3/1/10

Κόκλα: η επικίνδυνη για την Θράκη

Κόκλα: η επικίνδυνη για την ΘράκηΜία από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν θα δημιουργήσει ένα "κομματικό κράτος". Ότι θα χρησιμοποιήσει τους "καλύτερους" στις κατάλληλες θέσεις. Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών, βρίσκουν την θέση που τους ταιριάζει, στον κάλαθο των αχρήστων, όταν αυτός που τις έδινε γίνεται κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι κάποια πράγματα που... βγάζουν μάτι, πρέπει να μένουν ασχολίαστα.

Όπως η περίπτωση της τοποθέτησης της Θεοδώρας Κόκλα, στην θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ποια είναι η κυρία; Ένα ακόμη από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που... επιλέχθηκαν λόγω βιογραφικού! Όχι φυσικά επαγγελματικού, αλλά πολιτικού. Η κυρία Κόκλα είναι ηλεκτρολόγος. Στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτιδα της ευρωβουλευτού Άννας Καραμάνου, ειδική σύμβουλος της πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ροδούλας Ζήση αλλά και συνεργάτιδα της γνωστής για τις απόψεις της Θάλειας Δραγώνα.

Ω! Τι έκπληξη, θα μπορούσε κανείς να αναφωνήσει. Στο εθνικά ευαίσθητο περιβάλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τοποθετήθηκε ως περιφερειάρχης μια συνεργάτιδα της κ. Δραγώνα. Τίποτε τελικά σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο. Αλλά πριν προχωρήσουμε σε συμπεράσματα, ας δούμε μερικά ακόμη σημεία του βιογραφικού της κυρίας Κόκλα, που την έκαναν τόσο «κατάλληλη» για την συγκεκριμένη θέση. Η νέα περιφερειάρχης, εκτός από συνεργάτιδα όλων αυτών των τόσο «ισχυρών» γυναικών ήταν και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και μέλος της Winpeace (Ειρηνευτική Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου). Ξέρετε ποιά άλλη είναι επίσης Πρόεδρος, αν και επίτιμη (!) της ΚΕΔΕ; Μα η μητέρα του πρωθυπουργού της χώρας, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

«Πλούσιο» βιογραφικό
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη ιδέα, σχετικά με το τι είδους βιογραφικό χρειάζεται να έχει κάποιος, για να τοποθετηθεί περιφερειάρχης από μια... σοσιαλιστική κυβέρνηση. Αυτό που μας φοβίζει περισσότερο όμως, δεν είναι το "κομματικό κράτος" του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ήταν αναμενόμενο. Αυτό που μας φοβίζει, είναι ότι τα πρόσωπα που επιλέγονται για να στελεχώσουν αυτό ακριβώς το κομματικό κράτος, είναι διασυνδεδεμένα με τους κύκλους που προωθούν απόψεις όπως αυτές της Δραγώνα και της Ρεπούση. Η θητεία της Κόκλα δίπλα στην Δραγώνα αλλά και την Καραμάνου, αποδεικνύει πολλά πράγματα όπως και η θητεία της στις δήθεν επιτροπές "ειρήνης" επίσης. Αποδεικνύεται ότι σε αυτούς τους καιρούς, η πολιτική προσέγγιση του Παπανδρέου είναι επικίνδυνη για την χώρα. Η κυρία Κόκλα, όσο και αν θέλει να επιδείξει ένα... τεχνοκρατικό προφίλ, αποτελεί μια από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που αναδεικνύονται μέσα από συγκεκριμένους κύκλους. Και αν η Δραγώνα δήλωσε πρόσφατα ότι δεν είναι... ιστορικός, αναρωτιόμαστε με ποιά ακριβώς ιδιότητα η κ. Κόκλα ήταν συνεργάτιδά της σε θέματα... Παιδείας.

Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός; Ή ως... μέλος της επιτροπής ειρήνης; Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αντιδράσεις στον διορισμό της ως περιφερειάρχη, υπήρχαν ακόμη και από μέλη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα από αυτούς που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Το οποίο όμως φαίνεται ότι... θάβεται στη νέα εποχή.
elkosmos.gr

12 σχόλια:

  1. Η Καραμάνου, της οποίας υπήρξε συνεργάτιδα, είχε δηλώσει παραμονές του δημοψηφίσματος γιά το σχέδιο Ανάν ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήθελε να κάνει εθνοκάθαρση στην Κύπρο...

    Τι διάολο, δεν μπορούν να βρούν τίποτα πιό 'παρουσιάσιμους' και καταλήγουν στους πνευματικά λούμπεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και είναι κατάλληλη η κυρία,για να μας αλλάξει τα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο αυτό πρέπει να διαβαστεί σε συνδυασμό με το αμέσως επόμενο, Αποδομητές της ελληνικότητας.
    O Παπανδρέου είναι γνήσιο τέκνο της σχολής αυτής, άρα στο πνεύμα και το γράμμα της κινείται και "λειτουργεί".

    Ο πρώτος (πρακτικά) διδάξας και αρχιερέας της εθνομηδενιστικής αντίληψης των "Αποδομητών της ελληνικότητας" έχει όνομα: Κώστας Σημίτης. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η οργανωμένη αποδόμηση του ελληνισμού, που σκοπό έχει την υποταγή της Ελλάδας σε "ξένα" κέντρα και τον εκμηδενισμό του ελληνικού κράτους, τέθηκε σε εφαρμογή όχι απλώς το 1996, όπως αναφέρει το προειρημένο άρθρο, αλλά συγκεκριμένα την 29-31/1/1996 με την περιπέτεια των Ιμίων. Για να δικαιολογηθεί η απαρχή των εθνικών εκπτώσεων (θα συνεχιζόταν στην Μαδρίτη τον επόμενο χρόνο), έπρεπε να ξεσπάσει αυτό το αφελληνιστικό κύμα, το κύμα της άρνησης ό,τι πατρώου, ιερού και οσίου. Οι μετά απ' αυτόν (Καραμανλής και Παπανδέου), απλώς συνεχίζουν.

    Ο Κώστας Σημίτης είναι ο μόνος "Έλλην" (=ελληνόφωνος) πρωθυπουργός, ο οποίος επί οκτώ συναπτά έτη της θλιβερής πρωθυπουργίας του δεν παρέστη ούτε σε μία εθνική εορτή. ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ!!

    Επειδή, όμως, ο Ελληνισμός θα επιζήσει και θα επιζήσει γιατί υπάρχει πάντα η περίφημη "μαγιά" του Μακρυγιάννη, το όνομα του θλιβερότερου προδότη της φυλής, πρέπει να μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας, όπως ουδέποτε ξεχάστηκε ο Εφιάλτης. Μονάχα που ο τελευταίος πρόδωσε σε μία μάχη, αλλά δεν επεδόθη στον αφανισμό ολόκληρου του Ελληνισμού, άρα είναι κουνούπι μπροστά στον άλλον.

    Θα παρατηρήσει, ίσως, κάποιος ότι τα σχόλια αυτά θα έπρεπε να τα βάλω στο επόμενο άρθρο. Δεν έχει σημασία. Όπως είπα, τα δύο άρθρα βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση μεταξύ των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παρακαλούσα , όταν κάποιος αναφέρεται στο σοσιαλισμό στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τον όρο "κατεχόμενος Σοσιαλισμός" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τον Μακρυγιάννη, γιατί πριν απο πολλά χρόνια είχα διαβάσει κάτι άσχημα γιαυτόν, αλλά συνεχίζεται να υμνείτε ως ήρωας του '21.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δ.Τ. με όλο το θάρρος :
    Ιδεολογία και αξιοπιστία του Μακρυγιάννη
    Συγγραφέας: Σιμόπουλος, Κυριάκος
    Εκδοτικός Οίκος: ΣΤΑΧΥ
    Έτος έκδοσης: 6/2000
    Σελίδες: 114

    Είναι μια διαφορετική προσέγγιση. Ο αντίλογος σε όσα υποστηρίζει ο Ανταίος (Σιμόπουλος) θα σε βοηθήσει στο να αποκαλύψεις πολλές αλήθειες για την περίοδο εκείνη και για το πρόσωπο του Μακρυγιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ----"O Παπανδρέου είναι γνήσιο τέκνο της σχολής αυτής, άρα στο πνεύμα και το γράμμα της κινείται και "λειτουργεί".----

    Τότε τι διάβολο ζητά στην Ελλάδα και επιμένει να είναι και πρωθυπουργός της ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντονες είναι οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση της κ. Θεοδώρας Κόκλα στη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι ενστάσεις αυτήν τη φορά είναι περισσότερο πολιτικές και προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Η κ. Κόκλα είναι επίσης κομματικό στέλεχος και στο επάγγελμα ηλεκτρολόγος μηχανικός. Υπήρξε συνεργάτις της πρώην ευρωβουλευτού Αννας Καραμάνου και ειδική σύμβουλος της πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ροδούλας Ζήση.

    Τα στοιχεία του βιογραφικού της, όμως, που φαίνεται να έχουν εξοργίσει περισσότερο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι υπήρξε συνεργάτις της βουλευτού Επικρατείας Θάλειας Δραγώνα (και νυν γ.γ. στο υπ. Παιδείας) καθώς και πρόεδρος του Κέντρου Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), ενώ συμμετέχει και στην «αδελφή» οργάνωση της ΚΕΔΕ, Winpeace. Αξίζει να σημειωθεί ότι επίτιμη πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι η μητέρα του πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου.

    Από την άλλη, η Winpeace ιδρύθηκε έναν χρόνο μετά το επεισόδιο των Ιμίων. Στόχος της οργάνωσης είναι η προαγωγή της ειρήνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ στο παρελθόν έχει προτείνει την αλλαγή των συγγραμμάτων ιστορίας ώστε όλα τα παιδιά στα Βαλκάνια να διδάσκονται μια πιο ισόρροπη εκδοχή της.

    Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ λοιπόν θεωρεί ότι με βάση το παραπάνω βιογραφικό η τοποθέτηση της κ. Κόκλα στην ιδιαίτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι τουλάχιστον προκλητική.

    Σημειώνεται ότι ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί για τη θέση του περιφερειάρχη ήταν και το όνομα του Θανάση Καραμπίνη, αντιπρύτανη του ΔΠΘ.

    Η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων, όπως λένε, δεν δικαιολογεί με τίποτα τους δύο κρίσιμους μήνες που χάθηκαν αφήνοντας τις περιφέρειες χωρίς επικεφαλής.

    ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8882865

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτιδα της ευρωβουλευτού Άννας Καραμάνου, ειδική σύμβουλος της πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ροδούλας Ζήση αλλά και συνεργάτιδα της γνωστής για τις απόψεις της Θάλειας Δραγώνα.



    Η νέα περιφερειάρχης, εκτός από συνεργάτιδα όλων αυτών των τόσο «ισχυρών» γυναικών ήταν και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και μέλος της Winpeace (Ειρηνευτική Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου). Ξέρετε ποιά άλλη είναι επίσης Πρόεδρος, αν και επίτιμη (!) της ΚΕΔΕ; Μα η μητέρα του πρωθυπουργού της χώρας, Μαργαρίτα Παπανδρέου."



    ΚΑΙ ΤΙ Μ ΑΥΤΟ! Αποκλειεται να προκειται για συμπτωσεις; Ο Γιωργος τα αλλαζει ΟΛΑ! Στο νεο ΠΑΣΟΚ δε χωρουν χρωματα και πολιτικες κλικες! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

    Ειμαι σιγουρος πως η κα Κοκλα ειχε το καλυτερο βιογραφικο για τη θεση και επελεγη αξιοκρατικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε οποιοδήποτε άλλο σοβαρό κράτος θα είχε τοποθετηθεί στη Θράκη το καλύτερο στέλεχος που διαθέτει ο τόπος.
    Στο Ελλαδιστάν τοποθετήθηκε η κα Κόκλα. Δικαιώθηκε ο αγώνας της.

    Βρε ανεγκέφαλοι!!! Αφού ντέ και καλά θελατε να κάνετε περιφεριάρχη την κα Κόκλα ας την κάνατε στην Κρήτη ή στην Κεντρική Μακεδονία.
    Δυστυχώς και ο Γιωργάκης πολύ γρήγορα έκαψε τα χαρτιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας έχουν υπόψη τους οι Λεβέντες του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ ,τί έπαθε η Ντορούλα και ότι οι Φίλοι της στην Πρεσβεία δεν μπόρεσαν να τη σώσουν.
    Γι΄αυτό άς τραβήξουν λίγο το αυτί του Γιωργάκι και να προσέχει λίγο παραπάνω τα μπουμπούκια που βάζει σε ευαίσθητες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιο πατριωτικο Πασοκ ?
    Σαρτζετακης, Πεπονης, Χαραλαμποπουλος, Βερυβακης, Κρητικος, Παπαθεμελης και αλλοι πολλοι αξιολογοι συμπολιτες και πολιτειακοι παραγοντες δεν μετεχουν και εχουν καταγγειλει το σημερινο μορφωμα που μαζευει οτι πιο καθυστερημενο και λουμπεν εχει να παρουσιασει η κοινωνια μας....
    Οσοι εχουν παραμεινει απο την παλαια Δημοκρατικη φρουρα εχουν κρεμασει κοιλιες, εχουν ματι θολο και μελλον αδιαφορο και αγνωστο.

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.