31/1/10

Σύλληψη Αμερικανών για παράνομες υιοθεσίες στην Αϊτή


Οι συλληφθέντες, μέλη ΜΚΟ, κάνουν λόγο περί «παρεξήγησης».

Η αστυνομία στην Αϊτή συνέλαβε 10 υπηκόους των ΗΠΑ, 5 άνδρες και 5 γυναίκες, και δύο Αϊτινούς χθες, Σάββατο, διότι επιχείρησαν να βγάλουν 31 παιδιά από τη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση την ομάδα της οποίας ηγείτο μια γυναίκα, η Σίλσμπι Λόρα Λαβόν, στην μεθοριακή ζώνη στο Μαλπάσο, κοντά στην Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφερε το υπουργείο Διασποράς.
«Η ιδέα ήταν να πάμε τα παιδιά κάπου όπου θα είχαν φροντίδα, τρόφιμα και ρουχισμό», είπε η Λαβόν σε δικαστή στο αρχηγείο της αστυνομίας, που χρησιμοποιείται, μετά το σεισμό, και ως προσωρινή έδρα της κυβέρνησης.
Η Λαβόν είπε ότι αγόρασε πρόσφατα μια έκταση σε παράκτια πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου σχεδίαζε να κτίσει ορφανοτροφείο για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.
Η γυναίκα υποστήριξε ότι επρόκειτο να στεγάσει τα παιδιά σε ένα ξενοδοχείο στη βόρεια ακτή, κοντά στο Καμπαρέτε, ενόσω θα ανεγειρόταν το ορφανοτροφείο.
Ο υπουργός Διασποράς Εντουίν Παρεζόν δήλωσε ότι μόνο το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει την εξουσία να επιτρέπει την έξοδο ανηλίκων από τη χώρα. «Πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις των υπόπτων, έχουμε να κάνουμε με μια παραβίαση του νόμου της Αϊτής», σημείωσε.
Τα 33 παιδιά μεταφέρθηκαν σε κυβερνητικό ορφανοτροφείο στο Κρουά ντε Μπουκέ, λίγο έξω από το Πορτ-ο-Πρενς. Αξιωματούχοι του προξενείου των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τους κρατούμενους.
Μετά το σεισμό, που άφησε αδιευκρίνιστο αριθμό παιδιών ορφανά, ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελρίβ και η UNICEF έχουν καταγγείλει την παράνομη μεταφορά ανηλίκων έξω από τη χώρα. Αξιωματούχοι της UNICEF στο Πορτ-ο-Πρενς και στην Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο παιδιών, αυξάνοντας το επίπεδο της επαγρύπνησης στα έγγεια σύνορα αλλά και στο αεροδρόμιο.
Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιβ Κρισταλέν είπε ότι στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται και δυο πάστορες, ένας στην Αϊτή και ένας στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. «Πρόκειται για απαγωγή, όχι για υιοθεσία», τόνισε. Τα παιδιά ήταν από 2 μηνών έως 12 ετών και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας. «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς στην Αϊτή είναι ότι ένα παιδί χρειάζεται να έχει εκδοθεί άδεια από το υπουργείο μας για να βγει από τη χώρα», είπε.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μέλος της οικογένειας ενός από τους συλληφθέντες είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για παρεξήγηση σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα. Ο Κρισταλέν είπε ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην ΜΚΟ New Life Children's Refuge, μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει έδρα το Άινταχο. Η οργάνωση είχε ζητήσει online δωρεές για να μεταφέρει 100 παιδιά από την Αϊτή στην Δομινικανή Δημοκρατία και εθελοντές για να προσέχουν τα παιδιά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Όπου και να τα πήγαιναν, καλύτερη τύχη Θα είχαν απ' ό,τι στην Αϊτή. Εκτός πια κι αν τα διέθεταν σε κυκλώματα παιδικής πορνείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ALEX JONES (Greek subs) ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=kufVQ49bBS0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδατε στις φωτογραφιες τις φατσες αυτων που συνεληφθησαν;
    Καθαροτατα "ανθρωπινα σκουπιδια".
    "White trash" που λενε και οι Αμερικανοι. Πολυ πιθανοτατα μιας και στην Αμερικη υπαρχουν κατι πολυ περιεργες νομοθεσιες (ιδιως για τα μαυρακια) οι κυριοι και οι κυριες να εποφθαλμιουσαν αργοτερα, επιδοματα ανηλικων απο την Αμερικανικη κυβερνηση. Και ειναι πολυ παχυλα τα μηνιαια εμβασματα για καθε παιδι.
    Εδω και χρονια εχει αναπτυχθει μια σχετικη βιομηχανια (στην Αμερικη) με τους λευκους, επικαλουμενοι της Βιβλου, να οριζονται απο δικαστηρια ως επιτηρητες ή και να υιοθετουν ανηλικους.
    Αρκετα τα χρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elpizo mono na min einai i Protstantiki ekdoxi tou paidomazomatos
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.