1/1/10

Μια απάντηση στο "Δεν είμασταν Έλληνας, μας έκαναν" της κ. Δραγώνα

Σαν σήμερα, την 1η Ιανουαρίου 1822, στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, το επαναστατημένο ελληνικό έθνος δια των εκπροσώπων του ψήφισε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος.
Τότε οι εκπρόσωποι του Έθνους, χαρακτήρισαν την οθωμανική σκλαβιά "φρικώδη οθωμανική δυναστεία, ....βαρύτατο απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυρρανίας...", δίνοντας την καλύτερη απάντηση στην κ. Δραγώνα και τους συμπάσχοντες μαζί της ακαδημαϊκούς.
Άς δούμε όμως τη διακήρυξη της Επιδαύρου:
«Το ελληνικό Εθνος, το υπό τη φρικώδη οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας κηρύττει σήμερον διά των νομίμων παραστατών του εις εθνικήν συνηγμένην συνέλευσιν ενώπιον θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν».


27 σχόλια:

  1. 1 ιανουαριου 1822 "Εν ονοματι της αγιας και αδιαιρετου Τριαδος".Ετσι αρχιζει. "εχρησιμευσε τα μεγιστα ο ειδημων Ιταλος Γαλλινας,παρεδεχθη τελειαν ανεξιθρησκειαν και ισοτελειαν προηγουμενου νομου περι εισπραξεως των τελων.εκηρυξεν ολους τους Ελληνας ισους ενωπιον των νομων και δεκτους εν παση υπηρεσια του κρατους.εξησφαλισε την ζωην,την τιμην και την ιδιοκτησιαν εκαστου υπο την προστασιαν των νομων.κατηργησε την δουλειαν,τα βασανιστηρια καιτην δημευσιν.διεταξε πας φυλακιζομενος να ειδοποιηται εντος 24ωρων περι της αιτιας της φυλακισεως του,και να δικαζεται εντος τριων ημερων..." Οι Ελληνες να διαβαζουν την ιστορια τους,ειναι υπερηφανος λαος,δεν μπορει ο καθε διατεταγμενος-εντολοδοχος,μιασμα και μαγαρα να λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάνε και για Ελληνικό Έθνος το 1822,
    Άραγε αυτούς ποιος τους έκανε άραγε να λένε τέτοιες "εθνικιστές" εκφράσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

    Κυρια Δραγωνα
    Μια περιπτωση.....θετικης επιδρασης του Τουρκικου πολιτισμου ειναι και η παρακατω.......

    Ο Ιταλός Fr Pasqua περιγράφει το σούβλισμα του Έλληνα υποπρόξενου της Δανίας Γιακουμάκη ή Σαλονικιού στην Χίο, στην πλατεία Βουνακίου με ένα μανουάλιτης εκκλησίας, το μεταλλικό μέρος βγήκε από αριστερό ώμο του θύματος, άκουσε το θύμα να φωνάζει «νερό, νερό» αλλά κανείς δεν τολμούσε να του δώσει Αλλά και ο Μακρυγιάννης συχνά αναφέρει για παλούκωμα αγωνιστών, μαζικά παλουκώματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη μόλις άρχισε η επανάσταση των Ελλήνων τον 18ο αιώνα για το θέμα αυτό αναφέρεται ο Γερμανός τεχνίτης Johann Aygust Strait γράφει λοιπόν « ...δύο κακούργοι σήκωσαν ψηλά έναν Έλληνα και μια Ελληνίδα και τους κάθισαν με δύναμη πάνω στο κοφτερό και αιχμηρό σίδερο έτσι που η αιχμή διατρυπώντας τα σπλάχνα έφτασε στο στήθος, παλούκωσαν έτσι 44. Καθώς ήταν οβελισμένοι σπαρταρούσαν σαν τα σκαθάρια που καρφώνουν τα παιδιά με την βελόνα για να διασκεδάσουν. Ένα θανατερό θανατερής αγωνίας ανέβαινε ως τον ουρανό. Κρατούσε μία ώρα έσβηνε και το κεφάλι έγερναν στο πλάι....». Φυσικά οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν το παλούκωμα από της εμφανίσεως των στην ιστορία είναι μια καθαρά τούρκικης έμπνευσης εκτέλεση που την έφεραν από τα βάθη της Ασίας απ που εκπορεύονται και είναι δείγμα του πολιτισμού τους και της βαρβαρικής προέλευσης των, δες μερικά δείγματα : Το 1470 κατά την άλωση της Χαλκίδας από τον Μωάμεθ Β οι αιχμάλωτοι στρατιώτες της φρουράς ανασκολοπιστήκαν. Το 1465 σουβλίστηκε ο Μιχαήλ Ράλλης αρχηγός των Ελληνικών στρατευμάτων που πολέμησε στο πλευρό των Ενετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε παρεξηγήσει την Δραγώνα. Όταν λέει ότι "μας κάναν Έλληνες" μιλάει για τον εαυτό της και το σινάφι της... Κι όντως αυτοί δεν είναι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Έλληνες του 1821 σαφώς και 'απαντούν' προχρονολογημένα στους διάφορους μεταμοντέρνους σημερινούς. Όμως, μη συγκρίνουμε εκείνους τους Έλληνες με τους σημερινούς (νεοέλληνες). Εκείνοι είχαν ανδρωθεί μέσα απ' τα βάσανα και είχαν σφυρηλατηθεί μέσα από τους άνισους αγώνες, γι' αυτό τα κατάφεραν. Οι σημερινοί, ιδίως οι νεότεροι, είναι γαλουχημένοι στην καλοπέραση, την εύκολη ζωή, και τον υπερκαταναλωτισμό, παράγοντες που ναρκώνουν και 'καταστέλλουν' τα αντανακλαστικά.

    Από αυτή την άποψη, η οικονομική κρίση ίσως και να προσφέρει και την ελπίδα. Και η ελπίδα είναι ότι ο Έλληνας στα δύσκολα αναγκάζεται να το παλαίψει και αναζητά τις σταθερές του. Και βέβαια τις σταθερές του δεν θα τις βρει στα διαπλεκόμενα κανάλια της παραπληροφόρησης. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πέφτει περισσότερο βάρος και ευθύνη στο ελεύθερο διαδίκτυο και στα μπλογκς.

    Συνεχίστε λοιπόν την πολύ καλή δουλειά για μιά σφαιρική και ανεξάρτητη πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέσμιος της Νέας Τάξης και ο Σαμαράς.Αρνείται το δημοψήφισμα.

    Όσον αφορά στην Δραγώνα, προσωπικά δεν χρειάζομαι πειστήρια για την καταγωγή μου. Χρειάζομαι, όμως, πολιτικούς, που θα την σουτάρουν έξω από το πρώην ΥΠΕΠΘ και το πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί κάθε βλαμμένος να στραβώνει τα παιδιά μας και να βγάζει επάνω τους όλα τα ανθελληνικά του συμπλέγματα.

    Δυστυχώς, ούτε κι εδώ είδα τον "πατριώτη" Σαμαρά να λέει κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λυπάμαι ότι υπάρχουν άτομα τα οποία υιοθετούν ανιστόριτες απόψεις και μάλιστα απόψεις ανθελλήνων και μη εγκύρων ιστορικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά κύριε Σ.Κ.! Δε νομίζω πως αυτό που αναρτήσατε αναιρεί πολλές από τις απόψεις και θεωρίες περί εθνογένεσης... Όπως και δεν αναιρεί πολλές όψεις της κατάστασης και της ζωής των Ελλήνων επί οθωμανικής κατάκτησης... Δεν έχω διαβάσει τα επίμαχα βιβλία της κυρίας Θ.Δ.-μόλις το κάνω θα επανέλθω-, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά:"το έθνος υπήρχε πάντα", "η οθωμανική κυριαρχία ήταν μόνο "φρικώδης" κλπ. Όπως βέβαια δεν πιστεύω πως είμαστε ένας διαμορφούμενος πολτός εμείς οι Έλληνες... Αυτά τα πολύ λίγα από έναν σκεπτικιστή μεν, συγκινημένο παρελαύνοντα έφεδρο δε επί δύο συνεχόμενα έτη μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη... "Εθνικό είναι το αληθές"... Καλή χρονιά με ψυχραιμία, λογική, μελέτη, έρευνα, αντικειμενικότητα κατά το δυνατόν, αλήθεια, και βεβαίως πατριωτισμό, αποφασιστικότητα, ομόνοια, δύναμη και υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από Πατριωτική Αυτόνομη Κίνηση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (http://patriotikinisi.blogspot.com)συγχαρητήρια για την ανάρτηση. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ..ΚΗΡΥΤΤΕΙ..ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΞΙΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ!!!
    Ο ΒΑΡΥΤΑΤΟΣ ΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ!!!
    Η ΦΡΙΚΩΔΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ!!!
    Έπρεπε να είναι επικεφαλίδες κεφαλαίων της "επιστήμονος" κας Δραγώνα στο βιβλίο της "τί είν΄ η πατρίδα μας" (αν είχε ελληνική ψυχή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναγκαζόμαστε (μάς αναγκάζουν) να καταφύγουμε στα πρακτικά της Α' Εθνοσυνέλευσης του 1822 (και όχι 1922) προκειμένου να αποδείξουμε τα αυτονόητα σε κάθε ανηστόρητο, που αμφισβητεί ακόμη και το ηλιοκεντρικό σύστημα. Εάν αυτό το γύναιο, έστω και κατ' ελάχιστον, είχε μελετήσει την ιστορία του ελληνικού έθνους της περιόδου της τουρκοκρατίας (βαρβαρομογγολοκρατίας) δεν θα τολμούσε να συγγράψει τις ανοησίες της. Είναι βέβαιο ότι οι Σπ. Τρικούπης, Παπαρηγόπουλος, Απ. Βακαλόπουλος και οι αγωνιστές του '21 θα τραβάν τώρα τις κωλότριχές τους, με όσα άκουσαν τα τελευταία χρόνια από τα μούλικα των πανεπιστημίων. Αποδείξεις περί του αντιθέτου των λεχθέντων δεν αποτελούν μόνο τα πρακτικά των εθνικών συνελεύσεων, αλλά και χιλιάδες άλλα στοιχεία: Απομνημονεύματα αγωνιστών του 21 (1.Μακρυγιάννη, 2. Τερτσέτη,... 500. Κασομούλη, 501. Περαιβού κλπ), συναξάρια χιλιάδων νεομαρτύρων, εκτελέσεις μετά βασανιστηρίων λαϊκών, μοναχών, ιερέων, μητροπολιτών, πατριαρχών. Αρχιακό υλικό μοναστηριών για βιασμούς, πυρπολύσεις, λεηλασίες. Παιδομάζωμα, κεφαλικός φόρος, εξανδραποδισμός, σκλαβοπάζαρα της ανατολής. Αυτή είναι η δόξα και το μεγαλείο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και η βλακεία και η μαλακία της Τρυγώνα. Κύριοι παν''επιστημιακοί'' μην παίζετε με την εθνική μας συνείδηση, μην παίζετε με τα εθνικά μας ιδαανικά και με τους ένδοξους προγόνους μας, διότι θα μάς αναγκάσετε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα ήθελα να σταθώ στις θέσεις τής (με συγχωρείτε) κυρίας Δραγώνα στο γνωστό κατάπτυστο βιβλίο της, αλλά στα σχόλιά της σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών. Στην εκπομπή αυτή κάθε Έλληνας που αγαπά την πατρίδα του, την μάννα του, τους συγγενείς του και κάθε συμπατριώτη του Έλληνα χαρακτηρίζεται από την εν λόγω ρατσιστής, έχων συμπλέγματα - να που χρειαζόμαστε και γιατρό - κατά των αλλοφύλων, φασίστας ερχόμενος από άλλο κόσμο, δεξιός που προέκυψε από την πτώση της νέας δημοκρατίας. Σίγουρα αντιπασόκος που αντιδρά αντιπασοκικά λόγω ιδεολογίας. Επίσης μάς δήλωσε ότι οι θέσεις της εκφράζουν και το πασόκ (το ξέρουμε). Ας μού εξηγήσει κάποιος: Γιατί εμένα αυτή η τακτική μού θυμίζει λίγο σιωνισμό;; Δηλαδή ή είμαστε ρατσιστές ή είμαστε γκέϋ. Κι αφού δεν είμαστε γκέϋ, άρα είμαστε ρατσιστές. Ποιού κράτους της εγγύς ανατολής διπλωματία σάς θυμίζει η Δραγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά το γαμήσι που υπέστη η τουρκία από μιά χούφτα βρωμιάρηδες του 1821 στοίχησε πολύ και σε κάποιους τουρκοπροσκηνημένους αυτής της χώρας, που ακόμα το θυμούνται.
    Δήμος Μπουκουβάλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να ψηφιστεί αυτό το Σύνταγμα έγιναν εκλογές με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, όπως είχε προτείνει ο Ρήγας και ο Καποδίστριας, συνεχίστηκε και στιςεπόμενες 2 εκλογές, υιοθέτησαν ΚΑΙ τα 3 πρώτα Συντάγματα, η Ελβετία και αμέτρητοι σύλλογοι.
    Μπορούμε έτσι να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000:
    μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
    Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!
    http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw

    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριοι παν''επιστημιακοί'' μην παίζετε με την εθνική μας συνείδηση, μην παίζετε με τα εθνικά μας ιδαανικά και με τους ένδοξους προγόνους μας, διότι θα μάς αναγκάσετε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
    Δήμο Τσέλιος

    δηλ ποιο ειναι το καθηκον σας???να δωσετε και την υπολοιπη κυπρο?αυτη που περισσεψε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ

    Επίδειξη κατάχρησης εξουσίας και λαική ανοχή; ή συνάρτηση της βαρβαροτητας με την απάθεια; Η Ελλάδα δίδαξε τον ΔΙΑ - ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!,... Άμεση επανελλήνιση παντού.
    ΕΡΡΩΣΘΕ
    (Το έρρωσθε και το έρρωσο, είναι προστακτική του παθητικού παρακείμενου του ρώννυμι που σημαίνει κάνω κάποιον ισχυρό, στερεώνω, δυναμώνω. ...)

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 8:19 π.μ. το καθήκον ΜΑΣ, και όχι ΣΟΥ, είναι να υπερασπιστούμε αυτόν τον τόπο με κάθε μέσον, όπως κάναμε και το 1821. Το δικό σου καθήκον δεν το γνωρίζω. Έδωσες εσύ την μισή Κύπρο; Διότι εγώ δεν γνωρίζω περί τούτου. Κάτι θα ξέρεις εσύ.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρκετά με την καθε π@@@@να νεοταξίτισα πιά!!
    Ας τους αποβάλλουμε απο την ελληνική κοινωνία όπως το σάλιο που φτύνουμε απο το στόμα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    Ο επιστήμονας για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα προβαίνει σε μία σειρά μεθόδων που καταλήγουν σε αποδείξεις .Τώρα, η αξία της μεθοδολογίας που ακολουθεί ο καθένας κρίνεται από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ώστε τα συμπεράσματα του επιστήμονα ερευνητή να υιοθετηθούν από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.Είναι σκοταδισμός ,και μας γυρίζει αιώνες πίσω,η επιστήμη να κρίνεται από τη πολιτική ή από οποιοδήποτε άλλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. στέκομαι στο σημείο της δραγώνα. Μη τόπος. Μη χρονος. Μέ λένε δημήτρη μΠίκο και είμαι σαρακατσάνος. Από μάνα και από πατέρα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ σε αυτ'ον τον τόπο που βρισκομαι. Ειναι ο τόπος των αρσενικών γυναικών και των θυληκών ανδρων. Ειναι ό τοπος που δεν υπαρχει ισορροπία, με τα χρεη του παρελθοντος να συζούν με τα Ειναι του μελλοντος. Ο "ταχα μου" αρσενικος ανδρας που απετυχε να κανει την δραγωνα γυναικα, χρωστα σε όλους μας. Είναι ο τόπος, που πρεπει να υμνησω την ΔΡΑΓΩΝΑ, Ειναι ο τοπος που πρέπει να υμνησω την ήττα. Αυτή η ήττα ειναι το σημείο εκίνησης. Οπως πάντα. Η Δραγώνα ειναι το σημείο εκίνησης. Ο γιώργος ο Σορος τοχει πει σωστα. "Lack of equilibrium". Οι ανθρώπινες αγορές δεν μπορουν να ισοροπίσουν στο σημείο Δραγωνα, γιατί το σημείο αυτο ειναι ακαδημαικά ορισμένο με θυληκους ανδρες και αρσεσικες γυναικες. Το νέο σημείο το σμιλεύουμε τώρα. Το σημείο Δραγωνα, ειναι το καταπτυστο σημείο των θυληκών ανδρων που ζουν με τα λεφτα των φορολογουμενων. Μονο Οι ψαραδες της καλύμνου, οι αγροτες του έβρου, οι λιμενεργατες του περάματος έχουν τα παπαρια να σταθουν στο "σημειο Δραγωνα" και να δουν το μελλον σαν έλληνες. Η δραγωνα ειναι το πιό χαμηλό σημειο της ύπαρξης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή και ευλογημένη χρονιά Σάββα. Μοιραζόμαστε το όραμά σου πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζουμε. Είναι κοινό το όραμα,έχει ρίζες στο πνεύμα και την ψυχή των συνελλήνων απάνταχού της γης, κορμό γερό και δυνατό, το σώμα της πατρίδος, ποτισμένο με το αίμα των αγωνιστών του '21. Η μικρασιατική "καταστροφή", δεν ήταν το τέλος, ένας σταθμός είναι στην μακρά πορεία αυτοσυνείδησης του έθνους, μία κάθαρση από τα βάρη του εθνικού διχασμού. Δεν ητήθηκε το όραμα, ο διχασμός κατέδειξε το φρικτό του πρόσωπο. ΟΙ Μεγάλες Ιδέες είναι εδώ, ζωντανές, ενεργείς, διαχεόμενες δημιουργικά, σε πείσμα του κατεστημένου των μιμητών. Ερρωσθε, αμύνεσθε, μάχεσθε. Σάββα καλή δύναμη και πιό δυνατή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή και ευλογημένη χρονιά Σάββα. Μοιραζόμαστε το όραμά σου πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζουμε. Είναι κοινό το όραμα,έχει ρίζες στο πνεύμα και την ψυχή των συνελλήνων απάνταχού της γης, κορμό γερό και δυνατό, το σώμα της πατρίδος, ποτισμένο με το αίμα των αγωνιστών του '21. Η μικρασιατική "καταστροφή", δεν ήταν το τέλος, ένας σταθμός είναι στην μακρά πορεία αυτοσυνείδησης του έθνους, μία κάθαρση από τα βάρη του εθνικού διχασμού. Δεν ητήθηκε το όραμα, ο διχασμός κατέδειξε το φρικτό του πρόσωπο. ΟΙ Μεγάλες Ιδέες είναι εδώ, ζωντανές, ενεργείς, διαχεόμενες δημιουργικά, σε πείσμα του κατεστημένου των μιμητών. Ερρωσθε, αμύνεσθε, μάχεσθε. Σάββα καλή δύναμη και πιό δυνατή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι να είναι ο Ελληνας. Μην είναι το dna μην είναι ο κωδικας ιχωρ μη ειναι οι απογονοι των ελ και των ελοχιμ ;
    Ελληνας ειναι οποιος μετεχει ελληνικης παιδειας. Ελληνας ειναι αυτος που αισθανεται ελληνας δηλαδη αυτός που ενστερνιζεται τα ιδανικα της ελληνικης φυλης. Δεν ειμαι γενετιστής για να αποδείξω στην δραγωνα οτι η ελληνικη φυλη υπάρχει εδω και εκατομμυρια χρονια αυτοχθονη σε αυτον τον τοπο αν και θα μπορουσα να κανω νηξεις για τους αρχανθρωπους των ελληνικων σπηλαιων. Δεν ειμαι γλωσσολογος για να δειξω στην κυρια δραγωνα τις χιλιαδες ομηρικων λεξεων που αυτουσιες εχουν περασει στην δημοτικη. Δεν ειμαι κοινωνιολογος για να τη αποδειξω οτι απο αρχιοτατων χρονων και μετα από αλλαγή θρησκευτικού καθεστώτος τα ήθη και έθιμα έχουν παραμείνει παράλλαχτα. Είμαι κάποιος που φιβάται οτι η νέα γενιά θα διδαχτεί τα ήθη και τα έθιμα της κυρίας αυτής και δεν θα βλέπει αυτές τις ομοιότητες τόσο καθαρά όσο εγώ. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακαδημαικοι, Λογοτεχνες, Πνευματικοι Ταγοι, ακομα κοιμοσατε? Τιποτα δεν σας νοιαζει μωρε. Ε ρε ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ποσο δικιο ειχες. Φωτια και Τσεκουρι στους προσκυνημενους..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.