25/1/10

Η Συναγωγή των Χανίων Ετς Χαίμ

Ηταν η μόνη συναγωγή που είχε απομείνει στην πόλη μετά το Ολοκαύτωμα και τον χαμό των 276 κρητικών εβραίων το 1944 στο Αιγαίο Πέλαγος, μιας και η άλλη συναγωγή είχε καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς το 1942 και η σχολή Ταλμούδ Τορά και το μικβέ είχαν καταπατηθεί. Ιδιοκτήτης της ήταν το ΚΙΣ και για δεκαετίες ήταν εγκαταλελειμμένη, ενώ ο σεισμός του 1994 δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

To εξωτερικό σήμερα
Το 1996, χάρη στις ενέργειες του Νικου Σταυρουλάκη, η συναγωγή πέτυχε την ένταξη της στο κατάλογο του World Monument Fund με τα 100 παγκόσμια μνημεία σε κίνδυνο, (το WMF δεν είναι αμερικανοσιωνιστικό κατασκεύασμα: για το 2008 χρηματοδοτεί την αναστήλωση 12 ιστορικών εκκλησιών στην Λέσβο και ενός μακεδονικού τάφου στην Πέλλα). Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν ήταν της τάξης των 500.000 $ και μέσα σε 2 χρόνια έγινε δυνατή η ολοκληρωτική ανακαίνιση της Συναγωγής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ προγραμματίστηκαν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων τις οποίες η Συναγωγή θα διοργάνωνε με σκοπό την ενσωμάτωση της στην πολιτιστική ζωή της Κρήτης.

Οι εργασίες στην Συναγωγή έχαιραν όχι μόνο της υποστήριξης του WMF και του Ελληνικού Εβραϊσμού αλλά και της θερμής ηθικής συμπαράστασης του Δήμου Χανίων ο οποίος έβλεπε μια ενέργεια η οποία εμπλούτιζε την πολιτισμική κληρονομιά της πόλης, αύξανε τον πιθανό αριθμό τουριστών και την επανασυνέδεε με μέρος της Ιστορίας της. Όταν όμως οι προσκλήσεις προς τους διάφορους φορείς έφτασαν στους παραλήπτες, η αντίδραση του Νομάρχη Χανίων και του τοπικού Μητροπολίτη αναβίωσαν στιγμές της ελληνικής ιστορίας όπου το μίσος και ο αντισημιτισμός κυριαρχούσαν.

Ο Νομάρχης Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης (Συνασπισμός) έστειλε μια επιστολή όπου διαμαρτύρονταν με δριμύτητα για την επαναλειτουργία της Συναγωγής. Ο μισαλλόδοξος πολιτικός επέτρεπε με μεγαλοψυχία την αναστήλωση του κτιρίου, ιδιοκτησίας ΚΙΣ, αλλά ζητούσε την απαγόρευση της τέλεσης θρησκευτικών λειτουργιών και ταυτόχρονα ξεσπούσε σε ένα παραλήρημα στο οποίο κατηγορούσε το “Εβραϊκό κεφαλαίο” για επιδρομή στην Κρήτη και αναρωτιώνταν “Οι λειτουργίες και οι τελετές της Συναγωγής σε ποιους θα απευθύνονται; Στο άδειο από πιστούς μνημείο, σε αργόσχολους τουρίστες ή σε μεταφερόμενο από αλλού εκκλησίασμα;” Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης Κυδωνείας Ειρηναίος απεύθυνε παρόμοια επιστολή και πρόσθετε οτι η λειτουργία της ήταν παράνομη γιατί δε του ζήτησαν την άδεια – το τραγικό ήταν οτι ο Μητροπολίτης είχε δίκιο (!) γιατί η ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα αποτελεί υπό την αίρεση του οικείου Μητροπολίτη, χωρίς την άδεια του οποίου απαγορεύεται η λειτουργία ναού άλλης θρησκείας.

Επειδή είχα την δυνατότητα να διαβάσω τις επιστολές, προσωπικά θεωρώ οτι το πιο ανησυχητικό κομμάτι ήταν η προειδοποίηση οτι μπορεί να υπήρχαν λαϊκές κινητοποίησεις τις οποίες δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν. Αυτή η κεκαλυμμένη απειλή για πογκρόμ, σε συνδυασμό με την αντίθεση στην ανεξιθρησκεία, αποτελεί μιας από τις χειρότερες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού αντισημιτισμού αφού δεν έγινε από κάποιον προβληματικό νεοναζιστή αλλά από τον ανώτατο τοπικό εκπρόσωπο του Ελληνικού Κράτους και έρχονταν σε αντίθεση με σωρεία συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτό της υποχρέωσης της Πολιτείας για την προστασία της αξίας του ανθρώπου (Αρθρο 2), της ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας (Αρθρο 5), της ελευθερίας της ανεμπόδιστης λατρείας γνωστής θρησκείας και ελευθερίας θρησκευτικής συνείδησης (Αρθρο 13). Δυστυχώς τόσο ο τότε Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεράσιμος Αρσένης, όσο και ο αρχηγός του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν συμμετείχαν στα εγκαίνια, τα οποία είχαν λάβει άλλες διαστάσεις μετά το απειλητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα Χανιά και ούτε καταδίκασαν την εκστρατεία μίσους. Ενδεικτικό του κλίματος ήταν επιστολές κατοίκων όπως της “Κίνησης Πολιτών Χανίων” εδώ που υποστήριζαν οτι οι Εβραίοι προσπαθούν να “αυτονομήσουν” την Κρήτη – οι θεωρίες συνωμοσίες επιζούν μέχρι σήμερα όπως φαίνεται από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ορθόδοξος Τύπος της 30 Ιανουαρίου 2009. Ενδιαφέρον είναι οτι πρωταγωνιστές της εποχής, όπως ο κ.Δοξάκης, μετέπειτα προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ δείχνοντας οτι ο Συνασπισμός και το ΛΑΟΣ μπορούν να τα βρουν.

Ευτυχώς τα εγκαίνια στις 10 Οκτωβρίου του 1999 έγιναν χωρίς επεισόδια και παρά την έμπρακτη αντίθεση του Νομάρχη και του Μητροπολίτη – παρόντες ήταν η ηγεσία του ΚΙΣ, της ΙΚΘ, ο Δημάρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης (ΠΑΣΟΚ), εκπρόσωποι των πρεσβειών Γερμανίας και Ισραήλ, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης και πλήθος καλεσμένων από την Ελλάδα, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ.

Οι σιωνιστικόγατες της Συναγωγής
Εκτοτε:
Η Συναγωγή Χανίων: Η Συναγωγή στα Χανιά από τότε έχει υπάρξει υπόδειγμα λειτουργίας και το εύρος των δραστηριοτήτων της είναι εντυπωσιακό: Μπαρ Μιτζβά (τελετές θρησκευτικής ενηλικίωσης) για εβραίους από όλο τον κόσμο σαν τον Ντανιελ Αβράμ από την Βοστώνη, 6 γάμους από απογόνους εβραίων κρητικών που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, συναυλίες κλασικής μουσικής, πολλαπλά σεμινάρια για τον κρητικό εβραϊσμό αλλά έχει ασχοληθεί και με μη-εβραϊκά θέματα όπως η διοργάνωση έκθεσης στον πολυχώρο “ΠολυΤεχνείο” για τις αλλαγές της πόλης των Χανίων τον Μάιο του 2009.

Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος: αργότερα αναγκάστηκε να αναιρέσει μερικώς την στάση του – το 2006 εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Ο Γιώργος Κατσανεβάκης: Υπηρέτησε ως Δήμαρχος Χανίων κατά τα έτη 1983-1990 και Νομάρχης Χανίων την οκταετία 1998-2006. Πάντοτε συνεπές στέλεχος του Συνασπισμού σε πολλές περιπτώσεις μπόρεσε να εκφράσει το μίσος του για τους εβραίους και μετά το 1999. Το 2002 έπαιξε την κάρτα του χριστιανικού αντισημιτισμού κατηγορώντας οτι το Ισραήλ και οι σιωνιστές, μια λέξη που την χρησιμοποιεί έναντι του “εβραίος”, είναι κτήνη και σταυρώνουν τον Χριστό στο πρόσωπο των Παλαιστινίων και ζητώντας την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, (πηγή). Το 2006 ο Συνασπισμός του Αλέκου Αλαβάνου στήριξε τον αντισημίτη υποψήφιο του για Νομάρχη, δείχνοντας οτι είτε οτι αποδέχεται πλήρως τον αντισημιτισμό και την μισαλλοδοξία ως αριστερές αξίες, (άλλοι υπήρξαν λιγότερο κομψοί χαρακτηρίζοντας τον πρώην νομάρχη ως “εθνικοσοσιαλιστή”).
OLYMPIA.GR

*Η Φωτογραφία είναι απο τους συλληφθέντες οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Χανίων με την κατηγορία του εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής Ετς Χαγίμ

27 σχόλια:

  1. kala ta provlimata prospathoon na mas ta dimiourgisoun oi amerikanoi. na to doun oi israilinoi. vlepoun oti to israil apomakrinete apo tin tourkia kai o monos pou apomeni simahos stin periohi einai i ellada. theloun na ipathalpsoun tin shesi auti. ena alo einai oti prospathoun na dimiourgisoun tin esthisi stin kini gnimi gia antisimitismo gia tin ellada ston kosmo. To oti oi dio pou kapsqn tin sinagogi itan amerikanoi prepi na to diafimisoume gia na figi apo pano i retsinia tou antisimiti(fasista) gia ton ellina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναγωγή θα πει εκεί που ανισόρροποι μισάνθρωποι παραληρούν ότι είναι "ανώτερα" όντα και πριονίζουν το κλαδί όπου η ανθρωπότητα τους αφήνει να κάθονται και τους ταΐζει, ώσπου να τελειώσουν τα καύσιμα σε λίγο, και να δούμε ποιοι "εκλεκτοί" παράσιτοι θα επιβιώσουν: ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δουμε την ανακοινωση που εδωσε στην δημοσιοτητα ο επιτιμος...........................
    "Εκθέτουν και ντροπιάζουν και έξω από τα όρια της χώρας της Κρήτης αυτές οι απανωτές απόπειρες εμπρησμού. Καλώ την κυβέρνηση και την
    ηγεσία της αστυνομίας να πράξουν ό,τι απαιτείται για να συλληφθούν και να δώσουν λόγο ενώπιον της δικαιοσύνης οι βάνδαλοι που
    προκαλούν και ζημιώνουν τον τόπο μας. Τα Χανιά δοκιμάζονται από αριθμητικά ασήμαντες, ξένες προς το αίσθημα του λαού μας, μειοψηφίες,
    οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι το κράτος έχει καταλυθεί. Είναι επιτέλους καιρός να δοθεί τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση»,
    Ταδε εφη ο τρισμεγιστος...
    Στο πορισμα του ο μεγαλομεγαλος αποφαινεται
    οτι τον εμπρησμο τον εκαναν ντοπιες μειοψηφιες απο τις οποιες τα Χανια υποφερουν!!!..Μιλαει ο λασπεροτατος για απανωτες αποπειρες εμπρησμου.
    Ενας που δεν ξερει, θα πιστεψει οτι στα Χανια οι εμπρηστες συναγωγων κανουν παρτυ...
    Οφειλει ο υπερλαμπρος να δωσει εξηγησεις για το τι εννοει οταν αναφερεται σε δρωσες μειοψηφιες, οπως επισης για ποιον λογο
    εσπευσε ασμενως για κατι τετοιο, δινοντας ετσι τροφη στο στεητ ντηπαρτμεντ να εκθεσει την χωρα μας...
    Μια ζωη τετοιες βαρυγδουπες ανοησιες λεει ο κ. μπουρδολογος, αλλα η καμορα που εχει στησει, τον εχει επιβαλλει παντου..Οποια πετρα και να σηκωσεις
    στην Κρητη απο κατω ειναι ο "νονος" που ηθελε και κορη πρωθυπουργο......Αβε σπανιοτατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΥΠΕΘΑ κάνει περικοπές στις πτήσεις μεταφοράς του Αγίου Φωτός και το Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει ανακαίνιση στην εβραική συναγωγή των Χανίων Εtz Hayyim;;;
    Δες Ελευθεροτυπία....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το ΥΠΕΘΑ κάνει περικοπές στην μεταφορά του "Αγίου" Φωτός, κάνει πολύ καλά. Καιρός πια να σταματήσει αυτή η αηδής φαρσοκωμωδία της διάθεσης ολόκληρου αεροπλάνου της ΟΑ (τι σχέση έχει το ΥΠΕΘΑ;), για να μεταφέρει το "Άγιον" Φως, στο οποίο απονέμονται τιμές ... αρχηγού κράτους. Μα είναι δυνατόν να ζούμε μέσα σ' αυτόν τον θρησκευτικό πρωτογονισμό; Καφρίλα άνευ προηγουμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει.Ετσι εξηγούνται οι δηλώσεις του Κ.Ι.Σ.που μας φωτογράφιζαν.Πάντως,θα πρέπει να μάθουν να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα.Η συγνώμη επιβάλεται απο την ηθική τάξη όπως και η επανόρθωση με ανάλογη δημοσιότητα.Θα πρέπει επίσης να κατανοήσουν οτι όταν κάποιος διαφωνεί μαζί τους δεν σημαίνει οτι θέλει να τους κάνει κακό.Η φασιστική νοοτροπία να κολούν την ταμπέλα του αντισιμίτη σε όποιον δεν δέχεται να χειραγωγηθεί κανει κακό στους ίδιους.Κατα τα άλλα είναι συμπαθέστατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπου προβοκάτσια εις βάρος μας,παρών ο επίτιμος και το σόι του!
    Αυτός που διέπλευσε και καλά, νύχτα το Αιγαίο και δεν βούλιαξε η ρημάδα η βάρκα!(Που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χατζηχρίστος)

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γεγονός είναι ένα: κάποιοι αρνούνται σε μερικούς ανθρώπους το δικαίωμα της διαφορετικότητας, στο όνομα κάποιων ιδανικών που υποστηρίζουν και που βασίζονται όχι στην ηθική και την καλοσύνη αλλά σε μια ποταπή ιδεολογία και στην απόλυτη άρνηση της ανθρώπινης υπόστασης απέναντι σε όσους δεν θεωρούν αποδεκτούς (αυτό λέγεται απανθρωπιά!). Όποιος κι αν βρίσκεται τελικά πίσω από τον εμπρησμό της Συναγωγής, δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλον να δικαιολογεί τον ρατσισμό, τον αντισημητισμό και την μισανθρωπιά γενικότερα. Ο εμπρησμός της Συναγωγής ή οποιουδήποτε άλλου ιερού ή αγαπητού χώρου για μια ομάδα ανθρώπων είναι πράγμα λυπητερό από μόνο του και αξίζει μονάχα αλληλεγγύης για τους παθόντες και καταδίκης για τους θύτες. Μην πρεσβεύετε το μίσος αλλά την ανθρωπιά, μην πρεσβεύετε την διχόνοια αλλά την αγάπη. Στο κάτω κάτω αυτό έλεγε και ο Χριστός στον οποίον πολλοί από εσάς που γράφετε πιστεύετε. Κάθε επίθεση σε εβραίο, μουσουλμάνο ή όποιον άλλο συνάνθρωπο στο όνομα της θρησκείας ή της όποιας ιδεολογίας δεν είναι παρά καταπάτηση του θεικού λόγου (που στο κάτω κάτω δεν είναι άλλος από το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα σε μια καλή ζωή)
    Αφήστε τα περί Εβραίων, σιωνισμού και τα σχετικά στους κακούς αρχηγούς (πολιτικούς, θρησκευτικούς, διανοητές...) και κρατήστε μια γωνιά για τους δυστυχείς αυτού του κόσμου!!!
    Και κάτι τελευταίο, αν η θρησκεία του καθενός μας είναι γυαλιά που φοράμε για να μην βλέπουμε τη ζωή όπως ο θεός την έφτιαξε εξαρχής, τότε καλύτερα τυφλοί και χωρίς γυαλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Πάσχα έρχεται. Οποιος αμφιβάλει για το Άγιο Φως, μια βόλτα στο ναό της Αναστάσεως, το Μ.Σάββατο το μεσημέρι,θα του δείξει ποιος είναι κάφρος...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ετσι εξηγούνται οι δηλώσεις του Κ.Ι.Σ.που μας φωτογράφιζαν"


    Κ.Ι.Σ.,Κ.Ι.Σ.,Κ.Ι.Σ., τι στο Διαολο ειναι αυτο το Κ.Ι.Σ.;Και αν προκειται για θρησκευτικο ίδρυμα, γιατί και οι υπόλοιπες αναγνωρισμένες απο την Ελλαδα μονοθεϊστικές θρησκείες να μην διαθέτουν κατι το αντίστοιχο;Γιατι οι μουσουλμανοι να μην εχουν το δικό τους Κ.Μ.Σ και οι Χριστιανοί το δικό τους Κ.Χ.Σ.;Ειναι όμως θρησκευτικο ίδρυμα, η μηπως κατι ποιο σύνθετο;Σ'αυτο το ερωτημα μπορει να απαντήσει καποιος "συμπαθων" απο την παρεα μας;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γεγονός είναι ένα:

    Βαλαμε φωτια στη συναγωγη, δυσφημησαμε τον Ελληνισμο, μας πιασατε οτι εμεις ειμαστε οι εμπρηστες και τωρα σας κανουμε και μαθηματα ανθρωπιας, Χριστιανισμου, αγαπης και δικαιωσυνης.

    Αυτοι ειμαστε φιλοι μου.
    Και μετα μιλαμε για κατατρεγμο, σκονες, σαπουνια, φωτιστικα και κρεμες για την ...επιδερμιδα.
    Ω! αφου βαλουμε και μια ολιγην απο Χιτλερ μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Den eimai evraios alla to K.I.S. einai to kentriko Isradiktiko imvoulio.Einai poli siginitiko pantos na vlepei kaneis tupos santon Minoa oi opoioi me ta grafomena tous oplisan ideologika osous ekanan autin tin APOTRPAIA PRAKSI (giati den pisteuo oti sto onoma tou Christianismou prepei na kaime naous i tjamia), i me alla logia einai ithikoi autourgoi alla apo tin alli na rixnoun (krokodelia?) dakria gia auto to gegonos. Gia autous pou kataxrontai ton elliniko PATRITISMO mono ena exo na po NTROPI SAS!ZITO I ELLADA KAI I DIKAIOSINI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστε Βουλγαρη απο Λονδίνο, για αλλη μια φορα με τα Greeklish σχολια σου,επιβεβαιώνεις με τον καλύτερο δυνατο τροπο την φραση "τρεις λαλουν και δυο χορευουν"!Οθεν,θα πρεπει ΠΑΡΑΥΤΑ να επιστρεψεις στην "μαμα πατριδα", για να παρακολουθησεις μερικα ταχυρυθμα σεμιναρια ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Διαφορετικα σε βλεπω να παρακολουθεις μαθηματα εκμαθησης της Ελληνικης γλωσσας για αλλοδαπους.Ξερεις, Β και Α=ΒΑ, Τ και Α=ΤΑ κ.ο.κ.Αντε αγόρι μου,μην το καθυστερεις αλλο!Σπευσε,διοτι η περιπτωση σου ειναι πολυ σοβαρη!Εγω παντως σου ευχομαι απο τωρα "ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΚΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ 7ΕΤΙΑΣ ΝΠΔΔ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρ'όλα αυτα, ακομα να μας εξηγήσει καποιος "συμπαθών" τι εστι Κ.Ι.Σ.!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "DIKAIOSINI!"


    ΝΑΙ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΗ Chutzpah, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!


    Μίνως(ενας "παλαιοημερολογιτης" ΠΑΣΟΚος, πιστος στις αρχες της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Σήμερα είναι 26 Ιανουαρίου 2010. Η πληροφορία ότι Αμερικάνοι (της παρακείμενης βάσης)Άγγλοι και ένας Ελληνας (εργαζόμενος στη Βάση)έβαλαν τις φωτιές στη συναγωγή έχει γραφεί στις εφημερίδες εδώ και τρεις μέρες. Τι διάβολο κανείς δεν διαβάζει; Καλά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πρετεντέρης έχουν έτοιμα τα χαρτιά τους να πουν εκείνο για το οποίο ήταν έτοιμοι(από καιρό).Όπως και ένας συγκεκριμένος διεθνής Τύπος. Αλλά τουλάχιστον οι σχολιαστές του ιστολογίου πως λένε, καλοπροαίρετα υποθέτω, όσα λένε χωρίς να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα, δημοσιευμένα καισ το ιστολόγιο τις προηγούμενες μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε συ Μινω,

    Σε ποιον μιλας; Ποιο Λονδινο; Μεταξυ Λουτρακιου και Ισραηλινης πρεσβειας κατοικοεδρευει ο εβραιο-κοπριτης και το παιζει μια Γκαλιας, μια Ποκοπικος, μια Ζαφειροκολλητος μια Κωενσταντινος, μια Jasmine (αυτο ειναι απο αλλο εργο) και μια ολιγη απο χαλβα Φαρσαλων.
    Εχει και "σαϊτ" ο αισχρος αλλα χωρις την δυνατοτητα "επικοινωνιας" με τους επισκεπτες του αν και αυτοαποκαλειται "χωνι επικοινωνιας".
    Γιατι ξερει οτι θα ακουη τα πουστερλικια του σε ωριαια βαση απο παρα-παρα πολλους.

    ZITO FOTIA, ZITO SINAGOGI, ZITO MOSSAD, ZITO POU TOUS KAPSAME KAI TOUS DISFIMISAME!!!

    ZITOOOOOOOOO!!!!

    Christo Malakistiri (kai me ta dio xeria) apo Madriti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mino gia fasistas oraia milas! to onomataki dou an eisai andras? Alla oloi io fasistes opos o Raim ton SA kseroume ti itan,,,
    kai ston anomimo pou pe eipe Malkistiri profanos me apolalese me to onoma tou giati allios den eksigeitai oti einai anonimos
    parprptintos den exo kamia sxesi me tin Galia alla kai den ksero me poin alla kai an pistuon prgmatika oti dikaologountai na zitoun tin sfagi ton Ebraion epeidei stin Palestini sumbainoun VARVARA PRAGMATA, tote den aksizoun an legontai OUTE ELLINES UTE XRISTIANOI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mino fasista ego mporei na pistepso kapote alla esi me ta kollimata sou einai ADINATON NA MATHEIS ISTORIA GIATI I PERIPROSI EINAI ANIATI KAI STO LEEL AUTO ENAS ISTORIKOS! DIAVASE EPITELOUS ENA PRAGMATIKO VIVLIO ISTORIAS KAI OXI TIS VLAKIES TON PSEUTOPROTOLON ALLITHEIA AKOMA NA MOU PEIS MIA PEROPTOSI EPALITHEUSIS TOUS ARXIAGRAMMATE!Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρίστο, κάνεις κάποιο λάθος σχετικά με τον "Christo Malakistiri (kai me ta dio xeria) apo Madriti"

    Απλώς έχετε το ίδιο όνομα, αλλά διαφορετικό επίθετο. Δεν σε βρίζει, υπογράφει. και όλοι αυτοί οι αλήτες εδώ μέσα, γράφουν με την ανοχή των διαχειριστών κι έχουν καταντήσει το ιστολόγιο χαμαιτυπείο, σαν το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 27 Ιανουαρίου 2010 10:41 π.μ.

    Εκει-εκει μεσ' στη συναγωγη!
    Εκει-εκει μεσ' στη συναγωγη!
    Εκει-εκει μεσ' στη συναγωγη!
    Εκει-εκει μεσ' στη συναγωγη!

    Εκει-εκει μεσ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νταηλίκι και νταβατζηλίκι και αντριλίκι δεν πάνε με το πνεύμα ούτε και με τη γνώση. Να θεωρήσω λοιπόν ότι αυτοί που γράφουν σε τέτοιους τόνους αξίζουν τουλάχιστον γιαουρτιού, γιατί πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς την πλήρη απουσία επιχειρηματολογίας και την πλήρη άρνηση του να κάνουν διάλογο.
    Να λοιπόν τι σενάριο σας προτείνω σε όσους σκέφτεστε (;;;!!!) κατ'αυτόν τον τρόπο: Οι εβραίοι λοιπόν έβαλαν τη φωτιά στη Συναγωγή (καθώς είναι πίσω από τα πάντα! σωστα;;;ακόμα και από τους δίδυμους πύργους!) και μάλιστα αυτοί πλήρωσαν τους Άγγλους και του Γάλλους και τους Αμερικανούς ώστε να κατηγορηθούν οι Τούρκοι που πάντα θέλουν το κακό μας (σωστα;;;) Σκοπός τους φυσικά είναι να κυριεύσουν τον κόσμο από την Κρήτη (όπως οι Μίνωες!!!) γιατί αυτό θέλουν όλοι οι Εβραίοι (σωστα;;;) - από το μωρό που γεννιέται μέχρι τον καθυστερημένο, τον μουγγό ή τον τραυλό εβραίο (είπαμε ΟΛΟΙ!!!!) γιατί ρέει το κακό στο DNA τους (σωστά!!!) και μάλιστα από γέννεσις κόσμου (Α!!! και ας μην ξεχνάμε πως ο θεός βέβαια είναι Έλληνας, καθώς και ο Χριστός, γιατί η μάνα του ήταν παρθένα, γιατί ο πατέρας του ήταν θεός και γιατί ο κόσμος όλος ήθελε το κακό του!!!)
    Μα είσαστε με τα καλά σας;;; Είσαστε ενήλικες;;; Είσαστε σοβαροί;;;
    ΟΧΙ! Είσαστε τουλάχιστον γελοίοι και ανάξιοι λόγου!
    Δυστυχώς έχετε παρεξηγήσει την έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Όταν κάποιος δεν σέβεται τον εαυτό του και αυτά που λέει (γιατί τα αντιμετωπίζει ώς φούμαρα έτσι κι αλλιώς) τότε κάνει κατάχρηση της εξουσίας που του δόθηκε. Καλά θα κάνετε αντί να ταμπουρώνεστε πίσω από την ψευτομαγκιά σας να ξαναγεννηθείτε (γιατί η κατάστασή σας είναι ανίατη) Συμφωνώ απόλυτα πως ''όλοι αυτοί οι αλήτες εδώ μέσα, γράφουν με την ανοχή των διαχειριστών κι έχουν καταντήσει το ιστολόγιο χαμαιτυπείο, σαν το σπίτι τους".
    Γεια σας και για σας Ελληνάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "...και όλοι αυτοί οι αλήτες εδώ μέσα, γράφουν με την ανοχή των διαχειριστών κι έχουν καταντήσει το ιστολόγιο χαμαιτυπείο, σαν το σπίτι τους.
    ----------------------------------
    Συμφωνω ανωνυμε με τους αλητες που εχουμε μπλεξει εδω μεσα.
    Κι αυτοι οι διαχειρειστες αντι να λογοκρινουν δημοκρατικα τουλαχιστον τα 3/4 των σχολιων του "κραξιματος" των "αντισημιτων" εμπρηστων της συναγωγης απο τους ιδιους τους "Γιαπωνεζους" και κανα δυο τρεις αλλους συνοδοιπορους τους Ελληναραδες, ανεβαζουν ολο και περισσοτερες αναρτησεις για το θεμα του εμπρησμου.

    Πρεπει λοιπον με μια κραυγη ολοι εμεις (οι Ιαπωνες) να απαιτησουμε να σταματησει ο εξευτελισμος μας και το ξεβρακωμα μεσα σ΄αυτη την ιστοσελιδα και να φωναξουμε τον "Επιτιμο" να μας σωσει αλλη μια φορα.
    Διοτι "Αυτος" ξερει να "ξεπληρωνη" καλα αυτους που τον ψηφησαν, αυτους που για χρονια τον κρατουσαν σε κυβερνητικα αξιωματα μεχρι που τον εκαναν και Πρωθυπουργο. Αυτους που τους απεκαλεσε "μαλακες" και "εμπρηστες" (συγνωμη αλλα δεν υπαρχει αλλη λεξη στο Ελλ. λεξιλογιο ανωνυμε) που συνεχιζουν να ψηφιζουν τις δυο εκτρωματικες αποφυσεις του για να μην χασουν το σπορο.
    Τον Επιτιμο λοιπον, ή αν δεν ειναι ευκαιρος αυτος αντε βολευομαστε και με τον Πρετεντερη.

    Γρηγορα να μας σωσουν λοιπον γιατι το ξεβρακωμα παει συννεφο.
    Οποτε ξεμιταμε, θα καταντησουμε να μας κραζουν σε ρυθμους θυρας 13

    "Εκει-εκει στην Γ' Εθνικη"!

    ΥΓ.
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ στους ελεεινους και τρισαθλιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστε Βούλγαρη απο Λονδίνο(καθ'ομολογιαν σου Ιστορικε),επιμενω οτι θα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παρακολουθησεις εκεινα τα σεμιναρια, με την προσθήκη ενος επιπλεον μαθηματος, αυτου της "αναγνωρισης προσωπων"!Δεν ειναι η πρωτη φορα που με μπερδευεις με αλλον.Ελπιζω να θυμασαι το "ολεθριο λαθος" που ειχες κανει πριν απο δυο μηνες!Διοτι αγαπητε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΑ "ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ" ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!"Ξεφυλλισε" τις σελιδες του ιστολογιου προς τα πισω για να το διαπιστωσεις!Οσο για τον "τιτλο" του "φασίστα", επιστρεφεται στον "αποστολέα" με τον ίδιο "φακελλο" και με το ίδιο "γραμματοσημο"!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Το βιτσιο του Ernst Röhm που μου προσαπτεις, κρατησε το καλυτερα για τον εαυτο σου, καθοτι εσυ ζεις και εργαζεσαι στον κατ'εξοχην "λουγκρομαχαλα" της Ευρωπης!Που ξέρεις;Μπορει να σου χρειαστει καποτε!Ειναι βλεπεις και εκεινο το environment που οσο να'ναι επηρεαζει λιγο το mentality!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 27 Ιανουαρίου 2010 3:01 μ.μ.

    Για "τυφλοποντικας", ο ειρμος των σκεψεων σου δεν ειναι κι' ασχημος!
    Το κακο ομως με σας (τους τυφλοποντικες) ειναι οτι δεν αντεχετε το ΦΩΣ της ημερας εσεις οι παρασιτικοι οργανισμοι. Το παρατηρει κανεις οταν σηκωσει μια πετρα. Τα παρασιτα που κρυβονται απο κατω τρεχουν με φρενηρη ρυθμο για νεο καλλυμα. Γι αυτο "ενεργειτε" την νυχτα!
    Αλλα τωρα ομως υπαρχουν και οι καμέρες!
    Παρ'ολα αυτα ομως δεν ξεχνας "τυφλοποντιξ" να μας υπενθυμισης το απυθμενο θρασος του παρασιτικου εκεινου μπουλουκιου που ανηκεις.
    "Ο δολοφονος των γονιων του, εκλιπαρει τον Δικαστη να τον λυπηθη και να μην τον βαλει φυλακη. Γιατι, λεει, εχει μεινη ορφανο!"
    Bρε το φουκαριαρικο το ορφανο!
    Chutzpaaaah!!!

    Κυριε Χρυσοχοϊδη, εδω και τωρα!
    Εθνικοτητα, Ονοματα, Τηλεφωνα, Διευθυνσεις και το κυριωτερον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ των εμπρηστων xωρις κουκουλες!!!
    http://www.thewe.cc/contents/more/archive2004/july/israeli_agents_sentenced.htm

    Θρησκευμα; προαιρετικον!

    ΥΓ.
    Κυριε Διαχειριστη!!!
    Πιασε το ποντικοφαρμακο και τις ποντικοπαγιδες! Να απολυμανουμε λιγο το ιστολογιο απο δαυτους! Ας πανε να συνουσιαστουνε (ολοι μαζι) απο κει που μας ερχονται!!!!
    Στου Γκαργκαβραμελ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο σου ανώνυμε,
    εσύ ειδικά πήρες προαγωγή και από χαμαιτυπείο το κατήντησες βοθρατζήδικο.
    Άντε και εις ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.