3/1/10

Ο κ. Σωμερίτης καλεί την κυβέρνηση να "συμμορφώσει" τους άτακτους μπλόγκερς

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο κ. Ριχάρδος Σωμερίτης, στο άρθρο του που ακολουθεί, παίρνοντας αφορμή από ανεύθυνες και συκοφαντικές ενέργειες κάποιων μπλόγκερς, καλεί την κυβέρνηση να εποπτεύει καλύτερα το διαδίκτυο και να "καθήσει" στο σκαμνί τους άτακτους μπλόγκερς και τις κρατικές υπηρεσίες που πιθανόν κρύβονται πίσω τους.
Δεν είδαμε πουθενά διαμαρτυρία του κ. Σωμερίτη για τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι ασκούν τη δημοσιογραφία, τρόπος που τους εξασφαλίζει τα εκατομμύρια ευρώ. Ούτε τον είδαμε να καταφέρεται εναντίον του ΔΟΛ, που έβαλε την ΤΡΑΒΕΛ ΠΛΑΝ να ιδρύσει γραφείο μέσα στο υπουργείο εξωτερικών, εκβιάζοντας προφανώς πολιτικούς δια των μέσων που ελέγχει, σε ένα από τα οποία εργάζεται και αμοίβεται ο κ. Σωμερίτης.
Η διαπλοκή, η βρωμιά και η δυσωδία είναι αλλού κ. Σωμερίτη. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα καταλάβετε τί λέω.
Για παράδειγμα, θυμηθείτε τις αθλιότητες που κατήγγειλε ο συνάδελφός σας κ. Βασιλάκης, για εγκληματική ομάδα δημοσιογράφων και πολιτικών που συσκέπτονταν στο σπίτι πρώην υπουργού εξωτερικών, με σκοπό να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη έντιμων ανθρώπων και να τους καταστήσουν αναξιόπιστους μάρτυρες ενός διεθνούς εγκλήματος, που έγινε εις βάρος του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Εσείς συμμετείχατε σε εκείνες τις συσκέψεις κ. Σωμερίτη;
Μήπως εκτός του ότι συνιστούν εγκληματική ομάδα, θυμίζει και λίγο φασισμό η συμμετοχή σε τέτοιες άθλιες ενέργειες κ. Σωμερίτη;
Εκεί είναι το πρόβλημα κ. Σωμερίτη, στο βαθύ κράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς πολιτικών-ΜΜΕ, που έφερε τη χώρα στην κατάσταση που είναι, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΔΟΛ, το οποίο υπηρετείτε.
Όσον αφορά δε το διαδίκτυο, δεν χρειάζεται ειδική παρέμβαση της κυβέρνησης. Αυτό που προτείνετε κρύβει μέσα του και λίγο φασισμό, που λεκτικά τον απεχθάνεστε. Πρόβλημα με αυτούς που βρίζουν και συκοφαντούν στο διαδίκτυο υπάρχει, όπως υπάρχει και στον τύπο και τα άλλα ΜΜΕ. Όποιος θίγεται, προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του.
Γιατί ζητάτε ειδικές ρυθμίσεις για το διαδίκτυο. Εσείς ο δημοκράτης; Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από την ελευθερία έκφρασης που παρέχει το διαδίκτυο και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τα σχέδιά τους, όπως το σχέδιο Αννάν που με πάθος υποστηρίξατε ή το βιβλίο ιστορίας του έκτης δημοτικού, που επίσης με πάθος υποστηρίξατε;

Κατάλογοι ανθελλήνων
Ριχάρδος Σωμερίτης, Το Βήμα, 26/11/2009
Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο από ανώνυμο ακροδεξιό μπλογκ (το επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο επώνυμο δικό του) ένας κατάλογος «ανθελλήνων». Περιλαμβάνει αρκετές δεκάδες πολίτες: πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς, επαγγελματίες κ.ά., ζωντανούς και μη- γιατί περιλαμβάνει και πεθαμένους όπως τους πολύτιμους και αξέχαστους Μιχάλη Παπαγιαννάκη και Ρένα Πατρικίου.

Η πρώτη ανάγνωση του καταλόγου είναι καταθλιπτική: μόνον αυτοί είμαστε; Αλλά γρήγορα καταλαβαίνει κανείς ότι οι συντάκτες του έχουν πραγματικά ελλιπέστατη πληροφόρηση: δεν περιλαμβάνουν στο πόνημά τους πολλούς διάσημους και πολλές διάσημες ανθέλληνες και ανθελληνίδες. Η κακή τους πληροφόρηση για πράγματα που είναι μάλιστα δημόσια οδηγεί στην υποψία ότι η «λίστα» μπορεί να προέρχεται από κάποια γραφειοκρατική αρμόδια υπηρεσία.

Σαν φορολογούμενος πολίτης αξιώνω φυσικά καλύτερη δουλειά από αυτές τις ειδικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα την ΕΥΠ. Αλλά αξιώνω και από την κυβέρνηση να βρεθούν όσοι, πράκτορες ή ιδιώτες, κατασκευάζουν στα σκοτεινά τέτοια ντοκουμέντα σε βάρος δήθεν εχθρών της πατρίδας. Ποιος άλλος θα μπορούσε να προστατεύσει από τον κάθε φανατικό τα θύματα των καταλόγων ενώ ασκούν δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης απόψεων;

Κυρίως που το «σπορ» αυτό δεν είναι δα και τόσο νέο. Δεν θα αναφερθώ στα παλιά χρόνια του Εμφυλίου, της περιόδου που ακολούθησε με κολοβή δημοκρατία και της χούντας. Αλλά στις δύο τελευταίες δεκαετίες των νεο-μακεδονομάχων και των επίδοξων τουρκοφάγων. Με την ανοχή, αν όχι και με τη χρηματοδότηση των Αρχών, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία κάθε πολίτης που είχε άποψη διαφορετική σε σχέση με τους μονοδιάστατους δήθεν εθνοπρεπείς μύθους, ακόμη και για τα Βαλκάνια, έβλεπε το όνομά του να σέρνεται εδώ κι εκεί με την κατηγορία του πληρωμένου προδότη!

Oταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατάλογοι «ανθελλήνων» οι συντάκτες τους είναι ανώνυμοι, όπως όλα τα κοράκια των ανώνυμων μπλογκ του Διαδικτύου και της δήθεν «δημοσιογραφίας των πολιτών». Οταν πασίγνωστοι αρθρογραφούντες σε μεγάλες εφημερίδες γράφουν τα ίδια αποφεύγουν κάθε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα: στηλιτεύουν είτε ηγέτες είτε κατηγορίες πολιτών. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση τα «πατριωτικά» κοράκια ανήκουν στο ίδιο σύστημα φανατικών συκοφαντών, ενώ τα θύματα δύσκολα μπορούν να αντιδράσουν. Φυσικά, ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η υποψήφια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη, θύματα και οι δύο της ίδιας προπαγάνδας που τους χαρακτηρίζει «αμερικανάκια» και «όργανα ξένων συμφερόντων», θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σκαμνί ορισμένους «βαθυστόχαστους» συκοφάντες τους και τα αξιοπρεπή αφεντικά τους, αλλά με ποιο πολιτικό κόστος! Ετσι, το αποφεύγουν. Δυστυχώς, γιατί τελικά τα σπασμένα σε βάρος της τιμής μας τα πληρώνουμε εμείς.
somerit@otenet.gr

16 σχόλια:

  1. Όταν κάποιος blogger υπερβεί τα όρια χρήσης η google και η wordpress αμέσως κλείνει το blog.
    Όταν το κάνουν όμως εδώ αυτοί που καλεί ο δημοσιογράφος Σωμερίτης τι γίνεται;

    Η άποψη του Κου Σωμερίτη μου θυμίζει την εξής ρήση του Νόαμ Τσόμσκι που αφορά την σχέση ΜΜΕ και Κρατικής εξουσίας (Τα ΜΜΕ ως όργανο κοινωνικού ελέγχου):

    Όπως έχω αναφέρει προηγούμενα, δεν θέλουν ανθρώπους που είναι σε θέση να αποφασίζουν και να συμμετέχουν, προτιμούν ένα παθητικό και υπάκουο πληθυσμό πελατών και πολιτικών θεατών - μια κοινότητα ανθρώπων που είναι τόσο ατομικοποιημένοι και απομονωμένοι, ώστε να μην μπορούν να ενώσουν τα περιορισμένα τους αποθέματα δύναμης και να καταστούν μια ανεξάρτητη, ισχυρή δύναμη η οποία θα διασπούσε την συγκεντρωμένη εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΙΧΑΡΔΟ !!

    ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:Ο κ. Σωμερίτης είναι παλαιός δημοσιογράφος και έχει το θάρρος των απόψεών του. Δεν γνώριζα ότι μεταξύ των απόψεών του είναι και η λογοκρισία των απόψεων που έχουν κάποιοι άλλοι. Γηράσκω, όμως, αεί διδασκόμενος... Ο κ. Σωμερίτης όμως σιγουρα γνωρίζει ότι ολος ο διεθνής Τύπος (ασφαλώς και ο ίδιος)καταδικάζει διάφορες χώρες,πχ την Κίνα, που βάζουν περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου. Είμαι βέβαιος ότι όταν ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει την Ελλάδα "Δανια του Ν¨οτου", ο κ. Σωμερίτης δεν θέλει να κάνει τη χώρα μας Κίνα της Ευρωπης. Τώρα για τα περί υπηρεσιών δεν γνωρίζω. Εκείνος είναι προφανώς σε θέση (αφού τα επικαλείται) να γνωρίζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mr Richard Sommers εσάς ποιος θα σας βάλει στην θέση σας ;;; Βέβαια το ότι εισπράτετε τα προς το ζειν απο αυτά που γράφετε,σημαίνει ότι σε κάποιους αρέσουν και βολέυουν και σας αποζημιώνουν.Για το πόθεν έσχες ,σας έχουν ρωτήσει κάποια φορά ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίσω απ’ τα ψευδώνυμα κρύβονται άνθρωποι και απόψεις. Αν θεωρούν ότι πρέπει να αρθεί η ανωνυμία στα blogs τότε πολύ ευχαρίστως θα υπογράφω με το πραγματικό μου όνομα αλλά την γνώμη μου θα εξακολουθήσω να την λέω. Αυτό το ιστολόγιο είναι επώνυμο και φέρει την ευθύνη της άποψης του και μπορεί να είναι και ποινική γι’ αυτό το λόγο προσέχουμε και τι γράφουμε και πως το γράφουμε είτε υπογράφουμε με ψευδώνυμο είτε όχι. Από εκεί και πέρα γιατί κάποιοι «υπερδημοκράτες» κόπτονται για την ελευθερία του τύπου και ξιφουλκούν ενάντια στα blogs δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως διότι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπαίνει το φίλτρο της μισθοδοσίας και αν δεν γράφεις αυτά που σου υπαγορεύουν κινδυνεύεις να μείνεις άνεργος ενώ στα blogs γράφεις εντελώς ελεύθερα για αυτά που σε καίνε χωρίς να περιμένεις μισθοδοσία; Τέλος πάντων, τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει πολλά προσωπεία «δημοκρατικότητας» που τα κρατούσε ψηλά η απόσταση των προσώπων αυτών από τον λαό. Ο φασισμός είναι εδώ.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία της ανάρτησης ποιός ακριβώς είναι ο Σωμερίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο Σωμερίτης ή οποισδήποτε άλλος "δημοσιογράφος" και μάλιστα μέλος ΔημοσιογραφικούΟργανισμού....προσβάλλεται από το δικό μου ή οποιοδήποτε μπλογκ, μπορεί να πετύχει το σχεδόν ΑΜΕΣΟ κλείσιμό του και την σχετικά εύκολη ανακάλυψη του υπεύθυνου του μπλογκ και την ποινική του δίωξη.
    Στην αντίθετη περίπτωση πολίτης που θίγεται από δημοσίευμα "επώνυμης" εφημερίδας, στην ουσία δεν έχει κανένα μέσο άμυνας....Δημοσιογραφική δεοντολογία δεν υφίσταται, κάποια κρατική ή ανεξάρτητη αρχή για κακόβουλα δημοσιεύματα επίσης δεν υπάρχει, ενώ η προσφυγή στην δικαιοσύνη συνεπάγεται σχεδόν δεκαετία δικαστικών αγώνων, τεράστια έξοδα και αμφίβολα αποτελέσματα........
    Άρα ποιος είναι ο ανεύθυνος; Ο ανώνυμος μπλόγκερ ή ο επώνυμος και "έγκριτος" Σωμερίτης και κάθε Σωμερίτης;
    Και κάτι άλλο: δεν υπάρχει πιο φασιστική πρακτική από τον συλλήβδην αφοριστικό χαρακτηρισμό όσων είναι ευαισθητοποιημένοι για τα υπαρκτά και συνεχώς κλιμακούμενα εθνικά θέματα ως "νεο-μακεδονομάχων και επίδοξων τουρκοφάγων" που κάνει ο "προοδευτικός" αυτός "δάσκαλος" της δημοσιογραφίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δεν υπάρχει κάτι, μέχρι τη σημερινή μέρα στον κόσμο, που να χρίζει τον τίτλο ''ανεξάρτητος Τύπος''. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να τολμάει να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνετε ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα τυπωθεί ποτέ.
    Πληρώνομαι εβδομαδιαία για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Άλλοι από εσάς λαμβάνετε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια θέματα και όποιος από εσάς φανεί τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς απόψεις, θα βρεθεί στο δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά. Αν επέτρεπα στις ειλικρινείς απόψεις μου να εμφανιστούν στην εφημερίδα μου, πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες, θα έχανα τη δουλειά μου.
    Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον ''ανεξάρτητο Τύπο''.
    Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.
    Είμαστε διανοούμενες πόρνες".

    Ταδε εφη Ριχαρδος ο Λεοντοκαρδος!!
    Ευγε Ριχαρδε! Να σε χαιρεται ο Σταυρος! Ή μαλλον να χαιρεσθε αλληλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο αρθρο του "Η Απαισιοδοξια ειναι Γεραματα" (Κυρ 3 Ιαν 2010) ενας λιβελος για τον "μεσο Ελληνα" δηλαδη εμενα, ο Σωμεριτης γραφει....

    "O περίφημος «μέσος Ελληνας» αρχίζει να θυμίζει τον «μέσο Ιταλό» που στήριξε τον Μουσολίνι και στηρίζει τώρα τον Μπερλουσκόνι. Πιστεύει ότι οι μετανάστες είναι ψειριάρηδες και λαθραίοι: αποτελούν «κίνδυνο», όσοι δεν θεωρούν κάθε γειτονικό λαό σαν απαίσιο εχθρό είναι «ανθέλληνες», οι μετριοπαθείς προοδευτικοί είναι αποδιοπομπαίοι· ο Καρατζαφέρης «τα λέει καλά», ο Πλεύρης και ο Βορίδης καλύτερα, μνήμες δεν έχουμε. Ο Σαμαράς είναι «άφθαρτος» και να άλλο παράδειγμα συλλογικού Αλτσχάιμερ. Ενώ για όλα φταίνε ο Σόρος, οι εβραίοι, οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, ειδικά οι Γερμανοί, και οι «εκσυγχρονιστές». Ευτυχώς, η χώρα μας, για την ώρα, δεν κατοικείται μόνον από «μέσους Ελληνες»: θα ήταν φριχτή. Η χώρα μας, επίσης, δεν κατοικείται μόνο από επαναστατημένους κουκουλοφόρους και όλοι οι επαναστατημένοι νέοι δεν είναι κουκουλοφόροι, μήτε καταστροφείς- και να το λάθος του κ. Τσίπρα. Ισως αν συλλογικά μας λείπει κάτι, αυτό είναι μια στοιχειώδης αισιοδοξία. Ανήκω σε μια γενιά που ήταν αισιόδοξη το ΄40, μέσα στην πείνα του ΄41, μέσα στην Αντίσταση, ακόμη και στον Εμφύλιο και στη Μακρόνησο, στα σκληρά χρόνια που ακολούθησαν, στη δικτατορία λίγο αργότερα και στη νέα αντίσταση των λιγότερων, στη Μεταπολίτευση."

    Κοντολογις μας κατηγορει τους "μεσους Ελληνες" συνοδοιπορους του Μουσολινι κα του Χιτλερ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ μονο και μονο επειδη διεκδικουμε την Ελλαδα για τους Ελληνες. Για τον ιδιο λογο που πολεμησαν και πεθαναν οι Πατεραδες μας και οι Παππουδες μας! Για σκεψου Σωμεριτη, αν ο Χιτλερ αντι να εισβαλει στην Ελλαδα με τανκς και στουκας να εισεβαλε με καραβανια απο αραπαδες και να μας ελεγε "Make Love Not War"! Ουτε που θα ξεραμε τι ειναι Ναζισμος σημερα!
    Εγω προσωπικα δεν θα καλουσα καμια δικαστικη ή αλλη αρχη να να αναμορφωση τον Σωμεριτη γιατι ψυχικα και φυσικα μοιαζει με ενα ζωντανο παραδειγμα εκεινου που αυνανιζεται περαν μιας προχωρημενης ηλικιας!
    Εκτος και πασχει απο ακρατεια ουρων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά σ’ όλους και ειδικότερα στη πατρίδα μας.

    Μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έχει φέρει το Internet στη ζωή μας και τι πρόκειται ακόμη να φέρει. Κάτι γηρασμένα μυαλά σαν το Σωμερίτη δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται.

    Έχουμε μπει στην εποχή της αμφίπλευρης δημοσιογραφίας. Ο χρήστης είναι και αναγνώστης και δημοσιογράφος. Τις επιπτώσεις τις έχει υποστεί ήδη ο έντυπος τύπος. Ο επόμενος που θα τις υποστεί είναι η τηλεόραση.

    Μερικές «ελιτ», επαγγελματίες «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», όπως ο κος Ρ. Σωμερίτης δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει. Τα γεγονότα όμως τους έχουν ξεπεράσει. Οι αλλαγές και οι δυνατότητες του Internet αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα καθημερινά . Το Internet είναι κατασκεύασμα ελεύθερων ανθρώπων, αναρχικών στη σκέψη και στη νεοτροπία επιστημόνων που δεν ελέγχονται ούτε μπορούν να ελεγχθούν από κανένα. Αυτό είναι που φοβίζει ορισμένους ανθρώπους σαν τον Ρ. Σωμερίτη.

    Σάββα συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις και αγνόησε όλους εκείνους που εκ των πραγμάτων τους έχει ξεπεράσει και η τεχνολογία αλλά και ίσως και η ιστορία.


    Κων/νος Σταματάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θαυμάζω τη Δημοκρατικότητα του Σωμερίτη! Όσοι διαφωνούν να φιμώνονται! Μην ανησυχείτε όμως. Όταν άτομα όπως τον Σωμερίτη ανησυχούν σημαίνει ότι πάμε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποτε ο κόσμος αντέδρασε στην Χούντα των στρατιωτικών τώρα ψηφίζει με ισχυρή πλειοψηφία την χούντα των πολιτικών τελικά η δημοκρατία μέσα απο μια χούντα περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το να φτιάχνουν αυτοί καταλόγους "ακροδεξιών", "φασιστών" και "ακραίων" εθνικιστών είναι ελευθερία έκφρασης. Όταν άλλοι επισημαίνουν τις δικές τους απόψεις επι των εθνικών θεμάτων στα μπλόγκ τους είναι "κατάλογοι ανθελλήνων". Ο φασισμός της θολοκουλτουρας σε όλο του το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή κ. Καλεντερίδη φταίει ο Σωμερίτης που λέει αυτά που λέει και δεν φταίνε οι ανεγκέφαλοι κρετίνοι που βγάζουν λίστες με ονόματα και κοτσάρουν χαρακτηρισμούς από πάνω;

    Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δικιά του θεώρηση για το τι είναι εθνικό και τι δεν είναι. Ρετσέτες στη νόηση του "εθνικισμού" δεν υπάρχουν. Και δεν θα πηγαίνουμε ούτε στο Σωμερίτη ούτε στη χρυσή αυγή για να παίρνουμε έγκριση του αν οι ιδέες μας είναι εθνικές ή όχι.

    Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί που βγάζουν στο δίκτυο ότι τους καπνίσει ότι πρακτικά δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Οι διευθύνσεις και τα στοιχεία του οποιουδήποτε είναι τεχνικά δυνατόν να βρεθούν είτε εύκολα είτε δύσκολα, να βρεθούν τελικά όμως είναι βέβαιο. Δεν είναι άλλωστε χαζοί οι αναρχικοί που έχουν ταμπουρώσει το indymedia μέσα στο πολυτεχνείο που έχει άσυλο.

    Τελικά δυστυχώς οι του "εθνικού" χώρου είναι τελείως ανεγκέφαλοι σε σχέση με του "αναρχικού"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 06 Ιανουαρίου 2010 3:26 μ.μ.,
    είναι προφανές ότι είμαι σαφώς και καθέτως αντίθετος με τέτοιες ενέργειες και πιστεύω ότι εκτός του ότι θίγονται τα πρόσωπα που χαρακτηρίζονται με αυθαίρετους χαρακτηρισμούς, φαλκιδεύουν και τη δημοκρατική λειτουργία του διαδικτύου.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνει ο κ. Σωμερίτης και να ζητεί τη φίμωση των ιστολογίων που τον ενοχλούν.
    Το λέω και στο εισαγωγικό σχόλιό μου. Όποιος θίγεται, να καταφεύγει στα δικαστήρια, στα πλαίσια του κράτους δικαίου.
    Η πρόταση του Σωμερίτη είναι "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι", που δεν είναι ό,τι το δημοκρατικότερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο υπόψη κύριος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ψευτοδιεθνιστή που αφού περιπλανήθηκε ασκόπως σε διάφορες παραφυάδες της αντικοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε στη θαλπωρή της παπανδρεικής δυναστείας και των ΜΚΟ.
    ΖΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.