11/1/10

Τους Εύζωνες που δεν εγκατέλειψαν τη θέση τους δέχθηκε ο Κ.Παπούλιας.Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο

Αθήνα: Τα μέλη της προεδρικής φρουράς, που την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βουλή, παρέμειναν στις σκοπιές τους μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη θερμά τους τρεις Ευζώνους για την πιστή εκτέλεση του καθήκοντός τους.«Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα. Είστε παλικάρια και θα είστε καλοί πολίτες» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς.

Τους τρεις Ευζώνους είχε ειδοποιήσει η αστυνομία για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αφού ενημερώθηκε για το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας στον προαύλιο χώρο της Βουλής.Τα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.Ο λοχίας των δύο Ευζώνων στάθηκε ανάμεσά τους, καθώς το φυλάκιό του βρισκόταν σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τη θέση που είχαν δώσει ως σημείο τοποθέτησης της βόμβας οι τρομοκράτες.Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημίες στο φυλάκιο του λοχία των Ευζώνων.Πηγή: news.in.gr

Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο τους δύο Ευζώνους και τον παρατηρητή Φρουράς που παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους κατά

«Δώσατε ένα μήνυμα αφοσίωσης στο καθήκον. Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο τους δύο Ευζώνους και τον παρατηρητή Φρουράς που το Σάββατο το βράδυ παρέμειναν με γενναιότητα στις θέσεις τους, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων εκρήγνυτο ο ωρολογιακός μηχανισμός που μπορούσε άμεσα να απειλήσει τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον 19χρονο Μάριο Θεοδώρου από την Λειβαδιά ο οποίος απολύεται στις 18 Μαρτίου, τον 21χρονο Βασίλη Βερνίκο από τη Νάξο και τον Γιάννη Ανδρεάκο 28 ετών από τη Μάνη, οι οποίοι απολύονται στις 18 Μαϊου του 2010.

Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή
Από τη συνάντηση των τριών νέων ανδρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε γνωστό και ποιά ακριβώς ήταν η αντίδρασή τους την ώρα της έκρηξης:

Ο παρατηρητής φρουράς που είχε ήδη ενημερωθεί ότι υπάρχει βόμβα πλησίασε εσπευσμένα τους δύο ευζώνους, τους ενημέρωσε και τους ρώτησε εάν θέλουν να απομακρυνθούν.
Εκείνοι με ένα νεύμα των ματιών τους του απάντησαν «όχι» και παρέμειναν στις θέσεις τους.
Ρεπορτάζ:Γιάννα Μπαλή- ΕΘΝΟΣ

50 σχόλια:

  1. Οι Λεβεντιά και το φιλότιμο υπάρχουν...δεν έχουν εξαφανιστεί όπως κάτι ανδρείκελα που κατοικοεδρεύουν δίπλα στα Ευζωνάκια!!!
    Μανιάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά!!

    Ο άγνωστος στρατιώτης είναι το μόνο αληθινό μνημείο. Το μόνο γνήσια ελληνικό μνημείο της νέας Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχουν ακομα ελληνες. πολιτικους που θα βρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς είναι να μην απογοητεύσει η πατρίδα μας αυτούς τους λεβέντες ευζώνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εθνικια...φασιστες...στρατοκ....
    ..Θαλειααααααα......
    πιαστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΓΕ, ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ.ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο στα παιδιά, εύγε..!!!!Εμένα μου άρεσε και κάτι άλλο......!!!οι τόποι καταγωγής τους δεν ήταν το κολωνάκι, ο διόνυσος κλπ κλπ...!!!αυτό μου άρεσε, γιατί τα παιδιά δεν ήταν βύσματα...!!μάλλον για αυτό δεν εγκατέλειψαν το ιερό μνημείο..!!!Ο εύζωνας θα πρέπει (όπως και έπραξαν) να παραμένει ακλόνητος, ακόμα κι αν σκάνε βόμβες δίπλα, ακόμα και αν καίνε το μνημείο.....γιατί αυτό που φυλάει δεν είναι η Βουλή ούτε το Μηνημείο......φυλάει τη μνήμη των χιλιάδων πεσόντων που μπροστά σε σιδηρόφρακτους εχθρούς ανα τους αιώνες, ΟΥΤΕ αυτοί το έβαλαν στα πόδια...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παρασημο και στους τρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα απλό μπράβο σε αυτούς τους νεαρούς ΕΛΛΗΝΕΣ...αρκεί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά , νόμιζαν ότι είναι φάρσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι εύζωνοι έδειξαν πως πρέπει να γίνεται η εξωτερική πολιτική μας και έδωσαν στους εχθρούς του έθνους το πιο ουσιαστικό μήνυμα των τελευταίων δεκαετιών:

    "Εμεις οι έλληνες μπορεί να έχουμε μεταξύ μας ό,τι προβλήματα γουστάρουμε, έτσι όμως και τολμήσετε και κάνετε καμμιά μαλακία, μαύρο φίδι κολοβό που σας έφαγε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sailor αυτό σκέφτηκα και εγώ, με πρόλαβες. Κάτι τέτοια με κάνουν και ελπίζω...

    Ανώνυμε 3:53: Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια (για να μην πω τον κακό σου τον καιρό και παρεξηγηθώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξέχασα να γράψω το όνομα μου στο σχόλιο 5:11: Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέτοια παλληκάρια μάς κάνουν υπερήφανους! Τιμή και δόξα στην Ελληνική Νεολαία!
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέτοια παλληκάρια μάς κάνουν υπερήφανους! Τιμή και δόξα στην Ελληνική Νεολαία!
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!! ΝΟΙΩΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ!!!!

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπαρχουν ακομα Ελληνοπουλα με ψυχη ατσαλι ! ΕΥΓΕ Να θυμιζουν σε καποιους οτι το καθηκον και η τιμη σε τουτα δω τα χωματα ειναι ιεροτερα απο καθε τι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το μήνυμα που πέρασαν τα Ευζώνια είναι καθηλωτικό ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ου καταισχύνω όπλα τα ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην ότω αν στοιχήσω• αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών• την πατρίδα δε ουκ ελάσσω παραδώσω...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αμα ομως σκοτωνονταν κανενας καιτο εκλαιγε η μανα του θα σας ελεγα εγω περι λεβεντιας και πρασινα αλογα. και ολοι εσεις οι πατριωτες που λετε τα διαφορα θα σας εβλεπα αν ηταν ο γιο σας. βαρεθηκαμε τους πατριωτες που βαζουν μεσο για να μην πανε τα παιδια τους περα απο την αττικη και βγαινουν στο φορουμ και λενε τα απιθανα . το σωστο θα ηταν να εκενωθει η περιοχη να μην κλαιμε κοσμο. το αιμα του καθε ελληνα ας χυθει μονο δικαιολογημενα στα νησια καιστον εβρο και οχι για να φυλαει τις πετρες στο κεντρο της αθηνας...
    τερμα στις πατριωτικες φλυαριες ζητω η σωφροσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπραβο στα παιδια μακαρι να τα τιμησουν ως ηρωες, μια αχτιδα ελπιδας στο κρατος κάφρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο για τα σχόλια. Εξαιρετικά!

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο...
    πλην ανωνύμου 11 Ιανουαρίου 2010, 7:38μμ

    Όσο για τη "σωφροσύνη" σου κράτα τη για σένα και δες το Video στο You Tube για τον Άγιο Ευγένιο Ραντιόνωφ το Ρώσσο 18χρονο Νεομάρτυρα (23 Μαϊου 1977-23 Μαϊου 1996). Εμφανίζεται τώρα με το κόκκινο μανδύα του μαρτυρίου και βοηθάει τους Διγενής Ακρίτες στη μάχη εναντίων των καλοπληρωμένων Τσετσένων Μουσουλμάνων. Δες και τη μάνα του (μέσα στη χαρμολύπη της) να χαίρεται το τέκνο της και να απεκρούει το Προκρούστη της προδοσίας. Το ξέρουμε οτι ακριβώς αυτά τα άξια τέκνα φοβάστε. Και μη ξεχνάς "σώφρονα" ότι αποκεφαλίστηκε με το ΣΤΑΥΡΟ στο λαιμό και τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ στο πέτο και το μπερέ.
    Σου θυμίζει τίποτα;


    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html

    το άνωθεν ως συμπλήρωμα για τον Άγιο Ευγένιο. Τώρα βοηθάει τους φυλακισμένους και όσους βρίσκονται σε ανάγκη ή άλλη δυσκολία.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς τον "7:38 μ.μ."
    "Αγαπητε" μου μερικες διορθωσεις:
    1.Οι Ευζωνοι δεν φυλανε "Πετρες" αλλα την μνημη των εκατονταδων χιλιαδων(για να μην πω εκατομμυριων)πεσοντων Ελληνων απο την αρχαιοτητα εως σημερα.
    2.Αυτη η Χωρα δεν ειναι ελευθερη σημερα απο "Σωφρονες" ανθρωπους ,αλλα μαλλον απο τρελους,για τα δεδομενα της δικης μας ηθικα απαξιωμενης εποχης!
    3.Μη μας την "Σπας" και ασε μας να χαρουμε λιγο με το λαμπρο παραδειγμα της "Παρανοικης" μας νεολαιας που ολοι προσπαθουν λυσσωδως να την απαξιωσουν και να την υποτιμησουν.
    Μετα τιμης,ενας Ελληνας που δεν θα εγκαταλειψει ποτε(Ετσι για να σας την "ΣΠΑΣΩ")!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δάκρυσα φίλοι μου,δάκρυσα από θαυμασμό για τα τρία παληκάρια που αψηφώντας τον θάνατο ,έμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους φυλάγοντας όχι απλά ενα μαρμάρινο μνημείο αλλά τους αγώνες τόσων θανόντων Ελλήνων.
    Δάκρυσα φίλοι μου, δάκρυσα από ντροπή που κάποια παιδία κάψαν την Ελληνική σημαία ,βανδάλισαν το μνημείο φτύνοντας έτσι όσους έπεσαν για την πατρίδα ,όσους έπεσαν για να απολαμβάνουν αυτοί την ελευθερία να καίνε ανενόχλητοι.
    Εύγε παιδες ελλήνων ευτυχώς η Ελληνικη ψυχή, μας δείξατε πως δεν πεθαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στον Ανώνυμο 7:38

    Αυτό που λες εσύ "σωφροσύνη" δεν ταιριάζει στην Έλληνίδα μάνα του
    " Ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς"

    Τέοια λόγια δεν είναι παρά ο φερεντζές της δειλίας.
    'Φραπόβιος'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. οι πετρες ειναι πετρες ασχετα αν εμεις εχουμε κανει τη συμβαση σαν κοινωνια και τις ενδυουμε με σημασια ευρυτερη. και καμια ζωη δεν αξιζει να χαθει για τις πετρες . ελλαδα ειναι οι ανθρωποι-ελληνες οπου γης και οχι τα αψυχα. ειδα και τα παιδια στα ιμια που πεσαν για ενα παλιο βραχο. σωφροσυνη ειναι να αποφευγονται οι ασκοπες θυσιες . οι ελληνες ειναι λιγοι και πολυτιμοι για να τους χανουμε ετσι . επρεπε να φυγουν οι στρατιωτες και οχι να κινουνται απο συναισθηματισμο. και ειναι θεμα δημοκρατιας να τηρουμε νομους . αν αποφασιζει η αστυνομια εκενωση να σηκωνονται ολοι να φευγουν.φανταζεσται αυτο να γινοταν στο προεδρικο μεγαρο και οπροεδρος να ελεγε δεν φευγω και να ειχαμε νεκρους; τοτε θα λεγαμε πατριωτης η ανοητος; αλλα η ανοησια ενιοτε ειναι και πατριωτισμος στα μερη μας...
    ο σωφρον ανοιχτομυαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μπραβο στο γελοιο παρατηρητη που πηγε και ρωτησε τα παιδια ????αντι να τα παρει να φυγουν η να καλυφθουν καπου ???θα μας τρελανετε????? που πρεπει να του ριξουν 20 μερες φυλακη γιατι εξεθεσε σε κινδυνο υφισταμενους του χωρις λογο!!!
    αν η βομβα ηταν μεγαλης ισχυος ή καποιο κομματι/θραυσμα χτυπουσε και σκοτωνε εναν απο αυτους θα τον κατηγορουσαν μετα τον παρατηρητη οτι ως υπευθυνος δεν προστατεψε τους φανταρους ή δεν θα τον κατηγορουσαν????
    καλα ειπε ενας, μετα τι θα λεγατε στη μανα του ρε??
    οτι το παιδι σου 20 χρονων πεθανε στο κεντρο της αθηνας για να κανουν καποιο το κομματι τους ή γιατι υποτιμησαν τον κινδυνο ή γιατι τους εχουν κανει τετοια πλυση εγκεφαλου μεσα στο στρατοπεδο που δεν ξεχωριζουν το λογικο απο το ανουσιο??????
    σοβαρευτειτε..σοβαρευτειτε....
    κουνηστε το κεφαλι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΒΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΒΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για τον ανώνυμο φίλο 10:29 :
    Aν νομίζεις και βλέπεις τα μνημεία ως απλές πέτρες, τη σημαία ως ένα απλό πανί και την Ελλάδα ως ενα κράτος μόνο, και όχι και ως έθνος τι να σου πω!!Αλοίμονο αν η Αστυνομία ήταν πάνω από τον στρατό και η λογική πάνω από το πατριωτικό αίσθημα!Δηλαδή ήταν κορόϊδα και αφελείς όσοι χάσαν τη ζωή για την πατρίδα?Ευτυχώς που σαν κ σένα σκέφτονται πολλοί λίγοι, ειδάλως θα ΄σουν ακόμη πολίτης της τουρκικής επικράτειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΛΠ.ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ?ΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΧΕΣΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ?ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΕΣ,ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΑ,ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 10:30 μμ
    γιατί σε ενοχλεί ο ηρωισμός των νέων και κοιτάς να τον υποβαθμίσεις με την δήθεν σωφροσύνη σου;; Δεν σου είπε κανείς να τους μιμηθείς, ο ηρωισμός γίνεται με την ελεύθερη βούληση του καθενός και όχι από υποχρέωση. Άμα εσύ δεν μπορείς να γίνεις ήρωας, δεν σε κατακρίνει κανένας. Και η δειλία για τους ανθρώπους είναι. Εκτός από σωφροσύνη μπορείς να την ονομάσεις και εξυπνάδα, ελευθερία, καπατσοσύνη, φιλοσοφία, κοινή λογική, προοδευτικότητα, δημοκρατικότητα και πολλά άλλα.

    Βλέπεις ότι όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε περήφανη για τα παιδιά της αυτά και όλοι συχαίνονται τους βομβιστές, που γίνονται ακόμη μικρότεροι και ασημαντότεροι μπροστά στους ήρωες. Μήπως αυτό σε πείραξε;; Εντάξει τότε γίνε και σύ βομβιστής. Ίσως σου ταιριάζει περισσότερο, αν και γιαυτό πάλι δεν μου φαίνεσαι ικανός.

    Αυτοί οι 3 νέοι Φυλάξανε Θερμοπύλες, εσύ τί πας να φυλάξεις;; Μου θυμίζεις τον ΓΑΠ που είπε (αν είναι αλήθεια, δυσκολεύομαι να το πιστέψω) ότι καλύτερα να δίναμε λίγα στρέμματα γής (πόσα είναι τα λίγα δεν ξέρω) για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Μήπως να δώσουμε και την Θράκη;; ή τί άλλο να δώσουμε για να μην φυλάμε τζάμπα πέτρες και κινδυνεύουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΥΓΕ !

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ποιά σωφροσύνη φίλε μου;;;; Πάνε σε κανένα νοσοκομείο-πανεπιστήμιο-εταιρεία-δημόσια υπηρεσία και όταν μαζέψεις μπόλικη φέρε και για μας!!!

    Μπράβο στα παιδιά! Εάν και εάν έφευγαν πάλι μπράβο θα τους έλεγα.Και εάν σκοτώνονταν θα έβγαινα στους δρόμους και θα έκανα τον δικό τους Γενάρη!!! Ξεκινώντας από τους ενοίκους της Βουλής, Νομαρχίας, Δημαρχίας, Υπουργείων κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μόλις απολυθούν από το στρατό, θα έχουν αυτοί οι ήρωες να φάνε με την κουτάλα τα "ευχαριστώ" από την αγορά εργασίας και τους πατριώτες εργοδότες της χώρας μας!

    Δεν θα προφταίνουν να απαντούν σε προτάσεις για μονιμη απασχόληση με πενθήμερο και αρχικό μισθό 3.000 Ευρώ...

    Ξυπνήστε ωρέ ρομαντικοί!

    Παρολίγο να την φάνε τα παιδιά από βόμβα που πήγαινε για τους εθνοπροδότες πολιτικούς!
    Χαράμι για τα λαμόγια θα πηγαίνανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο άγνωστος στρατιώτης τιμά αυτούς που αγωνίσθηκαν έως και έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα του πολιτισμού.
    Είναι ανέκαθεν πρακτικά γνωστό ότι:

    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ.

    ΘΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα και απο μένα ,
    Επειδή μίλησε για μανάδες φαίνετε ανώνυμε ότι εγώ δεν είμαι μάνα είμαι ''σκύλα απονη'' γιατι ευχαρίστως θα έκλαιγα τον γιο μου αν ήταν να υπερασπιστή κάτι λαμόγια που για την λογική και την ηρεμία πουλάνε την Ελλάδα που κάτι τρελλοί κάποτε την υπερασπίστηκαν για να μπορούν να μιλάνε.
    Φαίνεται ότι είμαι άσπλαχνη όταν του είπα και συνεχίζω ακόμα να του λέω από το να γίνεις σκλάβος καλύτερα νεκρός .Σκλαβιά ανώνυμε είναι και αυτή η ωραιοποιημένη ζωή που επιλέγουμε να ζούμε.
    Φαίνεται ότι έκανα το γιο μου για να τον θυσιάσω στο βωμό των αξιών και όχι του ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ για να ακούει τον κάθε πικραμένο και να καπνίζει μπαφο για να είναι In .
    Εγω λοιπόν ανώνυμε παρά το γεγονός ότι έχω μέσον και μπορώ να έχω το γιο μου στο σπίτι του να κάνει θητεία θα τον στείλω στα σύνορα και ξέρεις γιατί για να μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς στην ΑΘήνα να μιλάμε για ηρεμία σωφροσύνη και νομιμότητα.
    Οταν η αξία γίνεται εξαίρεση όταν το κάποτε δεδομένο θεωρείται παράδειγμα τότε είμαστε άξιοι της μοιρας μας.
    Λοιπόν μιας και μιλάς για μάνες εγώ μάλλον είμαι απο άλλο πλανήτη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Παρολίγο να την φάνε τα παιδιά από βόμβα που πήγαινε για τους εθνοπροδότες πολιτικούς!
    Χαράμι για τα λαμόγια θα πηγαίνανε!"


    Λάθος! δεν το κάνανε για τους προδότες. Το κάνανε για τους πατριώτες. Άλλο αν και οι προδότες μπορούν να συμμετέχουν στη δόξα. Με τον τρόπο που σκέφτεσαι μόνο προδότης μπορείς να γίνεις.

    Το χαρακτηριστικό του ηρωισμού είναι ότι δεν περιμένει παράσημα, ούτε βόλεμα. Εξάλλου το βόλεμα είναι αυτό που κυνηγάνε όλοι οι δειλοί. Το είδαμε στους αγωνιστές του 21 που κατάντησαν ζητιάνοι. Αυτοί όμως μείνανε ήρωες και τους κυβερνήτες τους ακόμη τους φτύνουμε.

    Μακάρι οι ήρωές μας να βρίσκουν μιμητές. Τιμή αγίου η μίμηση του αγίου. Τιμή του ήρωα η μίμηση του ήρωα. Αυτά δεν είναι ρομαντισμός, είναι πραγματικότητα. Εφιάλτες θα υπάρχουν πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάποια αξία οι Εφιάλτες αλλά μεγαλώνει η αξία των ηρώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ "ΑΡΑΧΩΒΑΣ & ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ" ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ...
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΣΑΜΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΕΛΛΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΣ "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ" ΜΕ ΤΟ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ" ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. χριστινα...
    δυστυχως για σενα εισαι σκλαβα αλλα δεν το εχεις καταλαβει...
    εισαι σκλαβα των αξιων που εχεις θεοποιησει και που αυτες και μονο οριζουν τις κινησεις σου και οι οποιες σε κρατανε δεσμια με δεσμα χειροτερα και απο της σκλαβιας που κατηγορεις και προσπαθεις να αποτρεψεις το γιο σου.
    αν αυτο δεν ειναι σκλαβια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπάρχουν ακόμα ζωντανοί Ελληνες και ίσως πολύ περισσότεροι από ότι φανταζόμαστε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΑΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΚΛΑΒΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ...ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ.ΑΝ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ.ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ.ΚΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΤΣΟΜΑΚΗΣ,ΗΛΙΑΚΗΣ,ΣΙΑΛΜΑΣ...Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΩΣΑΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανωνυμε δεν Θεοποιώ τίποτα γιατί δεν είμαι άξια να το κάνω.
    Απλά ζω με κάποιες αξίες τις οποίες θεωρώ όχι απλά γιατι έτσι μεγάλωσα αλλά γιατί εγώ τις απέδειξα σε μένα ότι για να μπορείς εσύ να με κατηγορέις για σκλάβα και να είσαι ελεύθερος την στιγμή κρίσης εγώ θα πεθάνω και συ θα την κάνεις για να κάνεις μαζί με τους τόσους αντίσταση απο κάπου αλλού .
    Οταν δε έρθει η ώρα της γαλήνης θα ανακυρήξεις τον εαυτό σου εθνικό ήρωα έτσι είναι αλλά τουλάχιστον εγώ είμαι ΣΚΛΑΒΑ με αξίες τις ΄για τις οποίες μπορώ και να πεθάνω εσύ σε τι είσαι σκλάβος;
    ΓΙατί την ελευθερία σου την χρωστάς σε πολλούς σκλάβους σαν εμένα και κάποιους άλλους χειρότερους που έχουν το θράσσος και δεν την κάνουν από το μνημείο για να σώσουν τα τομάρια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.