28/1/10

Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη). Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους εκτοξευτές των πυραύλων WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.

Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.

Η κίνηση της Άγκυρας είναι καθαρά επιθετική ειδικά αν συνδυαστεί με τις εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού λιμανιού του νησιού του Κάστρου που βρίσκεται βορειοανατολικά, τις νέες αποθήκες πυρομαχικών που κτίζονται συνέχεια και τα έργα υποδομής και υποστήριξης βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού. Οι εργασίες έχουν ενταθεί από το περασμένο καλοκαίρι κα σίγουρα αυτό δεν είναι άσχετο με ην ελληνική κινητικότητα λίγα μίλια βορειοδυτικά στα πετρελαϊκά πεδία της Θάσου και του Μπάμπουρα.

Δημιουργείται μία προωθημένη αεροπορική βάση, λίγα μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου και νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, ανάλογη με την Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου, προφανώς για να υποστηρίζει τις βάσεις Μπαλίκεσερ και την Μπαντίρμα, αλλά και για να αποτελεί εφαλτήριο σε αποβατικές ενέργεις στο βόρειο Αιγαίο. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε εκτάσεις που ανήκαν σε Έλληνες στους οποίους δε τους αναγνωρίστηκαν οι παλαιοί τίτλοι κυριότητας και έτσι τα κτήματα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του τουρκικού δημοσίου. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία του αεροδρομίου (λήφθηκε μόλις είχαν τελειώσει οι εργασίες του διαδρόμου αποπροσγείωσης και πριν αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του πύργου ελέγχου, των υποστέγων, των αποθηκών κλπ) βρίσκεται στη μέση μιας αγροτικής περιοχής.

Στην Ίμβρο το 1964 απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των μαθητών να μεταναστεύσει προς Κωνσταντινούπολη και Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι από 9.000 κατοίκους περίπου το 1960, οι εναπομείναντες Έλληνες ομογενείς ανέρχονται σήμερα σε 500 περίπου (μονίμους κατοίκους) και στα δύο νησιά που με την συνθήκη της Λοζάνης, έμειναν υπό τουρκική κατοχή (Ίμβρος-Τένεδος).

Το 1965 ιδρύθηκαν οι περίφημες «ανοικτές φυλακές», όπου οι πάσης φύσεως εγκληματίες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ, προβαίνοντας σε κάθε είδους βιαιότητες σε βάρος του πληθυσμού και μάλιστα...χωρίς την τυπική δυνατότητα των τουρκικών αρχών ασφαλείας να παρεμβαίνουν! Γιατί; Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης θεσπίστηκε για την Ίμβρο και την Τένεδο καθεστώς ειδικής διοικητικής οργάνωσης (τοπική αυτονομία) αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία για την παροχή εγγυήσεων στον γηγενή μη-μουσουλμανικό πληθυσμό (ο οποίος αποτελούσε τότε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των δύο νήσων)!

Χαρακτηριστικό είναι όταν ομάδα παρακρατικών επιτέθηκε σε Ιμβριώτη ομογενή κατά την επίσκεψη του Έλληνα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη Αλέξη Αλεξανδρή αυτό έγινε όταν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που συνόδευε τον Έλληνα διπλωμάτη, αποχώρησε με πρόσχημα την... έλλειψη ευθύνης στη περιοχή. Δηλαδή χρησιμοποίησαν το άρθρο 14, το οποίο βέβαια έχουν ποδοπατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική εφημερδία Taraf, δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένη ομιλία Τούρκου συνταγματάρχη στην οποία ο Τούρκος αξιωματικός παραδεχόταν ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου και για να διώξουν τους Έλληνες ομογενείς από την Ίμβρο μετέτρεψαν το 1965 το νησί σε ανοικτή φυλακή και το ίδιο πρότεινε να εφαρμοστεί μετά την κατάληψη του βόρειου Έβρου στην επίθεση που σχεδιαζόταν εκεί το 2003 βάσει των αποκαλύψεων της Taraf.

Όλα αυτά την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία πιεζόμενη να περικόψει δαπάνες, προγραμματίζει, αν απαιτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις, την κατάργηση των προωθημένων Σμηναρχιών σε Σκύρο και Καστέλλι...

Τμήμα ειδήσεων defenencenet.gr

12 σχόλια:

  1. ουσιαστικά η οποια συνθήκη που προστάτευε το νησί έχει χαθεί,η ουσία είναι ότι οι τούρκοι θέλουν να αλλάξουν την συνθήκη της λωζάνης και πιέζουν είτε στο αιγαίο είτε στην θράκη για να την αλλάξουν και αυτός είναι ο λόγος τις επίσκεψης του ερτογάν εδώ για να τα βρούμε σαν λογικοί άνθρωποι που λέει και ο λόγος.Σε συνδυασμό με τα αεροσκάφη εναεριου εφοδιασμού θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο αιγαίο και φυσικά λέω ότι αν γίνει αυτή η βάση που όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες έχει ήδη γίνει θα έπρεπε να είναι ήταν αιτια για πολεμική επιχείρηση από μέρους μας προς προάσπιση εθνικού συμφέροντος,όπως η τούρκοι για τα 12 ναυτικά μίλια αλλα ποιος πολιτικός η στρατιωτικός θα σηκώσει το βλέμμα του στους τούρκους.άσε τώρα που πάμε και για διάλυση άντε και του χρόνου με υγεία.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμφωνω με το άρθρο.
    Το αεροδρόμιο στην Ιμβρο ήταν ένα τέχνασμα για να απαλλοτριώσουν όλες τις Ελληνικές ιδιοκτησίες στην πιο εύφορη περιοχή του νησιού σε εξευτελιστικές τιμές.
    Αυτό άλλωστε φαίνεται και απο τις δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται.
    Το αεροδρόμιο αυτό δεν λειτούργησε ποτε. Επειδή τελευταια οι Έλληνες του νησιού προσφεύγουν στο ΕΔΑΔ λόγω του ότι κρίνονται παράνομες οι απαλλοτριώσεις αφού ο λόγος που έγιναν δεν υλοποιήθηκε ποτε, οι Τουρκοι ξεκίνησαν να μεγαλώνουν τον αεροδιάδρομο για να μπορέσουν να δρομολογήσουν εμπορικές πτήσεις απο Κων/πολη, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
    Δεν έχω στρατιωτικές γνώσεις αλλά ένα αεροδρόμιο που θα είναι μέσα στο βεληνεκές του ελληνικού πυροβολικού μου φαίνεται δύσκολο να είναι στρατιωτικό.
    Αντίθετα, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η πολύ έντονη στρατιωτική παρουσία και η κατασκευή τεράστιου λιμανιού που μόνο για το καραβάκι της γραμμής δεν έγινε.

    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υποψη ότι στα 800μ απο αυτόν τον αεροδιάδρομο υπάρχει βάση κομάντος που ενδεχομένως να χρειάζεται να αερομεταφερθεί. 'Αρα μπορεί το αεροδρόμιο να είναι χρήσιμο για την εξυπηρέτηση μεταγωγικών αεροσκαφών

    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο στη Λήμνο όσο και στη Σαμοθράκη πρέπει να εγκατασταθούν νέες μοίρες καταδρομών (ίδρυση νέων μοιρών και όχι μεταφορά τους), σε ένα από τα δύο νησιά και δύναμη επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων (προκεχωρημένη βάση, καθώς και MLRS, κάτω από την προστασία βέβαια αντιαεροπορικών μικρού και μέσου βεληνεκούς. Και επιτέλους να εντάξουμε UAV.

    Το περιβάλλον στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο είναι διαφορετικό από τα Δωδεκάνησα. Οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να παρακολουθηθεί από την Ελλάδα πιο εύκολα. Ούτε το μεγάλος αριθμός βραχονησίδων υπάρχει, ούτε η εγγύτητα με τα τουρκικά παράλια, και βέβαια δεν υπάρχει και το κύμα των λαθρομεταναστών.

    Τα δύο αυτά νησιά είναι πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Ελλάδα, άρα πρέπει να θωρακιστούν ανάλογα.

    Η Ίμβρος (πρέπει να) είναι στους στόχους του ανταπωδοτικού χτυπήματος, μιλώντας πάντα για αερο-αποβατική ενέργεια και όχι για αεροπορικό βομβαρδισμό, όπως σε άλλους στόχους.

    Δείτε το χάρτη της περιοχής από το Google Maps:
    http://www.google.com/maps?ie=UTF8&hq=&hnear=%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%91%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1,+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82&ll=40.174676,26.174927&spn=1.737631,4.839478&t=h&z=8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ματ κίνηση , που μας μπλοκάρει , το πρόβλημα , είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει αντιαεροπορική ασπίδα , σοβαρότερος κίνδυνος από ότι τα ίδια τα Πολ Αερ .
    Ευάγγελε οι τορπίλες ; είναι έτυμες , τα υποβρύχια ; ρητορικά ερωτήματα.
    Άντε και καλά κρασιά.
    Το ποιο καυτό 6 μηνο θα είναι το δεύτερο μετά τον Ιούνιο και το Νάπαλμ 3 μηνο θα είναι Αύγουστου Σεπτεμβρίου Οκτώβριου.

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι και τόσο μυστικό, δέστε φωτογραφίες από τουρίστες.

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=363555

    από wikipedia:
    Çınarlı
    Çınarlı is the main town on Imbros, known as Panaghia Balomeni (Παναγία Μπαλωμένη) in Greek. Most of the settlements on Imbros were given Turkish names in 1926. Çınarlı is in the middle of the island; there is a small airport under construction nearby.

    Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου:
    http://wikimapia.org/2024826/Gokceada-Airport
    Gökçeada= Ίμβρος στα Τούρκικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκατό χρονών καλά καλά δεν πρόκειται να γίνει το Κεμαλιστάν.
    Μετά την πρώτη μεγάλη σφαλιάρα όλοι οι Τούρκοι θα ψάχνουν να βρουν τις ταυτότητες των Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων και άλλων προγόνων τους. Μέσα σε λίγες δεκαετίες κανείς δεν θα μείνει Τούρκος. Η Τουρκία είναι μία ψεύτικη χώρα, με ψεύτικη ταυτότητα, και θα καταρρεύσει γρηγορότερα από όσο πιστεύουμε.
    Ο Ερντογάν τελικά είναι στόκος, και για αυτό καλό είναι για μας να παραμείνει στην εξουσία. Οι Κεμαλικοί και να εκλεγούν θα έχουν εμφύλιο από τους Ισλαμιστές. Ο δρόμος της Τουρκίας προς την καταστροφή είναι μονόδρομος, είτε Κεμαλιστές διαλέξει είτε Οθωμανιστές. Ο Κεμαλισμός είναι αρρωστημένη κατάσταση. Καταρρέει. Το Ισλάμ από την άλλη πλευρά είναι κόκκινο πανί για όλους τους συμμάχους. Οι Τούρκοι την έχουν άσχημα.
    Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να ζητάμε, τέρμα οι εκπτώσεις οι δικές μας. Τώρα πρέπει να αρχίσουν αυτοί το ξεπούλημα. Όχι μόνο μίλια του αέρος, αλλά και του εδάφους. Ας αρχίσουμε από Κύπρο παρκαλώ, που είναι και όλος ο πλανήτης μαζί μας. Κανείς σε όλον τον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει την Β Κύπρο, εμείς τι περιμένουμε, με λουλούδια θα την πάρουμε πίσω;
    Μάνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ηδη τους απανταμε σκληρα υπερασπιζομενοι το status quo: σκεψεις να κλεισει η Σκυρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωτογραφικά ντοκουμέντα με Goggle Eatrh....?

    Γι' αυτό χαρακτηριζόμαστε χώρα της υπερβολής και της ατελείωτης βλακείας.......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εάν οι Τούρκοι κατασκευάζουν βάση στην Ίμβρο και οι σύγχρονοι πολιτικοί, υποτίθεται Έλληνες άνδρες, κλείνουν τις αεροπορικές βάσεις της Σκύρου και του Καστελλίου για την εξοικονόμηση 2.000.000 Ευρώ, τότε είμαστε άξιοι της ατυχίας μας.

    Λέγει ο φίλος του Ιστολογίου:
    "Ο Κεμαλισμός είναι αρρωστημένη κατάσταση"

    Όχι φίλε μου, ο Κεμαλισμός είναι φασισμός και εθνικοσοσιαλισμός στην χειρότερη μορφή που μπορεί να φαντασθεί άνθρωπος. ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!!
    Αλλά και ο ισλαμισμός δεν πάει πίσω. Διότι δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και καθεστώς τελείως αντιδημοκρατικό οπισθοδρομικό (γι' αυτό σε όλες τις χώρες που επικρατεί είναι όλες καθυστερημένες! Βλέπε την Νιγηρία όπου οι Χριστιανοί Ίμπος είναι μορφωμένοι και προοδευτικοί αλλά οι μουσουλμάνοι Χάουσα είναι καλοί μόνο για τον στρατό!)και ανελεύθερο


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά κάνουν! Μαγκιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια της Συνθήκης της Λωζάννης τι κάνει;
    Αν κάνει χρήση της την αναζωπυρώνει και δεν δέχεται την αδρανοποίηση της που λυσσαλέα επιχειρούν οι Τούρκοι.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.