών για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων της χώρας.

Στην κατάρτιση της έκθεσης συμμετείχαν ο "Συνήγορος του πολίτη", η Κεντρική Επιτροπή των Εκλογών" το παράρτημα του "Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι" και άλλες οργανώσεις.Αντιθέτως προς το αλβανικό σύνταγμα, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζει να παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα για την αλβανική κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για διεκδικήσεις υπέρ της Ελληνικής μειονότητας στην ξεχασμένη και τρείς φορές αδικημένη Β.Ηπειρο. Όλα τα κράτη γύρω μας διεκδικούν από όλους εκτός από τους Ελληνες που είμαστε μόνο παθητικοι δέκτες διεκδικήσεων . Την Μ.Ασία την χάσαμε μια για πάντα. Κείται μακράν. Το Μοναστήριον, Την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανδριανούπολη, την Ανατολική Θράκη που είναι δίπλα μας τα ξεχάσαμε. Η Βορειος Ηπειρός όμως έχει ενεργή μειονότητα. Ασ πιέσουμε λοιπόν και εμείς ώστε να πετύχουμε ένα μοχλό πίεσης και στα υπόλοιπα μέτωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.