27/1/10

Αλβανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακυρώνει την ελληνο-αλβανικη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακύρωση της πρόσφατης συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πηγές, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας κατέληξε πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος, ενώ "εντοπίστηκαν και προβλήματα σε διαδικαστικά θέματα" και αποφάσισε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Η κριτική κατά της συμφωνίας ξεκίνησε από ακραίους εθνικιστικούς κύλους με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα να καταθέσει προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας κατά της συμφωνίας κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση της χώρας του για "ξεπούλημα της αλβανικής κυριαρχίας" στην Ελλάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της Αθήνας αφού η συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με την Αλβανία θεωρείτω σημαντικό "χαρτί" απέναντι στις τούρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

www.nenanews.eu

16 σχόλια:

  1. ετσι τελειωνει και το τελευταιο θετικο της κυβερνησης μπουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΗΧΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΟΥΠΑ...

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ??? ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΙΟΣ??
    ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρήθηκε τότε μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, ο τότε πρωθυπουργός αγνόησε τους αδελφούς μας στην Β. Ήπειρο, τους οποίους εξοντώνει πολιτισμικά και οικονομικά το αλβανικό κράτος και συζήτησε με τον τύραννο των Τιράνων. Ιδού τι αποκομίσαμε, όπως και από την δουλικότητά μας να συγκατατεθούμε πριν έναν χρόνο, χωρίς καμμία επιφύλαξη, στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να μας σεβαστεί γιατί απλά δεν σεβόμαστε εμείς τους εαυτούς μας .
    ΟΤαν η διπλωματία που χρησιμοποιούμε βασίζετε στην υποχώρηση και στον άνευ ουσίας διάλογο τι περιμένετε.
    Το έχω ξαναπεί τον εχθρό τον πολεμάς με τα όπλα του αν θες να έχεις κάποια στιγμή κάποιο αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο χρόνος φυσικά, δεν είναι τυχαίος. είμαι σίγουρος ότι το χεράκι του το έβαλε ο φίλος Ερντογάν. Άλλωστε τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, δημιουργούν ένα ισχυρό προηγούμενο και διαπραγματευτικό χαρτί σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο (όπου και το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Καστελόριζο και την Κύπρο).
    Για να δούμε τι θα 'πεί τώρα η κυβέρνηση, που τα πάει όλα στη Χάγη και θέλει συζήτηση εφ' όλης της ύλης.
    Τώρα που τα δίνουμε όλα, ξύπνησαν κι η Αλβανική πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα να μην επιτρέπει στους Μουσουλμάνους Αλβανούς να έρχονται στην Ελλάδα (όπως και στους Μουσουλμάνους και Δυτικούς γενικότερα).

    Αντίθετα, η Ελλάδα πρέπει να χορηγεί υπηκοότητα στους Ορθόδοξους (η Αλβανία ήταν Ορθόδοξο κράτος που εξισλαμίστηκε βίαια από τους Οθωμανούς. Μετά την Αθεία του κομμουνισμού, οι Αλβανοί ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και ήδη ο 1 στους 3 είναι Ορθόδοξος!) - Ελληνόφωνους Αλβανούς, και να ενισχύσει τους Ορθόδοξους και Ελληνόφωους Αλβανούς που βρίσκονται στην Αλβανία.

    Και να ανοίξει σχολεία στην Αλβανία που να διδάσκουν την Ορθοδοξία και την Ελληνική γλώσσα (και τα Αρχαία Ελληνικά).

    Σταδιακά, όταν οι περισσότεροι Αλβανοί γίνουν Ορθόδοξοι, και η Αλβανία αποκτήσει Ορθόδοξη φιλελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει την υποδομή της Αλβανίας και την άμυνα της χώρας, και σταδιακά η Αλβανία να ενοποιηθεί με την Ελλάδα.

    Το ίδιο πρέπει να κάνει η Ελλάδα με τα Σκόπια.

    Γενικά η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ορθόδοξο κράτος (βασισμένο στην Ορθοδοξία και όχι στο έθνος) και να κλείσει τα σύνορα με Ισλάμ και Δύση, και να ανοίξει τα σύνορα στους Ορθόδοξους, και να δώσει υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο θέλει να γίνει Έλληνας.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MHN ΜΑΣΑΣ ΕΑΣΤ..ΜΠΡΑΒΟ..ΠΡΟΧΩΡΑ,..

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μάθανε ότι γαμ...στε και πλάκωσαν και οι γύφτοι.δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή μετά την επίσκεψη ερτογάν στον παπούλια το αλβανικό δικαστήριο να ακύρωση ουσιαστικά την συμφωνία.σκεφτείτε δηλαδή μυστική διπλωματία από μεριάς τουρκίας εις βάρος μας που κοιμόμαστε όρθιοι και το κυριότερο τι θα ζητήσουν αύριο οι tourkoi.o μονος μοχλός πιέσεις προς τους αλβανούς είναι να τεθεί το θέμα ανεξάρτητης ή ανεξαρτοποίηση τις βόρειας ηπείρου.ούτε απελάσεις ούτε ρατσισμούς με το γράμμα του νόμου με τις διεθνείς συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών,και μετά βλέπουμε τι θα που νε οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι των τιράνων.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί συμπατριώτες,

    Ομιλείτε για τους Αλβανούς. Ένα λαό με κανένα περιεχόμενο. Ο μόνος λαός που υποδέχθηκε τον ηλίθιο Μπους ως ήρωα στην πρωτεύουσα τους. Άνθρωποι οι οποίοι προσκυνούν όποιον είναι πιο δυνατός. Απαίδευτοι. Πολεμούν δίπλα στους Αμερικανούς στο Ιράκ. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε όλοι οι Έλληνες και να αρχίσουμε να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας με τον τρόπου που ζούμε και όχι με τα όσα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΗΧΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΟΥΠΑ..."

    χα, χα καλό.

    Εν πάσει περιπτώσει ας πάμε Χάγη και μ'αυτούς να κάνουμε και προθέρμανση για τη Τουρκία. Γιατί αν (χτύπα ξύλο) δεν μπορούμε να πάμε την Αλβανία στη Χάγη και να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα μας τότε ας το ξεχάσουμε για την Τουρκία. Θα μας πάρουν και τα...σώβρακα.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, που απολαμβάνουν τα αγαθά μιας χώρας για την οποία δεν ίδρωσαν και δεν έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί τους, που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που έχτισαν άλλοι. Που τους διδάσκουν δάσκαλοι και καθηγητές που πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους, που θεραπεύονται σε νοσοκομεία πυο έχτισε με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός, αυτοί οι Αλβανοί πρέπει να φανούν αντάξιοι της παράδοσής τους.
    Η λέξη μπέσα είναι αλβανική και θα πρέπει να συμπεριφερθούν στην Ελλάδα με μπέσα.
    Αν δώσουν το μήνυμα στην Αλβανία, η υπόθεση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας θα έχει αίσιο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ skal αληθινά με εξέπληξε ο ρομαντισμός σου. Ούτε εφηβική έκθεση να ήταν. Μπράβο !!! Περίμενα , για να σοβαρευτούμε , ουσιαστικότερο σχολιασμό από εσένα. Εκτός βέβαια αν ξέρεις κάτι άλλο , όπως για παράδειγμα πιθανή '' πάσα ΄΄ από τους Αλβανούς στον Γ.Α.Π για να πουν ότι ακόμη και αυτή η συμφωνία δεν τελείωσε οριστικά από τη Ν.Δ και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα την οριστικοποιήσει.
    THEODGK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι το ευχαριστώ της Αλβανίας σε εμάς που τρέφουμε 1 εκατομμύριο πολίτες της, που ανεχόμαστε να βιάζουν, σκοτώνουν όλους εμάς και να καταστρέφουν τη χώρα μας. Είναι το ευχαριστώ για την άνευ όρων υπεράσπιση και προώθηση της ευρωπαικής τους πορείας και ασφαλώς είναι το ευχαριστώ για τη σιωπή της Ελλάδος στη καταπίεση και εξευτελισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

    Ειλικρινά πόσο χαμηλά έχουμε πέσει πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διπλωματικές πηγές στην Ελλάδα (εκτός ΥΠΕΞ) αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Η συμφωνία με την Αλβανία υπεγράφη εντός μίας(!) εβδομάδας και ενώ είναι σωστή από πλευράς διεθνούς δικαίου, υπήρχαν κενά στην διαδικασία. Πάνω σε αυτά τα κενά στηρίζεται η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας αφού η συμφωνία είναι κατά τα άλλα απολύτως δίκαιη για τις δύο χώρες. Στην Αλβανία η προσφυγή έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, επενδύοντας στα εθνικιστικά αντανακλαστικά των πολιτών. Η Τουρκία από την αρχή είχε εμπλακεί κατακρίνοντας την συμφωνία. Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Ιταλία τα σχέδια της οποίας για τα Βαλκάνια είναι απαράλλαχτα εδώ και έναν αιώνα. Δεν υπάρχει περίπτωση Χάγης. Σε αντίθεση με τους Τούρκους, οι Αλβανοί δεν διεκδικούν, προς το παρόν τουλάχιστον, τίποτα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είχε μια καταπληκτική ευκαιρία να λήξει αυτό το θέμα αλλά τα έκανε θάλασσα. Θα είχε έτσι 1 θέμα λιγότερο να ασχολείται και 1 χαρτί περισσότερο στο ελληνο-τουρκικό παιχνίδι. πόσο μάλλον αν υπήρχε στρατηγική στο ΥΠΕΞ και μετά την Αλβανία, κατέληγε σε συμφωνία με την Λιβύη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφελείς πολιτικοί, που εκλιπαρείτε μία ψηφο δινοντας ιθαγένεια σε ξενους... Πάμε πρωτα στους Αλβανούς. Ορθώς λέει φίλος να δοθεί στους βορειοηπειρώτες και σε όσους είναι χριστιανοί. Θυμίζω στους πολιτικούς μερικα΄γεγονότα. Οταν έπαιζε η εθνική Ελλάδος με την Τουρκία και τρώγαμε γκόλ, πετάγονταν στις κεφετέρειες οι Αλβανοί και πανηγύριζαν. Δεν είναι έτσι; Παίζαμε στο ΟΑΚΑ με την Αλβανία και καίγανε μέσα στην Αθήνα την ελληνική σημαία. Δεν είναι έτσι; Να προχωρήσω; Θα θυμίσω το τι υφίστανται οι αδελφοί μας της Βορείου Ηπείρου που χάνουν τις περιουσίες τους που δίκαζαν τα μέλη της Ομόνοιας και τόσα άλλα που συνεβησαν και συμβαίνουν θα πρέπει οι πολιτικοί να τα λάβουν υπόψη τους. Μην είναι ψωμόλυσσες της ψήφου και γι αυτό τους δίνουν την ιθαγένεια; Το μετά δεν το υπολογίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να πω! Κάποτε έτρεφα ελπίδες ότι μπορεί κάτι να αλλάξει με την κατάστασή μας, και αλλάζει βέβαια αλλά προς το χειρότερο!
    Πραγματικά αισθάνομαι αγανακτισμένη με ολά! Εντάξει, ας μην είμαστε και εθνικιστές, στο χώρο και στην διεθνή κοινωνία που πορευόμαστε, πρέπει κανείς να είναι διπλωμάτης, δε συμφωνώ με όλη αυτή την κλάψα ότι ο ένας κι ο άλλος και όλοι ασχολούνται μαζί μας και θέλουν να μας καταστρέψουν!
    Αλλά αυτά που βιώνουμε τελευταία μοιάζουν με ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας ταυτόχρονα (κάτι σε Alien ας πούμε)!

    Αφού αυτοεξεφτελιστήκαμε πρώτα και δε μας έμεινε ίχνος υπερηφάνιας, μας κατάλαβαν και οι πιο αδύναμοι κρίκοι και δεν μας υπολογίζουν πια! Ούτε και το πιο εξαθλιωμένο κράτος, η Αλβανία!
    Αφού πρώτα πήραν την ελληνική έγκριση, και αφού ο ΓΑΠ (ΦΑΠ θα έπρεπε να λέγεται) δήλωσε πόσο διακαώς επιθυμούμε την ένταξη των Βαλκανίων,και πόσο πολύ στηρίζουμε την ευρωπ.προοπτική της Αλβανίας, κοίτα που βρισκόμαστε!
    Μας λοιδορούν οι πάντες!!!
    Και όσον αφορά τον Ερντογάν, είναι δυνατόν η Αλβανία να έχει περισσότερα συμφέροντα να ικανοποιήσει την Τουρκία παρά την Ελλάδα;

    Ειλικρινά, μακάρι χίλιες φορές να έρθουν οι 'Βαυαροί' να μας κυβερνήσουν, λιγότερο θα κλέβουν και θα έχουμε και έναν αυτόματο πιλότο για ό,τι συμβαίνει, χειρότερα αποκλείεται να τα 'καταφέρουν' πάντως! Αυτό μας αξίζει.

    Ι.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.