29/1/10

Τζελάλ Μπαγιάρ - Ενας ακόμη αφαγέας του Ελληνισμού.

Η τότε τουρκική κυβέρνηση υπό τους: πρόεδρο δημοκρατίας Τζελάλ Μπαγιάρ, πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές [πήρε το όνομα Μεντερές, διότι είχε κατασφάξει πολλούς Έλληνες και τους γενναίους έφηβους Έλληνες προσκόπους που προσπάθησαν να σταματήσουν τους Τούρκους ατάκτους στον ποταμό Μαίανδρο (τουρκιστί Μεντερές)], υπουργό Εξωτερικών Ζορλού, υπουργό Εσωτερικών Γκεντίκ, σε συνεννόηση με τους Άγγλους οργάνωσε Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και της Σμύρνης.

ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 1955
Οι ορδές των Τούρκων βαρβάρων σε ανθελληνικό παραλήρημα ρατσισμού και εθνικισμού, κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.Το άρθρο που ακολουθεί μας το έστειλε ο φίλος του ιστολογίου μας, Dr.Ing.N.Malakis και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι' αυτό.Επειδή οι νεώτεροι δεν γνωρίζουν και οι παλαιότεροι ... συνεχώς αποδημούν ... , καλό είναι να ειπωθεί τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη τον Σεπτέμβριο 1955 ...!

Η Αγγλική Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αγγλική Κυβέρνηση και το εκτελεστικό της όργανο, την British Intelligence Service η οποία είχε στην Αθήνα την έδρα της στην Οδό Πλουτάρχου 5, απεφάσισαν με μια δυναμική ενέργεια να κτυπήσουν τον μαχόμενο Ελληνισμό, να τον τρομοκρατήσουν και να τον αναγκάσουν να σταματήσει να ζητά τα δίκαιά του στην Κύπρο και να αγωνίζεται γι’ αυτά!

Ο Άγγλος πρεσβευτής Σερ Τσαρλς Πηκ, είχε ήδη προειδοποιήσει την Ελληνική Κυβέρνηση πως αν δεν σταματήσει ο Κυπριακός Αγώνας, η Αγγλία επρόκειτο να ανακινήσει το «Μακεδονικό».Επειδή όμως θα έθετε εν κινδύνω την συνεργασία της Δύσεως με τον άρτι αυτομολήσαντα από το σοβιετικό μπλοκ, τέως πράκτορα των Άγγλων και μετά των Αμερικανών, Γιόσιπ Μπροζ, αλλέως πως «Τίτο», για τον οποίο η ύπαρξη της Ελληνικής συνεργασίας ήταν απαραίτητη, δεν προχώρησαν !

Αντίθετα ακολούθησαν την άλλη οδό που είχαν ήδη δρομολογήσει μέσω της Τουρκίας, απεφάσισαν δηλαδή, κατόπιν συνεννοήσεως με την Τουρκική Κυβέρνηση, να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και καταπτοήσεως των Ελλήνων.

Η τότε τουρκική κυβέρνηση υπό τους: πρόεδρο δημοκρατίας Τζελάλ Μπαγιάρ, πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές [πήρε το όνομα Μεντερές, διότι είχε κατασφάξει πολλούς Έλληνες και τους γενναίους έφηβους Έλληνες προσκόπους που προσπάθησαν να σταματήσουν τους Τούρκους ατάκτους στον ποταμό Μαίανδρο (τουρκιστί Μεντερές)], υπουργό Εξωτερικών Ζορλού, υπουργό Εσωτερικών Γκεντίκ, σε συνεννόηση με τους Άγγλους οργάνωσε Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και της Σμύρνης.

Πριν γίνει η επίθεση του τουρκικού όχλου, οι ιδιοκτησίες και οι κατοικίες των Ελλήνων σημαδεύτηκαν με έναν κόκκινο σταυρό και ετέθη σε λειτουργία το από καιρό οργανωμένο λεπτομερές και πλήρες σχέδιο για την καταστροφή των Ελλήνων.
Ως έναυσμα του σχεδίου, χρησιμοποιήθηκε ο Τούρκος "φοιτητής" του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Οκτάν Ενγκίν, ο οποίος μετέφερε τα εκρηκτικά στην Θεσσαλονίκη, καθώς και το προσωπικό του κτηρίου του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, κτήριο στο οποίο «φημολογείται» πως γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ (1).
Εξερράγη μέρος των εκρηκτικών στο προαύλιο του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους ίδιους τους υπαλλήλους του προξενείου, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημίες στο κτήριο (4).
Ο τότε Νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο Διοικητής Χωροφυλακής, οι οποίοι ήσαν τότε ικανότατοι λειτουργοί του Ελληνικού κράτους, έδρασαν ταχύτατα.
Βρέθηκε ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί και συνελήφθη και ομολόγησε και ο Τούρκος «φοιτητής».
Όμως την άλλη μέρα, όλες οι τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες τροποποιημένες με φωτομοντάζ, στις οποίες το εν λόγω κτήριο φαινόταν σχεδόν κατεστραμμένο, συνοδεύοντας τις με εμπρηστικά άρθρα κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων της Κύπρου.
Ο τουρκικός όχλος είχε ήδη πριν από την έκρηξη οργανωθεί και προετοιμασθεί κατάλληλα από την τότε ηγεσία της Τουρκίας !
Επί τη βάση οργανωμένου σχεδίου, ο όχλος κινήθηκε και κατέστρεψε και καταλεηλάτησε τα Ελληνικά καταστήματα τις Ελληνικές περιουσίες, έκαψε τις εκκλησίες, βίασε Ελληνίδες και … Έλληνες, σκότωσε ¨Ελληνες, επίσης ανέσκαψε ακόμη και τα Ελληνικά νεκροταφεία πετώντας έξω από τους τάφους τα κόκκαλα των νεκρών!

Στην Σμύρνη, οργανωμένα στίφη Τουρκαλάδων επετέθησαν κατά του Ελληνικού Προξενείου όπου έκαψαν την Ελληνική σημαία και κατέστρεψαν το κτήριο, αλλά επετέθησαν και κατά των κατοικιών των Ελλήνων Αξιωματικών του Ελληνικού κλιμακίου του ΝΑΤΟ και των οικείων τους, στους οποίους διέπραξαν αίσχη!Ο τουρκικός στρατός και η τουρκική αστυνομία παρακολουθούσαν τα εγκλήματα του όχλου χωρίς να παρεμβαίνουν!

Ελέχθη ότι, αν τότε ο Παπάγος ήταν υγιής (3), θα είχαμε επιτεθεί στην Τουρκία – τότε είχαμε στρατό, ναι μεν με όχι τόσο σύγχρονο οπλισμό, όμως εμπειροπόλεμο με πείρα δύο πολέμων, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του αποκαλουμένου σήμερα σκληρότατου «Εμφυλίου».

Εν τέλει τι απέγινε ;
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Φόστερ Ντάλλες, αδελφός του Άλεν Ντάλλες αρχηγού της CIA, έστειλε τελεσιγραφικό μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση, βάζοντας στην ίδια μοίρα Ελλάδα και Τουρκία όσον αφορά το Κυπριακό.
Με το τελεσίγραφό του ο Ντάλλες καλούσε …… την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ενότητα του ΝΑΤΟ !

Ο Παπάγος πέθανε στις 4 Οκτωβρίου 1955 και η νέα κυβέρνηση που ανέλαβε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δέχθηκε την συγνώμη της επίσημης Τουρκίας στην Σμύρνη όπου τουρκικό στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στην Ελληνική σημαία και στους πέντε Έλληνες αξιωματικούς που είχαν κακοποιηθεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά ………. !!!
Αργότερα, εξεδηλώθη στην Τουρκία στρατιωτικό κίνημα. Ο πρόεδρος δημοκρατίας Τζελαλ Μπαγιάρ, ο πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές , ο υπουργός Εξωτερικών Ζορλού δικάστηκαν και βρέθηκαν ένοχοι για την οργάνωση και εκτέλεση του Πογκρόμ κατά των Ελλήνων και καταδικάστηκαν στο δια της αγχόνης θάνατο!

Ο Μπαγιάρ γλύτωσε με ισόβια αλλά ο Μεντερές και ο Ζορλού εκτελέστηκαν στην αγχόνη, δηλαδή τους εκρέμασαν σαν σκύλους!Τους δύο πρωταγωνιστές της διαλεύκανσης της προβοκάτσιας της έκρηξης στο τουρκικό προξενείο, τους μετέθεσε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Τον μεν Νομάρχη στην Ρόδο και δε τον Διοικητή της Χωροφυλακής αλλού!

Τον Τούρκο «φοιτητή», τον παρέδωσαν οι Ελληνικές αρχές στους Τούρκους οι οποίοι τον έκαμαν τμηματάρχη της μυστικής των υπηρεσίας της ΜΙΤ.

Εκείνη την εποχή ήμουν νεαρούλης μαθητής Γυμνασίου, έτσι τους δύο πρώτους, Μπαγιάρ και Μεντερές τους τίμησα, μαζί με τους μαθητές όλων των σχολείων των Αθηνών, που τα είχε κατεβάσει η τότε Ελληνική Κυβέρνηση στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού, για να υποδεχθούν τους Τούρκους επίσημους κρατώντας μια Ελληνική και μια Τουρκική σημαία εις επιβράβευση της ….. «Ελληνοτουρκικής φιλίας» … !!! …..

Τότε ακόμη δεν γνώριζα ακόμη πολλά πράγματα για την «Ελληνοτουρκική φιλία» …………… αλλιώς θα είχα αρνηθή την συμμετοχή μου (ειρρήσθω εν παρόδω: για τον Τζελαλ Μπαγιάρ, είχαν κατασκευάσει και μια αψίδα με την αναγραφή «HOS GELDINIS» ήγουν «καλώς ήρθατε» και είχαν φέρει, για μπούγιο (?) και ….. τα σκουπιδιάρικα αυτοκίνητα του Δήμου Αθηναίων (sic!)!
http://aegaio.blogspot.com/2009/09/blog-post_07.html



Δεξιά και τουρκοφιλία - ΑΚΕΛ και Τουρκοφιλία

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_6375.html

15 σχόλια:

  1. "τους γενναίους έφηβους Έλληνες προσκόπους που προσπάθησαν να σταματήσουν τους Τούρκους ατάκτους στον ποταμό Μαίανδρο (τουρκιστί Μεντερές)"

    Κάποιες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το παραπάνω έχει κάποιος??
    Μην αφήνετε ούτε μία γενναία πράξη των προγόνων σας που ξέρετε, χωρίς να την μνημονεύσετε και να τη διαδώσετε αγαπητοί μου.
    Αποτελούν παράδειγμα συμπεριφοράς και στάσης ζωής προς όλους εμάς τους απλούς ανώνυμους που παλεύουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, να αποκτήσουν παιδεία τα νιάτα μας... μήπως και σωθούν τουλάχιστον αυτά!!!
    Observer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ……………..στους πέντε Έλληνες αξιωματικούς που είχαν κακοποιηθεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά ………. !!! Τους κακοποίησαν? τους πήδηξαν κανονικά και από τότε κανείς καραβανάς δεν πήρε το αίμα του πίσω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αυτούς και τις γυναίκες τους, 9:57 π.μ. και δεν έβγαλε κανείς τους το περίστροφο να παίξει μία πιστολιά. ΚΑΝΕΙΣ! Ανάμεσά τους και ο μετέπειτα δικτάτορας Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε το "θάρρος" να κάνει πραξικοπήματα, αλλά όχι να υπερασπίζεται την τιμή της γυναίκας του. Αϊ σιχτίρ!

    Έχομε πολλά να ξεπληρώσουμε στους Τούρκους, έχομε παλιές διαφορές αιώνων, αλλά και πρόσφατες, ώστε κάθε δωσίπυγος, όπως αυτόν που μας πρότεινε να πάμε στην Χάγη, για να μην τα χάσουμε όλα, να πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου ύποπτος και να απομονώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >ο υπουργός Εξωτερικών Ζορλού δικάστηκαν και βρέθηκαν ένοχοι για την οργάνωση και εκτέλεση του Πογκρόμ κατά των Ελλήνων και καταδικάστηκαν στο δια της αγχόνης θάνατο!<

    Δεν νομίζω ότι τους κρέμασαν γι αυτό. Η κατηγορία έλεγε ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ότι "ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" (;). Μεταξύ των υποδίκων ήσαν και δύο Έλληνες βουλευτές του Μεντερές από την Πόλη, αλλά αθωώθηκαν.

    "Κρεμάλα, αγάπη γλυκιά μας,
    λαχταρώ να ξανάρθεις κοντά μας!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε και κάποια στοιχεία από την τελευταία ανάρτηση του site http://proxeneio-stop.org/ λοσον αφορά τα γεγονότα του 1955 για την στάση του εν λόγω προξενείου στην Κομοτηνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε τελικά τόσο ξεφτιλισμένοι και φιλοτομαριστές ώστε να γίνονται αυτά τα αίσχη σε ένα τμήμα του Ελληνισμού απο τους Τουρκομογγόλους και οι Θρασύδειλοι Ελληναράδες αντί να ξεσηκωθούν και αν μη τι άλλο να εξαφανίσουν το Μογγολοπροξενείο στη Θράκη και Τουρκομογγόλους πράκτωρες της μειονότητας, γίνανε κότες και μπουρδολογούσαν.
    Τί θα πεί ήταν άρρωστος ο Παπάγος; Δέν υπήρχε κυβέρνηση; Δεν υπήρχαν Στρατηγοί;
    Δηλαδή αν οι Μογγόλοι επιτεθούν σήμερα και καταλάβουνν το Καστελλόριζο και ο Γιωργάκης έχει τη γρίπη Η1Ν1,θα περιμένουμε να αναρρώσει για να επιτεθούμε;Μήπως προβλέπεται Αρχιστράτηγος για να αναλάβει επιχειρήσεις;
    Το ίδιο έγινε και με το Κυπριακό και μιλάνε ακόμα ορισμένοι για Εθνάρχες για Πατριώτες Συνταγματάρχες(αυτοί δεν απέσυραν τη Μεραρχία;),ενώ κρατάνε κρυφό το Φάκελο Κύπρου για να τα φορτώνουν όλα στο Παπά;(όχι βεβαίως οτι δεν έχει τις ευθύνες του).
    Το ίδιο έγινε με τα ΙΜΙΑ,τον ΟΤΣΑΛΑΝ,κλπ.Εάν τελικά δεν σκύψει η Καμήλα κανείς δεν μπορεί να τη καβαλήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. {Η Αγγλική Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αγγλική Κυβέρνηση"

    Νομίζω ότι εννοεί "σε συνεργασία με την Τουρκική Κυβέρνηση".

    Όσον αφορά τους Έλληνες Αξιωματικούς, δεν γνωρίζω αν μεταξύ των ήταν και o μετέπειτα κινηματίας Γ. Παπαδόπουλος, πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει Έλληνας Αξιωματικός που δεν είναι δικός μας !

    Φίλοι μου,
    οι Έλληνες Αξιωματικοί, (μεταξύ των οποίων όπως σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν, καλοί και κακοί), έχει ως επί το πλείστον σάρκες εκ της σαρκός μας !

    Παιδιά, οι Έληνες Αξιωματικοί "παίζουν στην ομάδα μας" !!!

    Δεν είναι όλοι τους ... καραβανάδες .. και άχρηστοι !

    Ούτε ο Γεώργιος Καρούσος και ο Σπυρίδων Αρώνης, ούτε ο Ελευθέριος Σταμάτης και ο Αλευρομάγειρος ήσαν ... καραβανάδες ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:45
    Πού στηρίζεις τις πληροφορίες σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Κομοτινή το μειονοτικό Γυμνάσιο φέρει τον τίτλο "Τζεμάλ Μπαγιάρ" .Πόσα Ελληνικά γυμνάσια -Λύκεια φέρουν το τίτλο Αριστοτέλης ,Περικλής , Σοφοκλής , Επίκουρος κ.λ.π. Ποιά στρατιωτική Σχολή ΄στρατόπεδο φέρει το όνομα Μέγας Αλέξανδρος , Παρμενίων, κ.λ.π
    Πόσα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδου και του Πύρου του βασιλιά των αδελφών Ιλλυριών , έχομε στην Ελλάδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oso gia ton fakelo THS KYPROU ,kapia ora tha ton vgaloume euelpisto.Parafta tha ekana kritiki gia ta ypobrixia .H dikaiologia tou arxigiou oti emfanisrike kindinos apo vora .den tha eprepe olokliri plotarxes kybernites enos apo ta pio sinxrona opla pou diatithame den exei idia gnomi tou ti meli geneste vlepi tin apovasi ki apoxori? i telos pandon epistrefi stin rodo akoui ta kathekasta den tiri sigi asirmatou anaxetizontas tous eisvolois en plo .Hparxi periptosi na vlepoun ta apovatika gia tin LESVO ki na tous fonaksoun ki na girisoun piso logo kindinou ek dytikon.Pio einai i kokini grami gia analavi o kyvernitis tis euthines tou ston orko pou edose ki na einai paron stin apovasi pou an to ekane tha ito nayagio aplos tha eixame navagous sto nisi ki to leo perisotero gia to mellon h politiki igesia na exei mplexti se ena grafiokratiko dyplomatiko taktikisko perdema kathos sto pedio tis singrousis ta pragmata ekselisonde me megali taxitita ki mi exontas safis entoles i oi endoles lene pame piso na min pame gia polemo?Ki tha ta vroume yparxi kokini grami?i genika an mas poune pame piso pame i kyvernisi einai arxigos .se afti tin periptosi epafiomaste se enan kalo kyberniti pou exei sinexi epafi me to stratigiko epitelio den leei pame piso .ala oute ki stelnis ellikoptero sinodias xoris nyxterino ki thermiko ellikoptero xoris thoraka na kani ti ti papia apenandi se eidikes dynamis toso periergia ixan den mborousan na perimenoun to proi ?tha efeuge to nisi i oi tourkoi.i oi tourkoi tha legane valame tin simaia mas einai diko mas.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 29 Ιανουαρίου 2010 11:45 π.μ. ,γεια σου Μιχαλιό συμπατριώτη!"That's the Spirit"!Μακάρι και οι φίλοι σου να σκέφτονται σαν και σενα!Διοτι οταν ερθει εκεινη η ευλογημένη ωρα(που θα'ρθει οπωσδήποτε)θα χρειαστούμε πολλα τουφεκια!Και αναφερομαι στην αγκιτατσια που θα επιχειρήσουν στην Κρήτη καποια κοπρόσκυλα παραμονες του 2012, "ινα πληρωθει το ρηθεν υπο Ισαϊου του προφητου λεοντος", περι αποσχισης της Κρήτης απο την μανα Ελλάδα!Ουτε ενα βολι να μην παει χαμένο!Βολι και καυκάλα!Θα τους "καταβαζουμε ωσαν τσι μπεκατσες"!


    Μίνως(απο ορεινο Αποκόρωνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 29 Ιανουαρίου 2010 5:54 μ.μ., γιατι δεν λες και το αλλο, οτι δηλαδη το πρωτο που εκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλάκας ο senior μολις ανέλαβε την εξουσια(1955 αμεσως μετα τον θανατο του Παπαγου και ενω ολος ο κοσμος της τοτε δεξιας περιμενε τον Στεφανοπουλο να αντικαταστησει τον στρατηγο), ήταν να επισκεφτει την Τουρκία(1956)και να καταθεσει στεφανι στο μνημειο του Μουσταφα Κεμαλ.Και ενω ακομα δεν ειχαν σβησει τα αποκαϊδια απο τις σταχτες των περιουσιων των Ελληνων της Πολης!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    (1):«Φημολογείται», διότι ο διακεκριμένος Έλλην τουρκολόγος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Παύλος Χιδίρογλου, [«Η Εξωτερική Πολιτική του Μ. Κεμάλ Α. σε σχέση με την Ελληνοτουρκική φιλία και την Συνεργασία του με τον Ε. Βενιζέλο», ανάτυπο από τα πεπραγμένα του ΣΤ΄ Κρητολογικού Συνεδρίου, Τόμος Γ΄, Νεοελληνικά, Αθήναι 1990, σελ.573-574] έχει αποδείξει με ατράνταχτα επιστημονικά δεδομένα στοιχεία, ότι ο Μουσταφά Κεμάλ, δεν γεννήθηκε εκεί ... , period, αυτά για τους αδιάβαστους συνεργάτες της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ !
    Περισσότερα για την καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ θα βρείτε στην σπουδαία μελέτη του Καθηγητή κ. Ι. Μάζη και των Συνεργατών του: «Μυστικά Ισλαμικά Τάγματα και Πολιτικοοικονομικό Ισλάμ στη Σύγχρονη Τουρκία», Εκδόσεις ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Αθήνα , σελίδες 208-210
    (2): Ήδη, οι «φίλοι και σύμμαχοι» Τούρκοι είχαν παλαιότερα δολοφονήσει έναν Έλληνα στρατιώτη που υπηρετούσε στην Σμύρνη, ρίχνοντάς τον κάτω, από την ταράτσα του κτηρίου του Ελληνικού κλιμακίου Σμύρνης … !
    (3): Κατά την έρευνα του δημοσιογράφου κ. Γ.Α. Λεονταρίτη: «Ο Παπάγος το Στέμμα και οι Άγγλοι», Εκδόσεις ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ή το βιβλίο ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ – Το αποκαλυπτικό σκηνικό τω Ξένων Επεμβάσεων στην Ελλάδα (1944-1974) Έρευνα του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ο Παπάγος δολοφονήθηκε από τους Άγγλους διότι ήταν … πολύ ενοχλητικός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (4): Μια μαρτυρία: Μόλις πληροφορήθηκε την θέση που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο τότε Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Μαλάκης, έχοντας άριστη γνώση της διαρρύθμισης του κτηρίου, καθ’ όσον κατ’ εντολήν του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθ. 45703/6667/11-8-1938 Απόφαση του, είχε επισκευάσει το υπ’ όψιν κτήριο, το οποίο μετά το πέρας των εργασιών επιθεώρησε ο τότε Τούρκος Πρόεδρος Δημοκρατίας Ισμέτ Πασάς επιλεγόμενος Inonü (από την αμφίρροπη μάχη στην ομώνυμο τοποθεσία της Μικράς Ασίας το 1922 της οποίας ο Ισμέτ πασάς ήταν διοικητής των τουρκικών δυνάμεων), απέκλεισε την περίπτωση να τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός από έξω!
    Είπε ότι επρόκειτο για αποκλειστική ενέργεια που έγινε από μέσα από το κτήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ο Παπάγος δολοφονήθηκε από τους Άγγλους διότι ήταν … πολύ ενοχλητικός!"


    Ετσι ακριβώς, διοτι ο Παπαγος στο θεμα της Κυπρου ήταν ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ!Και αντι να τον αντικαταστήσει ο Στεφανόπουλος ο οποίος για την Κυπρο ακολουθουσε την ιδια σκληρη γραμμη με τον στραταρχη, μας προέκυψε(ελεω ανακτορων και Αμερικανικης πρεσβειας)ο Καραμανλάκας απο το Κιούπ κιοϊ.Κατα μυστηριωδη τροπο, οταν, στην διαρκεια της νεοτερης ιστοριας, προεκυπτε καποια εκρυθμη κατασταση με επίκεντρο την Κυπρο, παντα εμφανιζοταν ο Καραμανλακας(ο επονομαζόμενος και "εθναρχης")που λειτουργουσε ως "πυροσβεστης" του πατριωτικου φρονήματος των Ελληνων και παντα υπερ των συμφεροντων των Αγγλο-Αμερικανων!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.