7/1/10

Μετανάστευση, η επόμενη μέρα*


Του Σάββα Καλεντερίδη

Εισαγωγή
Το ζήτημα της μετανάστευσης με τη μορφή που προέκυψε κυρίως τις δυο τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη και στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα ανακατατάξεων και ανατροπών στην Ασία και την Αφρική, αλλά και των διαδικασιών που διευκολύνουν τη διακίνηση προϊόντων, κεφαλαίων και ανθρώπων μεταξύ των κρατών, διαδικασίες που οδηγούν στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.

Παγκοσμιοποίηση, Ε.Ε. και εθνικό κράτος
Η παγκοσμιοποίηση, ανεξάρτητα από τις αιτίες και τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξή της, υποχρεώνει τα εθνικά κράτη να μετεξελιχθούν κι αυτά, με βάση τα νέα δεδομένα. Όσον αφορά τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους κεντρικούς φορείς της Ε.Ε., όπως η έκδοση κοινού νομίσματος, η άρση οποιουδήποτε ελέγχου στα σύνορα στη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων, η επικράτηση του ευρωπαϊκού έναντι του εθνικού δικαίου, η υιοθέτηση της ευρωπαϊκής σημαίας κ.ά., εκ των πραγμάτων περιορίζει το ρόλο των εθνικών κρατών, εξέλιξη που επηρεάζει και την ίδια την εξελικτική πορεία των εθνών. Ήδη βαδίζουμε σε μια παγκόσμια κοινωνία, ενώ αποτελεί γεγονός η ευρωπαϊκή και, κυρίως, η νέα ενιαία βαλκανική κοινωνία.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης στην Ελλάδα
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που ήδη τα έθνη αποστερούνται του προστατευτισμού των εθνικών κρατών, το φαινόμενο της μετανάστευσης, με τη μορφή, τους ρυθμούς και τα αριθμητικά δεδομένα που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο, αντικειμενικά, είναι σε θέση να απειλήσει το δημογραφικό και τον παραδοσιακό πολιτισμικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας και του ίδιου του νεοελληνικού έθνους. Άρα, σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο αυτό είναι άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί, ενώ θα πρέπει να ληφθούν άλλα, εναλλακτικά μέτρα για την προστασία της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας της ελληνικής κοινωνίας.

Η αντιμετώπιση
Το φαινόμενο της μετανάστευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε δυο επίπεδα. Το πρώτο είναι ο δραστικός περιορισμός των νεοεισερχομένων μεταναστών με εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα. Το δεύτερο επίπεδο είναι η διαχείριση του ζητήματος των μεταναστών που ήδη έχουν εισέλθει και κατοικούν στη χώρα μας.
Όσον αφορά το πρώτο επίπεδο, η πολιτική της αύξησης των παθητικών και των ενεργητικών μέτρων προστασίας των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, η ανάδειξη του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η εξασφάλιση αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., κάτι που ήδη πράττει το κράτος και η κυβέρνηση, είναι κινήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν το φαινόμενο. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μελέτη για ψήφιση αυστηρότερων νόμων για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα και για όσους εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε κυκλώματα διακίνησης ή περίθαλψης/εκμετάλλευσης παράνομων μεταναστών. Τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να έχουν ως στόχο να μην καθιστούν την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό και για τους δουλεμπόρους και για τους ίδιους τους μετανάστες.
Όσον αφορά το δεύτερο επίπεδο, που είναι η «διαχείριση» του ζητήματος των μεταναστών που ήδη κατοικούν στη χώρα μας, είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας που καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση και η ίδια η ελληνική κοινωνία. Και σ’ αυτό το ζήτημα θα πρέπει να κινηθούμε σε δυο κατευθύνσεις. Η μια είναι η απέλαση των μεταναστών που δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν πολιτικούς πρόσφυγες και η άλλη είναι η πλήρης καταγραφή των μεταναστών που κατοικούν στη χώρα και η υπό προϋποθέσεις νομιμοποίησή τους με στόχο την ενσωμάτωση.

Ενσωμάτωση, το νέο μεγάλο πατριωτικό στοίχημα
Αφού ως χώρα έχουμε ξεκαθαρίσει την πολιτική μας απέναντι στο θέμα της μετανάστευσης και έχουμε περιορίσει το φαινόμενο σε όσους κατοικούν νόμιμα πλέον στη χώρα, το κορυφαίο ζήτημα που μένει να διαχειριστούμε είναι αυτό της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία. Θα λέγαμε ότι αυτό είναι το νέο, μεγάλο πατριωτικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Το μεγάλο ζητούμενο είναι η κοινωνική, πολιτισμική, παραγωγική, οικονομική και πολιτική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών κατά περίπτωση στην τοπική και την εθνική κοινωνία. Ο στόχος είναι ο κάθε ξένος που κατοικεί στη χώρα μας, σε μια-δυο γενιές να θεωρεί στην Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα του και αν χρειαστεί και κληθεί, να την υπερασπιστεί όπως ακριβώς θα το έκανε και ένας γηγενής Έλληνας. Ο απώτερος στόχος είναι οι άνθρωποι αυτοί, σε δυο-τρεις γενιές, να ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό και να γίνουν οι Έλληνες του 21ου και του 22ου αιώνα. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν πολλά και από πλευράς της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως από πλευράς της ελληνικής πολιτείας.

Γκετοποίηση, θανάσιμη απειλή για την Ελλάδα
Η ελληνική κοινωνία, πλουραλιστική και ανεκτική από τη φύση της, παρότι το φαινόμενο της μετανάστευση σε ορισμένες περιπτώσεις έλαβε τεράστιες διαστάσεις, σε γενικές γραμμές αντιμετώπισε το θέμα αποτελεσματικά, χωρίς να οδηγήσει στο κοινωνικό περιθώριο και στη γκετοποίηση τους μετανάστες. Αντιδράσεις ομάδων και πολιτικών κομμάτων που προσπαθούν να χαράξουν διαχωριστικές-φυλετικές γραμμές ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους και να δημιουργήσουν γκέτο μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Ελλάδας, μπορούν να χαρακτηριστούν μεμονωμένες ή περιορισμένης έκτασης και επιρροής. Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πράξεις πολιτών ή της ίδιας της πολιτείας που οδηγούν στην γκετοποίηση, που αποκλείει ή στην καλύτερη περίπτωση επιβραδύνει τους ρυθμούς ενσωμάτωσης και τελικά αφομοίωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, αποτελούν πράξεις που στην ουσία στρέφονται εναντίον εκείνου που υποτίθεται ότι επιδιώκουν να υπερασπιστούν, δηλαδή το έθνος και την πατρίδα.

Παιδεία, ιστορία, πολιτισμός, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα
Σε αυτή τη νέα παγκόσμια, ευρωπαϊκή, βαλκανική, ελληνική κοινωνία, που τα έθνη μοιάζουν απροστάτευτα στις δημογραφικές και πολιτισμικές επιρροές, οι ελληνισμός δεν κινδυνεύει. Αρκεί να στηριχτεί και να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, που είναι η ιστορία και ο πολιτισμός. Η ιστορία και ο πολιτισμός, που θα πρέπει να υποστηριχτούν, να αναδειχτούν και να μεταλαμπαδευτούν μέσω μιας πολύ καλά σχεδιασμένης και οργανωμένης ελληνικής παιδείας, είναι το πιο ισχυρό «όπλο» για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ή της προκλήσεις της νέας εποχής και να διαφυλάξουμε την πορεία του ελληνικού έθνους στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

*Το κείμενο αυτό γράφτηκε τον Ιούνιο του 2009, ως αποτέλεσμα του θορύβου που είχε προκληθεί την περίοδο εκείνη για τη λαθρομετανάστευση και για το μεταναστευτικό γενικότερα. Η κεντρική πολιτική έννοια πάνω στην οποία κινείται το ως άνω κείμενο, είναι αυτή της ενσωμάτωσης, χωρίς να γίνεται αναφορά σε πρακτικά ζητήματα που θα εξασφαλίσουν την ενσωμάτωση, όπως χορήγηση ιθαγένειας, υπηκοότητας κλπ, ούτε σε θρησκευτικά και πολιτισμικά κριτήρια που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, για να γίνει αποδεκτό ότι ένας μετανάστης έχει ενσωματωθεί ή όχι. Το ζήτημα αυτό είναι τεράστιο, έχει πολλές τεχνοκρατικές και άλλες πτυχές και απαιτεί μια πιο εμπεριστατωμένη προσέγγιση.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στο 11ο τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ (30-12-2009)

30 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά που μοιράζονται Κε Καλεντερίδη.Αυτοί που φθάνουν ως εδώ (Αγαθοννήσι) και έχουν δώσει 15-20 000 $$$,δεν είναι φτωχοί...και έρχονται οργανωμένοι με τον "boss" και μόλις φευγουν οι μεν έρχονται οι επόμενοι.Η συνεννόηση γίνετα από το καρτοτηλέφωνο που υπάρχει στον παλιό αστυνομικό σταθμό.Αρα πολύ ευκολο να γνωρίζουν οι αρμόδιοι πότε έρχονται οι καινούργιοι. Αλλά... τα λεφτά είναι πολλά....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (ιδίοις όμμασοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς να ενσωματώσεις περίπου 3.000.000 λαθρομεταναστών, εκ των οποίων μόνο 550.000 έχουν "νομιμοποιηθεί" (το πώς είναι μία άλλη ιστορία); Αν ήσαν 100.000 ίσως. Αλλά θα ενσωματώσει η Ελλάδα το 10% και βάλε του πληθυσμού της; Κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας. Αφήστε που η προσπάθεια ενσωμάτωσης θα ενθαρρύνει την λαθρομετανάστευση. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Στην Ιταλία έχει περιορισθεί πολύ ο αριθμός των εισερχομένων, λόγω των αυστηρών μέτρων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Γι αυτό έχουν κουβαλήσει στην Πάτρα τόσους Αφγανούς, Κούρδους και Ιρακινούς, οι οποίοι προορίζονταν για την Ιταλία και μας έμειναν αμανάτι.

    Η μόνη δυνατότητα που εγώ βλέπω είναι:

    α) Εκτίμηση του αριθμού των μεταναστών που χρειάζεται, αν χρειάζεται, η Ελλάδα. Με την ανεργία να κτυπά κόκκινο, δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε καθόλου μετανάστες.

    β) Εκτίμηση για ποιες δουλειές χρειάζονται, ώστε να κρατηθούν, αν κρατηθούν, οι καταλληλότεροι.

    γ) Τήρηση των βασικών όρων μεταναστεύσεως (τους έχω ήδη γράψει αλλού), ώστε μα αποφασισθεί από ποια κράτη θα μείνουν. Εννοείται ότι, ανάμεσα στους "βασικούς όρους" είναι και ο ενδελεχής έλεγχος υγείας και, ει δυνατόν, ποινικού μητρώου (πολύ δύσκολο να ελεγχθεί).

    Οι υπόλοιποι θα απελαθούν σε βάθος συγκεκριμένου χρόνου, αφού:

    α) Πρώτα συλληφθούν (είναι ένα ζήτημα κι αυτό, αφού είναι λαθραίοι και δεν τους ξέρουμε όλους)

    β) Βρεθεί τρόπος και τόπος όπου θα σταλούν. Δεν μπορείς να τους στείλεις οπουδήποτε, διότι οι περισσότεροι δεν έχουν χαρτιά.

    Τέλος, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ημεδαπών (είναι κυρίως δικηγόροι), οι οποίοι έχουν στήσει επιχειρήσεις και εκμεταλλεύονται τους λαθρομετανάστες, καθοδηγώντας πώς θα εξαπατήσουν τις αρχές, ώστε να περάσουν σαν πρόσφυγες, πληρώνοντας μίζες εδώ κι εκεί κλπ, κλπ, τα οποία ακόμη και στην τηλεόραση έχουμε δει.

    Η περιφρούρηση των συνόρων είναι αυτονόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας το κάνουμε πράξη σιγά-σιγά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

    Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα του:

    -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια για λουλούδια ,χαρτομάντιλα κ.λ.π, –δεν τους αφήνουμε να μας πλύνουν τα τζάμια (κάποιοι λένε ότι ουρούν μέσα αντί συμπλήρωσης νερού όταν λιγοστεύει),
    -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς διότι όλοι τους φοροκλέπτουν,
    -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια (όσοι το κάνουν δεν τους δίδουν αποδείξεις)
    -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ουδένα τρόπο (έχουν αποδειχτεί αχάριστοι)
    -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα ,μετακομίσεις κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
    -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
    -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
    Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.
    Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Καλεντεριδη , ολα σωστα αυτα που λετε, αλλα σε ποια χωρα θα γινουν? Στην Ελλαδα?

    Ποια παιδεια? Πηγαινετε στο youtube και βρειτε αλλο λαο να βριζεται χυδαια εκει, δημοσιως. Εγω ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας καθε φορα που το βλεπω.


    Οι αλλαγες του νεου νομου για την ασφαλεια στην Ιταλια.


    1) H λαθρομεταναστευση γινεται αδικημα.

    Οποιος μπαινει η μενει στην Ιταλια παρανομα, διαπραττει το αδικημα της λαθρομεταναστευσης. Ποινη προστιμο απο 5000 ως 10000
    ευρω και δικη σε ειρηνοδικειο με αμεση απελαση. Τι αλλαζει? Προβλεπεται εκτοξευση των απελασεων. Απο τις 25000 το 2008, προ-
    βλεπεται να διπλασιαστουν.


    2) Εμφανιζονται τα κεντρα απελασης. Τα κεντρα προσωρινης παραμονης, τωρα γινονται κεντρα "Ταυτοποιησης και απελασης". H
    μεγιστη παραμονη σε αυτα αυξανεται απο τους 2 στους 6 μηνες. Τι αλλαζει? Η αυξηση του χρονου θα επιτρεψει την ολοκληρωση
    διαδικασιων απελασης που μεχρι τωρα μερος εμενε στη μεση.

    3) Προσβαση στις δημοσιες υπηρεσιες.

    Οι δημοσιοι υπαλληλοι θα εχουν την υποχρεωση να καταγγελουν λαθρομεταναστες. Τι αλλαζει? Οι λαθραιοι δε θα μπορουν να χρη-
    σιμοποιησουν δημοσιες υπηρεσιες.

    4) Η αδεια παραμονης γινεται υποχρεωτικη για καθε δοσοληψια με το κρατος. Καταγραφη νεογνων στο ληξιαρχειο, γαμος, κλπ. Εξαιρεση,
    η αποδοση προσωρινης 6μηνης αδειας παραμονης στις εγγυες, ωστε να μπορεσουν να καταγραψουν στο ληξιαρχειο το παιδι οταν γεννηθει.


    5) Αδεια παραμονης επι πληρωμη. Για την αδεια, θα πληρωνουν απο 80 ως 200 ευρω. Υπολογιζεται πως το κρατος θα εχει εσοδα 160
    εκ. ευρω το χρονο.

    6) Ποινες σε οσους βοηθουν τη λαθρομεταναστευση.

    Οποιος ευννοει την εισοδο λαθραιων, θα διακινδυνευει 15 χρονια φυλακισης. Οποιος ενοικιαζει στεγη σε παρανομους, μεχρι 3 χρονια
    φυλακιση. Τι αλλαζει? Οποιος νοικιαζει σπιτι, τωρα θα εχει το κινητρο να ελεγχει και να απαιτει αδεια παραμονης.

    7) Εθελοντικη αστυνομευση. Επιτρεπονται πολιτες σε εθελοντικη περιπολια, αοπλοι, με το καθηκον να ειδοποιουν τις αρχες αν παρατηρουν
    παρανομια, χωρις να μπορουν να επεμβουν οι ιδιοι.

    8) Ποινες για τους βανδαλους.

    Μεχρι 3 μηνες φυλακισης για οποιον βαφει-κανει γκραφιτι σε καλλιτεχνικης ή ιστορικης αξιας μνημεια. 1000 ευρω προστιμο
    σε οποιον πουλαει σε ανηλικους φιαλες με σπραιυ μη βιοδιασπωμενο.

    http://www.governoberlusconi.it/detail.php?id=443


    Σημ.: Το 1ο τωρα κοβει το δρομο των νεων παρανομων στο δρομο για την ιταλικη υπηκοοτητα.

    Αποδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συνεχεια)

    Βεβαια αυτα ειναι μονο οι αλλαγες. Η λογικη ειναι να επιβραβευεται ο νομιμος. Ως προς αυτο, ο καθε νομος εχει δικαιωμα και τοπικης πολιτικης ενσωματωσης , αναλογα με τις ιδιαιτεροτητες. Μαλιστα στην Τοσκανη εγινε τοπικο δημοψηφισμα για την τοπικη μεταναστευτικη πολιτικη.


    Στην Ελλαδα, συλλαμβανονται , αλλα ΜΕΝΟΥΝ, γιατι κανεις δε φευγει μετα τις 30 ημερες προθεσμια που τους δινουν αφου τον αφησουν στην Αθηνα.

    Να σταματησεις εντελως τις ροες ειναι αδυνατον. Γι αυτο καθε νομός υπολογιζει τις ετησιες αναγκες, λαμβανουν υποψην και ποσους παρανομους εχουν που σταδιακα μπορουν ετσι να νομιμοποιησουν και προσπαθουν να χωνευουν λιγο λιγο την κατασταση.

    Οχι σαν την Ελλαδα, που θα ερχονται και θα ερχονται και θα ερχονται και καθε 5 χρονια θα βγαινει ο ΓΑΠ και θα λεει "τωρα εχουμε να δωσουμε σε αλλους 250.000 υπηκοοτητα".


    H Ιταλια, οπως και η Ελβετια εχουν φτασει να κανουν διαφημισεις στις χωρες προελευσης, ενημερωνοντας τους επιδοξους λαθρομεταναστες πως ΔΕΝ ειναι ο παραδεισος. Η Ιταλια με εντυπα, η Ελβετια με τηλεοπτικα σποτ.

    Προβληθηκε στο ημιχρονο, στη Νιγηριανη τηλεοραση, με ελβετικα λεφτα, σε αγωνα της εθνικης Νιγηριας.

    http://tv.repubblica.it/home_page.php?playmode=player&cont_id=14809

    (στην αρχη ειναι 10 δευτερα ιταλικη διαφημιση, αγνοειστε την).

    Οχι σαν εμας που ερχονται και ζητουν και τα ρεστα οτι δεν ειναι οπως τα περιμεναν. Οι Ελβετοι και οι Ιταλοι πλεον τους προειδοποιουν οτι "εδω θα ερθετε στην κολαση", οπως ελεγε σαν τιτλο η ιταλικη εφημεριδα Σταμπα.

    Προσφατα η Υπατη Αρμοστεια ΟΗΕ και ο Μπαν Κι Μουν διαμαρτυρηθηκαν επειδη ο Μπερλουσκονι απελαυνει σωρηδον. Ο Μπερλουσκονι απαντησε πως απελαυνει αυτους που πρεπει, σ αυτους που πρεπει να δινει ασυλο δινει. Παντως οπως ερχονται, κατευθεια στη Λιβυη. Τωρα οι περισσοτεροι που μπαινουν ειναι απο τα χερσαια συνορα και μεσω Πατρας, αλλα τα ελληνικα φορτηγα τα ψαχνουν περισσοτερο τωρα πριν βγουν απο το λιμανι.

    Υστερα απο ολα αυτα, στους νομιμους, δινει και μεγαλης διαρκειας αδεια παραμονης, για να μην πρεπει να πηγαινουν καθε χρονο, αλλα αν μεινουν ανεργοι απελαυνονται, κανει διακρατικες συμφωνιες για ειδικευμενους και ανιδεικευτους μεταναστες, προσπαθουν να μην γκετοποιηθει αλλο η χωρα, με διαφορα προγραμματα και δινουν υπηκοοτητα στο 10 χρονια.

    Αλλα ΑΦΟΥ εχουν κανει ολα τα προηγουμεα. Οχι οπως στην Ελλαδα, δινουμε 5 χρονια και ειμαστε μπατε σκυλοι. Και τι να το κανω εγω αν πιανονται 150.000 στα νησια, απελαυνονται οι 3.000 και οι αλλοι 147.000 καταληγουν στην ενδοχωρα της Ελλαδας με δηθεν προθεσμια 30 ημερων για απελαση?

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο για την παιδεια στην Ελλαδα, περαν του ρευματος εθνομηδενισμου, τουλαχιστον απο ενα οικονομικο οριο και μετα ΔΕ θα επρεπε να ειναι δωρεαν. Αλλιως η Ελλαδα θα ειναι παντα γεματη ζωα.

    Στην Ιταλια τα βιβλια του παιδιου σου τα πληρωνεις απο το υποχρεωτικο σχολειο κιολας. Και ειναι βεβαια εκδοσεις ποιοτητας που δε συγκρινονται με τα ελληνικα.

    Αυτο εχει ως αποτελεσμα, το παιδι και ο γονιος να σεβονται τα βιβλια. Στο τελος της χρονιας, δεν τα σκιζουν, γιατι τα ΠΛΗΡΩΣΑΝ. Οποιος δεν τα θελει , τα πουλα σε βιβλιοπωλειο που πουλα μεταχειρισμενα.

    Στην Ιταλια τα ιταλακια που κανουν κλασικο λυκειο, κανουν 6 χρονια αρχαιων ελληνικων απο το πρωτοτυπο και τα ξερουν καλυτερα απο τα ελληνοπουλα.

    Στο δημοσιο πανεπιστημιο, οχι μονο πληρωνεις εξ ιδιων τα συγγραματα, που επισης ειναι ασυγκριτες ποιοτικα εκδοσεις σε σχεση με τα ελληνικα , αλλα και διδακτρα αναλογα με το εισοδημα του γονεα.

    Αυτο επιτρεπει να εχεις περισσοτερα χρηματα στην παιδεια και αρα καλυτερα κτιρια, καλυτερους καθηγητες, καλυτερους φοιτητες, καλυτερη μορφωση.

    Τα ελληνικα σχολικα και πανεπιστημιακα βιβλια, ειναι μεν δωρεαν, αλλα ως εκδοσεις ειναι κουρελοχαρτα. Εγω θυμαμαι την πρωτη φορα που σε σπιτι φιλου μου, ειδα ενα βιβλιο του γιου του που ηταν στο γυμνασιο και δεν το πιστευα πως τετοιας πολυτελειας βιβλιο ηταν "σχολικο".


    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προσωπικά προβλέπω σε 20 χρόνια να μας διώχνουν οι νεοέλληνες απο το κράτος μας....

    και πως θα γίνει αυτό
    όπως γίνεται τώρα στην Αθήνα σε πάρα πολες γειτονιές....

    οι ντόπιοι Ελληνικής καταγωγής θα προτιμήσουν να αποδημήσουν στο εξωτερικό

    παρά να μενουν σε μια Ελλάδα όπου θα εχει 20 εκατομμύρια πληθυσμό με 8 εκατομυρια ντοπιους ελληνες (βάση δημογραφικού) και τα υπολειπα ελληνοποιημένους.....


    σε περιπτώσει που υπάρχει μια αντιδρασει ποιο σοβαρή θα μπούνε πέντε, εξι μπόμπες

    θα γίνει ενα θερμό επεισόδιο

    θα στηθεί η ήτα της Ελλάδας
    όπως ((Κύπρος))

    και θα γίνει το μελλοντικό σχέδιο περί διάσπασεις της Ελλάδας στα 4....

    (τους νεοφερμένους δεν τους νοιάζει η συνοχή του εδάφους)

    και πάλι φυσικά οι Ελληνες με καταγωγή θα αποδημησουν πέρα από λίγους (τραπεζιτες που τα δημιούργησαν όλα και κάποιους στην επαρχεία που θα αυξομειωθούν, φτωχούς και ανειδίκευτους εργατες)....

    αυτό θα είναι το τελος της Ελληνικής Ιστορίας και κάποια στιγμή σε 200 χρόνια θα μιλάνε για εμάς όπως μιλάνε για τους Ινδιάνους στη βόρεια Αμερική....

    ξερεται ο Ιθαγενής αμερικανος είναι
    οι Απατσοι και άλλες ινδιάνικες φυλές

    η υπόλοιπη ειναι λαθρομετανάστες που κατέλαβαν και κατάσφαξαν της φυλές των ανθρώπων που προϋπήρχαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρτε ενα οποιοδηποτε αμερικανικο βιβλιο σε ελληνικο βιβλιοπωλειο και το ιδιο σε ιταλικο.

    Στο ιταλικο μπορει να το βρειτε μεχρι και 50% φθηνοτερα.

    Γιατι τα βιβλια τα αντιμετωπιζουν ως ειδικη περιπτωση και εχουν ΦΠΑ μονο 4%. Αυτο με τη σειρα του, το κανει προσβασιμο στους πολλους και ριχνει κι αλλο τις τιμες.

    Εχω υπολογισει, πως ακομη και γυριζα στην Ελλαδα, θα με συνεφερε οικονομικα να παραγγελνω βιβλια ταχυδρομικα απο την Ιταλια, παρα να τα αγοραζω επι τοπου στην Αθηνα. Τοσο εξωφρενικες καταστασεις.

    "Παιδεια στην Ελλαδα"...

    Γιατι οι Ελληνες κυβερνωντες δεν κανουν κατι αναλογο, παρα ολοι παραπονιουνται πως ο Ελληνας δε διαβαζει? Γιατι... ειναι προτιμοτερο να μενει ο Ελληνας οπως ειναι, να ζητα λιγοτερα πραγματα, να βολευεται με opengov.gr αντι με δημοψηφισμα, να πιστευει τους λαικισμους, κλπ.

    Η παιδεια, οπως και το δημοψηφισμα, ειναι ενα επικινδυνο οπλο για μια κυβερνηση, στα χερια ενος σκεπτομενου λαου.

    Ειναι καλυτερα να βγαινει η καθε κυρια και να σου λεει πως δε μπορει να σε αφησει να κανεις δημοψηφισμα σε οτιδηποτε, πρεπει να σε "εκπαιδευσει". Και βεβαια θα κρινει αυτη σε τι θα μπορεις να κανεις δημοψηφισμα. Δηλαδη , στην Ελλαδα, σε τιποτα. Αντε να σας αφησουν σε τιποτα επουσιο σε καμια 20ετια για να το παρουσιασουν ως μεγα βημα δημοκρατιας.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτη ειναι η Ελλαδα.

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1092028&lngDtrID=244

    Για τον εκλογικο νομο που τον καιει για την κουταλα, αμεσως να παρει πρωτοβουλια. Αγεφυρωτες διαφορες. Ετρεξε αμεσως. Καυτο το θεμα βλεπεις. Εθνικο το θεμα του πως θα ξαναεκλεγουμε.

    Για το μεταναστευτικο, δεν πειραζει. Η ψηφος μας ενωνει ολους. Να παρουμε κι εμεις οι γαλαζιοι κανεναν συντηρητικο μεταναστη, μην πανε 250.000 πρασινες ψηφοι μονοκουκι.

    Και 250.000 Τουρκοι να μπουν στα νησια, τα ελληνικα κομματα το μονο που θα σκεφτονται θα ειναι ποιο θα παρει τις περισσοτερες ψηφους κι απ αυτους.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό το άρθρο και εύστοχα τα σχόλια των φίλων του Ιστολογίου. Παρατηρήσεις : θα ήταν όλα εφικτά αν παγώναμε τον χρόνο π.χ στο 2009 και βαδίζαμε με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό αλλοδαπών. Αυτό (αν και είναι περισσότερο των δυνατοτήτων απορρόφησης απο την χώρα μας), θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πλείστες απο τις ανωτέρω προτεινόμενες λύσεις. Όμως η ρευστή κατάσταση, η οποία δεν ελέγχεται και είναι αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο δηλ. της "εισροής" νέων πολυπληθέστερων ομάδων λαθρομεταναστών, καθιστά τα όποια μέτρα αναποτελεσματικά. Σχεδιάζεις πάντα έχοντας σταθερές, δεν σχεδιάζεις σε ρευστές καταστάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στο χειρότερο. Είχα πει παλαιότερα μια λύση θα ήταν για την αποσυμφόρηση των εξόδων της χώρας ( π.χ Πάτρα), να τους δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους προωθήσουν στην Ευρώπη. Ένα είδος εξαγωγής του προβλήματος, στο οποίο συνέβαλλαν κυρίως οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης (αποικιοκρατία, πόλεμοι, αναταραχές, αλλαγές καθεστώτων)που είναι αποκλειστική τους ευθύνη. Εμείς υφιστάμεθα το πρόβλημα λόγω της "καλής γείτονος" και του ρόλου των εταίρων που συνδαυλίζουν το πρόβλημα για να μας αποδυναμώσουν. Τα πλυθησμιακά μας δεδομένα, δεν είναι τέτοια που να μπορούν να απορροφήσουν εντάσσοντας στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας εκκατομύρια αλλοδαπών. Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του έθνους. Οι προτεινόμενες εφαρμογές λύσεων, μπορεί να είναι αποτελεσματικές σε κράτη οργανωμένα σαν την Γερμανία. Εδώ είναι προορισμένα να αποτύχουν, διότι η προχειρότητα και η ασχετοσύνη κυριαρχούν. Σάββα, ήδη γκετοποιήθηκαν και δεν αναστρέφεται το κλίμα. Τα γκέτο λειτουργούν και σεις οι Αθηναίοι το βιώνετε όταν δεν μπορείτε να περάσετε κάποιε ώρες απο τις περιοχές τους. Γιατί ; ΤΑ ΓΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ. Άλλωστε αυτό φαίνεται και στο μοίρασμα του τρόπου μικροεμπορίου και των προϊόντων που πωλούν.

    θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα γίνω κουραστικός.
    Με εκτίμηση

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γκετο εχουν παντου στην Ευρωπη. Ειναι επομενο οταν δεχεσαι μεγαλο αριθμο ομοεθνων σε μικρο χρονικο διαστημα. Ενας λογος που αλλες χωρες προτιμουν να κανουν και διακρατικες συμφωνιες για την καλυψη αναγκων σε εργατικα χερια, ειναι και οτι διαλεγεις απο ποια χωρα θα παρεις. Και αρα παιρνεις απο εκει που εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να ενταχθουν γρηγορα.

    Οσο περισσοτερους δεχθεις απο την ιδια εθνικοτητα σε μικρο χρονο τοσο περισσοτερα και μεγαλυτερ γκετο θα εχεις. Και στο Μιλανο υπαρχει Τσαιναταουν. Και στο Τορινο υπαρχουν ζωνες που οι Ιταλοι πουλησαν τα σπιτια τους κι εφυγαν και μενουν μονο ξενοι.

    Γι αυτο και οι χωρες προσπαθουν να ανακοψουν τις νεες ροες. Οταν εχεις ηδη γκετο, πως θα ενσωματωσεις νεους? Ποτε θα προλαβεις να τους κανεις να νιωσουν οτι ειναι μελη και ενος νεου εθνους?

    Ειναι σαν το πολυ φαγητο. Αν καθησεις να φας σε 1 γευμα, αυτα που τρωνες 5, θα σκασεις. Μπορεις να τα φας, μονο αν φας αυτα που τρωνε 2 και τα μοιρασεις σε 5 γευματα. Με ρεγουλα. Να χωνευεις λιγο πριν φας κι αλλο.

    Οπως και με τα ζωα. Αν θες να εξημερωσεις ενα ζωο, το πιο ευκολο ειναι να το παρεις απο μικρο και μονο του, μακρια απο το ειδος του. Αν το εχεις μαζι με αλλα ομοια του, θα δυσκολευτεις πολυ περισσοτερο, γιατι θα νιωθει πως δεν ειναι ιδιο με σενα.


    Αντιστοιχα, πιο ευκολα ενσωματωνεις 10 Ελληνες, 10 Ρωσους, 10 Γερμανους, σε συνολο 100 Ιταλων, παρα 30 Ελληνες ή 30 Γερμανους σε συνολο παλι 100 Ιταλων.

    Στην Ελλαδα, απο την μια το ποσοστο των ηδη υπαρχοντων αφεθηκε, εγκληματικα, να ανεβει υπερβολικα και απο την αλλη, ειναι σε μεγαλες εθνικες ομαδες, μαλιστα πολλες απο ομορες χωρες, κατι που δυσκολευει στη δημιουργια της ελληνικης συνειδησης του "21ου αιωνα", γιατι ειναι πολυ δυσκολο να απαρνηθεις την πατριδα σου οταν ειναι διπλα και εχεις παρα πολλους συμπατριωτες σου μαζι.

    Η γκετοποιηση, ειναι φυσικο αντανακλαστικο συσπειρωσης, καθε ξενου σε μια χωρα. Ομοιος ομοιω αει πελαζει. Και στη Γερμανια να πατε, οι Ελληνες κανουν παρεα με Ελληνας κυριως, γιατι ειναι ΠΟΛΛΟΙ και ειναι ευκολο να κρατουν επαφη μεταξυ τους και με την Ελλαδα, σημερα , χαρη στην τεχνολογια. Δεν ειναι οπως το 1600 που πηγαινες καπου μεταναστης και δεν ακουγες πια νεα , τη γλωσσα κλπ της πατριδας σου.

    Το ερωτημα ειναι. Απο τα ολα τα δυσαρεστα που μια χωρα πρεπει να κανει , παραλληλα με τα ευχαριστα (ιθαγενεια στα 5 χρονια), ποιο κομμα στην Ελλαδα πιστευετε πως θα τα κανει ποτε? ΚΑΝΕΝΑ! Ελπιζετε οτι θα βγει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και θα λενε "μαζικες απελασεις, τωρα!"? Και αν το λενε, θα το πραττουν πραγματικα?

    Δε γινονται αυτα στην Ελλαδα.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ε ντοκουμέντο που παρουσίασε το Extra3...Στις εφορίες(ΔΟΥ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ , ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΣΚΗΝΙΤΗΣ» ή «ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ».

    Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΣΚΗΝΙΤΗΣ". ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ!!!!
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απόδημε και λοιποί φίλοι
    πρέπει να δούμε το ζήτημα ψύχραιμα, όσο σοβαρό κιαν είναι.
    Από κανέναν δεν τίθεται το δίλημμα αν πρέπει να φύγουν όλοι οι μετανάστες ή όχι.
    Είναι προφανές ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν για πάντα στην Ελλάδα.
    Γι' αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να συγκροτήσουμε μια πολιτική, με την οποία θα είναι σύμφωνος ο ελληνικός λαός.
    Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσω ένα άρθρο που είναι σχετικό με το νομοσχέδιο και με το πώς πρέπει να γίνει η ένταξη-ενσωμάτωση όσων αποφασίσουμε να εντάξουμε εμείς.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τὸ θέμα εἶναι φλέγον. Δυστυχῶς ὡς ἔθνος εἴμεθα σὲ παρακμή. Δεῖτε πῶς ἀντιμετωπίζονται τὰ μεγάλα ἐθνικὰ ζητήματα. Ἔχουμε τὴν ἀπαίτηση ἄλλοι νὰ μᾶς τρέφουν μέσω αἰωνίων δανείων καὶ νὰ μᾶς φρουροῦν τὰ σύνορα, λέγοντας μὲ θρᾶσσος ἐμεῖς τοὺς δώσαμε τὰ φῶτα τοῦ πολιτισμοῦ.
    Τί ἄλλες αὐταπᾶτες τρέφουμε ὡς ἔθνος;
    Ἀπὸ τὴν ἄλλη, τίθεται μέσω λαθρομεταναστεύσεως τὸ πρόβλημα τῆς ἀνακατανομῆς τῶν παγκοσμίων ἀγαθῶν.
    Γιὰ νὰ ἀπωθήσουμε τὸν κύριο ὄγκο τῶν λαθρομεταναστῶν πρέπει νὰ κινηθοῦμε σὲ πολλὰ σύνθετα ἐπίπεδα μὲ ἀποφασιστικότητα. Ἕτοιμες λύσεις δὲν ὑπάρχουν, οὔτε βοήθεια ἀπὸ ἄλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυριε Καλεντεριδη.

    Εγω θα παω ενα βημα παραπερα και θα σας πω, πως ρεαλιστικα, οσοι εχουν μπει Ελλαδα, ακομη και οι παρανομοι , θα μεινουν. Οχι απλα καποιοι, αλλα σχεδον ολοι. Τα περι μαζικων απελασεων ειναι φαιδροτητες που λεει το ΛΑΟΣ για να χαιδευει αυτια. Αντε να απελασεις 5000 απο τους ηδη παρανομους. Σταγονα στον ωκεανο.


    Εγω εχω χασει την ψυχραιμια μου, γιατι κυριε Καλεντεριδη, δεν κυβερνατε εσεις προσωπικα. Μακαρι να φτιαχνατε εσεις κομμα, να σας ψηφιζα.

    Δεν εχω επισης καμια αμφιβολια, πως οι ελληνικες κυβερνησεις θα επιχειρησουν να εφαρμοσουν ολες τις πολιτικες ενσωματωσης που υπαρχουν στα αλλα ευρωπαικα κρατη. Και στην Ιταλια εφαρμοζονται και μαλιστα υπαρχει και δεικτης ενσωματωσης, που παρακολουθει συνεχως και στατιστικα το πως πηγαινουν τα πραγματα.

    Οπως ειπα πριν, δε με ανησυχει το ευχαριστο της υποθεσης, αλλα το δυσαρεστο. Γιατι, οι πολιτικες ενσωματωσης, ειναι προοδευτικες, αρα δε φοβαμαι οτι αυτες δε θα γινουν.

    Φοβαμαι οτι δε θα γινουν οι πολιτικες ανασχεσης, γιατι αυτες ειναι δυσαρεστες και "ρατστιστικες, ξενοφοβικες, εθνικιστικες" και τα αλλα γνωστα.

    Και δυστυχως , τα μαθηματικα, οπως αποδειχθηκε και στην οικονομια, ειναι αμειλικτα. Καθε χρονο, ξερουμε οτι φθανουν 150.000. Εμενα δε με ενδιαφερει αν συνεληφθησαν. Με ενδιαφερει ποσοι εφυγαν. Αντιλαμβανεστε πως οχι 150.000 δεν απελαθηκα, αμφιβαλλω αν απελαθηκαν καν 10.000.

    Αντιλαμβανεστε πως αν καθε χρονο μενουν 100.000 νεοι παρανομοι στη χωρα, και τεκνοποιουν, μετα τα πρωτα 3 χρονια του σχολειου, το τεκνο τους θα εχει ελληνικη ιθαγενεια και θα ειναι νομιμος. Αυτο συνεπαγεται πως και να θες να απελασεις το γονεα που ειναι παρανομος, δε θα μπορεις, λογω νομοθεσιας περι οικογενειας , που ισχυει σε ολη την Ευρωπη. Δηλαδη, δε μπορει το παιδι να ειναι πλεον Ελληνας και συ να απελασεις τους γονιους του. Αυτα δε γινονται. Αρα ολο θα αυξανονται.

    Αναλογα, αν χαλαρωσει η πολιτικη αποδοσης ασυλου, οχι 150.000, 250.000 θα ερχονται. Η μιση Ασια και η μιση Αφρικη , βρισκονται σε πολεμο και αρα εχουν τις προυποθεσεις να παρουν πολιτικο ασυλο. Δηλαδη θα μπαινουν νομιμα.

    Κι οσο αντεξει η χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνεχεια)

    Το πρωτο που θα επρεπε να κανει η Ελλαδα, θα ηταν να καταγγειλει τη συνθηκη του Δουβλινου. Ο κος Παπανδρεου την υπεγραψε (ευφυεστατη κινηση), αυτος ας κοψει το λαιμο του να βγαλει την Ελλαδα απο τη θεση που την εβαλε. Δηλαδη αν βγουν 15 εκ Αφγανοι πολιτικοι προσφυγες, εμεις με το νεο, χαλαρωμενο και "προοδευτικο" τροπο αποδοσης ασυλιας θα παρουμε 15 εκ Αφγανους?


    Το ρολοι χτυπα. Αυτο δε μπορει να καταλαβει ο Ελληνας. Ο Ελληνας ειναι μαθημενος να πρεπει να καταθεσει φορολογικη δηλωση, να πηγαινει την τελευταια ημερα, μετα να ζητα παραταση, να τελειωνει και η παραταση και μετα να ζητα παραταση της παρατασης.

    Ε λοιπον, δεν ειναι ολα τα θεματα εφορια για να γλιτωνεις καθε φορα ετσι. Μπορει να μην αρεσει, αλλα ετσι ειναι. Και τωρα, δεν αρεσει στον Ελληνα να ακουει την Ε.Ε. να ζητα περικοπη μισθων, αλλα τοσα χρονια που επρεπε να κανει κατι, δεν εκανε. Ας ειχε κανει.

    Στην πολυκατοικια των γονεων μου στην Ελλαδα κυριε Καλλεντεριδη, το 40% των διαμερισματων κατοικειται απο Αλβανους. Αφηνω τα περι συμπεριφορας κατα μερους. Οι 2 απο τους , πιαστηκαν στα συνορα για διακινηση λαθρομεταναστων. Αφεθηκαν με προστιμο και κατασχεση αυτοκινητου. Ο ενας υποτιθεται πως επρεπε να απελαθει (ο αλλος περιεργως οχι αν και ηταν μαζι οταν συνελληφθησαν), γιατι ειχε θυροκολληθει στην πορτα η εντολη. Μετα απο 1 χρονο περιπου, ειναι ακομη εκει , ζει και βασιλευει. Και παιρνει και ενα επιδομα απο το κρατος, ή τουλαχιστον το επαιρνε πριν το συμβαν, συμφωνα με μια γειτονισσα. Δεν ξερω αν ειναι αυτο για τους "δενδριτες" ή οχι, γιατι ειναι και πολυτεκνος. Περιττο να σας πω πως η πολυκατοικια ειναι γκετοποιημενη με τις ελληνιδες νοικοκυρες κλειδαμπαρωμενες. Αυτα σε επαρχια, ουτε καν στην Αθηνα.

    Με αυτους τους ρυθμους κυριε Καλλεντεριδη και με αυτην την "αποτελεσματικοτητα" και "βουληση", οχι ροη δε μπορεις να κοψεις, ουτε τους 20.000 της Ιταλιας προ Μπερλουσκονι δε θα μπορεσεις να απελασεις ποτε. Και καθε χρονο θα ερχονται 150.000. Απλη αριθμητικη ειναι.

    Οπως εστρωσες , θα κοιμηθεις.

    Παντως, αν τυχον τελικα κατι παει στραβα, εγω σας καλω να παμε ολοι μαζι στη παλαι ποτε Μεγαλη Ελλαδα, στη νοτιο Ιταλια, να γκετοποιηθουμε κι εμεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=BSxkq4nEfXc

    http://www.youtube.com/watch?v=ZAHa-UjPqHQ

    Το τραγουδι ειναι σε γκρικο, το ιδιωμα των παλαι ποτε Ελληνων της Κατω Ιταλιας. Για οποιον ξερει ιταλικα, ειδικα αν το δει γραμμενο, ειναι παρα πολυ κατανοητο.

    Ελπιζω να βγω ψευτης και να μην πειτε και σεις ποτε "Ellada mu pai".

    Αλλα δυστυχως, σαν εκθεση ιδεων και εγω μπορω να σας πω πως πρεπει να λυθει το κουρδικο και το μεσανατολικο. Το προβλημα ειναι, αλλο τι λεω εγω, αλλο το ποσο ρεαλιστικο με βαση την πραγματικοτητα ειναι το να γινει δεκτο το δικο μου σχεδιο.

    Αποδημος.

    ΥΓ. Υποσχομαι τις επομενες ημερες να σας αφησω λιγο στην ησυχια σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς η ψήφιση Νόμου για την ενσωμάτωση λαθρομετάναστών, θα αποτελέσει την κερκόπορτα της ανεξέλεγκτης πλέον εισόδου στην πατρίδα μας όλων αυτών των ανθρώπων που για οποιοδήποτε λόγω εγκαταλείπουν τις χώρες τους. Η ενσωμάτωση θα αποτελέσει το αίτιο, η χώρα μας να γίνει ελκυστική σ' αυτούς από το γεγονός και μόνο της απόκτησης Ελληνικού διαβατηρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Η αυστηροποίηση των μέτρων φύλαξης των συνόρων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η μόνη σωτήρια λύση που θα κάνει μη επιθυμητή τη χώρα μας στους λαθρομετανάστες, είναι η ποινικοποίηση της λαθραίας εισόδου με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση όλου αυτού του ανθρώπινου δυναμικού σε δημόσια έργα, μέχρι της έκτισης της ποινής τους άνευ αμοιβής και στη συνέχεια απέλαση.
    Υπενθυμίζω ότι πριν ένα χρόνο σε σχόλιό μου επί του αυτού θέματος είχα προτείνει, οι λαθρομετανέστες να αποτελέσουν τους υπό φρούρηση κατοίκους έρημων νήσων, με την προϋπόθεση το οικονομικό κόστος να το επιβαρυνθεί η ΕΕ, προκειμένου να γλυτώσει από αυτούς.
    Πάντως λύσεις μαγικές και ηθικοπλαστικές δεν υπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία. Με την επικρατούσα κατάσταση σε λίγα χρόνια θα καταντήσουμε μετανάστες στη χώρα μας.
    Ας τους δώσουν επιτέλους διαβατήρια και ας τους στείλουν στην κεντρική Ευρώπη, για να έχουν και αυτοί πρόβλημα ώστε να βοηθήσουν πιο πολύ στην αντιμετώπηση.
    Απαιτείται επαγρύπνηση και εγρήγορση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας για να μην καταντήσουμε ραγιάδες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της παγκοσμιοποίησης σε συνεργασία με τους ντόπιους αμερικανοσπούδαχτους πολιτικούς σατανικούς ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
    Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Σπαρτιάτες δεν ξέχασαν ποτέ τον Εφιάλτη και η Σπαρτιατική ΚΡΥΠΤΙΑ έστω και μετά πάροδο δεκαετίας τον εντόπισε και απάλλαξε την Ελλάδα από την αθλιότητά του.

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. OLOI EISASTE MIKROPSYXH TI PRAGMATA EINAI AFTA POU DIAVAZO PROSPATHITE NA ALAKSETE THN ROH TOY POTAMOY AFTOI DEN PROKITE NA STAMATISOYN NA ERXONDE PREPH NA TOYS ENTAKSOYME KAPOU .KAPOY TELOS PANTON EXOYN KI AFTOI ANTHROPINA DIKAIOMATA KI PLHRONOYN TOSA LEFTA GIA NA GEINOUN ELLHNES .FANTASTITE THN ELLADA ME 40.0000.000 ELLHNES TI DYNAMH THA GINOYME MIA MEGALOI XORA DYNAMH. GIATI GYNESTE MIKKROPSYXOI AKOMA KI 80.000.000 MBOROUME NA TO KANOUME .KSERO MIA MKO POU ANALAMVANH TETIA ERGA XORIS NA PAREI MIA ,THA MAS ERTHI KI FTINA . ANETA KI ANDE NA MAS KOUNITHOUNE META .GERMANOI .KI EGLEZOI.NASASTE ORE MEGALOPSYXOI KI OIKOYMENIKOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. διαφωνω ριζικα μαζι σας κ.καλεντεριδη και θεωρω τις αποψεις σας ηττοπαθεις, αφελεις και αστειες.
    η μονη λυση και ας μην κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας, απεναντι σαυτον τον θανασιμο κινδυνο για την απολυτη καταστροφη δια παντος της πατροδας μας, ειναι μια κυβερνηση της χρυσης αυγης, η οποια θα διωξει και τα 4 εκ. λαθροεποικιστων απο τη χωρα μας.
    θα γραψει στα παλια της τα παπουτσια τους παντες και τα παντα εντος και εκτος ελλαδας. θα ερθει σε μετωπικη συγκρουση με ΟΛΟΥΣ και με ΟΛΑ και θα επιβαλει τη θεληση της με οποιοδηποτε κοστος.
    οι ακραιες καταστασεις θελουν ακραιες λυσεις.
    εμεις δεν παραιτουμαστε οπως ειστε παραιτημενος εσεις κ. καλεντεριδη.
    μεχρι τελους ο πολεμος με λυσσασμενο μισος κατα των εχθρων οτι κιαν γινει εστω και αν μεινω εγω κιαλος ενας στον πλανητη..
    η θα εξοντωσουμε ολους τους εχθρους με καθε μεσον και καθε τροπο, η θα μας εξοντωσουν αυτοι.
    τερμα τα αστεια
    τελος οι ατερμονες συζητησεις και διαλογοι στο ινετρνετ και στα καναλια.
    ωρα για πολεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. paidia den einai 150.000 ayth poy erxontai.ayth poy pianontai einai 150.00

    oi ypolypoi meso kyklomatos pairnoyn ishthria kai xartia gia athhna

    h ypothesh einai xeiroteh

    poly xeiroterh to jero os katoikos xronia sth mytilini...

    ta statistika kataskeyazontai gia na mh kseshkothi o kosmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εισπράτουμε 47 Ευρώ ανά λθρομετανάστη/ημερα από την ΕΕ ;;;;;Και φθάνουν μόνο 5,75 στο Αγαθονήσι για το ημερήσιο γεύμα;;;Που πάνε τα άλλα;;; Καλημέρα σας.Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 08 Ιανουαρίου 2010 12:39 π.μ.
    Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα για το μέλλον της χώρας και του έθνους και πρέπει να αντιμετωπιστεί.
    Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας δεν θέτει το δίλημμα "να φύγουν ή όχι όλοι οι μετανάστες".
    Σχεδόν όλοι δέχονται ότι κάποιοι θα παραμείνουν στη χώρα μας, ίσως για πάντα.
    Όπως έμεινε η οικογένεια Έβερτ, που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Σόμερ, που λέει τις ειδήσεις, η Βόζεμπεργκ, υπεύθυνη για θέματα παιδείας της ΝΔ και ο στρατηγός Νίδερ, που πολέμησε γενναία για την Ελλάδα.
    Αυτό που λέω είναι απλό.
    Όσοι τελικά αποφασιστεί να μείνουν στην Ελλάδα, μας συμφέρει αντί να γκετοποιηθούν, να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.
    Γιατί το αντίθετο είναι πολύ πιθνανόν να απειλήσει το έθνος και την πατρίδα, για την οποία΄, όπως λες, είσαι διατεθειμένος να πολεμήσεις.
    Όσο για το παρατημένος, λάθος χαρακτηρισμό διάλεξες φίλε μου.
    Δεν ξέρω ποιά είναι η ιστορία σου, αλλά σίγουρα δεν έχεις ακούσει τις σφαίρες του εχθρού να περνάνε από το κεφάλι σου, ούτε διακινδύνεψες τη ζωή σου για την πατρίδα.
    Είναι θλιβερό να μιλάς έτσι και να χαρακτηρίζεις απόψεις άλλων εμ αυτόν τον τρόπο, ειδικά επειδή επικαλείσαι το έθνος και την πατρίδα, για την οποία έδωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου.
    Ειλικρινά λυπάμαι!

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι απανωτές απόψεις των ανώνυμων12:23 π.μ. και 12:39 π.μ. (αντιδιαμετρικά αντίθετες) και πολλές άλλες ενδιάμεσων τόνων, δείχνουν κατ' αρχήν ότι η κοινωνία δεν έχει καταλήξει με σαφήνεια σχετικά με το τι θέλει. Επίσης, η συλλογή υπογραφών γιά δημοψήφισμα, χωρίς ξεκάθαρο αντικείμενο (ζητούμενο), θα έχει πενιχρά αποτελέσματα και θα γυρίσει μπούμεραγκ γιατί θα βγουν οι καλοθελητές μετά να λένε ότι είναι λίγοι τελικά αυτοί που αντιδρούν.

    Οι παράμετροι του προβλήματος είναι πολλές (λαθραίοι - νόμιμοι, μακρόχρονη παραμονή - ολιγόχρονη παραμονή, ομογενείς - αλλογενείς, οικογενειακή κατάσταση κλπ). Αυτό που χρειάζεται είναι σύνθεση, μία συνισταμένη 'πλατφόρμα' με σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια ένταξης και με βάση τις ανάγκες (αλλά και την αντοχή) της χώρας.

    Σ' αυτή τη φάση χρειάζεται κοινωνική ζύμωση, πιέσεις στους βουλευτές γιά να μεταφερθεί από κάτω η πίεση στα κόμματα, και συλλογική δράση (σε διαδίκτυο, μικρούς και μεγάλους συλλόγους, σωματεία, συμβούλια, ενώσεις, κλπ). Μόνο έτσι θα αισθανθούν οι ιθύνοντες την κοινωνική πίεση, με το φόβητρο του μεγάλου πολιτικού (και κοινωνικού) κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα σε όλους,
    Γιατί να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη γιατί να προσπαθούμε να περάσουμε τη καμήλα μέσα από μία βελόνα κατα την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν τρόποι πολλοί απλόί για να λυθούν:
    1. Ισχυς εν τη ενώσι , που σημαινει αντί να σκοτωνόμαστε για το ποιος τους έφερε τους άφησε να μπουν τους πριμοδότησε να πάμε σε αυτό που λέει έντάξει έγινε πάρακατω τώρα το αντιμετοπίζουμε. Κοινώς τέλος η φαγωμάρα κακός σύμβυλος.
    2. Σταματάμε να τους λυπόμαστε περίσσότερο από ότι τους Ελληνες που έχουν άντίστοιχο οικονομικό πρόβλημα.
    3.Δεν τους δίνουμε δουλειές στα χωράφια μας προτιμούμε τους Έλληνες και ας είναι λίγο ακριβότεροι ρε παιδιά αυτοί τουλάχιστον πληρώνουν και φόρο ή αν μη τι άλλω έχουνε ΑΦΜ.
    4.Συνεχίζουμε να δεχόμαστε μετανάστες αλλά με χαρτιά όχι λαθραίους και με ποσόστοση.
    5.Τους απορροφούμε δεν μας απορροφούνε .

    Κύριε Σάββα δώσατε μεγάλο μέρος της ζωής σας γι αυτή τη πατρίδα, καταθέσατε χρόνια ψυχής για να μπορέσετε να βάλετε κάποιο λίθο αξιοπρέπειας σε όσους έμειναν.Δεν σας ξέρω προσωπικά αλλά έχω ακούσει πολλά και διάβάσει περισσότερα για σας.
    Δεν νομίζετε όμως πως αυτή η γενιά που υπάρχει και η επόμενες που έρχονται αξίζουν κάτι περισσότερο απο αυτό που τους δίνουμε; Δεν πιστεύετε ότι ο διάλογος έχει νόημα όταν θέλουν και οι δυο διαπλεκόμενοι να βρουν την λύση;
    Δεν νομίζετε ότι δεν είναι θέμα μεταναστών αλλά διακρατικό όσο αφορά τον τρόπο ''εισροής τους'';

    Τέλος απλά θα σας υπενθυμίσω κάτι που ήδη γνωρίζετε.Τι έκανε ο Κολοκότρώνης στους Ελληνες προσκυνημένους ξέρετε καλά έτσι δεν είναι και είχε να κάνει με Ελληνες και όχι Τουρκους....
    ΚΑνένας μετανάστης δεν θα φύγει δυστηχώς γιατί τα λεφτά που πέρνουμε για να γίνουμε το χωνευτήρι είναι πολλά και πάνε σε τσέπες πολλών.
    Μόνο αν σταματήσουμε να τρωγόμαστε αποφασίσουμε να ενωθούμε θα σώσουμε το έθνος μας , επι του παρόντος και μόνο απο μέρικά σχόλια που βλέπω εδώ θα πω ότι το μόνο που κάνουμε είναι απλά να βοηθάμε στην διάλυση.

    Πρόσφατα έμαθα ένα πολύ μεγάλο μάθημα που δεν περίμενα να το δω στα 41 μου, ο ψυχικός θάνατος κύριοι/ιες είναι πιο οδυνηρός από τον σωματικό ο οποίος έπεται.Αρα θέλετε να σώσετε την Ελλάδα σώστε τις ψυχές των παιδιών σας μάθετε τους την ιστορία τους μάθετε τους ότι το να λυπάσαι τον αναξιοπαθούντα δεν σήμαίνει ότι πρέπει να έιναι πάντα απο άλλο κράτος .Διδάξτε τους ότι η Ελλάδα υπήρχε δώστε τους επιχειρήματα μάθετε τα να επιβιώνουν σε έναν κόσμο ζούγκλα και μετά ,''ξεβοτανίστε τα Ελληνικά αγριόχορτα που τους έβαλαν και τους βάζουν ακόμα μέσα''.Δεν φταίει κύριοι ο κλέφτης που θα μπει στο σπίτι σου όταν του πληρώνεις την είσοδο.

    Δεν έχω μάθει προσκυνώ κανέναν δεν έχω μάθει να συγχαίρω κανέναν και δει όταν κάνει το καθήκον του υπέρ των αξιών του όμως οφείλω να ομολογήσω ότι έχω διαβάσει πολλά μπλογκ έχω ενημερωθεί απο πολλά αυτό όμως το συγκεκριμένο έχει τα κάκκαλα να επιτρέπει σε όλες τις απόψεις να εκφράζονται είτε είναι υπέρ είτε κατά.Αυτό είναι η έννοια της λέξεως ελευθερία αν λοιπον νομίζετε ότι μόνο το μαχαίρι σώζει θα συμφωνήσω ανώνυμε αλλά πιστεύω ότι σε αυτό το μπλογκ αν ποτέ χρειαστούν να βγουν ''μαχαίρια'' πίστεψε με θα είναι πιο δυνατά από της χρυσής αυγής.Αλλωστε στα Εξάρχεια μεγάλωσα την ξέρω αρκετά καλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητοί φίλοι,

    Θα ήθελα να κάνω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις πάνω στο καυτό αυτό θέμα. Η Ελλάδα αν και το 2006 απέκτησε για πρώτη φορά χερσαία σύνορα με την Ε.Ε. λόγω της ενσωμάτωσης της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, εξακολουθεί να είναι μια «κλειστή» χώρα. Με τον όρο κλειστή εννοώ ότι για να περάσεις από την Ελλάδα στην Ε.Ε. απαιτείται έλεγχος ταυτότητας ή διαβατηρίου στα σύνορα με τη Βουλγαρία ενώ προς Ιταλία ελέγχονται οι μετακινήσεις από τα εισιτήρια των πλοίων όπου αναγράφεται η εθνικότητα αυτού που ταξιδεύει. Με λίγα λόγια είναι αδύνατο να βγει κάποιος από τη χώρα μας δίχως να ελεγχθεί. Τον Ιανουάριο του 2011 προβλέπεται να ενταχθούν οι Βουλγαρία και Ρουμανία στη συνθήκη Schengen. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας θα μπορεί οποιοσδήποτε βρίσκεται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να ταξιδεύει δίχως κανέναν απολύτως έλεγχο στη Δυτική Ευρώπη. Από την Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας θα φτάνει εντελώς ανενόχλητος στην Αυστρία και όπου αλλού επιθυμεί. Θα είναι απλά σαν να πηγαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.
    Το γεγονός αυτό θα ωθήσει μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών που βρίσκονται ή πρόκειται να μπουν στην Ελλάδα σε χώρες που είναι περισσότερο εξοικειωμένες με το θέμα, διαθέτουν μακροχρόνια μεγάλες μάζες ομοεθνών τους και είναι θελκτικότερες. Νομίζω πως η έναρξη της συνθήκης Schengen θα αποτελέσει και την απαρχή μετακίνησης μεγάλης μάζας λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς την Κεντροδυτική Ευρώπη γεγονός που θα ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες και τις αρχές. Αυτό βέβαια δε θα γίνει σε μία ημέρα. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ισοζύγιο όμως εκτιμώ ότι θα αρχίσει άμεσα να κλείνει υπέρ της Ελλάδας.
    Κατά την άποψή μου το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό. Το πρόβλημα είναι Πανευρωπαϊκό. Διότι δεν είναι λίγες οι μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν ότι πίσω από τη μετανάστευση κρύβεται μία καλά οργανωμένη προσπάθεια να ισλαμοποιηθεί ειρηνικά η Ευρώπη. Για την Ελλάδα αυτοί που θα απομείνουν σίγουρα θα πρέπει να ενσωματωθούν και αυτό είναι το στοίχημα. Αυτό όμως που βλέπουμε σήμερα στη χώρα μας είναι απλά το μέρος ενός σχεδίου που σε λίγα χρόνια εκ των έσω (Ε.Ε.) θα μας απασχολήσει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
    Φιλικά,
    Νικόλας ο Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητοί φίλοι,

    Θα ήθελα να κάνω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις πάνω στο καυτό αυτό θέμα. Η Ελλάδα αν και το 2006 απέκτησε για πρώτη φορά χερσαία σύνορα με την Ε.Ε. λόγω της ενσωμάτωσης της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, εξακολουθεί να είναι μια «κλειστή» χώρα. Με τον όρο κλειστή εννοώ ότι για να περάσεις από την Ελλάδα στην Ε.Ε. απαιτείται έλεγχος ταυτότητας ή διαβατηρίου στα σύνορα με τη Βουλγαρία ενώ προς Ιταλία ελέγχονται οι μετακινήσεις από τα εισιτήρια των πλοίων όπου αναγράφεται η εθνικότητα αυτού που ταξιδεύει. Με λίγα λόγια είναι αδύνατο να βγει κάποιος από τη χώρα μας δίχως να ελεγχθεί. Τον Ιανουάριο του 2011 προβλέπεται να ενταχθούν οι Βουλγαρία και Ρουμανία στη συνθήκη Schengen. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας θα μπορεί οποιοσδήποτε βρίσκεται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να ταξιδεύει δίχως κανέναν απολύτως έλεγχο στη Δυτική Ευρώπη. Από την Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας θα φτάνει εντελώς ανενόχλητος στην Αυστρία και όπου αλλού επιθυμεί. Θα είναι απλά σαν να πηγαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.
    Το γεγονός αυτό θα ωθήσει μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών που βρίσκονται ή πρόκειται να μπουν στην Ελλάδα σε χώρες που είναι περισσότερο εξοικειωμένες με το θέμα, διαθέτουν μακροχρόνια μεγάλες μάζες ομοεθνών τους και είναι θελκτικότερες. Νομίζω πως η έναρξη της συνθήκης Schengen θα αποτελέσει και την απαρχή μετακίνησης μεγάλης μάζας λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς την Κεντροδυτική Ευρώπη γεγονός που θα ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες και τις αρχές. Αυτό βέβαια δε θα γίνει σε μία ημέρα. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ισοζύγιο όμως εκτιμώ ότι θα αρχίσει άμεσα να κλείνει υπέρ της Ελλάδας.
    Κατά την άποψή μου το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό. Το πρόβλημα είναι Πανευρωπαϊκό. Διότι δεν είναι λίγες οι μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν ότι πίσω από τη μετανάστευση κρύβεται μία καλά οργανωμένη προσπάθεια να ισλαμοποιηθεί ειρηνικά η Ευρώπη. Για την Ελλάδα αυτοί που θα απομείνουν σίγουρα θα πρέπει να ενσωματωθούν και αυτό είναι το στοίχημα. Αυτό όμως που βλέπουμε σήμερα στη χώρα μας είναι απλά το μέρος ενός σχεδίου που σε λίγα χρόνια εκ των έσω (Ε.Ε.) θα μας απασχολήσει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
    Φιλικά,
    Νικόλας ο Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμπατριώτες,
    μετέφρασα (και εννοείται σχολίασα) την εξής είδησι απο τον σημερινό Ιταλικό Τύπο:
    "Εξέγερσι λαθρομεταναστών και συγκρούσεις σε πολίχνη του Νότου". {ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;}
    Bl. http://neospalamedes.blogspot.com/2010/01/commentando-la-notizia-sugli-scontri.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τον λύκο τον εκούρευαν και αυτός φώναζε - Παν τα πρόβατα!!

    Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, από την οποία περιμέναμε να τακτοποιήσει, tουλάχιστον τα οικονομικά της χώρας μας, αντί να ασχοληθή με τα φλέγοντα αυτά θέματα, με το καλημέρα σας, ωσάν να μην είχε η Ελλάδα πιο επείγοντα προβλήματα να λύσει,έσπευσε εν μέσω Χριστουγέννων, να καταθέσει ένα νομοσχέδιο, με το οποίο προβλέπεται να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια όλοι οι παράνομοι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

    Γιατί ;

    Μα για να εξασφαλιστεί από το ... φούμο που σύντομα θα του ρίξουν στις επόμενες εκλογές οι δυστυχείς υπήκοοι της νομενκλατούρας !

    Με τις 500.000 ψήφους Πακιστανών ..., Αφγανών .., και κύριος είδε ποιών ακόμη, εξασφαλίζει από τώρα τις επόμενες εκλογές υπέρ του κόμματός του!

    Μην είσθε αφελείς, πρόκειται για έναν .... στυγνό businessman που βλέπει την Ελλάδα ως επιχείρηση και εμάς ως ανδράποδα !

    Σκασίλα του για τους Έλληνες και για την Ελλάδα και για την διαβόητη .... πολυπολιτισμικότητα !!

    Αυτός εφ' ενός εξασφαλίζει εαυτόν ως ηγεμόνα, αφ' ετέρου εκτελεί ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι τρίτων !

    Ποιό κόμμα θα συνιστούσα ..., αληθινά δεν ξέρω τι να προτείνω ...!!!

    Πάντως αυτό που συντελείται σήμερα είναι από παράλογο έως τραγικό !

    Μην ξεχνούμε όμως και τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που έφθασε μέχρι Καθηγητής Πανεπιστημίου ... παρακαλώ και υπουργός, αλλά και αυτός δίνει δείγματα .... μάλλον περίεργα ...., έναντι των ψηφοφόρων του !

    Ίδωμεν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ke Kalenteridi
    Mia ithagenopoiisi 250.000 metanaston, pou tha ginoun typois monon "Ellines" alla den tha afomoiothoun i exellinistoun pote, einai disvastaktos arithmos gia mia xora ton 10 ekat.

    H Afstria p.x pou exei ton idio sxedon plithismo me tin Ellada (9 ek.) parexei ypikootita se metanastes meta 8eti paramoni kai endelexi erevna oxi monon proelefseos ton alla kai ikanotitos ton, to poly se 15.000 etisios, me programma stadiakis elatoseos tou arithmou aftou apo xrono se xrono.

    Kai emeis, xoris kan tin ypodomi tis Afstrias (biomixania,anthousa oikonomia, aristo systima Iatropelithalpsis k.a.), pame na kanoume dia mias 250.000 allodapous "Ellines", monon gia psifothirikous logous ??

    Ma gia na afomoiothei h ensomatothei aftos o terastios arithmos kai na mi getopoiithei me mellontikes meionotikes axioseis (p.x os Tsamides h Tourkoi tis Thrakis, pou einai kai aftoi Ellines ypikooi, klp) xreiazontai pano apo 100 eos 200 xronia.

    Mipos parafronisame ???

    As min endosoume gia dithen anthropistikous logous se kati pou tha metaballei tin Ellada mas se neoktito "Ethnos" alla USA.

    I anartisi tou Apodimou einai poly endiaferousa kai aksizei idiaiteras prosoxis.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. σαββα δεν αμφισβητησα ουτε τον πατριωτισμο σου ουτε τους αγωνες σου για την ελλαδα ουτε εσενα συνολικα.
    αμφισβητησα και αμφισβητω εντονα τις αποψεις σου επι του συγκεκριμενου θεματος της εισβολης και κατοχης της πατριδας μας απο τους λαθροεποικιστες, βαση οργανωμενου σχεδιου.
    δεν εντασεται ουτε αφομειωνεται ο κατακτητης εισβολεας.
    απλα εξοντωνεται πριν μας εξοντωσει αυτος...
    αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα.
    τιποτα λιγοτερο δυστυχως/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.