31/1/10

Ίμια, μια μαύρη επέτειος για τη χώρα

Χάρτης που δείχνει ότι τα Ίμια είναι ελληνικότατα. Σήμερα η χώρα, μετά τον τραγικό χειρισμό της κρίσης από τον κ. Σημίτη, δεν ασκεί πλήρη κυριαρχία σε ένα μέρος της επικρατειάς της. Ως ανταμοιβή, η ελληνική πολιτεία δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το Ίδρυμα του κ. Σημίτη, ενός πρώην πρωθυπουργού που παρέδωσε την πατρίδα μικρότερη απότι την παρέλαβε.

Από το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη "Παράδοση Οτζαλάν - Η ώρα της αλήθειας", το κεφάλαιο "Τα Ίμια και ο Οτζαλάν":

"Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, όταν άρχισε να ανεβαίνει η ένταση στα Ίμια, οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν συσκεφθεί στο τουρκικό επιτελείο και είχαν προβεί στην εκτίμηση ότι υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο, οι ίδιοι ήσαν εντελώς ανέτοιμοι να χειριστούν στρατιωτικά μια κρίση και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να διεξάγουν έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο. Θα ήταν ολοκληρωτική καταστροφή γι' αυτούς. Από την άλλη πλευρά, αν ήθελαν να θέσουν θέμα αμφισβητούμενων νησιών, είχαν μια σειρά από άλλα νησιά να το κάνουν. Τα Ίμια ήσαν τα πλέον ακατάλληλα, αφού η Τουρκία τα είχε παραχωρήσει με συμφωνία στην Ιταλία και αυτή με τη σειρά της, τα παραχώρησε πάλι με συμφωνία στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που λίγες μέρες μετά ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ισμαήλ Χακκί Καράνταϊ, αναφερόμενος στην κρίση των Ιμίων, δήλωνε: "Ήταν ένα στρατηγικό λάθος".
Ο Σημίτης, πρωθυπουργός δύο ημερών, χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης, δεν κατάφερε να χειριστεί αποτελεσματικά την κρίση και στην ουσία κρεμόταν από τις διαθέσεις των Αμερικανών. Από τη μια μεριά η Τουρκία, η οποία παρόλο που ήταν σε μειονεκτική θέση από πλευράς συσχετισμού δυνάμεων στην περιοχή, έθετε προκλητικά τελεσίγραφα προς την Ελλάδα με την απειλή βίας, και από την άλλη ένας άπειρος πρωθυπουργός, που δεν είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας δούμε όμως την κατάσταση.
Στα Ίμια ήμασταν σαφώς σε πλεονεκτική θέση, αφού, αφ' ενός μεν είχαμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο και αφ' ετέρου ο συσχετισμός των ναυτικών δυνάμεων που είχαν καταπλεύσει στην περιοχή ήταν υπέρ ημών. Στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο ο ελληνικός στόλος κυριαρχούσε. Στον Έβρο ήμασταν απολύτως ασφαλείς και σε σαφώς πλεονεκτική θέση, αφού γνωρίζαμε ότι οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να κινήσουν ούτε ένα άρμα, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, που είχαν καταστήσει όλα τα δρομολόγια των αρμάτων αδιάβατα. Την ίδια στιγμή όλες οι μονάδες του ελληνικού Δ΄ Σώματος Στρατού είχαν κινητοποιηθεί άμεσα και βρίσκονταν έγκαιρα στις θέσεις που προβλέπουν τα σχέδια, σε ποσοστό 100%.Σε επίπεδο προετοιμασίας και κινητοποίησης κρατικών μηχανισμών, ήμασταν μερικές μέρες μπροστά από τους Τούρκους, λόγω της διακλαδικής άσκησης "Αλέξανδρος - 99", που ήταν σε εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, τα δύο από τα τέσσερα αρματαγωγά των Τούρκων ήσαν εκτός ενεργείας για διάφορους λόγους, άρα οι Τούρκοι δε μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αμφίβια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας. Δεν μπορούσαν να κάνουν πόλεμο δηλαδή.
Και ενώ η Ελλάδα είχε το πλεονέκτημα σε επίπεδο στρατιωτικής δύναμης, δεχόταν από την Τουρκία προκλητικά τελεσίγραφα με την απειλή χρήσης βίας. Και αντί να διαπραγματευτεί πολιτικά την υπεροχή που είχε σε στρατιωτικό επίπεδο, τελικά, υποχώρησε. Τι να πεις! Κανείς δε θέλει πόλεμο, αλλά και κανείς δεν μπορεί να ακυρώνει την υπόσταση και τις βασικές αρχές λειτουργίας ενός κράτους. Και όταν ένα άλλο κράτος προσπαθεί να σου αποσπάσει πολιτικά οφέλη με απειλή χρήσης βίας, δεν υποχωρείς άτακτα, τη στιγμή μάλιστα που έχεις και το πλεονέκτημα στον τομέα αυτό.
Ανεξάρτητα με το ποιος και γιατί προκάλεσε την κρίση, τα Ίμια ήταν μια ευκαιρία να πάρουν οι Τούρκοι ένα ιστορικό μάθημα και να συμμορφωθούν με αυτά που επιβάλλει η διεθνής νομιμότητα και ο πολιτισμένος κόσμος. Και δεν υπονοώ φυσικά τον πόλεμο, αλλά τη σωστή διαχείριση της κρίσης, που θα ξεγύμνωνε τις αδυναμίες της Άγκυρας, που ήταν πολλές. Όλα αυτά όμως δεν μπορούσε να τα δει και να τα αξιολογήσει η νεοσύστατη κυβέρνηση και ο άπειρος, χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης, πρωθυπουργός. Δεν μπόρεσε να δει την Ελλάδα και την ιστορία της και εξέλαβε τα γεγονότα ως μια συνωμοσία εναντίον του. Είδε το δένδρο και δεν είδε το δάσος."


Το βιβλίο "Παράδοση Οτσαλάν: Η ώρα της αλήθειας" είναι των εκδόσεων ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Φιλελλήνων 14, 210 3316036, info@infognomon.gr.


16 σχόλια:

  1. Ton poulisane ton anthropo ton saba ti na leme tora doxa to theo pou girise soos to eho xanapi imaste kratos " R O U F I A N O N "
    ti na diabasoume gia ta aporita tilegrafimata ton imion otan ta fonaze o sabas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σήμερα η χώρα, μετά τον τραγικό χειρισμό της κρίσης από τον κ. Σημίτη, δεν ασκεί πλήρη κυριαρχία σε ένα μέρος της επικρατειάς της. Ως ανταμοιβή, η ελληνική πολιτεία δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το Ίδρυμα του κ. Σημίτη, ενός πρώην πρωθυπουργού που παρέδωσε την πατρίδα μικρότερη απότι την παρέλαβε."

    Νομίζω ότι αυτή η παράγραφος τα λέει όλα. Ο ελληνικός λαός είναι αδιάφορος απέναντι στα εθνικά θέματα. Διαφορετικά δεν εξηγείται το ότι, μετά την ταπείνωση των Ιμίων, ψήφισε τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου τον Σημίτη ξανά πρωθυπουργό και τους συνυπεύθυνους της νίλας, τουλάχιστον Πάγκαλο και Αρσένη, βουλευτές. Και μετά τέσσερα χρόνια (9/4/2000) ξανά, παρά το ότι είχε μεσολαβήσει η Μαδρίτη, όπου ο Σημίτης αναγνώρισε στην Τουρκία "ζωτικά συμφέροντα" στο Αιγαίο, η παράδοση Οτζαλάν, η συνυπογραφή του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας με διάθεση της βάσεως του Ακτίου, η ληστεία του χρηματιστηρίου κλπ.

    Με την δική μας ανοχή επιβραβεύεται σήμερα ο Σημίτης. Με την δική μας ανοχή κυβερνούν εθνικοί μειοδότες, ανίκανοι, γόνοι οικογενειών κλπ, κλπ. Μπόχα και δυσωδία ανυπόφορη! ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην τότε κρίση πριν 14 χρόνια ο τελευταίος είχε πει πως δεν πρέπει «να προκληθεί πόλεμος εξαιτίας μιας βραχονησίδας, όπου ζουν λιγότερα από είκοσι πρόβατα» για να εισπράξει το ευχαριστώ της ξεφτίλας και της ντροπής από τον κύριο καθηγητή.
    Έτσι τις μετράει τις πατρίδες των άλλων ο εν λόγω κύριος , η κυρία του , αλλά και ο παγκόσμιος χωροφύλακας που βρίσκεται πίσω του. Με τα κεφάλια των ΠΡΟΒΑΤΩΝ που ζουν σε αυτές. Δεν έχει και άδικο. Σαν πρόβατα «μας άγουν και μας φέρουν» και τους λέμε και ευχαριστώ

    Στα φερέφωνα λοιπόν του κυρίου αυτού (ο οποίος αφού άδειασε αμέτρητες βόμβες στα κεφάλια αμάχων εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει το θράσος τώρα να μοιράζει εμφιαλωμένα νερά στους δυστυχείς της Αιτής) και της πανίσχυρης πλέον κυρίας του είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την διαιτησία των εθνικών μας συμφερόντων. Γι αυτό έπεσαν οι τρείς ήρωες. Για να πάμε να μας δικάσουν τα λαμόγια. Θέλει φαίνεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως η προσφυγή σε ένα δικαστήριο-οπερέτα που έχει αντικαταστήσει τα κριτήρια δικαίου με τα εκάστοτε πολιτικά κριτήρια του σπόνσορά του , ισοδυναμεί με το να βάζουμε τα χεράκια μας μόνοι μας να βγάλουμε τα ματάκια μας

    Μικρή σημασία όμως έχει αυτό. Μέσα στην γενική πνευματική μας θολούρα η όραση είναι δευτερεύουσα αίσθηση

    Η ΓΛΩΣΣΑ των ηγετών μας να είναι καλά. Για να συνεχίσει να ΓΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ, και στα διαλείμματα της χώνεψης να ΓΛΕΙΦΕΙ και να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τους εκάστοτε δυνάστες της πατρίδας μας…
    ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἴμαστε ἔθνος σὲ παρακμή.
    Ἔχει πάει ποτὲ πρωθυπουργὸς γιὰ ἄσκηση στὰ ὑπόγεια τοῦ ὑπουργείου ἐθνικῆς ἀμύνης;
    Ἡ γνὠση εἶναι δύναμις.
    Ὅποιος φοβᾶται καὶ τὴν σκιά του, τί περισσότερο μπορεῖ νὰ κάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς πληρώνουμε σφάλματα του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To xeirotero itan me tin Giougoslavia pos tous kapelosane etsi den eixan oute to sthenos na ekfrasoun andirisi. Ektos ton vonvardismo filiou etnous ortodoksou to kat eksoxin fylio ettnos ki omodokson epetrepsan na diakopi i odiki prosvasis pros tin EE .Oso gia ta simferonda tis Tourkias sto aigeo eipai ta aftonoita diladi oti i tourkia exei simferonda sto Aigeo ki vevea exei simferonda sto aigeo afou vrexete apo to aigeo .Ta simferonda tis omos ta ek tou dietnous dikaiou katoxiromena ki oxi dikaiomata me to etsi thelo giati eimai pio xondros ki troo parapano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα Ίμια χρειάζονται γιά να απεξαρτηθεί ο κόσμος από το σκληρότερο ναρκωτικό (TV - ΜΜΕ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν θυμάμαι και καμμιά επέτειο που να μην είναι μαύρη. Άξιος ο μισθός των "πολτικών ηγεσιών" μας. Από δω το πήγαν από κει το φέραν μας έκαναν γιο γιο και ρεντίκολο της οικουμένης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακολουθείστε την υπερσύνδεση που παραθέτω και αφού διαβάσετε το κείμενο θα καταλάβετε γιατί τα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων δεν οδήγησαν σε πολεμική σύγκρουση αλλά και τι μας περιμένει σε περίπτωση που συνεχίσουμε την ίδια τακτική έναντι της Τουρκίας

    http://library.antibaro.gr/text/Kondylhs/_Kondylhs_.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντίνε, πρώτον πολύ εύκολα χρησιμοποιείς τον χαρακτηρισμό προδότες, εθνικοί μειοδότες κ.λ.π.
    Είσαι σοβαρός άνθρωπος. Ξεχνάς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μέγγενη λόγω των οικονομικών προβλημάτων, και χρειάζεται ομοψυχία. Με τα λεγόμενα σου υιοθετής κλίμα διχασμού. Έπειτα είσαι μπροστάρης σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για το «μαγαζί», ζητάς την υποστήριξη όλων, δεν βοηθούν αυτά.
    Τώρα για τα Ίμια. Συμφωνώ ότι ο χειρισμός ήταν τραγικός. Ευθύνη όμως φέρουν, εκτός από την πολιτική ηγεσία και η στρατιωτική ηγεσία και μάλιστα μεγάλη. Όμως δεν χάθηκε τίποτα και η Ελλάδα γλίτωσε από την καταστροφή. Έχεις την εντύπωση ότι ένας πόλεμος με την Τουρκία, έστω και νικηφόρος, δεν θα εξελισσόταν σε καταστροφή μας;;;
    «Ζωτικά Συμφέροντα» Τουρκίας στο Αιγαίο. Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ότι μία χώρα (Τουρκία) που έχει 2000 χιλιόμετρα ακτές στο Αιγαίο, δεν έχει κάποιου είδους ζωτικά συμφέροντα σ΄ αυτό; Ποιος θα μας πιστέψει;; Αυτό μπορείς να το υποστηρίξεις όταν έχεις το μέγεθος των ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας και Κίνας. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα μας δεν έχει το μέγεθος.
    Παράδοση Οτσαλάν. Εξελίχθηκε σε κωμικοτραγωδία. Δεν μπορούσαμε να το χειριστούμε. Δεν μπόρεσαν να το χειριστούν Ε.Ε, Ιταλία και ολόκληρη Ρωσία. Έπρεπε να απεμπλακούμε αμέσως. Όμως η εμπλοκή Ναξάκη έχει πολλά ερωτηματικά. Εάν αυτός ο κύριος δεν εμπλεκόταν απρόσκλητος, πιθανόν το αποτέλεσμα για τον Οτσαλάν θα ήταν διαφορετικό.
    Για την Γιουγκοσλαβία. Ρωτώ Κωνσταντίνε, εάν ήσουν εσύ Πρωθυπουργός τι θα έκανες;;; Θα έλεγες ΟΧΙ στους Αμερικανούς. Θα έλεγες ΟΧΙ στη Δύση;;; στην Ευρώπη;;; και εάν το έλεγες, αναλογίζεσαι τις συνέπειες;; Άραγε σήμερα θα υπήρχε Ελλάδα;; και ποια θα ήταν τα χερσαία σύνορα της;;;

    Κύριοι, πρέπει να συνέλθουμε και να σοβαρευτούμε. Δεν χρειάζονται λεονταρισμοί όταν είσαι γάτος. Πρέπει να προσπαθούμε για το εύθικτο και όχι το θεμιτό.
    Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών και είναι τα διάφορα λαμόγια που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Απαιτείται η χώρα μας να δυναμώσει το ταχύτερο, διαφορετικά χαθήκαμε (κλάψε μας Χαράλαμπε που λένε και στο χωριό μου).
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΜΜ

    Τι πάει να πει χρειάζεται ομοψυχία; Και λόγω ομοψυχίας θα ξεχάσουμε την προδοσία των Ιμίων και τις άλλες που ακολούθησαν;

    Οι ΕΔ φέρουν ευθύνη μόνο σε καθεστώτα στρατιωτικά. Στην Ελλάδα παίρνουν εντολές από την πολιτική ηγεσία, όπως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Άλλωστε, η πολιτική ηγεσία είχε τοποθετήσει τον Λυμπέρη ως Α/ΓΕΕΘΑ, επαναφέροντάς τον από την αποστρατία, αφού είχε θητεύσει στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ. Ένα κομματόσκυλο, δηλαδή.

    >Όμως δεν χάθηκε τίποτα και η Ελλάδα γλίτωσε από την καταστροφή.<

    Βέβαια, για σένα τιμή και εθνική αξιοπρέπεια είναι ένα "τίποτα" και γι αυτό το μόνο που σ' ενδιαφέρει είναι ότι δεν έγινε πόλεμος και δεν χρειάστηκε να ξεβολευτείς από τον καναπέ σου.

    Υπάρχει η Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία φαίνεται να αγνοείς στην προπάθειά σου να πάρεις το μέρος της Τουρκίας. Ρε αϊ σιχτίρ από δω, δωσίπυγε!

    Είσαι ο ίδιος ραγιάς που μου είχε ξαναγράψει ακριβώς τα ίδια. Καλά ρε, ίχνος αξιοπρέπειας δεν έχεις απάνω σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κωνσταντίνε, ηρέμισε. Δεν είχα σκοπό να σε εκνευρίσω. Διάλογο κάνουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνώ μαζί σου στο εθνικιστικό, ακροδεξιό, φασιστικό σου παραλήρημα; Δημοκρατία έχουμε. Το γνωρίζεις αυτό το πολίτευμα;; Από την απάντηση σου, μάλλον δεν το γνωρίζεις. Σε αφήνω στο κόσμο σου. Όποιος διαβάσει την απάντηση σου θα καταλάβει πολλά. Τους χαρακτηρισμούς σου τους επιστρέφω.
    Επειδή ανακατεύεσαι στη Θράκη, ένα θα σου πω και βάλτο καλά στο μυαλό σου. Οι ακραίες απόψεις ποτέ δεν ωφέλησαν την χώρα μας. Απεναντίας την έβλαψαν. Δες τα πράγματα σφαιρικά και όχι μονόπλευρα. Πρόσεξε να μην είσαι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου, αφορμή για κακά συμβάντα στη Θράκη.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββατο ξημερώματα,γυρω στις 5,χτυπάει το τηλέφωνο μου.Ανήσυχος κοιτάω την οθόνη του και βλέπω Μανόλης.Τί να θέλει ο καλός μου φίλος τέτοια ώρα;Τί να του συμβαίνει άραγε για να μου τηλεφωνήσει τέτοια ώρα;Σήκωσα με μεγάλη επιφύλαξη το ακουστικό,προσπαθώντας να προετοιμάσω τον εαυτό μου για κάποια άσχημη είδηση.Η ώρα βλέπετε μόνο για άσχημες σκέψεις με προδιέθεται.Μανόλη τι συμβαίνει;Ρώτησα γεμάτος αγωνία.Κάνε ησυχία και άκου,ακούστηκε να μου λέει η φωνή του Μανόλη από την άλλη άκρη της γραμμής.Η αγωνία και η ένταση μου χτυπούσαν κόκκινο!!!Στο βάθος της γραμμής ακουγόταν κάτι σαν βροντές πολύ-πολύ απομακρυσμένες.Δεν μπορούσα να βγάλω άκρη,απλά άκουγα και περίμενα τον φίλο μου να με διαφωτίσει.Να πήρε τέτοια ώρα για να ακούσω ότι βρέχει και βροντάει στα μέρη του,μου φαινόταν απίστευτο.Ο Μανόλης είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος,δεν κάνει τέτοιες βλακείες.Τα γέλια του που άρχισαν να ακούγοντε,με χαλάρωσαν λίγο και άρχισα να ηρεμώ κάπως.Μ'έχεις τρομάξει του λέω,πες μου τι συμβαίνει τώρα.Φίλε, μου λέει,σου έχω ένα κακό κι'ένα καλό νέο.Το κακό είναι πως συμπληρώνοντε 14 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια και τον τραγικό χαμό των τριών παλληκαριών μας.Το καλό είναι πως κάποιοι δεν το ξέχασαν...Οι ήχοι που ακούς μου λέει είναι μασούρια δυναμίτη που ρίχνουν οι Καλύμνιοι για να ακούσουν όλοι πως κάποιοι δεν ξέχασαν,θυμούντε και τιμούν τους ήρωες.Να ακούσουν και οι απέναντι τι τους περιμένει αν τολμήσουν και κάνουν προς τα εδώ!!!!Βρε τους αθεόφοβους είπα,είναι απίστευτοι!!Κρίνοντας από την απόσταση που μένει ο φίλος μου με το μέρος που έπεφταν οι δυναμίτες τις εκρήξεις πρέπει να άκουσε ένα μεγάλο μέρος του Αιγαίου και στις δύο πλευρές του...!!!Η μαγιά υπαρχει φίλοι μου,ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει,κι'αυτό είναι που φοβούντε οι Τούρκοι και δεν κάνουν προς τα εδώ.Τελικά ήταν ένα από τα καλύτερα ξυπνήματα που είχα!!!Ευχαριστώ τους Καλύμνιους και τον Μανόλη γι'αυτό!!!Συνεχίστε όλοι να βοηθάτε με κάθε μέσο την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 1:24 μ.μ.

    >Επειδή ανακατεύεσαι στη Θράκη, ένα θα σου πω και βάλτο καλά στο μυαλό σου.<

    Καταλαβαίνω ότι μιλάς σε άλλον, συνονόματό μου από την Ξάνθη και ιστολόγο. Αλλά κι έτσι να είναι, για πες μας εσύ τι να κάνουμε με την Θράκη; Καλύτερα να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι, να μην έχουμε τίποτε φασαρίες με την Τουρκία, ε; Μα καλά, τόσο χέστης είσαι, μωρέ;

    Τον πόλεμο δεν τον αποφεύγεις με την ενδοτικότητα, απλώς τον μεταθέτεις, αλλά τον σιγουρεύεις. Δες τι έκαναν οι Αγγλογάλλοι την δεκαετία του '30 με την ενδοτικότητά τους έναντι του Χίτλερ. Δες πού έχουμε καταντήσει με την συνεχή υποχωρητικότητα από την αποφράδα νύχτα των Ιμίων. Πότε πετούσαν οι Τούρκοι πάνω από κατοικημένα νησιά;

    Ήταν πιο ισχυρή η Τουρκία έναντι της Ελλάδος το 1996, απ' ό,τι η Ιταλία το 1940; Δηλαδή, δώσε, αρκεί να μην μου ζητήσουν το σπίτι μου. Εμ τότε είναι που θα σου το ζητήσουν!

    Τα περί "φασιστικού παραληρήματος" τα έχω πολλές φορές ακούσει. Δεν μου κλάνουν εντύπωση πια. Κάτι τέτοιοι καλοβολεμένοι σαν του λόγου σου φταίνε και φτάξαμε σ' αυτά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.