19/1/10

Αυστραλία- Η Τουρκία αντιδρά σθεναρά εναντίον μνημείου για θύματα Γενοκτονίας

O αυστραλιανός Τύπος επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης μνημείου για τα θύματα της Ασσυριακής γενοκτονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Φέρφιλντ του Σίδνεϊ, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας, ο Αντέμ Τσετινάι, απέστειλε επιστολή παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του "για τη χρήση δημόσιου χώρου υπέρ μίας εθνότητας", όπως το έθεσε.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φέρφιλντ δήλωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτε, ενώ ο Τούρκος Πρέσβης Ογκιούζ Οζγκε δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη μη ανέγερση του μνημείου, ενώ σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Ήδη, με διαμεσολάβηση της τουρκικής πρεσβείας, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Στήβεν Σμιθ, συμβούλευσε, μέσω επιστολής, τον δήμο για τη μη ανέγερση του μνημείου, αίτημα που αγνοήθηκε.

του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη
ana-mpa.gr

4 σχόλια:

  1. Σε καποιες χωρες οι πολιτες τιμουν τους θεσμους αντιθετα απο τη χωρα μας που δεν μπορεις να δηλωσεις οτι εισαι Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΚΝΥΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΡΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ'ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΡΑΛΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΟΜΟ!!!ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΥΤΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!!!!ΣΚΩΤΟΣΑΝ ΤΟΣΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΑΜΕ!!!!ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΟΥΡΚΕ ΤΙ ΛΕΣ????ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ!!!ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ(ΠΟΝΤΙΟΙ) ΘΑ ΞΕΣΗΚΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ '22 ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ!!!ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ, ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και δεν θα έδιναν ποτέ την έγκριση για την ανέγερση ενός μνημείου προς τον λαό που προσπάθησαν να αποδεκατίσουν απο τις ρίζες του ,γιατί ακόμα αυτό προσπαθούν να κάνουν και το να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία των φρικαλεωτήτων που πραγματοποιήσανε δεν τους συμφέρει!!!οι Έλληνες φυσικά και θα τιμούν πάντα τον λαό τους ΠΑΝΤΑ!Και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε λαοί όπως η Τουρκία που ξέρουνε μόνο να καταστρέφουνε να αρπάζουνε και να ιδιωτικοποιούνε έθιμα,παραδόσεις που ανήκουνε στην Ελλάδα!Στην Ελλάδα ΜΑΣ!!και το έργο να ανεγερθεί !!!!να ανεγερθεί!!και νομικά να κινηθούν οι αυστραλοί Ελληνες εναντίον του Τούρκου που τόλμησε να απειλήσει την ανέερση ενός τέτοιου μνημείου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.